Hirdetés

2024. július 1., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42291) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

Egy új építésű lakásba szeretnék majd klímát rakatni a tél vége környékén. A nappali, konyha, előszoba alkot egy légteret, kb. 35 nm. Ennek a hűtését kellene megoldani (a teljes lakás 55 nm). A nappali rész a fő célpont, ez egy téglalap alakú terület. Ennek az egyik rövid oldali sarkába fog kerülni a beltéri.

Alapvetően hűtésre tervezem használni. Fűteni maximum az átmeneti időszak elején, este vagy egy borús esős napon picit melegítsen, hogy ne kelljen még feltekerni a radiátort.

Az elsődleges igényem a csend és az észrevehetetlen működés. Tehát nem azt akarom érezni, hogy süvít a hideg szél, hanem "egyszerűen csak kellemesen hűvös a szoba". Nem bírom, ha jön rám a hideg, illetve nagyon zavar a folytonos monoton ventilátor zúgás.

Wifi/neten keresztüli vezérlés kell mindenképp. Illetve örülnék neki, ha heti ciklust be lehetne programozni rajta. Ez alatt azt értem, hogy pl
- H-K-Sz-Cs-P: bekapcs 15:00-kor, hűtés módban, 23 fokon, automatikus ventilátor szabályozással
- 17:00-kor ventilátor minimumra állítás
- kikapcs 23:00-kor

- V: bekapcs 18:00-kor hűtés módban 23 fokon, automatikus ventilátor szabályozással
- 20:00-kor venti minimum
- kikapcs 23:00-kor
És ezt nem kell minden héten állítgatni, hanem egyszer beállítom és csinálja, amíg nem módosítok rajta.
(Ha ilyen szintű vezérlést csak valamilyen "okosotthon" szoftverrel lehet csinálni, az is jó lehet, de akkor legyen rendes integráció, ne nulláról kelljen kódot írni. Illetve wifin keresztül történhessen az integráció, nem ilyen infrás "okostávirányítón" keresztül.)

Kinézetre nincs semmi extra igényem. Nem kell csillivilli kijelző, ilyen-olyan design, stb.

Márka tekintetében nem vagyok elfogult. Minőségben azért ne a legalja legyen, de nem is feltétlen kell felső kategória. Viszonylag ritkán szokott menni nálam a klíma, elég jól bírom a meleget.

Az energiafogyasztás nem utolsó szempont, de mivel várhatóan nem fog túlságosan sokat menni, nem is a fő szempont (értsd: ha várhatóan megtérül belátható időn belül az árkülönbség, akkor hajlandó vagyok többet fizetni, de havi 1000 ft-nyi minuszért az áramszámlában nem fogok 100.000-rel drágább klímát venni).
Ha esetleg képes a klíma mérni a fogyasztását és azt historikusan tárolni, az plusz pont, de nagy pénzt nem áldoznék rá.
Sima normál nappali tarifáról fog üzemelni. Konnektorba fogom tudni dugni, úgyhogy 1 fázis, 16A áll rendelkezésre.

A garanciaidő csak abban az esetben jelenthet pluszt a döntésemben, ha az nincs az évenkénti huszonnyolcszori karbantartáshoz kötve.
(Ne menjünk bele, én meguntam azt, hogy kijön két suhanc, lemossa a szűrőt a zuhany alatt, belefújja a Tescoban is megvehető klímatisztítót a beltéribe és a 15 percért számlázza a tizenhuszonezret/alkalom. Értem azt az oldalát, hogy mindent összeszámolva ha cég lennék, én se csinálnám olcsóbban, de amit egy ilyen karbantartás alatt csinálnak, azt megoldom magamnak is kb. 1000 ft-ból.)

Első kérdés, hogy mekkora teljesítményű klímában gondolkodjak? 3,5-es elég lesz?
Milyen márkában, típusban gondolkodjak?
Milyen egyéb szempontok lehetnek még érdekesek a klíma kiválasztása során?
Mit nem írtam le, ami még kellhet ahhoz, hogy minél inkább a nekem való klímát tudjatok ajánlani? :)
Esetleg ha van konkrét klímás cég/szakember, akit ajánlotok, akkor jöhetnek a kontaktok. Érden lesz a munka.

Köszi szépen a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.