Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Először is, gratula az összefoglalóhoz, szép munka! Nagyjából átfutottam, főleg a vonatkozó részt, meg amit értettem. Egeret szeretnék vásárolni a közeljövőben. Oka: halódik a mostani, egyszer már szét kellett szednem, néha eldobja a gép, meg nem olyan jó, és legfőképp ROHADTUL HANGOS a kilkkelés. Tudom, röhejes, de szegény felségemet kikészíti, ha játszom, és a fent vázolt okokkal ez már elég, hogy új egeret akarjak venni.
Sajna amatőr vagyok, ilyen dpi meg felbontás meg egyéb flancokkal nagyon nem vagyok tisztában, mi a lényeg. Tartóssággal kapcsolatban nincsenek illúzióim, olvastam a leírtakat. A mostani egyébként 8+ éves, és került vagy 2k-ba: Genius x-scroll [link]
Lényeg:
1. Mennyi a keret? amennyi feltétlenül szükséges, 10k körül jó lenne max.
2. Használtpiac, és / vagy eBay? Apró/használt itthonról mehet, ebayt hanyagolnám.
3. Mire használnád az egeret? Játék, photoshop, substance designer, netezés, általános felhasználás. Néhány játék amivel játszottam/fogok: doom, wolfenstein, witcher széria, thief széria, deus exek, túlélőhorror, overwatch (ebben elég béna a célzásom, az egérnek is betudható?) stb...
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? Zongorista vagyok, elég nagy a kezem (kisujj-hüvelyk távolság ujjvégtől 23+cm). A mostani egerem kb 10 centi, így jelenleg claw, illetve a zongorát is "claw" ként kell használni nagyjából, szóval asszem claw
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Windows alapbeállítás, játékoknál többnyire default, a túl gyorsat nem szeretem, mást lehet állítani?
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Fekete, csendesen kattog, görgő kattintható, nem túl könnyen gurul, de nem is baromi kemény. Ha van 2 gomb+görgő+középen 3. gomb a görgő mögött, az nem volna rossz (láttam néhány típust). Valamint fontos, hogy bal kezes vagyok, de jobb kezes beállításokkal használom az egeret (bal klikk/jobb kilkk default windows). Szóval ilyen jobb kézre deformált, asszimetrikus egér nem játszik. A kezem elég izzadós.
Köszönöm előre is, sajnálom, ha túl hosszú lett, remélem kapok megfelelő ajánlást, és nem raboltam senki idejét feleslegesen[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz TeebyKay #69001 üzenetére
Nagyon köszönöm! A logitech g203 megfelelőnek tűnik, korábban is néztem. Talán Mediában helyben van is egy, nem onnan veszem feltétlen, mert erősen túlárazott. Viszont le tudom tesztelni a fogást, kapcsolók "hangját". Erről van szó, ugye?
annyi még, hogy ez photoshopra is megfelel (összefoglaló alapján igen)?
Valamint ebben az árkategóriában (6-11k) ez a legjobb?
Köszönöm!
Szerk: árukeresőben a mediában a legolcsóbb perpill...[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz PR0JECTNR56 #69008 üzenetére
Neked is köszönöm, kipróbálás után már veszem is
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Megrendeltem a Logitech G 203-mat. Ha megjön, beszámolok a tapasztalatokról. Köszönöm a segítséget
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Megjött a G203, majd még tesztelgetem, de egyelőre jónak tűnik. A dpi állítás meg a gombok állíthatósága nagyon tetszik, plusz a világítás is állítható, és kikapcsolható. Összehasonlítási alapom nincs, ilyen bonyolult, sokfunkciós egerem még nem volt, remélem beválik játékra is. Egyetlen negatívum, hogy sajna hangosabb kilkkje van, mint az előzőnek...ha nem bírom, max cserélem a kapcsolókat, ha szükséges. Köszönöm az ajánlatot!
Ehhez kapcsolódóan erre tudnátok válaszolni? Ott sajna nem kaptam infótSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Szevasztok!
Sajnos úgy néz ki, mégsem lesz jó az egy hete vásárolt Logitech g203. Az egérrel magával nincs gond, 1800 dpi körül használom, tetszik, hogy van külön gomb középen. Meg szépen világít.
DE!
Nagyon hangosan kattog. Azt hittem, megszokom, de nem sikerült. Ami nagyobb baj, hogy a velem egy szobában lévő feleségem is kikészíti. Mivel szeretném ha velem egy légtérben tudna maradni, ezért az overwatch-ot pl hanyagolom (mivel kattintgatós). Eredetileg azért akartam egeret, mert az előző hangos volt, meg régi, illetve döglődött.
Ugyanott vagyok, csak költöttem 10 rongyot.
A kérdés tehát adott:
Egeret keresek, keret 10k körül, bal kezes vagyok, fps-el játszom, illetve photoshop, ilyesmi. 1600-1800 dpi elég, fogás claw. A g203 minden tulajdonsága megfelel, kivéve a hangja, szóval méret fogás minden ugyan az. Jó ha van dedikált középső a görgőn kívül, de 3 gomb is elég.
Kerestem neten csendes egereket, tapasztalat: jobb kezes, vezeték nélküli egy csomó. Mind a kettő kizáró ok.Kivéve ha van értelmes vezeték nélküli, és nem szakad stb (fps-nél előny).
Ha van kifejezetten csendes egér, ami alkalmas játékra, elállnék a vásárlástól (új állapot, szóval nem cseszek ki senkivel).
Ha nincs, elvégezhetem ezt, garanciavesztés nélkül? Van erre valami tutorial, hogy szedjem szét a g203-at?
Ha nincs...nem tudom mit tegyek. Én is fogok keresgélni, de nem vennék hangos túlárazott szemetet.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz ribizly #69196 üzenetére
Köszönöm! Én is néztem azt az egeret, a ROG Sica szétszedhető garivesztés nélkül? Mert ha igen, arra cserélném. Esetleg van más alternatíva is? Ha nincs, milyen switch, ami igazán csendes?(Sajnos az úgynevezett silent egerek mind vezeték nélküli, vagy noname ipari hulladék kategória, és a legtöbb jobbkezes.... )
Kár, hogy ilyen hangos a G203, mert amúgy szuper egér, nagyon megszerettem
Ez elég off, de az kifejezetten gáz, hogy a bal kezesekre alig pár gyártó gondol...[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz ribizly #69199 üzenetére
Remek! Azt tudom, hogy a g203-ban van a legjobb szenzor ennyiért, és postával együtt volt 9500. Ahhoz képest mit veszítek a Rog-al? Nem vagyok pró, kifejezetten amatőr online gyakorlatom van, szóval nem ilyen egy méteres egérpadon játszó, instant cs go headshot-ra kell. Photoshopra is jó lesz? Mert akkor holnap intézem is
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Fájó szívvel, de visszavittem a G203-at, nem tudtam megszokni a kattogását, nem beszélve arról, aki miatt szerettem volna a csendet....
Elhoztam helyette a Rog Sica-t. Kényelmes, minőségi egérnek érzem. A ház talán jobb is, mint a g203-é. Ráadásul még csendesebb, alapból is. Szerencsére cserélhetőek a mikrokapcsolók, emiatt vettem meg )köszi az ajánlást!). A görgö ellenben rosszabb, mint a g203-ban, de valamit valamiért. Majd bekopik, nem vészes.
A szenzort nem teszteltem agyon, nagyon új vagyok ebben az egér témában, most 1700 körül használom, 500 hz. Jónak tűnik. Majd kicsit lejjebb veszem, gyárilag 1200 volt. Tudom, hogy nincs ehhez ajánlott felbontás, de mégis, valami iránymutatás van, hogy mi a legjobb ennek a szenzornak?
Másrészt múltkor írtam az egérpad topikba, sajna nem kaptam választ, de ehhez az egérhez ez (Hp omen 100) megfelelő lenne? Jövő héten venném át, ami van, egy agyonkopott szivacsszerűség, lecserélném, de nem akarnék túl sokat költeni. Vagy apróról olcsóbban?
Valamint mi a legcsendesebb létező mikrokapcsoló?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Teaway #69229 üzenetére
A g203 görgője csendes volt, finoman görgött, de könnyű volt lenyomni, görgetés közben is. A Rog Sica görgőjét picit nehezebb lenyomni, és jobban kattog, jóval hangosabb, nehezebben jár. Picit "nyöszörög" időnként, ahogy mozgatom az egeret, ha ráteszem az ujjam, nem hallom. Ami előny (nekem), hogy nem nyomódik le véletlenül görgetés közben, viszont ez forrasztott...majd ha nekiállok csendesíteni az egeret, ügyködök rajta valamit
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
-
chopin42
addikt
+1. Bár előfordult, hogy eladásnál nem tettem fel képet, mivel nem tudok fényképezni eszköz híján (tudom, ódivatú, de régi telefon nem rossz telefon ), vagy nem volt rá idő, mert hamar elvitték. Ellenben posta mindig volt, és sokszor én erőltettem az utánvétet, mivel nem akartam kicseszni senkivel. Bár a legtöbb cuccot személyes átvétellel adtam el, mivel így a legtisztább, nincs vita.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz ribizly #71354 üzenetére
Tessék.
Ilyet keressetek. Olcsó, aliról sok helyen megrendelhető. Érzetre kicsit más, mint a kattogós (membránosabb, mivel az van benne), illetve picit szélesebb az omron swítchtől, de körömreszelő/150+ csiszolópapír, kb fél mm mínusz mind a két oldalról, és szépen belemegy a helyére.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Akik a silent switch vásárláson gondolkodnak, azoknak pár gondolat:
Nekem kifejezetten csendes egér kellett, itt ajánlották a sica+silent switch kombót. Egyébként omront használnék, kattintásérzetre jobb, a silent kicsit olyan, mint a membrános telefon nyomógombjai, csak könnyebb. Szóval aki csak tesztelgetné, NE vegyen 50+ db-ot
Minőségre nem volt vele baj, én 10 db-ot rendeltem,már nem tudom mennyi volt, de olcsó3 euro volt kb, szállítással. Annyi, hogy némelyik lába kissé elhajlott, óvatosan vissza lehet egyenesíteni.
Tartósságra annyit tudok mondani, hogy február óta nyúzom rendesen, és még az első párt használom, működik hibátlanul. Ha elromlana, van tartalék[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz gerisz23 #71513 üzenetére
Innen vettem. Rendben megjött.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz jaffa 2843 #71623 üzenetére
Az enyémen van...kár, hogy meghalni készül szegény, de még azért működik, csak kissé leromlott az állapota
Hiába, még régi nokia, igaz, már színes a képernyője. Részemről ennyi az off a telefon témában[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Én használom ezeket minimum fél éve, és az első pár van bent még mindig. Most fejből nincs meg, mikor rendeltem A szekrényben van még 8 db, szóval kihúzom velük, de nem is kímélem a cuccot, Diablo, fps, witcher stb töménytelenül, és bírja.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
A vicc az, hogy nekem a hp omen "elromlott". Semmi durva használat, rog sica egérrel kb 10 hónapja használom, és egy helyen megakasztja a mutatót. Ha végigsimítom a kezem, akkor olyan mintha egyenetlen lenne a felülete Megfordítottam, így nem zavar, de akkor kezdett feltűnni, mikor olyan volt, mintha akadna a gép...Sokáig hibátlan volt, egy hónapja csinálja kb.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz nobela #73614 üzenetére
Nálam volt/van mind a kettő.
Az asus maradt, mivel csendes egeret kerestem, és cserélhetőek a kapcsolói forrasztás nélkül. Minőségre rendben van. Alapból is csendesebb picit a 102/203-nál.
Viszont most is logitech lenne, ha: nem kattogott volna, mint egy rossz kereplő...Egyéb dolgokban jobb, még ha minimálisan is: több gomb, alig "kerekebb", szenzora kicsit jobb, éss a "fő szempont": RGB
Ha a hang nem zavar, a 102/203 szerintem jobb.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz 4nick8 #77776 üzenetére
Az lehet, de én speciel igyekszem úgy kibontani és használni a cuccot,hogy ha visszaküldöm, új állapotban maradjon, másnak ne legyen kára belőle. Ehhez képest kaptam olyan cuccot újként, hogy szét volt szakítva a csomagolás, hiányos, karcos cucc volt. Ment is vissza, mint a huzat. Hiába, nem vagyunk egyformák...
-
chopin42
addikt
válasz dragon11 #80197 üzenetére
Manapság az ÁR korántsem tükrözi a MINŐSÉGET. A minőségi gyártó egerei sem örök életűek már, de legalább nem szarok kezdettől. Illetve egy kapcsolót még mindig olcsóbb cserélni 2 év múlva, mint új egeret venni, mert meghalt teljesen.
Külcsín: szubjektív, valaki a feketéket, valaki a szőkéket kedveli, de min a két típus tudhat főzni, ahogy az is lehetséges, hogy semmit nem fognak tudni...Lényeg: 2 opciód van, vagy hallgatsz a tapasztaltakra, vagy megveszed a "dizájnos" szart.Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux kezdőknek
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest