Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Egy álom vált valóra hihetetlen mire képes ez az indukciós állomás Hakko fx100
Természetesen nem hamisítvány.Lemértem 4sec alatt van 450 C fokon.Teszteltem kétoldalas nyákon egy APC rossz szünetmentes tápegység panelján jó nagy és széles nyák vezető felületen ami ugye eléggé elviszi a hőt.Hát csak kapkodtam a fejem ,hogy milyen gyorsan kikaptam a panelból egy 4mm keresztmetszetű kábelt. -
Snowy_owl
őstag
Végül megvettem. Azt kell mondjam amire szántam arra több mint megfelelő. Tesztjeim alapján az 1órányi folyamatos forrasztást valóban bírja. Ami érdekesebb az az, hogy az 1.500mAh akksit 3óra feltölteni. Ez akkor is 3 óra ha olyan töltőfejet használsz ami 2A-es. Ami még fontos lehet az a felfűtési idő: 20. másodpercél már megolvad az ón, de 30nál vált csak zöldre a piros led.
-
pengwin
addikt
válasz
Snowy_owl #309 üzenetére
Én az asztali forrasztóállomásukat használtam, eléggé aprólékos forrasztáshoz (Mill-Max foglalatok), a végére teljesen elfogyott a hegye. Egyedi heggyel nem vennék ilyesmit, mert akkor kb. egyszer használatos. Nekem kevesebb, mint 200 forrasztási pontra volt elég a hegye.
Szerintem jobban jársz, ha veszel valami kicsit normálisabbat abból az öt Mátyásból meg a tervezett akksi cella csere árából. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Alkalmanként, és tényleg ritkán, de szoktam forrasztgatni. Jelenleg egy Fahrenheit állítható forrasztó állomásnak nevezhető valamim van, ami egész jó, de mikor egy egy apró dolgot kell megforrasztani, akkor ormótlan nagy, és közben meg mindig kéznél kell legyen. Most néztem, hogy a lidlben van egy olyan hogy Parkside akkumulátoros forrasztópáka. Videós tesztek alapján amit felleltem apró forrasztásokra megfelelőnek tűnik, ára 5darab mátyás. Vajon megéri megvenni? 1.500mAh 18650-es akkumulátor működteti, amit a későbbiek során érdemes lehetne 3.000mAh-ra cserélni. Szerintetek jó lenne apróbb forrasztásokra. Illetve a pákahegy természetesen egyedi, és így most hirtelen nem találom, de régen találtam már neten valamerre forrrást, ahonnan be lehetett szerezni. Szóval ha valakinek van vele tapasztalata, akkor megköszönném, ha megosztaná velem. Egyébként a doboz szerint 8W a terljesítménye, ami az asztali 45W-hez képest csekély, De a videóban megmérte a pákahegy hőmérsékletét, és ott a műszer 400 fokot mutatott, ami nem rossz. Egyébként ilyen: [link]
-
hramon94
tag
Sziasztok. 18-20.000Ft-os árkategóriában melyik lenne a jobb választás szerintetek?
Ezt a két típust néztem ki:
Solomon SL-20
Fahrenheit 28011 -
Dani4444
csendes tag
válasz
Dani4444 #303 üzenetére
Időközbe kinéztem 3 félét (mert a hőlégfúvó se jönne néha rosszul)
Melyik felel meg a legjobban a fenti kritériumoknak?
Ezek mely forrasztóállomások klónjai?853D:
https://www.banggood.com/YIHUA-853D-3-in-1-Soldering-Rework-Station-Solder-Iron-SMD-Hot-Air-Gun-DC-Power-Supply-Kit-p-1136627.html?cur_warehouse=CN909D+:
https://www.banggood.com/909D-Rework-Soldering-Station-Hot-Heat-Air-Gun-DC-USB-Power-Supply-220V-AC-EU-Plug-p-1063967.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN968A+:
https://www.ebay.com/itm/Aoyue-968A-Digital-Hot-Air-Rework-and-Soldering-Station/263566330154?hash=item3d5dc7092a:g:VMwAAOSwQOBatUMs -
Dani4444
csendes tag
Bár írtam privátba, de leírom ide is hátha más is hasonlót szeretne, és érdekli a válaszod! ; )
Forrasztóállomást szeretnék venni!
30 000 forint körül szeretnék venni, és ezen az áron a lehető legjobbat szeretném megvásárolni, minél több funkcióval.
0,2mm vastag smd-ket is szeretnék majd vele beforrasztani.
Fontos lenne még hogy PTC-vel vagy mikroprocesszorral szabályozza a hegy hőmérsékletét, földelt, még az is fontos hogy a páka fogórésze nagyon vékony legyen (mert ugye az apró smd-hez úgy tudom a legprecizebben megfogni), weller vagy hakko klónt előnybe részesíteném (ebayen ugye azok vannak olcsón), és ugye ami még fontos hogy pákahegyekből sokféle legyen hozzá ha nagyobb dolgokat is szeretnék forrasztani.
Köszi a vállaszod! -
Atamano
csendes tag
Régebben le volt értékelve a Conradban és azt kell mondanom,hogy leértékelve nagyon jó vétel volt.Kipróbálás és használat után még teljes áron is megvenném.
Féltem attól,hogy össze vissza fog hajolni,de nagyon masszív és közvetlenül a forrasztáshoz tudom forgatni és ott is marad.A csavarok tartanak, kényelmes forgatni,mozgatni.Stabil az egész szerkezet és kényelmesebb vele dolgozni,mint a többi asztali változattal.Jól szív érzem ,amikor be van kapcsolva,pillanatok alatt elszívja a füstöt.
Egy dologgal kell vigyázni,de ez csak a bénaságomnak köszönhető ,hogy pákával sikerült hozzáérnem és mivel a szívórész műanyag így egy kicsit megolvasztotta,de hamar elszívta a szagot -
Évi 1-2 forrasztásra ez is megteszi, vagy tudtok ilyesmi árban jobbat? Előfordulhat monitor tápkondi csere is.
-
markussandor
senior tag
-
H..Zoli
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van már 2 pákám: egy 30 éves "kattogós" Weller, és egy digitális Fahrenheit.
Mindkettővel az a bajom, hogy ha nagyon aprót forrasztok, nem fut fel rendesen a cin a (hegyes) pákahegyre.
Ha megtisztogatom, és még a levegőben teszek rá cint, még csak-csak, de amikor egy kiforrasztandó alkatrészhez nyomom, azt már nem olvasztja meg. Nyilván, ha nagyobb "bucit" teszek a pákahegyre, akkor úgy OK, de pici, apró, szűk helyen lévő forrasztásnál összefolyik mindenhova a túl sok cin.Szóval a kérdésem: milyen pákát vegyek, aminek jó a hegye (főleg a nagyon hegyes változatról van szó)? Hőfokszabályzósra gondolok.
Kis túlzással, de nem a pénz a szempont, hanem a minőség.
- Láttam 120.000-ért Weller WT 1012 állomást, ami talán jó lehet.
http://www.xn--mszerhz-mwa40k.hu/forrasztastechnika/forrasztoallomasok/wellerwt1012
- Vagy 60.000-ért ez?
https://www.hestore.hu/prod_10038540.html
- Vagy: olvastam, hogy némelyik Solomonba belemegy a Weller hegy. Akár ez is szóba jöhet.Vagyok annyira fanatikus műszaki dolgokban, hogy ha kell, kifizetek érte 120-at, de lehetőleg jó lenne mégiscsak olcsóbban megúszni.
Van Weller hegy és Weller hegy között különbség ilyen szempontból?
Előnyök a választásnál: lehessen hegyet cseréni anélkül, hogy meg kelljen várni, míg kihűl.
Mindenképpen hőfok-szabályzósra gondolok, és kb 50-100 Watt közöttire.Köszönöm.
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani jó minőségű asztali elszívót nem horror áron? Elsősorban forrasztáshoz kellene, de pl lányom használná üveg-gravírozáshoz is. Olyan kellene ami jó erős, mosható szűrője van. Max 20ezer Ft lenne a határ. (És nem kínából rendelve) -
mcll
senior tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt.
Másodszor, tanácsra lenne szükségem.
Szeretnék venni egy forrasztó állomást, általános célra (pontosabban alkatrészek, mint elkok, IC-k ellenállatok, stb beforrasztásához), nem sűrű használatra (alkalomszerű). Amit szeretnék, hőfokszabályzós, kis feszültségű pákarésszel, hőfokvisszajelzéssel, és max 30e Ft határig. Tudom a Weller lenne a legjobb, de arra sajnos nincs pénzem. Alkatrészek kiforrasztásához van egy kiforrasztó állomásom (zD-8915), de kellene egy normális, jó állomás beforrasztáshoz is.Amiket láttam, pl a Somogyi féle SM 051, vagy a ZD 8916. Ti mit javasoltok?
-
Doner
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném megvenni életem első forrasztó pákáját.
Gőzöm sincs az egészről...
-Alkalmanként szeretném használni csak vezetékek forrasztására.
-Egyben szeretnék mindent hozzá, ne kelljen külön külön megvenni az ónt a hegyet stb..
-cserélhető legyen az a része amivel forrasztók.
Meg legyen olcsó.(az igényeimhez mérten) Semmilyen
más igényem nincs. Ja de, annyi hogy nem szeretnék sehonnan rendelni csak bemenni a boltba pest vonzáskörzetében és megvenni.
Előre is köszönöm ha valakinek van ötlete mit, hol. -
Hali újra mindenkinek!
A Fahrenheit 28020-asom darabokra hullott, nem ajánlom senkinek!
Amiket most nézegetek azok:
Aoyue 937 és a 9378
Ezek mennyivel lennének jobbak mint az előző? Illetve a két termék között mi a különbség, a 9378 megéri a felárat?Általában vezetékeket, jack dugaszokat ilyesmiket szoktam forrasztani, most pl egy mp3 lejátszóba kell vissza varázsolni a jack aljzatot, volt villogó javítás it. Aztán nyákra forrasztanék vezetékeket.
Előre is köszi!
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kéne egy jó forrasztópáka nyák, vezeték forrasztásához. Egy fahrenheit 28020-at váltana le. Ahogy nézem most olyan 14500 ft egy ts100 a banggoodon european direct mail-el. Ez jó ár érte vagy érdemes még várnom rá? Vagy olcsóbban mi lenne még? -
Paul886
csendes tag
Sziasztok!
Általános, alkalmankénti vezetékforrasztáshoz szeretnék pákát/állomást venni.
10e Ft körülig van olyan, ami biztonságos?
Köszönöm a tanácsokat! -
Atamano
csendes tag
válasz
punisher1 #280 üzenetére
Csakhogy lásd,hogy nem a levegőbe beszélek:
https://youtu.be/_9oqYBdRHD4?t=377
Úgy látszik egy ilyen áru terméknél bármi előfordulhat.Szóval ez még egy olyan dolog,amit észreveszel és kiveszed ,de ha esetleg valami komolyabb gikszer van,akkor mit teszel?
Mondjuk én is csak magyar oldalról rendelném meg és ,ha van vele valami baj,akkor megy vissza.
Az én hobbi igényeimet maximálisan kielégíteni egy ilyen készülék ,főleg,amennyit én használnám,ahhoz teljesen megfelel.Az eddigi értékelések többsége is ezt a megállapításokat tette és itt is a fórumon is olvastam pozitívat a termékről.
Ennyi pénzért ilyen van. -
punisher1
aktív tag
Hát én nem hinném,hogy ilyen előfordulna,hogy valami bennemarad és beüzemelés elött szét kellene szedni mert akkor ilyen alapon szét lehetne szedni mindent amit vásárol az ember tv,mosógép,mikro stb.
Ha valami nem frankó akkor ott a gari vagy a 14 vagy 15 napos elállási jog.
Videókat én is néztem ott jól muzsikált csak azt hittem van itt az egyik fórumtársnak tapasztalata vele és meg tud erősíteni abban,hogy a gép megfelelő és jól működik. -
Atamano
csendes tag
válasz
punisher1 #278 üzenetére
Én régóta töröm a fejemet valamilyen Yihua készülék beszerzésén.
Hobbi célra kellene főleg,tehát maga a kategória megfelelne ár/érték arányból.
Elég sok videót megnéztem és gyakorlatilag egy ilyen készülék megvásárlása azzal kezdődik,hogy elsőnek át kell vizsgálni az egész készüléket belülről.
Szinte bármilyen nyalánkság előfordulhat a benne felejtett anyacsavartól,amely nem is tartozéka a készüléknek,be nem kötött kábelek és egyéb problémákig.Oda nem való alkatrészek eltávolítása nem okozhat problémát,de megfelelő elektronikai tudással nem rendelkező személy pl én már komolyabbnak tűnő problémákat nem tudna orvosolni,amelyek másnak gyerekjáték lenne.
Szóval érdemes lenne beruháznom egyre?
-
punisher1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne van-e erről tapasztalata valakinek alkalmas-e nem ipari és egész napos használatra? [link]
Azért tetszik mert van tálca és teleszkópos hőlégfúvó tartó.De nem tudom megéri e jól lehet vele vajon dolgozni?Ami érdekes csak fél év a gari a pákahegyről nem írnak semmit milyet használ.
Még ezt nézegettem [link] -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
Otthoni, hobbi célra keresek megbízható forrasztóállomást. Valami olyasmit, ami megbízható, és lehet hozzá egyszerűen hegyet kapni..
A Lidl-ben volt most ilyen digitális porrasztóállomás (PLSD 48 A1) 8000-ért, jókat olvastam róla (viszonylag pontosan méri és tartja a hőt pl.), de hegyet kapni csak a Lidl-n keresztül rendelve, és csak 2 félét...
A solom SL20-N, SL30-N-t néztem ki, esetleg a 30 ESD kivitelét SL-30CMC azok megbízhatónak és elterjedtnek tűnnek. Érdemes többet kiadni a digitális kijelző miatt? Az pontosabb, vagy tartósabb? (Mondjuk ESD csak abból van)
És az ESD miatt? Az ESD mennyire fontos barkácsolásnál? (azt tudja valaki, hogy hogyan oldják meg?) Vagy hosszútávon jó ha van, annyival nem drágább?Ezeknek lehet kapni a klónjait is, sokszor jóval olcsóbban, azok mennyire jók? Azt is ugyanaz gyártja, cagy csak koppintja?
ZD-929C, PENSOL-SL10E-N (Mondjuk a Pensol nem olcsóbb, de legalább ESD védett) -
snake1977
őstag
válasz
snake1977 #265 üzenetére
Megérkezett a Quicko T12 a gyártól eltérő végű pákát kértem (szabadon választható melyikkel szállítsák) teljesen jól működik, az előző pillanat pákámhoz képest ég és föld a különbség, már sikerült olyan apróbb dolgokat megforrasztani amit az előzővel biztosan nem tudtam volna, és most még a posta is ingyenes, igaz kissé lassú volt nekem, kereken 30 nap alatt ért ide.
-
Jofi81
őstag
Ez a lidl-ös páka milyen lehet? Lehet hozzá később hegyet venni, vagy olyan, mint az alap pákájuk, hogy semmivel nem kompatibilis?
-
maszati
tag
Sziasztok.
Elolvastam a fórumot, és azok alapján kinéztem 2-3 pákát. ezek közül kéne valasztani. ebben kérnék segítséget. Tudom mindről volt szó de mésem tudok dönteni. Mik a "nagy" küldönbségek köztük és melyik legyen a befutó?
A segítséget köszönöm.
https://www.aliexpress.com/item/MINI-T12-LED-soldering-station-electronic-welding-iron-2017-New-design-DC-Version-Portable-T12-Digital/32843974498.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.44973c00o4J8oi
https://www.aliexpress.com/item/-/32910797811.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.265.44973c00o4J8oi
https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-Soldering-Station-constant-Adjust-temperature-hand-shank-For-T12-Soldering-Handle/32675392464.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.271.44973c00o4J8oi
-
Imy
veterán
válasz
estikornel #266 üzenetére
Én az állomást venném, ha nem használod sokat, akkor szerintem bőven jó lesz. Esetleg pár különböző típusú tartalék hegyet rendelhetsz hozzá.
-
estikornel
tag
Sziasztok,
Látom éppen aktív a topik, szeretnék segítséget kérni hogy hobbi szintre milyen forrasztót érdemes venni, minél olcsóbba lehetőleg mert sokszor nem lenne használva. Egér kapcsolók, fejhallgató kábelcsere tehát jack forrasztás stb lenne, szóval nem fogok itthon videókártyát meg processzorokat forrasztani.
Ilyen pisztoly formájút már használtam de nem ment valami jól, kézügyességem van de szerintem nem volt a célnak megfelelő a dolog, kölcsön kaptam már jó régi is volt. Talán pont egy ilyen volt: [link]
Közelemben ez a kettő van ami árban oké, de nem tudom jó lenne-e.
[link] - 2400 Ft
[link] - 3300 Ft
Utóbbi áránál többet nem szánok rá, jó lesz vagy elég az olcsóbb is? Ónszippantót úgy tudom ajánlatos hozzá venni. Ónból milyet hozzá? Hegy jó ami hozzá van vagy kell az is még valami precízebb?
Itt ha esetleg találtok még mást a kínálatban, az is jöhet.
Köszi előre is
-
csaby9
tag
válasz
snake1977 #262 üzenetére
Szia!
A Quicko szerintem jobb választás a T12 fej miatt az tartósabb mint a 900M-T, viszont drágább is ha csrélni kell mert a T12 hegy csak fűtő betéttel együtt kapható, cserélhető. Ahogy írod is megéri egyszer megvenni egy drágább készüléket, jobban használható és ha kell esetleg smd forrásztás akkor ott a hőlégfúvó.
Én egy Yihua 853DA készüléket vettem ezzel szinte mindent meg lehet csinálni, persze gyakorlás az kell mert magától ez sem forraszt. -
snake1977
őstag
Szia! Persze tudom, kizárólag személyesen vásároltam volna, de miután a telefonszám nem volt elérhető többször sem, így letettem róla, arról az oldalról kizárólag személyesen kipróbálási lehetőséggel vásárolok.
Nem feltétlenül kell a hőlégfúvó de gondoltam egyszer ruházok be "drágább" készülékre, akkor nem árt ha tud ilyet is. A pillanat pákám egy szörnyeteg, nem szenvedek tovább vele.
Köszi a tippet, bár megint akciós a Quicko T12 szerinted ez vagy a Yihua 908D a jobb vétel? -
csaby9
tag
válasz
snake1977 #260 üzenetére
Szia!
Én nem mondom, hogy mindenképp máshol vásárolj, az általad linkelt oldalon nagyon sok a csaló de ha te megkockáztatod akkor ott is bátran megveheted.
Szerintem hobbi célokra nagyon is bőven megfelelő az az olcsóbb is, igen abban is 900M-T hegy van.
Én másik hazai forrást nem tudok csak amit linkeltem.
Amúgy hobbi célokra szerintem a Yihua 908d is bőven megfelelő ha elég a páka és nem kell a forrólevegős rész.Ezt a tipust nem tudom itthol meg lehet e venni valahol de nézz körül hátha. -
snake1977
őstag
Szia, köszönöm a tippet, bár ott ugyanez az állomás majdnem 23-ra jönne ki postával.
Esetleg ez az kicsit olcsóbb típus [link] is megfelel hobbi célra? Illetve ugyanezekkel a páka hegyekkel kompatibilis?
Vagy esetleg tudnál javasolni maximum ezen az áron, vagy olcsóbban itthon is beszerezhető más típust? -
csaby9
tag
válasz
snake1977 #258 üzenetére
Szia. Először is ha már ennyi pénzt kifizetsz én a helyedben itt választanék. Ha jól látom kapható itt is amit kinéztél.
Nekem Yihua állomásom van teljesen meg vagyok elégedve vele.
Amugy a Yihua és a Kraft&Dele közt szerintem csak a név a különbség de majd kijavítanak ha nem így van-
Ezekben a pákákban talán kivétel nélkül 900M-t pákahegyek vannak. -
snake1977
őstag
Sziasztok, sajnos az előző projekt anyagi okok miatt meghiúsult, de most kinéztem itthon két forrasztó állomást, az egyik egy Yihua 862D [link] és egy Kraft&Dele KD859-est [link] mindkettő itthoni, ahogy néztem kintről rendelve sem lenne olcsóbb, és elviekben adnak rá garanciát is. A Yihua a szimpatikusabb, viszont ehhez nem látok pákahegyet sehol, vajon mivel lehet kompatibilis? Illetve ezt a típust érdemes megvenni, vagy a másikat?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Kaptam egy 65w-os lengyel csodát. Milyen hosszú pákacsúcs kell hozzá? Jól tudom, hogy másfeles rézből mehet rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest