- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2025 június
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
A Sharkoon MS120-ra kéne hátulra egy 92mm-es venti.
Melyiket lenne jó rakni?
Jó legyen és olcsó, 2eFt-nál többet nem akarok adni egy kis ventiért. -
törölt tag
válasz
toyta3 #36691 üzenetére
BitFenix Merc Alpha Midi-Tower - black
Méretek: 190 x 439 x 490 mm -
toyta3
csendes tag
Üdv!
Adott egy konfig, ehhez kellene egy viszonylag olcsó és jó ház. Kb 10-13e Ft. lenne rá. Ami fontos, hogy ne legyen 45 cm-nél hosszabb, és 50 cm-nél magasabb.
GIGABYTE GA-H77-DS3H
Intel Core i3-3225
KINGSTON 4GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
FSP Hexa 400W
+ még egy DVD meghajtó is megy még beleTud valaki ajánlani valamit?
-
törölt tag
-
anytime
őstag
válasz
#98593280 #36675 üzenetére
A videót köszi, jól sikerült! Szép és igényes munka, magas műszaki tartalommal!
Legutóbb, egy egész oldalt összeírtam az észrevételeimmel, pro és kontra, aztán töröltem, mivel úgy gondoltam, hogy is jönnék ahhoz, hogy én mondjam meg a frankót
Kíváncsian várom a következőt, üdv:
A -
anytime
őstag
válasz
Algotis #36667 üzenetére
"Miért, mennyi idő lenne az, ami idő alatt össze kéne pakolni egy gépet?"
Szerintem ez nem verseny, hanem egy élvezetes időtöltés - legalábbis én így vagyok vele
Lassan ki kellene takarítanom a gépet ...
Egyébként meg gratulálok
, a lényeg, hogy sikerült és nem az "iponbanösszeszerelik3000forintért" szöveggel álltál hozzá - na ez a respect, legalábbis a részemről! Én azt mondom, aki maga szerel, azt már tényleg érdekli, ha pedig érdekli, utána jár, tanul, elsajátít valamit - mondja ezt egy abszolúte zöldfülű
"Az volt a baj, hogy éppen-hogy elértek a kábelek mindenhova, az előlapi panel gombjait pl. az alaplap alatt kellett dugdosnom, meg ott a bazinagy vga, alig fért el minden
HDD-t meg csak alulra betettem"Legalább lesz miért megint levenni a burkolatot ...
-
ggeleven
őstag
válasz
#98593280 #36680 üzenetére
Tényleg csak építő jelleggel, de támogatom a kevesebb effekt!
Valamint sztem hasznos lenne, hogy ha a videó végén egy gyors összegzést vagy értékelést mondanál a házról, csak úgy, mint az írásos tesztekben!
Köszönjük egyébként a törekvést, h ilyen formában is elkészíted őket! Hiánypótló alkotások!
-
törölt tag
válasz
Gabor901127 #36678 üzenetére
Köszi, szerintem idővel majd kevesebb effekt lesz benne, csak most még próbálgatom őket
-
Gabor901127
tag
válasz
piRate_nEx #36677 üzenetére
-
Gabor901127
tag
válasz
#98593280 #36675 üzenetére
nagyon jó a videó,meg az előző is
ebben főleg a 4:50-5:00-ig volt a kedvencem a stabilitás teszt
csak egy kritikával élnék
Az áttűnéseket szerintem nem kell túl csicsázni. Tehát egy sima vágás, ettől sokkal profibbnak tűnik és tudom hogy van mindenféle csini effekt, de azok csak elvonják a néző figyelmét( ez persze csak az én véleményem)és tényleg nagyon grat
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
Gabor901127 #36676 üzenetére
Na jó, csak nem látunk belőle semmit.
Tegyed mögé a direkt linket.
-
Gabor901127
tag
válasz
Gabor901127 #36674 üzenetére
Nah sikerült megcsinálni a képet:
A core-i5 3570K-hoz járó venivel szóval nagyon jó -
törölt tag
-
Gabor901127
tag
nah megvan az új házam
csak az a kérdés, hogy ezzel
mit lehet kezdeni?Egyébként levéve a ventiket minimumra:
-
cyberkind
félisten
Elnézést rossz topik !
-
Algotis
addikt
válasz
Gabor901127 #36670 üzenetére
Nem 4 pinesek, hanem molexosok, és a tápra tudom csak kötni.
Majd egy 4 pinest veszek hátulra, valami 92mm-est és az megy majd a lapra. -
Algotis
addikt
A 2 venti amit a tápra kötök az mindig ugyanannyi rpm-et megy, vagy szabályozva van?
-
Lackki
őstag
vhol el kell kezdeni
gyakorlat teszi a mestert. -
Algotis
addikt
válasz
Rypejakten #36666 üzenetére
Első gép amit én magam raktam össze
Miért, mennyi idő lenne az, ami idő alatt össze kéne pakolni egy gépet?
Az volt a baj, hogy éppen-hogy elértek a kábelek mindenhova, az előlapi panel gombjait pl. az alaplap alatt kellett dugdosnom, meg ott a bazinagy vga, alig fért el minden
HDD-t meg csak alulra betettem -
Algotis
addikt
Sikerült a teljes gépet, egyes egyedül átszerelni, a Sharkoon MS120-ba!
Mindez 2,5 órát vett igénybe, de legalább KÉÉÉK venti van az elején
2 is -
Drizzt01
őstag
válasz
Gabor901127 #36656 üzenetére
Igen .
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Heskey E. #36658 üzenetére
A modern alsó tápos házaknál általában úgy tudod felfogatni a tápot hogy alulról szívnak.
De sok alsó tápos háznál meg van oldva hogy a tápot fordítva elhelyezve belülről is szívhatnak ha úgy látod jónak.
Szóval ezt inkább a ház határozza meg.(#36661) Heskey E.
"... ez sehogy nem változik akármilyen házba rakod bele." Ez igaz, de kinti friss/hideg levegő többet hűt mintha a gép által felmelegített és a gépház felső részén összegyűlt meleg levegővel hűtené magát. Több mint valószínű hogy még az alul elhelyezett bentről szívó táp is hűvösebb levegőt kap mintha felül lenne. -
Heskey E.
tag
válasz
Rypejakten #36659 üzenetére
Nem érted. A mai tápok ventilátora befelé szív a tápba, ezáltal evidens, hogy hátul meg kifelé fúj ... ez sehogy nem változik akármilyen házba rakod bele.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Rypejakten #36659 üzenetére
ventijenek, illetve kondik - nem tudok irni.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Heskey E. #36658 üzenetére
ha lefele van a tap berakva, akkor alulrol szivja be a hideg levegot, es oldalt ki is fujja. ez elonyosebb, mint ha bentrol szivna, mert a kinti levego nemritkan 10-15 fokkal is huvosebb. ezaltal a tap ventiljenek nem kell annyit dolgoznia - halkabb lesz - es a konfik elettartamat is hosszabbitja.
-
Heskey E.
tag
"ezáltal a tápegység a házon kívülről tudja szívni a hűvősebb levegőt"
én úgy tudom, hogy a mostani tápok belűről szívnak és fújják ki a benti meleg levegőt.
íme egy pikcsör, amin látszik is:
-
Rypejakten
addikt
válasz
Gabor901127 #36656 üzenetére
nem, hanem hogy belenyitja a kerti csapot.
-
Drizzt01
őstag
válasz
Gabor901127 #36653 üzenetére
Ez van nekem is , bár én rendes áron vettem . Akár még vizet is lehet bele rakni . Szerintem jó vétel annyiért .
-
Gabor901127
tag
ez szerintetek is megéri ugye?
-
Algotis
addikt
Valaki mondja mar meg hogy hogyan tudom a sharkoon ms120 elejerol levenni azt a suar muanyag izet h berakjam a dvd olvasot?
--
Finomítottam a stíluson.[ Módosította: proci985 ]
-
Lackki
őstag
válasz
piRate_nEx #36650 üzenetére
vagy nanoxia deep silence 2
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
anarkee #36648 üzenetére
Először is, én a CM Hyper 212 Plus-t megtartanám, és gyári helyett azt tolnám rá.
Aztán pedig ilyen árban nem igazán lősz mellé egyik házzal sem szerintem (kivéve amit fent mondtak, ezek szerint), azt vedd, amelyik a legjobban tetszik, mert ezután pár évig még azt fogod nézegetni.
Esetleg még:
Bitfenix Ghost
Cooler Master 690 II Advanced -
Lackki
őstag
lexa s-ben kb nincs kábel management
dragon rider meg iszonyat nyitott, hangszigetelésre egyáltalán nem ajánlom -
anarkee
csendes tag
Üdv!
Némi segítséget kérnék házválasztás ügyben
Szóval a következő konfigot kéne belepakolnom:
Asrock z77 Pro3 vagy Extreme4 (ATX)
i7-3770k
sapphire hd6850 2gb
fsp epsilon 80plus 600
SSD egyenlőre nem lesz, később is csak 1
Winchester 2, de max 3 darab 3,5"-os
proci hűtőt egy CM seidon 120 M-et tervezek, de egy ideig még gyári marad (addig nem lesz tuning)Namármost elvileg a kinézett házak mindegyikébe beférnek fizikálisan az alkatrészek, a menedzsment viszont így látatlanba nem tudom, hogy alakulna. A tápnak egyébként a fő csatija 55 centi, a sata vezetékeken pedig 55, 65 és 75 centinél vannak a csatlakozók, mondhatni elég hosszú, bár mint mondtam látatlanba nem tudom sajna, hogy elég-e.
A fő nézőpont egyébként ( persze a design mellett
) a visszonylag jó hangszigetelés, és a porszűrés lenne, semmi extra tuningot nem tervezek, amihez brutál hűtés kell, a procit húznám maximum, de nem a végletekig, szóval ez csak másodlagos, hogy pár fokkal esetleg melegebb egy ház. Valamint nem ártana ha strapabíró lenne, nem tervezek 1-2 évente házat cserélni.
Szerintetek melyik lenne a legjobb , + esetleg, hogy milyen kiegészítő ventiket, porszűrőt, vagy egyebet javasolnátok hozzá.
Árban úgy gondolkodtam, hogy ~35k a teteje, de akkor ahhoz már nem igazán szeretnék extra ventit stb venni, szóval ha csak 1 beépített ventivel 35 ezer, az kicsit már sok lenne.
A kinézett házak a következőek(kb ebben a sorrendben tetszenek), ennél jobban nem tudtam szűkíteni
NZXT Phantom 410 ~34k
NZXT Lexa S ~26k
INWIN Dragon Rider ~33k
CM Storm Enforcer ~24k
CM Scout 2 ~26k
CHIEFTEC DX-02B-OP ~32k
CORSAIR Vengeance Series C70 ~34k
CORSAIR Carbide Series 400R ~26k
CORSAIR Carbide Series 500R ~28kTermészetesen nyitott vagyok egyéb javaslatokra is.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
anarkee
-
Algotis
addikt
Holnap jön az MS120
Jujj de várom már a kék ventiket az elején -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Házat keresnék, mikro atx-es laphoz, bővítő kártyák nélkül, de termetesebb cpu hűtőhöz (amd a10 5800k , alpenfohn sella, ez változhat, ha szükséges) a cooler master elite 361 tetszene, de az atx-es lapot is fogad, ami nekem feleslegesen nagy. Kialakításra ilyen se nem fekvő se nem álló tetszene, mint például a fractal node 304 csak nem mini itx-es kellene.
-
Zjunior
veterán
válasz
Gabor901127 #36635 üzenetére
Jujjj de okos!
Köszi szépen, meg is rendelem
KÖszönöm szépen! -
törölt tag
Már csak 6 szavazat a 100-ig
Félek részlehajló leszek, mert nekem is ilyen van -
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Megjött a Zalman Z11 plus házam!
Nagyon tetszik!
Az egyik kérdésem az lenne, hogy a 2 usb kábelt, hogyan tudom elvezetni úgy, hogy be tudjam zárni az oldalát?Belülről vezetettem ki!
Remélem érthető a kérdésem! -
törölt tag
válasz
fury71 #36620 üzenetére
Nem tudom, nem teszteltem a Xantos-t. Egy Cooltek Timaios van nálam, egyelőre arról lesz majd cikk.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
fenergie84 #36624 üzenetére
-
NORBl
aktív tag
válasz
fenergie84 #36624 üzenetére
Átalakítóval megoldható esetleg ?
Namiren.: Zsír
-
NORBl
aktív tag
válasz
piRate_nEx #36622 üzenetére
Zsír, köszi !
fenergie84.: Nah, akkor mégse zsír
-
NORBl
aktív tag
Ezzel az alaplappal tudom használni a Corsair 300R - elülső Usb-it ?
-
fury71
aktív tag
Az egyik kiszemelt:
Cooltek Xanthos
Erről a házról van valakinek véleménye?
SHellkretor:
Te árultál korábban ilyen házat. Anyagvastagság 0,8mm a spec szerint. Stabil a ház?
A másik kiszemeltem:
A Zalman MS800 Plus
Az ára az utóbbi időben sokat esett. Lehet ez lesz a befutó? -
Algotis
addikt
válasz
fenergie84 #36615 üzenetére
És az a 4 pines molex, az ez?
?
Mert ebből pont van 2 -
Algotis
addikt
válasz
fenergie84 #36613 üzenetére
Szóval akkor ezek a tápra mennek?
-
fenergie84
addikt
-
Algotis
addikt
Szóval akkor senki sem tudja, hogy a Sharkoon MS120-nak a venticsatlakozója milyen típusú, és együtt van-e a kettő vagy külön?
-
Kaszika
tag
Sziasztok a következő konfigoz szeretnék ház javaslatokat kérni:
AMD FX8320,ASUS M5A97 EVO R2.0,Memória egyenlőre 2x2Gb 1600MHz DDR3 Corsair,
VGA: HDD7750, tápot egy Chieftec 500W-os GPS-500A8-at néztem. Tuning lesz, 10-20.000 ft körüli ajánlatokat várok -
törölt tag
válasz
Hubba12 #36605 üzenetére
Szolgáltatásokat tekintve a Scout II vmivel többet nyújt. Szellőzésben kevesebb pontot kapott, de csak a gyári 1 db venti miatt. Több ventivel, vagy az Advanced-et megvásárolva az az értékelési pont javul. A Zalman-okban nem szerelhető a PCI takaró lemez, csak kitörhető (Z9-ben táp alatt sincs porszűrő).. A Scout II-ön szállító fogantyú is van és hatalmas, 33 mm-es wiring space. Mindkettőt jó háznak tartom, amennyivel a Scout többet tud, talán annyival drágább is. Pl. USB3-at is tud, a Zalmik alapban nem. Bármelyiket veszed, szerintem jól jársz, igazából innentől kezdve szubjektív szempontok is döntőek lehetnek, pl. melyik tetszik
-
törölt tag
válasz
Hubba12 #36598 üzenetére
Őszintén szólva erre most nem emlékszem. Ha olyan venti van egy házban, ahol a LED külön érpáron kap delejt és van is ilyen kapcsoló a házon, akkor igen. Sima 3 pines LED-es ventiket nem lehet kapcsolgatni, legalábbis a fényét.
A sima Scout II-be mondjuk mindenképp kell venni még pár ventit, mert alapban csak 1 db van benne, az meg szép kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest