Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
150ezer körül milyen tükörreflexes gépet érdemes venni mostanában? Objektívvel együtt kellene valamilyen kit, amatőr fotósnak (család, kirándulás témához).
-
Khelben
nagyúr
Üdv! Tudna valaki mondani egy jó gépet nekem?
A szempontok:
- Olympus 4/3-ról váltanék (E-510), nem akarok visszalépni sem képminőségben, sem szolgáltatásokban (live view, stabilizátor, pormentesítő)
- Keresőként is használható, minden irányba forgatható lcd kellene
- Videofelvétel minősége legalább olyan fontos lenne, mint a képek minősége (Megelégeltem, hogy külön cipelnem kell videokamerát a kirándulásokon. Nem ragaszkodom a fullhd-hoz, de zoom és autofókusz legyen videózás közben is)
- Objektívek, tartozékok elérhető áron (akár használtan is), az Olympushoz nagyon drága és ritka minden.
- Felhasználás: kb. minden, az esküvőtől kezdve a tárgyfotózáson át a családi kirándulásokig.
- Árat nem tudok mondani, mert mostanában nem követem a piacot, az E-510et 250k-ért vettem 2 objektívvel, ilyesmi kategória érdekelne.Asszem egyelőre ennyi. Ötlet?
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Amatőr fotózásra melyik jobb? D3100+18-105 kitobi vagy D3200+18-55 kitobi? Nem hiszem, hogy az illető később objektíveket vásárolna, szóval a kezdő kitből kell kihozni a legjobbat. Kirándulások és családfotózás jó minőségben a cél, bridge gépről váltana.
-
Khelben
nagyúr
Köszi mindenkinek, 3100+18-105 lett belőle.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ha valaki Canon 600D környékén gondolkodik, mik az értelmes alternatívák? Családi gép kellene egy képminőségre igényes családnak, de nem profi fotósoknak. Jó lenne egy objektívvel letudni minden témát, tehát esetleg egy olyan kit kellene, amiben nagyobb zoomátfogású obi van.
-
Khelben
nagyúr
Üdv, egy ismerősöm venne Pana TZ5-ös kompaktnál komolyabb gépet. Nem fotós az illető, családi gép lenne. Vagy valami komolyabb kompakt gép kellene, vagy egy belépő MILC. 100k-ig mit javasoltok?
-
Khelben
nagyúr
Üdv, MILC-et tudnátok ajánlani a következő feltételekkel?
- 1 nagyobb átfogású objektíves kit, amivel el lehet indulni (mint a 18-105 a Nikonnál)
- minimum billenthető, de inkább minden irányba kihajtható kijelző
- max 200k Ft
- jó videó képességek (autofókusz, stabilizátor videózás közben)
- családi fotókhoz megfelelő képminőség (egy régebbi dslr szintje, pl Oly E-510)Tudom, hogy a listám inkább egy kompaktra mutat, de azért meg szeretném tartani a cserélhető obi előnyeit (még ha most épp elegem is van a cserélgetésből és a 3 objektív cipeléséből). De ha van olyan kompakt, ami megfelel a feltételeknek és a képminősége is olyan, akkor esetleg azt is írhattok, hogy utánaolvassak.
-
Khelben
nagyúr
Kérdezek még tőletek, mert összezavarodtam
Pár napja még meg voltam győződve, hogy milc-et akarok, de elolvastam teszteket, átnéztem specifikációkat meg tesztképeket és most már nem vagyok annyira meggyőzve. Úgyhogy kezdem elölről:- Akarok egy új gépet a 6 éves Oly E510 helyett. Felhasználás: család (kirándulások, gyerekek). Fontos a jó videó, a videó közbeni AF, stb, a gyerekeket megörökíteni. Videózás miatt kellene a kihajtható kijelző is.
- Legalább 5-6 évre akarok gépet venni, ahogy az előzőt is. Nem kizárt, hogy néha munka is becsúszik, tehát mindenképp dslr minőség kell.
- Tovább akarok lépni képminőségben és szolgáltatásokban, mint az E-510.
- Jó lenne egy objektívvel letudni a dolgot, majd később veszek művészkedni más objektíveket is (használt piac is fontos lenne meg az olcsó objektívek, ezért is érzem bukónak az olympust), de most egy darab jó minőségű, nagy átfogású objektív kellene.És akkor a jelöltjeim:
Olympus E-PL5 14-150 kit (kb. 280.000)
Nikon D5200 18-105 kit (kb. 250.000)
Canon 650D 18-135 kit (kb. 270.000)
Canon 700D 18-135 STM kit (kb. 290.000)Adjatok ötleteket, főleg arról, hogy melyiket miért illetve melyiket miért ne.
-
Khelben
nagyúr
válasz BiriBum #15705 üzenetére
Ezekkel az a bajom, hogy nagyok és nehezek. Az egész gépcsere ötlet onnan indult, hogy túl nagy az e-510, de rájöttem, hogy azt a minőséget nem kapom meg a milc-ektől, ezért nézek mégis dslr-t. De azért jó lenne valami kisebb, könnyebb gépet választani, nem olyat, ami az e-510-nél is jóval nagyobb.
(#15704) Stauffenberg: a 650D és a 700D közötti különbség 15000 Ft-t se ér? Mert 18-135-tel ennyi a különbözet.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Felbontásban nekem a régi gép 10 megapixele is untig elég volt.
Közben túrom a netet, nekem valamiért a 650D/700D a szimpatikus a mezőnyből. Még kézbe kellene fognom őket, hogy biztos legyek a dolgomba, de hajlok ezek felé. Néztem részletes összehasonlító tesztet a D5200-650dről és azokban a dolgokban, amik nekem fontosak, a 650d-t hozták ki nyertesnek. -
Khelben
nagyúr
pl. a lagmentes működés (d5200-nál előfordulnak akadások, fotózás előtt is gondolkodik néha és az elkészült képet is lassan jeleníti meg), az stm objektíveknél nagyon jó a néma autófókusz, az érintőkijelző is tetszik és a canon jobb videózásban (élesebb kép, gyorsabb fókusz). Plusz ami tetszett, hogy a Canon kijelzőjén látod az eredményét az iso/exp/stb. állításnak, a Nikonnál ez nem jelenik meg.
Az összes teszt szerint kb. ugyanaz a két gép képminősége fotózásban, úgyhogy ezek a dolgok kerülnek előtérbe a döntésnél. Ráadásul a Nikon kit lencséit nem tartják túl jónak. Ellentétben a Canonnal, ahol a 18-135 STM-mel nyugodtan neki lehet indulni fotózni akár munka szinten is. Ezeket olvastam ki a tesztekből az elmúlt pár napban.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz schawo #15717 üzenetére
Oly meg Pana üvegei pedig mindig is nagyon jók voltak.
Oké, csak milyen áron. E-PL5 a nagy objektívvel 300k Ft, a 650d meg 250k Ft. Azért az elég nagy különbség. Képminőséget tesztfotók alapján néztem, én nem láttam olyan különbséget, ami megérné a felárat ÉS a rosszabb videós képességeket.
-
Khelben
nagyúr
válasz jjeahh #15722 üzenetére
Nyilván elsősorban fényképezni kell. E-PL5 drága és hiányozna a markolat (bár még nem fogtam kézbe, csak képen láttam, de gondolom nincsenek csodák, a rendes markolat jobb).
Marad a Nikon D5200 és a 650D.Akinek van kedve szórakozni, itt egy kis játék: 4 fotó 3 különböző gépből, írjatok egy sorszámot, hogy melyik képen hányadikat választanátok https://www.dropbox.com/sh/0idt5ga78af2yxb/qwcEq1rbL6
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz jjeahh #15728 üzenetére
Félreértettél, az E510-nek nem a képminőségét nőttem ki, hanem a szolgáltatásait (videó, dönthető lcd, sebesség, egyobjektíves rendszer).
Valóban a méreteken is sokat gondolkodtam, de azt végül az utolsó helyre soroltam, mert hiányozna a dslr feeling, a kereső és a markolat. (Ettől függetlenül ha lesz alkalmam, megtapogatok egy olympus milcet valahol a közeljövőben). -
Khelben
nagyúr
Nálad is a 650d nyert, ráadásul 3 ponttal.
"A képeket nem pixel szinten, hanem összességében szokás nézni, úgy van igazi értelme."
Nekem a 3 gép képei összeségében tök egyformák. Ha nem zoomolok bele 100%-ra, akkor nem tudom megmondani, hogy melyik melyik. Színekben, részletekben, mindenben. Ezért is hajlok a Canon felé, mert az többet ad videóban és kezelésben. De itt meg azt mondják, hogy a D5200 meg a PL5 megeszi a Canont képminőségben. Csak én nem látom (meg a jelek szerint más se, mert a kis játékunkban is a Canon nyert többé-kevésbé. Jó tudom, nem sok értelme volt ennek a 3 képes összehasonlításnak).
-
Khelben
nagyúr
válasz HollyBoni #15736 üzenetére
Nem abból fogok élni. A gyerekeket akarom videózni kirándulásokon, iskolában, itthon. Szülinapokat, stb. A mostani mobilos videókon akarok túllépni minőségben, nem a következő star warst leforgatni.
A canonban főleg a gyorsabb és halk autofocus tetszik, a videók minősége valóban hasonló a többi géppel összevetve (bár ott is azért látszik, hogy a Canon jobb, de gondolom csak azért, mert egymás mellé rakták a két videót).[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz erika53 #15853 üzenetére
Canon 650d/700d párost nézted? Videóban valamivel jobb, mint az 5100, gyorsabb a fókusz és stm-es objektívvel néma. 105 helyett 135 a kitobjektív vége, ami szintén jól jöhet, ha kezdőként egy objektívvel indulsz neki a világnak. Plusz az érintőkijelző miatt a kezelése valamivel kézreállóbb egy kezdőnek szerintem.
-
Khelben
nagyúr
válasz erika53 #15861 üzenetére
Én egy hétig hasonlítgattam a 650d-t a d5200-zal és arra jutottam, hogy a képminőség ugyanaz. Nyilván volt olyan téma és helyzet, ahol a Nikon volt jobb, volt olyan, ahol a Canon. De mivel senki nem egy adott témára vesz gépet, ezért nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a képminőség alapján nincs különbség a két gép között. Papíron hiába vannak jobb adatai a Nikon érzékelőjének, ez monitoron nézve a tesztképeket nem jön elő. (Elég jó IPS-es monitorom van, mielőtt nekem esnének, hogy szar monitoron nézem ). Láttam konkrétan olyan fotót is, amit iso6400-on csináltak a két géppel ugyanarról a témáról és a canon részletgazdagabb, zajmentesebb volt. Meg nyilván volt példa az ellenkezőjére is, volt egy napsütéses fotó a Canonnal, amin a fű úgy nézett ki, mint a legrosszabb mobilos képeken. Úgyhogy végül hagytam a fenébe a képeket és a többi szolgáltatás alapján döntöttem.
A guruk majd nyilván kioktatnak dinamikatartományból, megapixelekből, DxOmarkból, én a fentieket saját tapasztalatként, amatőrként írtam (bár már 12 éve dslr-t használok).Mediamarktban általában ki tudod próbálni a gépeket, előttem valakinek még fel is töltötték az akkut az egyik gépben, mert le volt merülve.
-
Khelben
nagyúr
válasz Stauffenberg #15868 üzenetére
Igen, kezdőnél érdemes elgondolkodni ezen is. Én "tapasztalt" dslr-esként tudom már magamról, hogy nekem megfelel az alsóközép kategória és nincs szükségem a D7000/60D szintre.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, 190-200k körül melyik MILC és DSLR most a jó vétel? Általános családi/kirándulós gép felhasználásra, nőnek (de volt már dslr-je, szóval ez annyira nem szempont).
-
Khelben
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #21130 üzenetére
Kicsit drágább, mint a keret.
-
Khelben
nagyúr
válasz Lassú Víz #21132 üzenetére
Fontos lesz a videó (gyerekek miatt), illetve nem hiszem, hogy a kiten kívül bővülni fog az objektívpark, ezért jó lenne valami nagyobb átfogású utazózoom vagy egy dupla kit.
(#21133) Tin_Shield : elsőre nekem is a 650/700D jutott eszembe, egy 18-135 STM-mel, de így már kilóg a keretből (visszatérítéssel együtt is min. 240k). 1200D-ről mik a vélemények? Mert az lenne 190k-ért duplakitben (18-55+55-250), igaz, nem STM-es obikkal.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz horrortown #51267 üzenetére
Üdv! Sajnos pár éve már nem követem a piacot, így nem vagyok képben. Lenne két kérdésem: Canon 650d-t megéri 800d-re cserélni? Utánaolvastam, tudom, hogy jobb a fókuszrendszer meg a szenzor, de ez mennyire jön ki a hétköznapokban? Családi fotóra és videóra lenne főként használva (itt talán számítana a live view során a fókusz gyorsasága), néha termékfotózásokra. Illetve a Canon 800d-nek más gyártóknál mik a versenytársai? Esetleg utóbbiak között van olyan, ami kimagaslóan jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #51271 üzenetére
2013-ban vettem a 650d-t, azóta elvagyok a 18-135-tel. Vázat cserélnék a jobb videó miatt. Csak az zavar, hogy a 800d is 2 éves már. Ha idén kijön az utód, esetleg érdemesebb lenne megvárni. Vagy áttérni más gyártó frissebb gépére, ha van jobb alternatíva.
-
Khelben
nagyúr
Akkor bajban leszek, mert milc nem kell (nem tudom kézbe fogni, túl kicsi), 90D-t meg nem veszek családi fotózásra, az már overkill lenne. 250D-t néztem még a 4k videó miatt, de a fókuszrendszere inkább a 650d-hez áll közel, nem a 800d-hez, ha jól vettem ki a leírásból.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, kimondottan biciklizéshez magammal vihető gépet szeretnék venni. Elsődleges szempont a méret és a súly lenne. Van DSLR meg gopro, azok kielégítenek minden egyéb igényt (épp ezért sokat költeni sem akarok). Ez tényleg csak arra kellene, hogy normális minőségben tudjak lőni vele képeket tekerés közben. Most a mobilommal szoktam fényképezni (S10e), ami végülis megfelelő erre, de néha nagyon hiányzik a zoom.
Miután végignéztem a specifikációkat és a dpreview-n a képeket, 2 versenyzőm van, a Canon M100 és az Olympus PL8/9. Méretben és árban is megfelelnek. Kérdés, hogy melyiket illetve van-e még olyan gép, ami méretben, árban és képminőségben hozza ezek szintjét. -
Khelben
nagyúr
Van a másik géphez 50 1.8, ha nagyon kellene, de nagyon ritkán használom. Úgyhogy ez annyira nem szempont. Plusz az RX100-ban nincs benne a lehetőség, hogy esetleg később valami másra használjam objektívcserével. Jó, tudom, ezt se mondtam Viszont ahogy nézegetem a review-kat, az m100 esetleg képes lehet kiváltani a dslr-t is, úgyhogy próbálok előre is tervezni.
-
Khelben
nagyúr
válasz tvamos #55320 üzenetére
Közben sikerült eljutnom boltokba is gépeket tapogatni. M100 azonnal kiesett, semmi fogása nincs. M50 már nagy, a Sony 6000 is. Sony A5100 és Olympus PL9 van (most épp) versenyben. A Sony kicsit öregnek tűnik a maga 6 évével, a menürendszere pedig agyrém, de talán megszokható... Kompaktokat teljesen kizártam, mert szeretnék egy telét is.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Megjött a GX880, egyelőre öröm és boldogság. Sokkal jobb a fogása, mint a Canon M100-nak és a mini 12-32vel pont elfér a neki szánt helyen a táskában. Most jön az ismerkedés.
-
Khelben
nagyúr
válasz ricsko72 #55466 üzenetére
Ugyanebben a cipőben jártam, Canon 650d + 18-135-öt cseréltem Pana GX880 + 12-32 + 40-150-re. Megérte. Amellett, hogy jobb a Pana képminősége, a kisebbik obival el tudom vinni magammal biciklizni is. A 650d-t csak azért tartottam meg, ha beltéren kell valamit alkotni, mert a Panán nincs vakupapucs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest