Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz waveson #50596 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanígy működött egész addig amig ki nem vezettem a helységhőmérséklet mérőt.
400-500w körül kért, belső hőcserélő kb 50-55C között kicsi ventifokozattal.
Amikor kivezettem - meg előtte néha ifeel-módban is - simán megy órákon keresztül a megadott minimum közeli teljesítmény felvétellel (220-300W között).
Volt itt korábban szó arról hogy mi befolyásolja a COP-t.
Ha kis teljesítményen üzemel a klíma, akkor fajlagosan nagyobb a hőleadó és hőfelvevő felület, hatékonyabban kinyerhető a szükséges hőmennyiség, jobb a pillanatnyi COP (egy ugyanilyen körülmények között üzemelő, de nagyobb teljesítményen járó gépnél - feltéve hogy azonos modelről van szó).
Az inverteres klímák ezért tudnak jóval hatékonyabban üzemelni, mint egy on/off klíma. -
törölt tag
válasz waveson #50596 üzenetére
Azt nem írtad, hogy az átlagba nem számolod bele, amikor áll: "700w körül vesz fel max, és átlagba is. Óránként 175Wh-s fogyasztása van".
Nekem Daikin van, az tegnap átlagban 330 wattot evett, maximuma 850, minimuma 182 watt volt, 21 fokra állítva. Két napig előtte 15 fokra volt állítva, úgy átlagban 250 watt volt a fogyasztása, nem ment folyamatosan. 36 nm-es különálló ház, szigetelése hagy maga után némi kívánnivalót, de a szigetelés félmilliós anyagárköltsége sem térülne meg ésszerű időn belül, főleg hogy december-január-februárban nem tartózkodok itt életvitelszerűen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest