Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz #56474624 #1167 üzenetére
Erről lehetne egy jó kis vitát folytatni A 24 bittel kapcsolatban nincsen úgymond érvelésem, mert nem tudom a nagyobb felbontásból adódóan származik e valamiféle előny. Soha nem hallottam 44/24-es vagy 192/16-os felvételt így nem tudom összehasonlítani, hogy van e különbség ha csak ebben van változás. Viszont azt tudom, hogy egy adott rendszeren lejátszva ugyanazt az anyagot, vegyük alapul mondjuk a Pink Floyd-tól Dark Side of the Moon-t (csak azért mert ez megvan CD-n illetve SACD-n is) iszonyatosan érezhető a változás. Mondhatni az SACD után nincs kedvem betenni a CD-t.
Akkor mondom az én elméletemet, aztán várom a Te magyarázatodat is. Nem vagyok abszolút profi a témában, de némi digitális technika ismerettel rendelkezem. Ha jól emlékszem anno az órákon arról volt szó, hogy egy szinusz görbe felvételéhez kell legalább 4 mintavételi pont. Tehát ha a mintavételi frekink 44kHz akkor ezzel jó esetben tudunk rögzíteni 11kHz-et (én kb. 18-20-ig hallok). De persze a 11kHz már egész magas hang, tehát ezzel nem is itt van a gond. Ebben nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem akkor egy igazán szép hangban illik benne lenni az alaphang 3-4 felharmonikusának is. Tehát mindjárt ott tartunk, hogy ha a hangkari max 11kHz-et tud visszaadni (megjegyzem ezt is csak 4 ponttal ami elég ratyi azért) akkor a negyedik felharmonikusát csak egy 2,75kHz-es jelnek tudja megszólaltatni. Ugyanez egy 192-esnél 48kHz-es alaphangot jelent, azaz egy 12kHz-es alaphang negyedik felharmonikusát.
Ez az elmélet nem biztos, hogy "okos bácsik" között is megállja a helyét, de egyenlőre nem tudok mást kitalálni Úgyhogy ha van egyéb érvelésed a témában, szívesen hallgatom
Szerk: Elnézést azoktól akiket ez baromira nem érdekel
[ Szerkesztve ]
:)
-
őstag
válasz #56474624 #1523 üzenetére
Nem mondtam hogy rosszabb mint bármilyen Creative vagy Logitech cucc. Csak arra utaltam ha az ember normális, "neadjisten" studióba is helytálló kártyát akar venni, ahhoz megfelelő rendszer is kell, nem pc-s kütyü. Volt szerencsém ismerősöknél jó pár ilyen pc-s szettet meghallgatni, és arra a következtetésre jutottam hogy egy 70-es évek beli rendes hifi messze leszólja minőségben ezeket. Persze, ennek is megvan a kompromisszumos oldala: öreg, nincs rá garancia, nagyobb az elromlás esélye, nem támogatja a sok.keveset, stb.
Szóval az én tanácsom: ne költsön a srác semmilyen hangkártyára, mert nem éri meg. Főleg nem a komplett audió lánc értékével megegyező összeget. A pénzt inkább kezdje el költögetni valamilyen komolyabb audió rendszerre. -
audi100td
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
válasz #56474624 #1575 üzenetére
Egy AKG K701 alá esetleg nem tudnál szgépről USBn jelet kapó DACot meg AMPot ajánlani? A kettő jó lenne ha kijönne egy 100.000-max 150.000Ftből, a DAC késöbb erősítőnek is adna jelet.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
CocooN-z
őstag
válasz #56474624 #1740 üzenetére
Igazad van amugy, nem tudom eldönteni mi lenne számomra a legmegfelelőbb!
Szereztem jack-jack kábelt és teszteltem az RMAA val, és a 60 ezer HUF os laphoz járó agyon HYPE olt Supreme FX II. tesztjei nagyjából igy néztek ki : 83,4dBa, 79,1dBa (átlag számitások átlaga= 3 mérés 3 kábellel.)
Nahmármost egy bármien külső hangkari 100+ja kicsit másképp hangzik...elkeserítő.
Füles sztem HD515 Gamer/HD555/HD595 közül lesz valameik, még nem döntöttem. Tanult kollégáim szerint az 555 vs 595 nincs sok különbség, és a 2x ár az 555 javára dönt. De az 515 meg az 555 verekedése más! a két termék:
HD555: 103dBa/15-28000hz/120ohm/nyitott
HD515: 104dBa/14-26000hz/120ohm/nyitott
HD595: 104dBa/12-38500/50ohm/nyitottdBa, arányt tudom h jobb ha magas (annyira nem konyitok a témához), viszont itt jön a bibi a frekvenciáknál. Én CS1.6zom szigoruan, és ott inkább a magasabb hangok dominálnak, de akkor minek a gaming hangnál az alacsonyabb 26kHz, de alacsonyabb az alsó range, ami persze jobb, mert több a mély. Az 595 minden tekintetből jobb, nem tudom megéri e.
Ezek függvényében milyen hangkártyát tudtok nekem ajánlani, kihagyva az Audigy SE seriest, meg partnerét a Xonar D1 et??!!
előre köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
törölt tag
válasz #56474624 #1744 üzenetére
Jah meg a Supreme FX szerintem ne legyen referencia. A Supreme FX nem a Xonar.
Meg egyébként se a mérésre támaszkodj csak (sőt elsősorban ne arra), nem jó irányelv. Épp ma próbáltam ki hosszú idő után újra az integrált kártyám (nekem is ilyen különálló egység, csak ez Abit). Sztereóban küldtem ki a jelet, ks kimeneten foobar-ral lejátszva. Rosszabb, mint az X-Fi, az tény, de messze nem olyan nagy a különbség, mint egy esetleges hangfalcserénél. Nem is szoktam érteni, mikor itt a fórumon is sokan égbekiáltó difikről beszélnek. Vagy valami nagyon ratyi az ő integráltjuk, vagy még nem hallottak igazán nagy előrelépést, és így nem tudnak viszonyítani. -
őstag
válasz #56474624 #1746 üzenetére
Erre még rátennék egy lapáttal:
Én is integrált kártyát használok az xfi-m helyett (aminek egyéb okai vannak), ennek ellenére szerintem nem hiszem hogy a rákötött mission - marantz kombó vesztesen jönne ki egy szeánsz kapcsán egy komolyabb hangkártya - kommerszebb audió cucc kombóval szemben. Ennek megfelelően személy szerint én nem is látom értelmét 5 számjegyű árcédulás hangkártya vásárlásának amíg nem zenél az ember otthon vagy 6 számjegyű árcédulás audiója van otthon.Ha meg már az "előrelépések"
Soha nagyobb javulást nem tapasztaltam amikor még sok-sok-sok éve le nem cseréltem a disco lady-t ea 6383-ra. Pedig utóbbi sem egy kiemelkedő dolog. Nah akkoriban volt hogy siettem haza zenét hallgatni -
CocooN-z
őstag
válasz #56474624 #1744 üzenetére
Értem. Nem szoktam csakis specifikációk alapján dönteni, mivel akkor már rég választottam volna, ezért vagyok kiváncsi mások véleményére is. Az hogy most a tesztelő oldalak Overview/összegzői miért hozták ki "szar" nak a D1 et nem tudom de 7-2 arányban megtették zenehallgatására, minden más esetben jónak mondták. Fülesre választ gondolom inkább majd a topicjában kapok választ, de ezekre gondolom te is tudsz adni.
X-fi közül meg hirtelen nem tudom meik lehet alternativa meg is nézem.
üdv : Z
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
audi100td
nagyúr
válasz #56474624 #1798 üzenetére
Szerintem is, mondjuk egy minimális szintet szerintem nem árt megütni, pl. az alaplapi hangkeltőknél nem ragadnék le és hangkártyákból is pl. X-Fi Xtreme Music-ot vagy Xonar D1/DX-et érdemes megcélozni egy jobb hangfal/füles mellett.
Amúgy persze igazad van, sokszor már úgy teszik fel itt is a kérdést, hogy "kihajtjae?".
-
Vagtam
tag
-
addikt
válasz #56474624 #2218 üzenetére
hát megmondom őszintén Én annak idején Audigy2-vel szaroztam sokat, hogy 16 vagy 24 között van-e különbség, valami Sennheiser fülessel, de az istennek nem hallottam semmit...
igaz nem volt olyan hanganyagom, amin tesztelhettem volna így generált hanggal vacakoltam (reason, meg egyéb "okosságok")... de zéró... mind1 is Én perpill maradok a 16/48-nál... a 48-96 között nemtom mi a változás arra már nem emléxem ilyen határozottan, a 44,1-48khz között volt magas többlet az utóbbi javára, de az is elképzelhető, hogy driver baromság vagy az audigy szar konvertálása miatt volt (44,1-et szó nélkül feltolja 48-ra)...
Sztem tök mind1, egy pc-nél legalábbis rohadtul. Aki audiofil, és veri a nyálát a 24-re az meg már úgysem PC-vel szaraxik.re: (#2225) jap
ja, hogy win7??? akkor nem tudok segíteni, de remélem valamit sikerül alakítani...Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Tim82
félisten
válasz #56474624 #20249 üzenetére
Linux live rendszer alól sem? (A Prodigy HD2-t pár éve kb. mindegyik Linux tudja kezelni, támogatja az ALSA.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Henrik000
csendes tag
válasz #56474624 #20288 üzenetére
Már sokkal jobb lett !! Most már csak akkor síkít a hangfal ha bármit le kell játszania eddig állandóan síkított most már csak akkor ha érzékel valamit amit le kell játszani
Na jó szerintem ez kritikán alulian Szr... szóval szerintem küldöm is vissza garanciára mert tuti, hibás és kinai vacak és 10 p után beadta az unalmast. Ez sehogy nem jó. Fél napomat elszorakoztam már vele és annyi mindent próbáltam..
[ Szerkesztve ]
Henrik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest