-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Csavarhúzós #73583 üzenetére
Igen.
Csak éppen a megnyert 2,25 millióból kicsit kevésnek találom, hogy a kivitelező a polc majdnem választ, aztán több, mint 1 millió marad a beszerelésre..
(Plusz mínusz 80-110 ezer a fűtőpanelre, ami megint nem egyértelmű a pályázati leírásban)És, ha nem lenne kitétel a 12kW ( Amit nem is értek, hogy hogy jött ki nekik), akkor ennyi pénzből pont 6 db-ot fel lehetne szerelni. Mint amennyit eredetileg is számoltak.
Persze megértem a kivitelezőt is, így tud "kicsit" nyerni a dolgokon.
De valahol úgy érezném igazságosnak, ha ebből az összegből valahogy megoldaná az eredeti 6 db klímát, vagy pedig felrakna 4 valóban márkás klímát.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
lasz10
junior tag
válasz Csavarhúzós #73498 üzenetére
Köszönöm a választ, bár sokkal okosabb nem lettem tőle.
Az furcsa, hogy az enyém, ami A+++, és egy Gree Smart R, ami A++, ugyanúgy 819 kWh/annum, ráadásul a Gree-nél van tálcafűtés is.https://bit.ly/3UUXZYw
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Csavarhúzós #73437 üzenetére
pl. Gree leszabályoz 160W-os kompresszrteljesítményig mérésen, használat köben meg fűtéskor nem megy 700W alá.
Ennek a kijelentésnek semmi értelme, eleve minden gyártónak évek alatt több tucat terméke van, több teljesítménnyel. Nekem pl. pont Gree van és fűtésben a legtöbbet 360W-al megy (konnektoros teljesítménymérővel nézve), de láttam ennél már kevesebbet is (úgy, hogy nem megy egész nap; Gree Smart R 2.7).
Bár nem minden típusnak van Eurovent certification-je, de ennek pl. van és bár vsz. az sem fed le minden esetet benne van a COP -10, -7, 2, 12 celsiusra is vélhetőleg nem lefelé extrapolált (Bivalent Point -10C).
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz Csavarhúzós #73437 üzenetére
a scop-ba se számít bele a leolvasztás, vagy a cop-ba nem számít bele ?
-
törölt tag
válasz Csavarhúzós #73279 üzenetére
Háát, köszi, majd még néhányszor elolvasom....
-
törölt tag
válasz Csavarhúzós #73277 üzenetére
(amikor pont egyenlő a hőigény a klíma hőleadásával)
Ezt a bivalens hőfokot milyen tényező határozzák meg, a külső és belső hőmérsékleten kívül?
Nem értem a dolgot...
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz Csavarhúzós #73106 üzenetére
ahhoz, hogy a nagy hőkapacitású falakat is visszatudjam fűteni, durva extra teljesítmény kell v. nem ?
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
ennek a hőkapacitása alacsony, a hővezető képessége pedig magas ... tehát ebből a szempontból a legrosszabb kombó, egyébként b30-as tégla
-
arnyekxxx
veterán
Előző házunk vályog volt, estére volt vagy 25 fok benne a kandallótó és (este)11körül még volt benne tűz, reggelre meg 18fok ha nem kapcsoltam be a konvektort.
Most ótvarszar B30 fal meg 16centi fehér EPS, ha este 22foknál kikapcsolom a klímákat akkor reggel van 20. Ez alá meg nem nagyon megy napközben fűtés nélkül sem amíg kint nincsenek nappali fagyok
[ Szerkesztve ]
-
dudrob
tag
válasz Csavarhúzós #73090 üzenetére
Ugyanaz a klíma fix pl 2es sebességen 20 fokban 30fokra állitva kb 20-30%-al hidegebbet fúj az egyik. Ez lehet telepitési gázszökés? Vagy sok a gáz? (2m cső, a jól müködőnél 5m). Hogy lehet kideriteni? Gép jól müködik amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz Csavarhúzós #73086 üzenetére
Előzmény:ugyanazon watton melegebbet fúj a régebbi sensira
"A hatásfok szempontjából pont az a jó, ha nem fúj olyan meleget."Mi? Akkor egy sima szobaventillátor még jobb, hiszen az egyáltalán nem fúj meleget, tehát ezen logika mentén az 100% a hatásfokú ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest