Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
válasz
baloghgabor #58699 üzenetére
Azt honnan tudhatom biztosan hogy klímás szereli?
Van valami oldal ahol területileg lehetne szűrni a hivatalos szerelőket? -
margithid
veterán
válasz
baloghgabor #58696 üzenetére
A garancia amúgy hogy érvényesíthető? Mondjuk a linkelt samsung klimánál.
Kijönnek, megjavítják? -
baloghgabor
aktív tag
válasz
margithid #58691 üzenetére
Kiegészítő fűtésre sok kínai is jó lehet. A hatékonyság és élettartam, garancia idő utáni probléma esetén lehet gond velük, de ez sem biztos. Keress vissza windy és fűtés szavakra itt a topikban, nagyon sok jót leírt, egy évtizede már klímás szakember, holt időben sok jó tanácsot írt le.
-
Rengeteget számít az hogy a kültéri egység mennyire meleg helyen van, nekem a sensira ha hűvös van kinn pl: reggel 6.kor mikor még csak 20.fok körül van a hőmérséklet, akkor nagyon letudja szabályozni magát el ketyeg 85W-al
most hogy kinn már ~27.fok van, már több mint dupla ennyit(180W) eszik
és tegnap mikor 40.fok volt, akkor meg már 280-300W-alá nem is igen tudott menni, még este 10.kor is 200W felett szipókázott.
és mind 3esetben ugyan olyan beállításon és paraméterekkel ment, szóval brutálisan tudja a fogyasztást befolyásolni hogy a kültéri egység mennyire van meleg helyen, legalábbis itt a Daikin Sensira esetében, a kínaiak lehet nem tudják ennyire leszabályozni magukak hogy lemennek 90W alá is, de sz.tem azoknak is nagyban függ hogy milyen a kilső hőmérséklet!
És az is nagy mértékben befolyásol hogy 21-22.fokot szeretnél benn(mint én) vagy elég a 24.is mert akkor nem kajál annyit.
-
F.N.
tag
Nálam 2 klíma van, egy kültéri ÉK-re néz, a másik kültéri DNY-ra.
24 fok van kint, az ÉK-i most 28 fokot mér, a DNY-i pedig 24-et.
10-13 óra körül már egyformán mérnek, utána a DNy-i fog többet mérni.
Nekem pld. beton alapzaton van, de a mögötte levő szigetelt fal,
amin még csak szürke színű glettelés van, ÉK felől a felülete már 46 fokos.
Ez miatt szív be 4 fokkal melegebbet. -
margithid
veterán
Ez a klima pl elég jó lehet?
[link]
Vagy inkább egy gree?
Samsung, whirlpool akkor felejtős 200k alatt? -
margithid
veterán
válasz
baloghgabor #58690 üzenetére
De igazából csak egy szobát kellene felfüteni, azt is kiegészitő fütésként.
-
baloghgabor
aktív tag
-
margithid
veterán
Mi a legolcsobb klíma egy nappali hűtés fűtésére?
200k alatt felejtsem el hogy jót kapok? -
polonic
félisten
Jogos, igen, ezek lemaradtak.
3,5-ös mitsubishi msz-hr35vf, inverteres.
Olyan 25 m2 lehet a tér. 24 fokra állítva. Simán tud lenni 31 fok bent. Lapos tető, nincs szigetelés, így a tetőt egész nap süti a nap. A klímákat pedig olyan 12-13-ig süti. -
mjani1172
addikt
H-tarifa igény adtam be, egy 2.7 kw és egy 5.5 kw os klímához.
De maradt 16 amperen. Elég lesz ez vagy bővítsem? -
Atis45
aktív tag
válasz
polonic #58671 üzenetére
Nekem tegnap reggel fél 8-tól este 8-ig 5.8kw-ot fogyasztott el a Midea Extreme Save 3.5-ös. Szigetelt panel, a beltéri az előszobába, és a két végén a két szoba. kb 45nm-t hűrök így. 23 fokra állítva a hőmérséklet, és így van a szobákba kb 24,5 fok. Tegnap már elég meleg volt, így már jobban tekerte a villanyórát. kb délig éri a nap a kültérit.
-
curbowka
csendes tag
válasz
atirag #58676 üzenetére
Így van, viszont az Eurovent adata szerint a maximum leadott hőteljesítmény 2.07kW, tehát - gondolom én - nem fog 1 kW energiát felvenni. Továbbá azt sem tudom mennyire számolják bele a leolvasztási ciklusokat, hiszen azok bőven visszavesznek a COP értékből főleg -5 és 5 fok között.
-
fulton
addikt
válasz
freeknight #58679 üzenetére
H tarifám van.
-
freeknight
őstag
válasz
fulton #58675 üzenetére
Ha nem vagy szabványosítva olyan drága a H tarifa bekötése, hogy kb soha nem térül meg, jelenlegi árakkal sem. Persze ez még változhat, ha megy még fel az áram díja, de azt se garantálja semmi, hogy a H tarifa is mindig ennyi lesz, mint most.
Akinek viszont egyéb okból muszáj volt szabványosítani, vagy volt rá valamilyen támogatása, a szabványos dobozba megéri berakni. -
fulton
addikt
Olvasom itt a hsz eket..nem értem, a klima aki azzal füt nem h tarifarol toljatok? Az korlátlan az nem tartozik bele a 210kw kvótába.
-
F.N.
tag
válasz
polonic #58671 üzenetére
De nem tudunk róla semmit, azon kívül, hogy kb 0,72 kW/h / óra
volt a fogyasztása.
Inverteres, vagy On-Off? ( valószínűleg nem On-Off )
Mekkora légtérben van, illetve a helyiség(ek) szigeteltek-e, vagy nem.
A kültéri telibe kapja-e a napsütést, vagy sem.
Hány fok van a beltérben, és hova van állítva a célhőmérséklet ?
Ez egy nagyon sok tényezős dolog. -
PPatrik
aktív tag
Kis tapasztalat. 1 hónapja van egy LG DC12RQ Deluxe a szobámban, ami home office iroda is. Az 1-es venti is hangosabb mint a számítógépem... amiben átlag terhelésnél passzívan üzemelő táp és videokártya van, meg 400rpm-re leszabályozott Noctua ventik.
Viccet félretéve, kellemes halk mély hangja van. Csendes környéken élünk és nagyon tudnak zavarni a zajok, de ezzel semmi gond. De ha bejön egy légy az már idegesít
Folyadék áramlás hang indulásnál van, amúgy semmi. Kültérit a földre szereltük, bentről csukott ablaknál még nem hallottam soha, pedig az ablak alatt van.25 fokra állítva 24.8 és 25.3 között szokott mérni a hőmérő. Nagyon ritkán látok 25.8-at is.
A szerelő azt mondta, aki Daikin-t és Panasonic-ot is forgalmaz, de inkább Panasonic-ot és LG-t ajánlott, hogy szerinte az LG a leghalkabb.
-
polonic
félisten
Az alkalmazás szerint reggel 7:30-tól 22:30-ig 10,8 kwh-t fogyasztott 3,5 kw-os klíma.
Ezt sokallom azért. -
curbowka
csendes tag
válasz
atirag #58652 üzenetére
Daikin FTXP35M/RXP35M:
-15C: 2.28 COP és 2.09 kW Ph
-7C: 3.19 COP és 2.48 kW Ph
+2C: 4.59 COP és 1.51 kW Ph
+7C: 5.84 COP és 0.97 kW Ph
+12C: 7.38 COP és 1.13 kW Ph2 éve szedtem le euroventről. Azt ugyan nem tudom, hogy 2 és 7 fokon miért kisebb a leadott teljesítmény, de a -7 és a -15, ami fontos lehet.
-
rígel
őstag
válasz
cipofuzo87 #58666 üzenetére
Egy Daikin Perferával (nem a fűtésre optimalizált verzióval) -20 ig el lehet fűtögetni nem is olyan rossz COP értékkel. És az "csak" 6-700 ezer (a 3,5KW-os)
-
feco70
senior tag
válasz
cipofuzo87 #58666 üzenetére
Fujitsu 12ltca ha kapsz még
-
cipofuzo87
tag
Hello, tegyük fel, hogy téli legnagyobb hidegben is klímával szeretnék fűteni.
Ebben a cikkben csak néhány klímát javasolnak ehhez [link]
Daikin (965eFt+), vagy fél, harmad áron: Midea, GreeAz lenne a kérdésem, hogy tudtok-e más olyan típust, ami valóban alkalmas a legnagyobb hidegben is fűtésre használható hatásfokkal. Daikin kiesik nálam mert nem akarok 1 misit fizetni érte. A fentiek alapján inkább mennék harmad áron Mideával vagy Greevel, ha azok is csendesek. Csendesek? Rá fogok fázni velük?
H-tarifával -
Orlin
addikt
válasz
margithid #58664 üzenetére
Meg akkor most annak aki átalányon van a szolgálató határozza meg a jövőbe a havi összegét az eddigi fogyasztás alapján?
Azt nem is lehet módosítani?
Mert eddig én határoztam meg mennyit akarok fizetni...
Nálunk majd novemberben lesz éves leolvasás legközelebb az után tudok módosítani (visszaállni esetleg átalanyra).
Meg jó tudja decemberben mit találnak ki megint?
Elvileg akkor megint megvizsgálják... -
teleahocipöm
senior tag
Akkor, csak annyit kérdeznék, hogy a SAMSUNG klímák alkatrészellátása mennyire jó? Nem esne jól, hogy pár év múlva úgy járnék vele, mint egyes kínai típussokkal, hogy egy alkatrész hibája miatt ki kéne dobni.
A samu oldalát nézve a korábban #58637 -ben kérdezett klíma ajánlott és nem is régi típus, úgyhogy annyira rossz nem lehet. -
atirag
őstag
Attól függ milyen lesz ezzel fűteni annyit fűtök. Te perferát írsz ,de én comfora típus számot írtam. 3.5KW a terv és van szigetelés a házon. És igen a gáz mostani áron elég húzós lesz.
-
rmihaly
tag
Amúgy ahogy nézem a klimával fűtés kb 0.3x osába kerül mint a gázzal piaci árakat (70Ft/kwh, 747Ft/m³) figyelembe véve.
-
rmihaly
tag
válasz
atirag #58656 üzenetére
A perfera klímák közt keveset fogyaszt.
Ha viszont olyan helyre teszed ahol folyamat menne ott ez is elfogyasztja amit kell.Ha csak átmeneti időszakra kell akkor meg szinte bármelyik japán (kínai is)megfelelő lehet. Lakás szigetelésétől és a helység méretétől függően lehet gazdaságosan üzemeltetni a klímát.
Ha nincs szigetelés, klíma kicsi, helyégméret nagy, kb 2,5-3,1SCOP jöhet ki, ami már nem vagy alig versenyképes a gázzal*
*még a korábbi díjakkal nézve... -
atirag
őstag
válasz
rmihaly #58654 üzenetére
A perfera azért még egy lépcsővel drágább. Pont ott a kulcs.hogy kicsit többet fogyaszt. Azt szeretném kiválasztani ár érték arányban,hogy jól fűtsön télen kevés energiából. Akkor inkább legyen kicsit hangosabb mint az amber royal (aminek a jelenlegi típusát szintén nem tesztelték),de ne fogyasszon annyit.
A gázkvótába nem férek bele és a klimával szeretnék csökkenteni rajta télen.Rígel: igen furcsa ,hogy nincs benne. csak régieket találok.
-
rmihaly
tag
válasz
atirag #58652 üzenetére
Perferát dicsérik akinek van. Jól szabályoz kellemes meleget csinál. Kb 3-as COP-ja lehet -5C-on. Ha van rá keret nyugodtan megveheted.
Klíma annál jobb COP-al rendelkezik minnél jobban le van szabályozva (ekkor a fajlagos elpárologtató kondenzátor felületek nagyobbnak tekinthetők, mintha nagy teljesítménnyel menne). De fontos az is hogy ez a csökkentett teljesítmény elég legyen a fűtéshez.
Amúgy meg simán leadja azt ami adatlapján van max kicsit többet fogyaszt. -
atirag
őstag
Tudna segíteni valaki a daikin comfora FTXP35M9/RXP35M típusú klima adatait megkeresni az eurovent oldalán mert nem tudom mlyeik csoportban kell keresni. Amiket néztem ott még közelit sem találtam. Szeretném megrendelni,de jó volna tudni milyen hatásfoka van mondjuk -5 fok alatt.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- OpenWRT topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest