Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Nagya21 #20103 üzenetére
Alighanem a PayPal vissza fogja adni a pénzed ha átverés, de azért így is kockázatos. Ha küld helyette egy doboz segglyuk kenőcsöt és van a küldeményen tracking, akkor ő tudja igazolni, hogy a csomagot feladta és te át is vetted. Persze ilyenkor sincs veszve az ügy, de ez felesleges szenvedés.
-
HollyBoni
veterán
válasz Nagya21 #20223 üzenetére
Minden egyes obi stabilizalt a Nikon 1 rendszerre? Mert oke sok gyartonal ahol nem szenzor stabi van lehet mondani DE OTT VAN AZ OBIBAN aztan az obik fele nincs stabilizalva. Ha meg esetleg felcsap valami regi manualt az is stabilizalva lesz. Emiltette hogy van neki Helios, Nikon 1-en ekv 156mm-es obi stabi nelkul belenagyitassal fokuszalva az nem lehet kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nagya21 #20307 üzenetére
annyiért bőven megéri, de fejleszteni rá elvileg nem olcsó és ez már nem fogja hozni azt, vagy jobbat, amit a dslr-től megszokott...legalábbis magas érzékenységen biztos nem...persze azért érdemes egy pillantást vetni rá, előnye a brutál gyorsaság, és ha nem vagy túl igényes, és/vagy rendesen megkomponálja a képeket egy ilyen pindurnikon-ból is szép dolgokat lehet kihozni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Tikakukac
titán
válasz Nagya21 #20313 üzenetére
Ez van. Sajnos tapasztalataim szerint a kolbászból kerítés és az ingyen ebéd az nem létező dolog. Én épp 3 napja vertem el 10k-t utazásra ahol az előre maximálisan leegyeztetett eladó nem jött el. Pedig hidd el, ez ezerszer biztosabb volt, mint egy ebay. De paypal úgyis fizet ha nem okés a dolog, annyira ne parázz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Byk01
őstag
válasz Nagya21 #20847 üzenetére
Ez lehet, de én az AF-ről szólós részben már a mikro4/3-os gépekről írtam (lehet, nem fogalmaztam elég egyértelműen).
A Nikon1-et meg remélhetőleg vasárnap már tesztelni fogom ilyen téren
(#20846) Vyndree:Ezekből legfeljebb a közeledő repülőgép állítja kihívás elég a MILC-ek autofókuszát. Az áthaladózás meg olyan téma, ami komoly befektetést és eszközparkot igényel. Néha engem is elkap a
villamoshév, és ekv. 450-nel próbálkozom, de ezeket a képeket jellemzően még a vázon törlöm[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Nagya21 #20918 üzenetére
Én egyszer kaptam kölcsön egy ilyet, gondoltam egy éles fotózáson letesztelem, hogy kényelmes-e, nagy reményeket fűztem hozzá, mert gondoltam így egyszerűbb lesz babrálni a vakukat. Nekem nem volt kényelmes, idegesített, hogy ott fityeg a derekamon a gép. Én még mindig a klasszikus nyakpántra szavazok és a vállamról lógatom le a gépet, így az is a derekamnál van, de nem "hozzátapadva".
De ha neked bejön használd egészséggel.
-
kátú
őstag
válasz Nagya21 #22479 üzenetére
elfogult vagyok utálom azokat akik isznak meg azokat is akik kurváznak de általában akik ilyesmit csinálnak nem is szeretek egy társaságban lenni mivel (nemtudom hogy miért) imádnak belémkötni és nem szeretek verekedni ha nem muszaj de már volt példa ilyenre
It still works!
-
Byk01
őstag
válasz Nagya21 #23952 üzenetére
Palacsinta csak a 10/2,8 van a Nikon1 rendszerhez, legjobb tudomásom szerint.
A lensbuyersguide.com szerint csak a Nikon gyárt hozzá objektívet egyelőre.(#23953) schawo Bármit, ami nem MILC objektív, adapterezel a Nikon1-re, el is buktad a "palacsintaságot". Már maga az adapter is kb. vastagabb, mint egy palacsinta obi.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz Nagya21 #23956 üzenetére
A 10/2.8-nál pancakébb? Én nem találtam laposabbat ennél. [link]
Nagyobb látószögű van, de az nem lapos, és nem kimondottan fényerős sem."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
titán
válasz Nagya21 #23955 üzenetére
Sajnos elég szűkös az obipark. Van egy csomó setét zoom, egy fixnek kicsit sötét 10/2.8, egy olcsó fényerős normál (18.5/1.8), és egy horror drága portréobi (32/1.2). Ezek közül válogathatsz. Ha beltérre kell, akkor sok csoda nincs. Én akkor is inkább a 18.5-est venném, beltérben is használható bizonyos témákhoz, a többire (ahol szélesebb látószög kell) jó kitobi is, a 10/2.8 is csak 2/3 fé-vel fényerősebb.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Lassú Víz
addikt
válasz Nagya21 #24104 üzenetére
Ott a pont. A hideg levegőnek kicsi a páratartalma, attól nem kell félni, hogy a zacskóba zárt levegő páratartalma melegebb helyiségben kicsapódik. A meleg levegőből meg amikor lehűl közvetlen a gép mellett valóban a zacskóra csapódik ki.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
polcsa
aktív tag
válasz Nagya21 #24733 üzenetére
A kérdés ugyan nem nekem szól, de chipes adapter a helioshoz nem kell, mert az amúgy is manuálos. A chipes adapter át tudná vinni az autofocust, blende beállást meg gondolom még más elektronikus vezérléseket is, de ahhoz elektronikus objektív kellene. A heliost "m"anuál állásba billentve tudod majd használni.
-
MrChris
nagyúr
válasz Nagya21 #24733 üzenetére
A lényeg, csipes adaptert tök felesleges venned milcre. Próbáltam m4/3-ra csipes OM-4/3 adapter+ MMF2 4/3-m4/3 adapter kombót. Átviszi a csipbe programozott rekesz értéket és fókusztávot, amiknek semmi köze a valóshoz. Ezen kívül ahogy tekergeted az élességet és úgy látja a váz, hogy éles becsippan, jelez blablalba. Ha belenagyatást használsz akkor ilyenkor szeret kiugrani belőle mert hogy megvan az éles (PanaG6). A másik hogy szinte minduntalan kerül a képbe olyan amit élesnek vesz és rögtön jelzi OK. Vagyis nem jó igazán semmire. Fázis alapú rendszeren (DSLR) relatíve használható volt.
Vegyél sima csip nélküli M42 - Nikon1 adaptert, ami kb egy fémdarab lesz. Az 56mm-es Heliosod ekvi. kb 151mm-es obinak fog megfelelni. A minőségre kíváncsi vagyokDe vazz, most jut eszembe, Nikon1- ben elvileg van fázis alapú érzékelő!!!
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz Nagya21 #51324 üzenetére
És ez miben jobb, mint az RX100 mk3? Zeiss f1.8-2.8 és 24-70mm nek megfelelő átfogású objektívvel is nagyon kompakt a Sony. Nikon 1 hez a standrard zoom palacsinta fényerőben le van maradva nagyon. Ha nem kell neki nagy telezoom tartomány akkor ez egy nagyon jó utazós tartomány szerintem.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Nem lesz Stalker 2
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bestbuy játékok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest