Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #19149 üzenetére
ez újan egy tízessel több, használtan meg ez vagy hasonló modellek garival is kifoghatók, 450d elég öreg már
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #19164 üzenetére
sztem olvass utánna pár helyen mi a különbség milc-ek vs dslr-ek között, nincs olyan, hogy ez jobb vagy az jobb, ha meg csak "komolyságra" vágysz, akkor vehetsz egy bazinagy szuperzumm kompaktot is, oszt a képminőséget toszhatod...ha a lehető legjobb gépet akarod megvenni, akkor az igényeid alapján választasz, ha meg csak komoly fotósnak akarsz kinézni, akkor valami 1000d a tuti, egy kuka kitobival, oszt a legtöbb haver is elégedett lesz sztem
ha már szóba jött, főbb milc-dslr különbségek: milc-ekben nincs tükör, kisebb a bázistáv, ezért kisebb az egész gép, objektívek, ezért lv vagy evf az elterjedt, ovf nem igazán, aminek az előnye: evf-ben kb. azt látod amit a végső képen is, tehát ha fehéregyensúlyt, bármit állítasz, az látszik a keresőben is...hátrány: eszi az akksit, ugyanúgy mint a kijelző. milc-ekben az alsó szegmensekben csak kontraszt af van, a nikon 1-et leszámítva, ami sportfotóra nem jó cserébe nincs back-front focus...vagyis, fontold meg, kell-e pdaf, ovf vagy evf, esetleg elég az élőkép, fontos-e a kis súly-méret, illetve később bővítenéd-e az obiparkod, és milyen irányba. itt van pár gép, amiket érdemes átnézned + az elmúlt hetekben láttam olcsóért pana g3-at, g5-öt isFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tikakukac #19235 üzenetére
"expo számokat mennyire szeressem nézni?"
Ezeknek a gépeknek a zár élettartama kb 100.000 ciklusra van megadva. Persze ez is olyan, mint a laptop akkuja, ettől pozitív és negatív irányban is bőségesen eltérhet.
Szerintem ha ilyen idős gépet nézel és van benne 20.000-25.000 expó az nem számít rossz eredménynek. Ha kevesebb az persze jobb.
De hát ugye ez egy olyan szám ami önmagában nem sokat mond. Használt autóból is kifoghatsz valós 100 ezret futottat gatya állapotban, meg olyan ami fél millánál többet gyalogolt és még mindig patent és az is lesz a következő fél millión.
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #19235 üzenetére
Up magamnak, az első fele továbbra is kérdés.
Szitává olvastam a dolgokat, nekem egy 18-105mm-es obival fog befeküdni a dolog olybár tűnik, aztán húzom le magamat a WC-n valszeg egy időre ebben a témában is, max ha marhára kell egy nagyobb zoom akkor esetleg de tippre untig elég lesz ez is.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tikakukac #19309 üzenetére
Intézz egy emailt a Nikon Magyarországhoz, kérdezz rá. Alapvetően elég korrektek és segítőkészek (kivéve ha olyat kérsz amit nem tudnak megoldani, akkor csak a pökhendi baromarckodás megy, de az más tészta).
Alapvetően két lehetőség van:
- Külföldi vásárlású a gép vagy szürkeimportból van, akkor is volt rá érvényesíthető garancia, de akkor csak 1 év.
- Nem tiszta a gép előélete. -
FeRRaR1
őstag
válasz Tikakukac #19511 üzenetére
Hasznos tanács, én is észre vettem milyen nagy különbségek vannak ezen a téren, éppen ezért egy LG FHD IPS Led monitorom van 100% RGB színtérrel, gyárilag szín kalibrált típus.
schawo
Én is úgy érzem, hogy kicsit túl lőtt a célon, csak így olvasgatás alapján, próba nélkül igen nehéz dönteni.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Tikakukac #19511 üzenetére
Ez nagyon sokat segített az elindulásban, csomó alap dolgot tisztáz, ami lehet hogy sokaknak viccesnek hat, nekem még újdonság.
MC Pite
Köszönöm a részletes választ, sokat gondolkoztam rajta, ráér még a DSLR, majd ha szűkösnek érezzük a G5-öt
Utána olvastam sokat, 90e ~ kb átszámolva, egy gyári obival. Nagyon jó kis gépnek tűnik, jóval közelebb az igényeimhez. Köszönöm mindenkinek még egyszer, aki a Pana felé terelt, belátom az lesz nekem a jó.
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19599 üzenetére
Ha élni akarsz azon funkciókkal amit a 600D nyújt extrában videózás terén... az olyan videó lesz ami előtt alap esetben lesz lehetőséged felkészíten a gépet...
Tehát ha pl Kisfilmeket csinálsz YuhTyúkraDe ha nem, akkor a nikonos oldal a Te barátod... abból is 5100... a 3200-al csak megapixelt nyersz
MediaMarkt-ban mindig vannak kihelyezve... oda rassolj el és mókázz velük...
Hantázd be, hogy sok barátodat küldted már MediaMarkt-ba ilyen olyan cuccért, és van-e lehetőséged egyedi ár ajánlatot kérni? (az áruház vezetővel vagy helyettesével jobb esetben kilyukadtok pár ezer forint minuszban )[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19603 üzenetére
PH!-n is vannak ilyen NINJÁK...
anno én is köztük voltam...
Minden hónapban volt félrepakolva 30-40e HUF Arra, hogy még több pénzt csinálhassak belőle egy ilyen opcionális jó üzleti lehetőséggel.
Illetve van itt szimplán a gyűjtői érzet ami a NINJA feelingel keveredik, ez nálam Airsoft-ban volt... a különböző jó ajánlatokra vadászva... saját részre... és ha legalább annyiért ellehet adni később mint amennyiért veszi az ember akkor tökéletes átmeneti FUN.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19605 üzenetére
Én most csakis másodgében aprítok egy használt gépet, egy Sony A200-ast...
Elsődleges gépben nekem mindenféleképpen új kellett, fix és megbízható gari hellyel (Pentax K30+WR obi)
Úgy érzem, hogy megéri a holnap fizetendő összeget||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
fury71
aktív tag
válasz Tikakukac #19617 üzenetére
Ha minden igaz, akkor én holnap megyek az MM-be venni egy D5100-et venni.
Nekem jó a Nikon fogása, de a kezem is kicsi és rövidek az ujjaim. Pentaxot Debrecenbe meg nem nagyon lehet kukkolni.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19626 üzenetére
Jajj de tudnék én örülni a K30-on egy olyan kis ingerszegény Origami kijelzőnek
Meg lenne a tökéletes gép... (számomra)
Legalább úgy imádnám mint a kovászos uborkát !||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19628 üzenetére
Digitalko webshopban 3 év garit kapsz... és az áraik is korrektek, meg házhoz viszik neked INGYÉ.. meg tökömbolytja...
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tikakukac #19628 üzenetére
Ha túl pici egy D3100 szintű belépő gép, akkor tolj rá egy portré markolatot, hátha úgy már jobban bejön. Vagy nagyobb váz kell. Nekem amúgy egy D7000-ről is lelóg a kisujjam (vagy nagyon a szélén van). Sajnos ez ilyen. Nálam ergonómiában az abszolút etalon egy EOS 5D (meg leszármazottai), vagy még inkább a Pentax 645D.
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19693 üzenetére
vagy legalább is a 7X akkora szenzornak és a feldolgozó algoritmusoknak milyenségének... és persze az ehhez társuló üveg...
Te is úgy fogsz szerintem indítani, hogy INSTANT 600 Expo valami vadasparkban / erdőben...
Hirtelen fellángolás mindig megszüli.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #19695 üzenetére
A (Aperture priorion) lődöz... az Auto szeret kicsit elvetemült módon bánni az ISO-val... a zajszűréssel meg mindennel ami Kompakt minőségre amortizálja a képet...
Kb a fotósok állal készített képeinek majd 80%-a mindenkinél így készül... egyedül én vagyok ilyen hülye különc mostanában, hogy JUSZT azért is MANUAL módban MINDENT... [E-Penis][ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Tikakukac #19962 üzenetére
A 18-105-nek megfelelő objektív sajnos nincs (még) egyik MILC-re sem. Vagy kisebb (3x) van, cca ekv. 24-70/28-85 átfogással, vagy nagyobb (10x) ekv. 28-300 körüliek. Ha beérnéd a 3x átfogással több lehetőség is lenne 100e körül.
(Kompaktból több is (nagyjából) a 18-105-höz hasonló átfogású optikát kapott, 100 e körül/alatt van pl a Canon G15, Fujifilm X10, Olympus XZ2)[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Tikakukac #19964 üzenetére
(#19965) .: JuSzT :. ajánlása bestbuy szerintem ennyiért.
(ha inkább a DSLR formát részesítenéd előnyben akkor használt Panasonic G5 70-75e körül megy mostanában, és hozzá egy kitobi 30e körül)
Új Sony NEX-3N, Olympus E-PM2, vagy valamelyik Nikon 1 kit férne bele a keretbe.
Van még Samsung NX is de azokat nem ismerem, és van még Canon EOS-M is, de azt meg nem ajánlom -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Lassú Víz
addikt
válasz Tikakukac #19982 üzenetére
Vidd el egy hétre próbára. 40 ezer kaució és más költsége nincs. www.teddprobara.hu
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #19990 üzenetére
oly-ról van szó? mer' akkor ez: "kicsit fura, hogy negyed annyi anyagért adsz ki ugyanannyi pénzt" nem épp igaz sztem az e-pl5-ben is több az "anyag" mint a belépő-haladó dslr-ek többségében...macsó helyett meg egy bőrtokkal majd érezheted hipszternek magad akár
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #19992 üzenetére
majd beszámolhatsz róla akár mft topikban, én személyes tapasztalatokat is legalább annyira szívesen olvasok, mint teszteket ez a kis pen nekem is nagyon tetszik, ha addig nem lesz panám, majd ötvenér' használtan lecsapok rá sztem nagyon vonzó minőségi kis zsebcucc kívül-belül
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tikakukac #19992 üzenetére
Na de pont itt jön ki egy MILC előnye, fele vagy akár negyede is lehet a tömege a felszerelésnek, közben meg nem kell a minőségről lemondanod. Ami persze csak féligazság, lehet belefutni olyan igényekbe ahova inkább DSLR kell. Akinek viszont egy ilyen PL5 szintű MILC is megfelel az többé nem akar tökröst.
A kolléga meg úgy értette, hogy egy PL5 több fémet látott, mint egy D5100. Na meg elsősorban nem a gép méretét fizeted meg, hanem a benne lévő technológiát.
-
erzol
őstag
válasz Tikakukac #19997 üzenetére
Ha kell klubkártyás segítség, dobj egy privit. + én is pl5-öt használok karácsony óta. Talán tudnék egy-két szót makogni róla.Monduj nekem csak a két kit obin kívül csak manuális obikra futotta eddig, ergo ezekkel van egy kis tapasztalatom. Na meg a gép egy pm1 után nekem sokkal jobban bejött. Van egy táskányi bisz-baszom is hozzá, ha valami érdeklne. (aki-asahi bőrborítás, kínai csoda bőrtok, stb...)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #19997 üzenetére
na az oly menüben pont el fogsz tévedni, egyszerűen feneketlen + elég kusza is...kb. két éve van oly-m, és most is találok benne eddig nem látott dolgokat néha de szerencsére elég egyszer nagyjából végigzongorázni, oszt ami fontos azt eléred a gyorsmenüből is...ellenben mégis igazad van, egy ilyen kis cuccal neked valszeg könnyebb lesz az életed pici, könnyű, nem muszáj külön táskát venni neki, ha amúgy is hordasz magaddal valami tatyót a többi cucc mellett elfér, és automata módban, jpegben jobb, mint egy dslr...ha kedveled a fixeket, és később be is szerzel kettőt-hármat akkor még jobb, ugyanis ezekkel jön ki ennek a rendszernek az igazi előnye pl. egy e-pl5 pana 20-al valszeg verhetetlen ha képminőség-méret arányt nézzük...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tikakukac #20018 üzenetére
Nagyjából tényleg csak arra jó, hogy ha nincs önkioldód, ellenben van egy kompatibilis okostelefonod, akkor le van tudva ez a kérdés. De például a távolról nézhető élőkép már egy eléggé réteg igény. Én is csak azért várom, hogy a Fujifilm beletegye a "régebbi" wifis gépeibe ezt a funkciót, mert mennyire kúl, de az már más kérdés, hogy talán fogom használni kétszer egy évben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #20159 üzenetére
"Az eredmény: beszarás"
két szó mint száz: oly színek..gondolom ezért meg a baró jpeg motor miatt van ez. ettől függetlenül a d5100-al is el lehet hasonló eredményt érni, vagy jobbat is, de raw-ból...hasonlóan jó vagy jobb jpeg motor a fujikban van még elvileg, én azt nem próbáltam sajnosFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ati3x
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest