- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
válasz
DarkByte #440 üzenetére
Nekem teljesen bevált, bár az is igaz hogy nem naponta van használatban, hanem ad-hoc.
De teszi a dolgát szépen, az biztos hogy sokkal jobb mint a pumpa, kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb ezzel dolgozni mint a pumpával. Dugulásom valóban volt, de elég jól kezelhető a probléma. A kis gyűjtőtartályt érdemes takarítani nem megvárni míg fullon lesz.
Tesztképpen egyszer egy régi rossz panelról szedtem le az összes alkatrészt hogy lássam mennyire használható. Millió alkatrész volt rajta, de ezzel a cuccal pik-pak le tudtam kapkodni mindent a panelről úgy hogy a panel is nagyon szép, sértetlen maradt. -
DarkByte
addikt
A Toolcraft ZD-8915 mennyire vált be?
Hobbi célra szeretnék valami kiforrasztó állomást magamnak, szóval nem kell nagyon profinak lennie, de azért olyat se szeretnék amivel folyton kínlódni kell. Neten azt olvastam hogy ezek elég gyakran el tudnak dugulni és a hozzá adott hosszú tűpálcákkal takarítani kell. Ez mennyire igaz?
Jelenleg kézi ónszippantó pumpám van, azon kicsit továbblépve nézegettem valamit. A ZD-8925-tel szemezek.
De még csak felmérni próbálom a lehetőségeket
Előre is köszi! -
Dency01
aktív tag
Sziasztok. Egy ilyen csoda mennyire lehet jó választás? Vagy teljesen felejtős? Jól látom hogy a páka és a hőlégfúvó is direktbe kapja a 230V-ot? Ez mennyire biztonságos, pl látom hogy a csatlakozás teljesen szabadon van,simán rálehet nyúlni stb.
-
Migee
tag
Az a hegy csúcs mérete, nem a befogatás mérete
-
pengwin
addikt
Ha jól látom ilyet adnak hozzá, gyanítom akkor bármilyen 0,8mm-es belemegy.
-
Migee
tag
Sziasztok.
Adott egy Solomon SL-30 CESD.
Milyen paraméterei van a hozzá való pákahegynek? Belső átmérő stb.
Temu-n nézegetem, de nem tudok eligazodni.
Hobbi forrasztás célra keresem csak. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, a Weller WHS40 mennyire jó állomás? Hobbi célra érdemes beruházni ár? Mennyire hamisítják? Ha úgy rendelem, rizikós lehet? Miről lehet megismerni ha hamis?
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Szeretnék forrasztó állomást vásárolni. Teljesen kezdő vagyok a témában, nem ismerem a márkákat milyet érdemes venni stb... (sajnos a topicnak nincs FAQ része így csak a saját igényeimet tudom leírni
)
- Lehetőleg "örök" darabot szeretnék venni, jó lenne ha nem lenne zárlatos 2-6 hónap után és minél tovább tartana
- 50K HUF a plafon
- Könnyű legyen hozzá alkatrész találni/venni - gondolok itt a hegyre, vagy biztosítékra
- minél több állítási lehetőség legyen rajta ( nem tudom a hőfokon kívül mit lehet még rajta állítani)
- ne legyen valami flancos uber egyedi szabványos, tehát ne csak egy helyről vagy csak a gyártótól lehessen hozzá alkatrészt venni, jó lenne azért ha 3rd party vendoros lehetőség is nyitott lenne.
- hobbi célra lesz, de mint említettem nem a legolcsóbbat akarom venni inkább egy felső-középkategóriát.
(PC-s világi nyelven ha az Nvidia-hoz hasonlíthatom az igényemet akkor a forrasztók GTX 3070-ét keresem)
-magyarországi boltot preferálnék maximum német amazonAminek jobban örülnék, ha pár hasznos tippet kapnék mi alapján válasszak, illetve kis útmutatás mondjuk 4-5 db top márka amiből érdemes mazsolázni, válogatni.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pár hete megjött a Quecoo T12 forrasztóm. Akkor ki is próbáltam, jól működött. Azóta a fiókban pihent, ma elővettem, és meg van veszve. Ahol a hőfokot kéne középen mutatni, bekapcsoláskor 1 pillanatra felvillan valami hőfok, de utána folyamatos No tip/handle üzenet van. Természetesen csatlakoztatva van a páka, sőt, a benne lévő hegyet vörös izzásig hevítiMi a franc lehet vele? Resetet csináltam, de semmi eredmény.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Hobbi forrasztásokhoz jók ezek a pákák?
- Basetech LSL-919
- Extol Industrial 8794520Vagy esetleg nézzek mást? Ha jók ezek, akkor a fenti kettő közül számít, hogy melyiket veszem, vagy egy kategória?
Köszönöm!
-
Migee
tag
A linkelt oldal ZD929-hez dobja a termékeket.
Kérdezném, hogy milyen heggyel kompatibilis a Solomon SL-30CMC ESD?ZD 929 CP ez ugyanaz?
Illetve olvastam, hogy Weller is jó bele.Hogy van ez akkor?
-
markussandor
senior tag
Szia, én itt vettem.
-
Migee
tag
Sziasztok.
Solomon SL30-CMC ESD pákához hol tudnék venni pákahegyet?
Forrasztasok.hu oldalon jelenleg nincs nekik. -
olom
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni hogy kinek van egy yihua 952d+ forrasztó állomása. 2 ellenállást szeretnék lecserélni mert elpukkant de sajnos a nyák lapon nem látom hogy hányasok.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
WinZol
aktív tag
Üdv!
Forrasztó állomást keresek hobbi célra.
(Ha lehet kerülöm a szívást, inkább kicsivel többet fizetek.)Ha jól látom, akkor a favorit a Weller.
Mennyivel butább a WE -s széria (WE 1010), minta WT-s?
Jól látom, hogy ezt is külföldön kell megvenni?
(Amazon ws. kis hazánk)
WE 1010 150 EUR <=> 71 500 HUF
WT 1013 378 + 11 EUR <= > 154 000 HUFHa megéri a WT, akkor melyik ajánlott?
Köszi
WinZol
-
Johnwick8188
újonc
válasz
Johnwick8188 #419 üzenetére
06303754217
-
Johnwick8188
újonc
Forrasztó ónt veszek minden formában!pl:ólóm tatalmút,bádogos forrasztó ón,csapágyfém,ón paszta,csepedék,folyás,stb!Az ár függ az ón tartalomtól és a mennyiségtől!Érdekel még:molibdén,nikkel,vídia,volfram!
-
Imy
veterán
válasz
Zsombor99 #417 üzenetére
Igen abban nincs szabályozó rész. Én régebben hasonló 24V-os pákával úgy oldottam meg, hogy csináltam egy áramkört, ahol a bekapcsolt és a kikapcsolt állapot idejét is lehetett állítani, így szabályozva a hőmérsékletet. Nem a legjobb megoldás, de valamilyen színtű hőmérséklet szabályozás volt.
-
Zsombor99
csendes tag
Nekem egy ilyen 100W 220V páka van egy ilyen univerzális pákatartóval. Tapasztalatom szerint kellően felfűt ahhoz, hogy akár nagy többrétegű panelekből is lehet vele alkatrészeket bontani. Hobbi szinten jó választás lehet.
Viszont ajánlatos házilag kapcsolót tenni a kábelére, mert ez nem kapcsol, akár vörösre feltolja a hegyet, ha úgyfelejti az ember.
-
Imy
veterán
válasz
RoryBreaker #414 üzenetére
Én a 24V-os preferálom pl érintésvédelmi szempontok miatt.
-
Imy
veterán
válasz
RoryBreaker #412 üzenetére
Az ugyanúgy weller lesz.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Látom van Weller már olyan, hogy nem Made in Germany, hanem Designed and Enginered in Germany. Így gondolom Made in China vagy mi. Pl.: Weller WS81. Ezek mennyire gagyik?
Köszi! -
kovaccss
tag
Hali. A 10+ éves JLT-02-mnél már a 3. vezetékeltörés van a pákánál, 2-szer cseréltem, már nem éri meg új pákarészt venni hozzá 3-4e+postáért. Hogyan lehetne úgy megoldani ezt, hogy többet ne törjön el a 4 vezeték egyike se? Sima DIN5-ös csatlakozója van. Gondoltam már valamilyen különösen hajlékony, a csavargatásokat jól bíró kábelre, mint a vezetékes telefonok kézibeszélő csavart kábele, vagy a régi DIN5-ös PC billzetek csavart kábele. Ilyen jó lenne ide? [link]
Kéne normális kis szivattyús kiforrasztóállomás is, esetleg sima beforrasztó résszel egyben is. Melyiket éri meg megvenni most néhány 10e Ft-ig, ami kibír kb. 500 sima DIP-es chipláb kiforrasztását/hó? Már kerestem a témában, SP-1010DR, ZD-897, 915, 917, 8915, 8917, YH-948, stb., de ezek gagyinak tűnnek.
-
balintka
addikt
Sziasztok, 2 témában forrasztanék: alaplapi (Xbox Classic és PC is) kondenzátor csere, illetve Xbox Classic (vezetéket is és hidat is (bridge) kellene forrasztani).
Szóval totál kezdő vagyok, ezért kérnék segítséget. Sokat nem szeretnék a cuccra költeni pár pontforrasztás miatt.
1. Jó lenne a 2000 Ft-os 30W-os Obi-s páka? Vagy kell a 60W-os?
https://www.obi.hu/forrasztokeszuelekek/lux-forrasztopaka-keszlet-30-w/p/1794031
vagy
https://www.obi.hu/forrasztokeszuelekek/lux-forrasztopaka-keszlet-60-w/p/1794049
2. Kellene olyan műanyag bevonatos vékony vezetéket pár pont között az Xbox-on forrasztani. Ennek mi a neve pontosan, milyen drótot keressek? (Ez sokkal vékonyabb, mint mondjuk a villanydrót, nyilván).
3. Netes videóban láttam, h forrasztás előtt vmi fehér zselészerű anyagot rakott az alaplapra, azt elolvasztotta forrasztás közben a páka. Mi ennek a neve, funkciója? Gondolom védi az áramköri lapot?
4. Mi a neve annak a drótcsomó szerű cuccnak ami melegítésre felszívja a felesleges ólmot?
-
válasz
gyenesmartin #407 üzenetére
30W kevés lehet, illetve a fejek is kb. 2x annyiba kerülnek mint a T12-k.
-
válasz
karancs221 #406 üzenetére
Quicko Mini? T12 fejeket használ, ezen kívül egy 24V-os (3A) tápegység kell hozzá.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
TS80p-ről van valakinek véleménye? Egy jó kis hordozható páka kellene. -
karancs221
csendes tag
Sziasztok, milyen forrasztó állomást ajánlanátok?
Leginkább kisebb forrasztásokra kellene, havonta pár alkalom mikor barkácsolhatnékom vanAmi előny számomra:
Sok fejet lehet venni hozzáNem távolodok el a kínai másolatoktól sem aliexpress és bangood-tól sem.
Az ár amit szánnék rá: max 10.000 Ft
Sajnos a mostani amit rendeltem kínából az már nem a legjobban melegít és kezdi megadni magát
-
ekkold
őstag
Ilyen forrólevegős pákát használ valaki? [link] Mennyire használható, vélemény?
-
válasz
zsschumann #402 üzenetére
Quicko T12-942 az enyém, most itt ülök mellette és ránéztem az előlapjára
-
válasz
zsschumann #400 üzenetére
Quicko Mini nálam jól teljesít, 72w 24V tápról, talán 20€ körül vettem
-
zsschumann
csendes tag
Sziasztok,
A quicko es a ksger t12 allomasok kozott van lenyegi kulonbseg?
Kulfoldi forumokon olvastam, hogy a ksger sajat tapos allomasokat erdemes utolag foldelni (a hazat) arban a quicko jobbnak tunik, belsore meg hasonlonak. Igazabol nem is ragaszkodom a sajat taphoz, igy elmeletileg a mini is siman megfelelne barmelyikbol.. -
gojobis
újonc
Egyébként ezt a Fahrenheit 28011-et is lehet majd esetleg Weller heggyel tuningolni?
-
gojobis
újonc
Sziasztok!
Már régóta szeretnék egy forraszóállomást, mert nagyon érdekel az elektronika hobbi szinten. Software fejlesztő vagyok, de nagyon szeretnék már kézzel fogható hardware-t is építeni. Most rendeltem egy Fahrenheit 28011-et (meg mindenféle kelléket, alkatrészt) a Hestore-ból a kommentek alapján. Korábban Solomon-okat néztem, de végül az ár miatt a Fahrenheit győzött. Köszönöm a közvetett segítséget a választáshoz
Első projektem a kutya által leszakított kaputelefon kagyló megszerelése lesz, majd próbapanelen való áramkör építés gyakorlás után a freeform electronics világába szeretnék belekóstolni.
-
snake1977
őstag
Nem euróval számoltad véletlenül?
Na de, nekem hibás lett az állomásom végül kicseréltettem egy 858D-re (ez volt azonnali cserébe az üzletben) ez csak hőlégfúvós digitális állomás de roppant hasznos cucc, retro videókártyán tudtam vele cserélni memóriát viszonylag könnyen, forrasztáshoz meg megmaradt Quicko T12. Viszont meg kell mondja a lengyel pisztoly pákánál nincs jobb, csak ne zabálná el a forrasztó hegyeket pillanatok alattPedig csak 75W-os, de a rézhegyet meg tudja enni pár forrasztás alatt, cserébe a nagy rezes felületeket is tudja forrasztani.
Egy vákumos kiforrasztót szeretnék egyszer majd, csak azért elég beteg ára van egy jobb modellnek, egy ilyen egyszerü kis quicko vagy yihua állomáshoz képest 3-4x-es ára van.
Visszatérve a hőlégfúvóra nagyon hasznos ketyere, csak vigyázni kell hogy ne takarjuk el kézzel a légbeömlőt, 290-300 fokon szedtem le a memória chipet, némi folyatószerrel rásegítve tizenpár másodperc alatt lekaptam a nyákról, a FET-et szintén. -
peti85
senior tag
válasz
snake1977 #390 üzenetére
Múlt héten még 28.000Ft-ra jött ki a Banggood-on. Érdemes mindig megnézni, mert pár naponta jelentősen is változhatnak az árak. Én $75-t fizettem, de a fullos csomagot vettem, mindenféle kiegészítőkkel (cinszippantó, pákahegyek, pót fűtőszál mind a pákába, mind a hőlégfúvóba, csipesz, miegymás. Mind hasznos, amit előbb-utóbb úgyis megvettem volna.
A minőségéről még messzemenő következtetéseket nem tudok levonni. De amint megjött szétcsavaroztam, mert olvastam hogy - legalábbis a T12-eseknél - elő-elő fordul, hogy valami nincs rendesen összerakva benne, vagy benne felejtenek 1-2 kósza csavart. Itt erről szó sem volt. A ház maga elég kisipari megoldás, amint levettem a felső burkolatot eléggé instabil lett, de ez mondjuk nem okoz gondot. A kábelek szilikonosak, de azért ne egy Wellerhez mérjük. Szerintem nem fognak hátráltatni a munkában. Amúgy a páka és a hőlégfúvó is minőségi darabnak tűnik.
A pákát még nem, de a hőlégfúvót ma használtam. A Shield TV távirányítójában már egy ideje nem működött a mikrofon. Ma szétszedtem, hátha látok valami problémát. Egy felületszerelt MEMS mikrofonnal van szerelve. Azt olvastam egy fórumon, hogy valószínűleg ezt kell cserélni. Mivel csere alkatrészem nem volt, ezért gondoltam sok veszíteni valóm nincsen ha megpróbálom átmelegíteni, hátha csak a forrasztással van probléma. (Mert néha-néha még azért valamennyire működött miután előjött a hiba). Elsőre még csak esetlegesen, de azért elkapott néhány szót. Aztán gondoltam adjunk neki még egy kört. 280°C-ra állítva a levegőt, 3/4-es fordulatszámon jó egy percig melegítettem minden irányból kb. 5mm-ről. És láss csodát, most tökéletesen működik! -
snake1977
őstag
Ezt a Stamos típust elnézve https://www.expondo.hu/stamos-soldering-forrasztoallomas-beepitett-tapegyseggel-2-kijelzos-730-w-basic-10021028
egy Yihua klón: https://www.fasttech.com/product/9623415-yihua-a862d-2-in-1-hot-air-rework-station
Esetleg ha itthon nem találsz megfelelőt, és nem riadsz vissza a külföldi rendeléstől akkor nézz körül a banggod cseh raktárában, onnan átlag 7-10 nap alatt megérkezik a rendelés, mondjuk így az ünnepek közeledtével lehet tovább tart. -
aartoo2
csendes tag
A Stamos márkáról van valakinek tapasztalata? Ár/érték arányban jónak tűnik.
Pl.: https://www.expondo.hu/stamos-soldering-forrasztoallomas-digitalis-100-w-led-10021078Eredetileg a Fahrenheit 28013-at néztem ki, de az most sehol nincs, csak április után szállítják újra. Tudtok esetleg másik mozgásérzékelős vagy alvó funkciós típust?
Köszi.
-
peti85
senior tag
Itt van egy videó kifejezetten a pákáról. A hozzászólások is megerősítik, hogy használható, jó konstrukciónak bizonyul a gyakorlatban. Én sajnos ennyire nem értek hozzá, csak a netes véleményekre tudok adni. Ezért is kérek inkább segítséget.
Ha nem ez a Yihua, akkor T12-ből melyiket érdemes most megvenni? -
peti85
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy új forrasztó pákára. Kb. havonta szoktam ezt-azt forrasztgatni ami előfordul a ház körül. Most épp a mosógép paneljén kéne pár alkatrészt cserélni, de a jelenlegi olcsó eszközöm erre alkalmatlan. Nézegetem a T12-es klónokat, illetve most ez a leg szimpatikusabb: Yihua 8786D-I. Ez egy frissített típus, nem sok infót találta róla, de az pozitív. Illetve néha hasznos lenne a hőlégfúvó is. Mit javasoltok? -
snake1977
őstag
Mindkettő digitális, tehát viszonylag pontos a hőfokszabályzásuk (elméletben), nagy különbség szerintem nincs köztük, de nem ismerem alaposan őket. Hobbi szintű alkalmi forrasztáshoz bármelyik megteszi, ha komolyabban veszed a dolgot és sürübben akarsz forrasztani olyat ahol fontos a jó hőtartás akkor ahogy Imy írta vegyél Weller, Hakko, vagy JBC állomást, de ezek nem olcsó de cserébe profi állomások.
Még olcsó alternatíva lehet egy Quicko T12 ha van egy stabil 20-24V-os legalább 3A-es tápegységed, én ilyet használtam alkalmi forrasztásokhoz bevált, de vettem egy yihua állomást ami hőlég és forrasztó egyben így most azt használom, mert minden kéznél van. -
Imy
veterán
Ahogy elöttem is írták Farenheitet vegyél. Ha van rá keret a digitálisat, de ha nincs rá akkor az analogot.
Nem rábeszélés, vagy használt wellert, vagy újat. Mondjuk én pákát vettem csak, és építettem hozzá szabályozót. [link]
Most pedig egy arduino által vezérelten dolgozok, ha éppen sok a szabadidőm. -
snake1977
őstag
Szia, sajnos a topik haldoklik, én meg nem vagyok profi de próbálok tanácsot adni.
A FAHRENHEIT 28011 tipust venném, vagy a ZD-929C (SL30-N - Solomon).
Esetleg ha külföldi rendeléstől nem riadsz vissza még ez is YIHUA 908D megvehető 25$ azaz kb. 8000ft, ingyen postával a cseh raktárból, egy hét alatt megjön nagyjából plusz minusz 2-3 nap, a fentiekkel körülbelül egy kategória, 900M tipusú pákahegyet meg lehet venni igény szerint hozzájuk gombokért azaz 6-700 forint még itthon is. Ha komolyabb készüléket szeretnél akkor arra is tudok javaslatot tenni. -
York
tag
Sziasztok!
Ritkan forrasztok, es most ismerkedem a forrasztassal, jellemzoen led szalagokat meg egyszerubb kapcsolasokat forrasztanek. Meguntam a kinai pakamat a hetvegen sokat szenvedtem vele. Az alabbi tipusokat neztem ki utodjanak, de nem igazan tudom mire kell figyelni forraszto allomas vasarlasakor. A keret max 20eft, ha lehet jot venni olcsobban akkor nem feltetlen a dragabbat vennem.
A kiszemeltek:
Fahrenheit 28001 (10eft, uj garancia nelkul)
FAHRENHEIT 28003
https://www.hestore.hu/prod_10029521.html
SMA 050
https://www.hestore.hu/prod_10022065.html
ZD-929C (SL30-N - Solomon)
https://www.hestore.hu/prod_10032588.html
DONAU ST081
https://www.hestore.hu/prod_10033933.html
DONAU LS30
https://www.hestore.hu/prod_10033934.html
FAHRENHEIT 28011
https://www.hestore.hu/prod_10029522.htmlKoszonom.
-
Xantomas
őstag
A mostani HO teljes hetekre napokra tudtok ajánlani egy nagyon kompakt pákát? Jelenleg 2 pákát használok. Egy Weller WHS 40D-t valamint egy átépített Voltcraft LS50-et. Nem éppen a kicsi méretigényükről híresek, viszont a lakás kicsi, nincs külön íróasztalom, műhelysarkom.
Fontos, hogy gyorsan elpakolható legyen, vékony vezeték, könnyű hegy csere, és viszonylag nagy hőkapacitás.Van valakinek tapasztalata a Weller WHS M, MC vagy 1C-vel, esetleg tudtok ehhez hasonló klónt, alternatívát?
Másik: magyarországi, vagy európai céget tudtok, ahol Yihua 907f-hez kapok vagy betétet, vagy komplett pákát? 4. hónapja van úton 2 páka, és egy betét különböző eladóktól, de semmi nem jön. -
snake1977
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy szabályozható hőlégfúvóra, régi videókártyákon cserélnék vele memóriát elsősorban, illetve mikrokapcsolót, micro usb aljzatot stb.
Tudtok ajánlani valami olcsó, de azért megbízható készüléket?
Én egy yihua 862D állomást néztem ki (de a boltot nem ismerem, mennyire megbízható?), bár ez forrasztóval is szerelt ami végülis nem baj, bár már van egy quicko T12-esem, de ha egyszerre kell használni akkor nem lóg sok plusz kábel mindenfelé, szóval lehet ilyen cucc is, maximum 20-22 ezret szánok rá, ha van ajánlott csak hőlégfúvó olcsóbban az lenne a legjobb, lehet hazai és külföldi vásárlás is, de csak a környező országokból hogy azért ne heteket keljen rá várni.
Köszönöm. -
Imy
veterán
A weller WE1010 ajánlott, a wellernek van az egyik legjobb hegye. A ZD99 akkor jó, ha keveset használod, sokat nem ér sajnos, de az ára is tükrözi.
Weller, ahogy feljebb is írtam, pl.: (de lehet van jobb áron is)
https://www.wellerbolt.hu/weller-we-1010-digitalis-forrasztoallomas -
llacee
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy ZD99et nyúzok, de már elég megbízhatatlan.
Valami normálisabb állomást nézek, főleg otthoni használatra javítások, IoT projectek
Farenheit 28013 tetszik az ára, de a mostani után egy kicsit bizonytalan vagyok a márkában.
Ha viszont jó, akkor árban ez elég jó.
vagy
Weller WE1010
Utóbbi annyiból tetszik, hogy kicsi a páka és a videóka alapján elég jó flexibiris a kábele.
Nem tetszik annyira az ára, de ha szerintetek megéri egyszer kisajtolom magamból.MElyiket érdemes vagy van még más ajánlott is?Köszi!
-
kiddazz
friss újonc
Sziasztok!
Elkezdtem olvasni a rengetek hozzászólást, amig végül úgy döntöttem felteszem a kérdésem (illetve, hogy mit szeretnék), és a válaszok alapján döntök majdSzóval, forrasztóállomást szeretnék venni.
- Az értékhatár plafon 90,000 (talán 100,000) forint legyen.
- Lehessen szépen állitani a hőfokot.
- A pákahegyet is könnyen lehessen cserélni, akár egy másik márkás pákahegyre.Köszönöm előre a válaszokat!
-
llaszlo
veterán
A fahreinheit ónszippantot, hogy kell szét szedni?
-
Sziasztok,
egy szabályozható hőmérsékletű forrasztópákát szeretnék venni. Relatíve ritkán egy évben csak pár alkalommal használnám kisebb alkatrészeket forrasztásához, vezeték végek lezárásához. Elsősorban Moi beszerezhetőségűt szeretnék, hogy ne kelljen rá heteket várni míg megérkezik. Melyiket volna célszerű választani?
Arra gondoltam, hogy külön vásárolnék állványt, tartót, hogy könnyebben lehessen használni, szállítani. -
Kali4
tag
Sziasztok!
Fahrenheit 28013-ről mi a véleményetek?
Érdemes megvenni vagy van jobb ennyi pénzért?
Milyenek a hozzá kapható hegyek? -
maestro87
őstag
Én ilyen összekötővel próbálkoznék. De ehhez egy forrólevegős páka lenne ajánlott, bár lehet hogy egy sima pákával is meglehetne csinálni. Nem próbáltam még. [videó]
Vagy van krimpelős változatban is hasonló. [link] De a vezetékek eltérő keresztmetszete miatt ez utóbbi lehet nem működne.Pisztolypákákat én se szeretem, de megtenné az is arra a pár alkalomra ha nincs más.
-
RWD
tag
Plusz még egy érdekesség. A forrasztandó vezetékek között elég nagy eltérés van átmérőben, pontosabban szólva rézszál mennyiségben. Az autó kábelkorbácsából érkező vezetékben körülbelül 5-6 rézszál van, míg a rá forrasztandó csatlakozó vezetékében minimum 3x annyi (tehát kb 3x akkora az átmérője is, +-szigetelés). Ilyen esetben mi a teendő? Guglizok közben nemzetközi fórumokon is, de hátha van itt gyakorlott mester, aki tud ebben segíteni.
Köszi még egyszer! -
RWD
tag
Tovább görgetve a gondolatmenetet, Én csak azért vennék ZD99 állomást, mert azt hittem hogy ő "trafós", hülye biztos. De ezek szerint nekem bőven elég egy normális páka is, normális helyről rendelve. Ergo ha mindkettő meg tud vágni, akkor csak lekorlátozom a magam az állomás miatt (helyszűke, motortérben forrasztás). Jól gondolom?
-
llaszlo
veterán
válasz
douggutaby #354 üzenetére
Nekem van Parkside de inkább vettem egy Fahreinheit 28020-at. Az sokkal jobban használható. Az egyébként ugyanaz, mint amit te linkeltél a ZD99.
Én kezdő vagyok és fontos volt, hogy könnyen tudjam használni.Kérdés egyéb témában
Mitől lyukadhatott ki a pákahegy? Van rajta egy kb 1mm * .3mm-es kráter. Meg kisebb ilyen lyukak.. Pedig eddig alig használtam. simán lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Egyszer a hegy ónozásánál úgy felejtettem a max hőfokon üresjáratban. Ez miatt lehet?
Más ok? Hogyan tudom minél tovább megóvni a hegyet? -
RWD
tag
Vagy azt nem jól gondolom, hogy amelyik állomásként van legyártva, az megvéd "alapból"? Tehát arra célzok, hogy amelyik páka állomás nélkül van, és egyből az aljzathoz van kötve, az killer lehet, viszont az állomás már tartalmazza a transzformátort (ha jól mondom), ami "megvéd" adott csúnya esetben.
Rossz eszmefuttatás? -
gban
veterán
válasz
douggutaby #352 üzenetére
Ha a Parkside-ra gondolsz, nézz a neten véleményeket mielőtt megveszed.
-
douggutaby
tag
Évi pár alkalommal forrasztanék nem túl apró dolgot. pl sonoff upgrade miatt azt a 4 lábat.
Jó nekem a Lidl forrasztó, vagy valami más hasonló árban? Nem költenék ilyen apróság miatt tízezreket. -
-
RWD
tag
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni. Tök amatőr vagyok forrasztás témában (gyak. sosem műveltem az ipart, semmilyen szinten). Adott egy 3 kábeles csatlakozó, ahol ki kell cserélnem a csokit, pár cm kábelszakasszal együtt. Autóipari csati. Ilyen:
Szerintetek ilyesmi kategória megfelel nekem?
[link]
Max. barkács, háztáji melókra lenne befogva később is, de lehet még arra sem.
Amit nem szeretnék, hogy bármilyen gebasz esetén agyonvágjon. Annyit nem ér egy csatlakozó sem. Ha jól informálódtam, akkor van esély az áramütésre, ha "közvetlenül kapja a 230V-ot a forrasztó". Na már most itt veszek el, és nem tudom hogy tudom kiszűrni, miképp kapja a delejt a belinkelt cucc. Vagy bármelyik másikKöszi előre is!
-
manya777
tag
Üdv. Kizárólag itthon hobbiszinten szoktam forrasztatni, (fejhallgató, pc egér, billentyűzet, stb) Szeretném kérdezni hogy ez a Kraft & Dele KD856 vagy KD850 mennyire jó szerszámok? Ilyen 20-22 k körül megéri az árát? Vagy esetleg kapható valami hasonló netalán olcsóbban?
A másik hogy van itthon 2 db ilyen cuccom mint az alábbi képen majd mutatom, de nem tudom őket használni mert nincs meg hozzá az állomás. Arra gondoltam esetleg eladom őket. Megtudná mondani valaki mennyit érhetnek kb? Elvileg működnek, de sajnos kipróbálni még nem tudtam őket, de szemre eléggé újszerű állapotban van mindkettő.
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Maximum 10000Ft-ig (még jobb lenne olyan 5-7 ezer között) milyen forrasztó pákát/állomást tudnátok ajánlani ami már elbírna egy alaplapon történő kondenzátor cserével is? Jelenleg ami nekem pákám van az csak 30w-os és lényegében semmit nem tud kezdeni egy alaplappalHirtelen ezt találtam, de nem tudom ez megbízható-e. Nincs szükségem különösebben komoly pákára, ezt leszámítva, hogy most jól jönne ha letudnám cserélni egy alaplapon a puffadt kondikat, csak ritkán lenne használva hobbi szinten. Köszönöm előre is
-
llaszlo
veterán
Az mennyire normális, hogyha zúg a forrasztó állomás? Ennek mi az oka?
Fahreinheit 28020 -
Hitman
aktív tag
Sziasztok!
Jobb minőségű forrasztóállomásokat nézegettem, ezek közül melyiket ajánljátok:
KSGER T12 Soldering Station
FAHRENHEIT 28013
Solomon SL30-Nilletve, természetesen nyitott vagyok más típusokra is...
Jellemzően kisebb munkákra használnám, ~25e HUF körüli kategóriában nézelődöm. -
llaszlo
veterán
Hello.
Nagyon hobbi célra milyet vegyek?
Talán fél évente 1-2 alkalom. Ha lehet, akkor cserélhető, és a kereskedelemben könnyen elérhető hegye legyen. -
maestro87
őstag
CZ raktárat nézd. Ott 60$ és lehet pontozni 48$-ig, vagy naponta lehet grabbolni 20%-os kupont 200 pontért. De mára elfogyott az összes, holnap reggel kell megpróbálni.
-
maestro87
őstag
Az áfát mindig a teljes árra fizeted (vám ilyen kis összegnél még nincs), azaz a szállítási költség is benne van. Egyébként a decemberben megérkező csomagok 41$-ig áfamentesek. Januárban is lehet számolni olyan 40$-ral.
De én inkább Yihua-t vennék. Az EEVblog egyik videójában mutat egy noname nyelet ami egy kicsit megolvadt, szóval lehet tényleg jobb a Yihua.Plusz amiket linkeltem azok azt hiszem mind PID szabályzásúak és hőmérsékletet is lehet kalibrálni rajtuk. A nagyon olcsók ezeket nem tudják. Én most a 48$-oson gondolkozom cseh raktárból, azaz áfamentes és pár nap alatt itt van.
-
gban
veterán
válasz
maestro87 #329 üzenetére
Köszönjük a részletes leírást, pont most akartam megint nekifutni hogy melyik legyen végül.
Nekem se kell semmi spéci hozzá, én ezt néztem, itt az se rossz hogy az ár alacsony de a szállítás külön van, pl. ha ránéznek a vámon.
A végösszeg meg 7,7k
Kérdés, gond esetén a refund ilyenkor hogy működik. -
maestro87
őstag
Néztem jó pár tesztet Youtube-on és végül egy YIHUA 8858-et rendeltem (még nem érkezett meg). Na nem azért mert annyira jó, hanem mert a többi nyélbe épített ventilátoros forrólevegős páka sem jobb.
YIHUA 899D-n és YIHUA 995D-n gondolkoztam sokat, de mivel ezek se tudnak sokkal többet a +forrasztópákán kívül (amiből meg már van egy KSGER T12-es) a 8858-nál, így szerintem nem nagyon éri meg a háromszoros árat.
Szóval tesztek alapján az a baj ezekkel, hogy kevés a teljesítményük és az Airflow, így kb. kétszer annyi időbe telik mindent kiforrasztani vele, mint egy házba épített kompresszoros, 1000W-os állomással. [link]
Egyébként most nézem, hogy a YIHUA 8786D 48$-ért elhozható EU raktárból. -
kk831228
addikt
Üdv!!
Érdeklődni szeretnék olcsóbb forrólevegős forrasztó állomással kapcsolatban.
Telefon szétszedéshez, egyszerűbb forrasztásokhoz (usb csati csere stb.)
Pont be.art az aksi az órámba, ahhoz is kellene szétszedéshez.
Amiket néztem pl : [link]
Használhatók ezek valamennyire??
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Lehet készen olyan vezérlőt kapni, ami egy notebook tápról meg tud hajtani egy Solomon Iron-N pákát? Kerestem alin meg a többi hasonló oldalon, de nem találtam ilyet, csak T12-höz, persze lehet hogy nem jól kerestem. Mivel notebook tápon lenne, a Solomon pákába pedig belemegy a Weller hegy, egy ilyen vezérlővel elég jó ár/értékű cuccot tudnék összerakni ami bőven megfelelne nekem.
Köszi! -
petakpa1
őstag
Forrasztóállomás beszerzésében tud itt valaki tanácsot adni?
A legolcsóbb állomást szeretném beszerezni, amiért még megéri pénzt kiadni. Csak annyi az elvárás vele szemben, hogy ha netán arra vetemednék képes legyek vele kondikat kicserélni alaplapokon.
Az első munka egy usb-s egér kábelcseréje lenne. Itt csak annyi a feladat, hogy az egér házán belül a régi 5 darab vezetéket összforrasszam az új kábel 5 darab vezetékével, tehát még nem is az egér nyákján fogok forrasztani, hanem csak a vezetékeket egymással össze.
A legolcsóbb ilyen 4-5 eFt-ért kapható analóg forrasztóállomáskoért meéri pénzt adni, vagy kegyen inkább egy dogotális, mint amit a kolléga használ 2-vel fentebb: Quicko T12? -
Melorin
addikt
Üdv.
Quicko T12-höz hegyet honnan lehet szerezni eredeti vagy jó minőségű hamisítványt? Az összes hazai helyen eddig pofára estem, mert megszűnt. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Forrólevegős forrasztóállomást vennék. Ezekből melyik az ajánlottabb, a nyélbe épített ventilátoros vagy a házba épített?
A Yihua-kat nézegetem. -
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Egy álom vált valóra hihetetlen mire képes ez az indukciós állomás Hakko fx100
Természetesen nem hamisítvány.Lemértem 4sec alatt van 450 C fokon.Teszteltem kétoldalas nyákon egy APC rossz szünetmentes tápegység panelján jó nagy és széles nyák vezető felületen ami ugye eléggé elviszi a hőt.Hát csak kapkodtam a fejem ,hogy milyen gyorsan kikaptam a panelból egy 4mm keresztmetszetű kábelt. -
Snowy_owl
őstag
Végül megvettem. Azt kell mondjam amire szántam arra több mint megfelelő. Tesztjeim alapján az 1órányi folyamatos forrasztást valóban bírja. Ami érdekesebb az az, hogy az 1.500mAh akksit 3óra feltölteni. Ez akkor is 3 óra ha olyan töltőfejet használsz ami 2A-es. Ami még fontos lehet az a felfűtési idő: 20. másodpercél már megolvad az ón, de 30nál vált csak zöldre a piros led.
-
pengwin
addikt
válasz
Snowy_owl #309 üzenetére
Én az asztali forrasztóállomásukat használtam, eléggé aprólékos forrasztáshoz (Mill-Max foglalatok), a végére teljesen elfogyott a hegye. Egyedi heggyel nem vennék ilyesmit, mert akkor kb. egyszer használatos. Nekem kevesebb, mint 200 forrasztási pontra volt elég a hegye.
Szerintem jobban jársz, ha veszel valami kicsit normálisabbat abból az öt Mátyásból meg a tervezett akksi cella csere árából. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Alkalmanként, és tényleg ritkán, de szoktam forrasztgatni. Jelenleg egy Fahrenheit állítható forrasztó állomásnak nevezhető valamim van, ami egész jó, de mikor egy egy apró dolgot kell megforrasztani, akkor ormótlan nagy, és közben meg mindig kéznél kell legyen. Most néztem, hogy a lidlben van egy olyan hogy Parkside akkumulátoros forrasztópáka. Videós tesztek alapján amit felleltem apró forrasztásokra megfelelőnek tűnik, ára 5darab mátyás. Vajon megéri megvenni? 1.500mAh 18650-es akkumulátor működteti, amit a későbbiek során érdemes lehetne 3.000mAh-ra cserélni. Szerintetek jó lenne apróbb forrasztásokra. Illetve a pákahegy természetesen egyedi, és így most hirtelen nem találom, de régen találtam már neten valamerre forrrást, ahonnan be lehetett szerezni. Szóval ha valakinek van vele tapasztalata, akkor megköszönném, ha megosztaná velem. Egyébként a doboz szerint 8W a terljesítménye, ami az asztali 45W-hez képest csekély, De a videóban megmérte a pákahegy hőmérsékletét, és ott a műszer 400 fokot mutatott, ami nem rossz. Egyébként ilyen: [link]
-
hramon94
tag
Sziasztok. 18-20.000Ft-os árkategóriában melyik lenne a jobb választás szerintetek?
Ezt a két típust néztem ki:
Solomon SL-20
Fahrenheit 28011 -
Dani4444
csendes tag
válasz
Dani4444 #303 üzenetére
Időközbe kinéztem 3 félét (mert a hőlégfúvó se jönne néha rosszul)
Melyik felel meg a legjobban a fenti kritériumoknak?
Ezek mely forrasztóállomások klónjai?853D:
https://www.banggood.com/YIHUA-853D-3-in-1-Soldering-Rework-Station-Solder-Iron-SMD-Hot-Air-Gun-DC-Power-Supply-Kit-p-1136627.html?cur_warehouse=CN909D+:
https://www.banggood.com/909D-Rework-Soldering-Station-Hot-Heat-Air-Gun-DC-USB-Power-Supply-220V-AC-EU-Plug-p-1063967.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN968A+:
https://www.ebay.com/itm/Aoyue-968A-Digital-Hot-Air-Rework-and-Soldering-Station/263566330154?hash=item3d5dc7092a:g:VMwAAOSwQOBatUMs -
Dani4444
csendes tag
Bár írtam privátba, de leírom ide is hátha más is hasonlót szeretne, és érdekli a válaszod! ; )
Forrasztóállomást szeretnék venni!
30 000 forint körül szeretnék venni, és ezen az áron a lehető legjobbat szeretném megvásárolni, minél több funkcióval.
0,2mm vastag smd-ket is szeretnék majd vele beforrasztani.
Fontos lenne még hogy PTC-vel vagy mikroprocesszorral szabályozza a hegy hőmérsékletét, földelt, még az is fontos hogy a páka fogórésze nagyon vékony legyen (mert ugye az apró smd-hez úgy tudom a legprecizebben megfogni), weller vagy hakko klónt előnybe részesíteném (ebayen ugye azok vannak olcsón), és ugye ami még fontos hogy pákahegyekből sokféle legyen hozzá ha nagyobb dolgokat is szeretnék forrasztani.
Köszi a vállaszod! -
Atamano
csendes tag
Régebben le volt értékelve a Conradban és azt kell mondanom,hogy leértékelve nagyon jó vétel volt.Kipróbálás és használat után még teljes áron is megvenném.
Féltem attól,hogy össze vissza fog hajolni,de nagyon masszív és közvetlenül a forrasztáshoz tudom forgatni és ott is marad.A csavarok tartanak, kényelmes forgatni,mozgatni.Stabil az egész szerkezet és kényelmesebb vele dolgozni,mint a többi asztali változattal.Jól szív érzem ,amikor be van kapcsolva,pillanatok alatt elszívja a füstöt.
Egy dologgal kell vigyázni,de ez csak a bénaságomnak köszönhető ,hogy pákával sikerült hozzáérnem és mivel a szívórész műanyag így egy kicsit megolvasztotta,de hamar elszívta a szagot
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest