Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi199
újonc
Sziasztok, alkalmi javításokra szeretnék vásárolni egy megbízható pákát, apró nehezen hozzáférhető helyeken szoktam forrasztani, legutóbb egy GPS készülék bekapcsoló gombját forrasztottam vissza, korábban egy notebook töltő csatlakozóját ki-és be az új aljzatot, mobiltelefon rezgőmotorját, és ezekhez hasonló munkákat szoktam végezni, és ehhez kellene nekem egy minőségi forrasztópáka.
Erről mi a véleményetek?
http://www.weller-toolsus.com/weller-wps18mp-soldering-iron-pro-series-mp-18-watts.html
https://www.conrad.hu/hu/weller-wps18mp-forrasztopaka-60w-588366.html
Ha jól láttam, és értelmeztem a leírását akkor külön tápegységgel rendelkezik, és nem direktbe kapja a hálózati feszültséget.
Állványom, és tisztító szivacsom/acél spirálgyapotom van külön így az nem baj, hogy nincs hozzá.Ezeket találtam róla:
https://www.youtube.com/watch?v=9T58xapdhJU
https://www.youtube.com/watch?v=09zl2l7138Y
Szerintetek, jó lenne nekem, vagy esetleg másik weller-el jobban járnék.(csak weller-ben gondolkozom)
Másik, hogy milyen forraszanyagot/kat használjak hozzá?
-
pilu01
senior tag
Üdv
Teljesen amatörként szeretnék kérdezni.
Havi kb. fél óra, vékony kábelek forrasztáshoz keresek itthon pákát.
A fórumot olvasva a ZD 99 tünik befutónak.
Tudtok ajánlani olyan oldalakat amik amatöröknek segítenek az elindulásban?
Milyen cin, mihez milyen vasag hegy, stb.
Köszi -
TeeJay
félisten
-
csoki46
senior tag
válasz
balazs1956 #108 üzenetére
Keress rá, van egy csomó
Igaz most még nem tudom, hogy mennyire hasznosak. Elektromos dobókocka, kék-piros villogó lámpa, csengő, óra
-
TeeJay
félisten
szerintem én is fogok rendelni mert 1300-ből kijön és free shipping
másik téma hogy ebay-ről milyen forrasztó ónt rendeljek,
0,8mm vastag gondolom elég na de van valami különbség közöttük?
szóval aki többet forraszt és tudja a tuti ón linkjét ne kíméljen vennék egy adagot drón forrasztáshoz -
balazs1956
senior tag
Mik azok a készletek?
Van valami linked?
Rákaptam én is a pákázásra, mert kaptam egy összerakós fenyőfát. -
-
TeeJay
félisten
válasz
balazs1956 #102 üzenetére
köszi akkor vadászok még mert mini quadkopterem van és ahhoz kell
14ezret meg nem akarok kiadni
max 3ezer annál többet sehogy sem -
balazs1956
senior tag
A lidlissel vigyázni kell.
Nekem van olyan, meg a családban még egy.
Olcsó meg minden, 3 év garis, de pótfejet hozzá nem kapsz, csak Vácon a szervizben.
Kb 1580 Ft+ ugyanennyi a szállítás is.
Éa amit adnak hozzá fej, az egy véső alakú, meg egy kb 1,5 mm-es.
Inkább vegyél olyat amihez van póthegyFinomabb forrasztásokhoz vékony hegy kell pl 0,4 mm-es.
Ha mégis a lidlis mellett döntesz, vigyázz, mert a fejeket lopják belőle főleg. Ha akciós, abban már biztosan nincs egy sem..
Ha esetleg tudsz hozzá esztergáltatni 4 mm átmérőjű menetes vörösréz fejet akkor megéri a lidlis, vagy ha vastagabb drótokhoz kell. -
TeeJay
félisten
köszi akkor holnap elmegyek és megnézem van-e még
meg kibontom és megnézem mi újság
apró quadkopter-ben motorcsere esetén kell 4motornál 8forrasztást végezni tehát tényleg hobbi szint csak
ebay-ről néztem 700-1000 forint körül de nem akarom hogy megrázzon vagy tönkre vágja a nyomtatott áramkört -
TeeJay
félisten
én is quadkopter forrasztáshoz keresek pákát
max 2-3ezer forintért ami nem fog megrázni
évente kb. 10-12 pár perces forrasztásra semmi nagyipari ilyenekaz a LIDL páka engem is érdekel 3ezerért mert ha nem viszik el akcióban olcsóbban is kirakják és 30% vagy 50% kedvezménnyel már király lehet
-
Sziasztok! Tudtok mondani valami olcsó, de jól működő manuális ón eltávolítót? (avagy ónszopó
) Köszi!
-
csoki46
senior tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy vegyek megvegyem életem első forrasztó állomását. Most kezdek a hobbi elektronika felé kacsingatni, eddig inkább a mechanikai dolgok érdekeltek.
Utána olvastam a témának, hogy Hakko 936 klón nem egy rossz vétel, ez a kiszemelt számomra is. Esetleg tudtok olyan bevált boltot ahol jó áron lehet beszerezni? Nagyobb kínai oldalakon (ebay,aliexpress) körbenéztem, de hátha tudtok biztosabb forrástVennék, hozzá hegyet is, a különböző munkákhoz, abból milyet érdemes? Olvastam, hogy gyárilag hozzáadott elég rossz minőségű.
Előre is köszönöm a segítséget! -
balazs1956
senior tag
válasz
#46372352 #91 üzenetére
Inkább a ZD99-es.
Lidlis nekem is van, de mivel csak egy lapos, és egy hegyes fejet adnak hozzá, elég gáz.
A hegy rögzítése csavaros(menet van a végén). Ilyet csak a lidlis szervizen keresztül tudtam beszerezni, 1580 Ft+ kb ugyanennyi szállítási költség.
A ZD 99-hez szerintem bő a választék. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Van erről valami tapasztalat??
Ez, vagy valamelyik solomon?
Otthonra kéne pár led beforrasztásához. Lidlis, van, de annak nagyon vastag a hegye.
Milyen hegyet kéne hozzá vegyek? Mármint hány millimétereset?
-
Kirlog
csendes tag
Sziasztok. Mi a véleményetek erről a pákáról?
https://www.hestore.hu/prod_10034522.html (+ ugye a hozzá tartozó páka)
Megéri a + pénzt, vagy a 3-4 ezer ft-os ZD99 is megteszi? Főleg hobby forrasztásra kéne, egy két kábelezés javítás, stb. Szóval egyelőre nem szeretnék több 10 ezret kiadni, aztan ha úgy látom úgy is veszek vmi komolyabbat. -
bebe159
aktív tag
válasz
#46372352 #81 üzenetére
Nos, nekem úgy tűnik, hogy nem. Nem akarom kitépni.
Az aljára amúgy rá van írva az is, hogy ZD99 szóval feltételezem ugyanaz lehet belül. [link] Aminek cserélhető, annál maga az állomás csinál valamit belül (nem vagy valami nagy eletroszaki), így a páka csak 24 voltot kap.
-
bebe159
aktív tag
válasz
#46372352 #79 üzenetére
Eddigi olvasataim alapján a teljesen biztonságos az, amelyiknek a pákája 24 Volton üzemel, és a forrasztóállomás átalakítja a 230 Voltot. Az ilyeneknél le is lehet csatlakoztatni magát a pákát, bele lehet dugni másikat. Az olcsóbbaknál a páka közvetlenül megy a hálózatba, ez lehet veszélyes, de feltételezem erre kicsi az esély, hogy a feszültség végigfusson (de nem lehetetlen.)
-
bebe159
aktív tag
Egy másik kérdés.
Mi lenne a legolcsóbb megoldás egy kezdőnek néha forrasztgatni ledet és vezetékeket (pl. pc ventilátor vezeték, jack dugó.) Kaptam egy pákát egy barátomtól, de szerintem életveszélyes. Középen meg van olvadva és meg sem olvasztja az ónt. Füstölt is szóval inkább nem használnám, mielőtt tönkreteszek mindent. Néztem a Basetech JLT-13 típust, mint legolcsóbb megoldás. Megfelelő lenne?
Még egy kérdés: az, hogy hány wattos az mit befolyásol? Néztem 40-80 wattosaknál is a 150-450 (vagy 480) °C van megadva hőmérsékletnek. Azt hittem, hogy minél nagyobb teljesítményű, annál forróbb lehet. Találtam usb pákát is
8 wattos, ott is 450 fok van megadva, ez kamu? Végülis az nem közvetlenül a hálózatról kapja az energiát, csak félek, hogy teljesen használhatatlan lenne.
Szerk:
Előző hozzászólást visszaolvasva azt hiszem nekem a ZD 99 teljesen jó lesz. -
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Esetleg a Toolcraft st-80 állomással van valakinek tapasztalata?
-
Imy
veterán
válasz
balazs1956 #71 üzenetére
Nem kellene, mivel 230V-ról megy.. Ha valamiért kikerül a fázis a páka hegyre, akkor ajajj...
-
balazs1956
senior tag
-
NORBl
aktív tag
Ezt ajánlották, atomolcsó páka kéne, van jobb javaslat?
-
WazeadBoci__
újonc
Sziasztok!!
Szeretnék javaslatot kérni mit vegyek / rakjak össze. Abszolút nem SOS szóval lehet kínyai rendelés vagy külföld is. " építéstől / LEGÓzástól nem zárkózom el.
Keret KB 15-20 ropi ( azért KB mert nem igen tudom belőni hogy jó helyen tapogatok e árban )
Amire használnám:
Néha LIPO akkuk csatlakozó cseréje
Különböző Arduino projektek összeforrasztása ( 5 V os IOT cuccok ), apróságok forrasztása nem SMD
Nagyjából ilyen szintű felhasználás.Nem minden napos felhasználás, de ha össze kell rakni valamit akkor lehet hogy sokat menne. Heti 1-2 nap max. De nem is szeretném kidobni 2 alkalom után.
Hő szabályzás pontossága csak annyira érdekel hogy ne süssek meg egy IC-t vagy érzékenyebb diódát.
Illetve jó lenne ha cserélhető lenne a hegy reális áron.Nem szeretnék 230V os pákát.
Van elfekvő számítógép tápom alapnak, ha jól néztem az lehet kiinduló pont. De nem ragaszkodom hozzá.
Előre is köszönöm
-
Pc-man34
tag
Sziasztok
kis tanácsra lenne szükségem,Fahrenheit 28003 vagy Weller PUD81(WSD81)
Fahrenheit 28003 új lenne,de a weller használt 30K,szerintetek melyiket érdemesebb megvennem? csak itthonra kellene,néha használnám.
elsőnek egy Fahrenheit 28020-at vettem,de ezt nem minősíteném hova jó.....kuka,1987-es cseh pákám mai napig jó,de azzal nem tudok mindent megforrasztani,főleg ha nagyon közel vannak a forrasztási pontok egymáshoz. -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Ebbe belemegy a Weller hegy?
Csereszabatos a páka a Solomon Iron-N-nel? -
a2d2
addikt
válasz
Plasticbomb #56 üzenetére
Köszi!
Igen, mindenképp kisfeszültségűt nézek.
Ezt is ajánlották amúgy: [link]
De ez kicsit gyengécske az előző linkemhez képest. -
Plasticbomb
addikt
lidl-s...
Alap!
Mire használod (munka/hobbi), milyen rendszerességgel (naponta/hetente/havonta)?
Én úgy indultam, hogy csak jó legyen, majd ebből lett az, hogy másolatot sem veszek, és végül egy Hakko FX-888D-nél kötöttem ki. Párszor használtam még csak (komplett quadkopter építésnél, alkatrész cserénél, javításnál), és ugyan volt már tanuló leckém is vele: hard forrasztáshoz való cint annyira nem szereti, nagyon a vége az a hőmérséklet tartomány már neki, de egyébként imádom: kényelmes, élvezet fogni, dolgozni vele, még pár másik hegyet kell szereznem, és kb életem végéig+örökkévalóság időtartamra van egy tuti szettem.
Egyetlen hátrány: nem biztos, hogy költenél rá 150-180€-t. Az egy másik dolog, hogy szerintem megéri tutifrankót venni, hulladék helyett.Pár jóhabetartod szabály:
26voltos páka résszel dolgozz, amit egy jó táp lát el (így le van választva a 230-ról, ergó nem nyrsz ki mégegy BT modult.
És magadat sem.), nem árt ha hőmérős, hogy pontosabban tartsa a hőfokot. Olvass revieweket, nézz rá youtube-on, volt egy két meglepetés kínai másolat, amit esetleg megfontolhatsz.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal hogy áthúz az áram a forrasztóhegyen?
Kinyírtam tegnap egy bluetooth adaptert így.
A jelenség annyi volt, hogy befogtam az antennául szolgáló rézdrótot a satuba, a végére odatartottam a nyákot és forrasztás közben amikor hozzáért a kezem a satuhoz akkor egyértelműen áramot éreztem.
Kukázni kell a forrasztót?Esetleg tudtok ajánlani jó ár/érték arányú forrasztót?
Jelenleg pár ezer Ft-os lidl-s van.
Köszi!Találtem esetleg egy ilyent, ami szimpatikus: [link]
-
Ktm690
újonc
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mérleg elektronikát javítunk jó ideig vezetékes forrasztót használtunk viszont mivel a helyszínen kell dolgoznunk praktikusabbnak tűnt egy gázosra cserélni.
Dremel-t vettünk a probléma a következő a gyári hegy tök jó volt viszont 4 hó és elégett vettem 2 gyári-t ami viszont nem olyan mint az első se a hegye se a tapadása.http://www.dremeleurope.com/hu/hu/forraszt%C3%B3hegyek-335-ocs-p/Van erre valami megoldás?
Következő kérdésem,hogy a kollégám elmegy és szeretnék magamnak venni egy sajátot én nem vagyok profi,de a munkának annak kell lennie
.
Adapter csati, LCD kijelző csere stb munkára kell. Szükségem van nekem egy ilyen gázos készülékre egyáltalán? A mobilitás sokat segít de nem feltétel 220v mindenhol van.Köszi előre is.
-
mazsola2k
csendes tag
én most dobom ki a 2. kínai pákát és veszek egy wellert.
Kb az a jelenség, hogy a kínaiak kb 2-3 forrasztási alkalomig jók, kb összesen másfél óra üzemidő után már nem melegszik fel, vagy hirtelen túlmelegszik, gyakorlatilag alkalmatlanná válik forrasztásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest