- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
45600 - 45501
60230 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-09-10 11:07 Téma összefoglaló
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkot lassan sínen vagyunk....olyan nincs hogy a dslr vagy a milc szar...olyan van hogy melyik tipus es kinek milyen felhasznalasra stb.
-
jjeahh
nagyúr
Azért az sem mindegy milyen az a pdaf vagy kontraszt af, nyilván egy fuji x-e1 kontraszt af nem egy liga mondjuk a pana féle dfd-vel, meg pdaf fronton is vannak eltérések, ugyan fujit nem próbáltam, de a régebbi modellek, mint az x-t10 nem tűnnek annyira harapósnak videók alapján, mint egy jobb sony pdaf. Meg dslr fronton az is számít, melyik af pont mennyire érzékeny és mennyire vannak szétszórva.
-
Terapeuta
őstag
Én a két saját obimat bevittem szervizbe kalibrálni, mert kellett. Egyet nem kellett, de valószínűleg azért, mert 17-40 nem zavart, azon nem tudom annyira kinyitni a rekeszt
. Kölcsön obi járt nálam, az is F/B volt. Ismerősöm a karácsonyra kapott
18-35 a dokkolóval együtt vitte vissza a boltba, nem volt rá idege. Visszakapta a pénzét.
Ami azért ennél is nagyobb baj, hogy a különféle fotós bemutatókon a Canon vázakat úgy rakják ki az objektívekkel együtt, hogy azok köszönő viszonyban sincsenek egymással. Nem is értem, ilyet hogy engednek ki...(részemről meg is lett az eredménye > rendszerváltás). -
zümzümm
senior tag
-
Muerte68
addikt
Nekem sem volt,ami volt de azért létező probléma-az AF-tuningos gépeknél is ott van hogy pld nem lehet csak 2 beállítást elmenteni miközben a pontos beállításhoz végig legalább 5 kellene.
Szoktam olvasni a canikon topicokat is és amit pld egy sigmával dokkolóval sportolni kell,hát inkább kihagyom.
Lehet hogy eggyik obival nincs baj de ha már a másik nem jó akkor egy af tuning nélküli gépen belövik az egyikhez,ha nem jó a másikhoz akkor így járt.
Nincs semmi bajom a tükrösökkel,sok helyen jól jönnének,de sokszor meg a méretük meg a súlyuk miatt nem
Én többet fotózom úgy hogy a méret lényeges+nem szeretem ha F/B-re van lehetőség-de sokan használják teljes teljes megelégedéssel úgyhogy nyilván mindkettőnek van létjogosultsága-egyenlőre biztosan
Ereshkigal-amit én láttam azok közül a Sony-é volt a legjobb utánna az Oly-é-A fuji olyan van is meg nincs is bár az újabb gépeken lehet jobb már

-
80hun
addikt
-
Ereshkigal
őstag
-
PuMbA
titán
"viszont ellentétben a belépő tükrösökkel ennél nincs F/B-fókusz."
4 DSLR van a környezetemben, tudomásom és a látott képek alapján egyik sem F/B fókuszos fix (f/1.8) és zoom obival sem
A probléma valós, de szerintem messze nem nagy mértékben, főleg akinek például maximum 3-4 obija van. Na meg aki azért vesz belépő DSLR-t, hogy aztán rátegyen egy 18-300-at és akkor egy obival le van tudva minden. Mindegyik jól fog működni. 20 obival már más lehet a helyzet, de annak valószínűleg AF állításos gépe van. -
Muerte68
addikt
Ne a kontrasztot hasonlítsd a fázisossal
Kacsavadászni Dslr
-mondjuk a 70d meg a pl6-nem egy kategória,lehet pld egy Sony val több sikered lett volna,az XE2-re én is kíváncsi vagyok nekem van telém,de még nem jött össze a feljebb váltás 
olympus madárvadászat-[link]
Ő pld elég sokat eltalált,több EM-tipussal is
-
törölt tag
-
Muerte68
addikt
Az AF-lassú benne,bármihez viszonyítva
Akit nem zavar cserébe olcsó nagy-jó szenzor jó kezelhetőség elég jó evf (bár nemtúl nagy)
Ha gyorsabb AF-kell XE2+XT10-ezekben már hibrid AF-van és 100 körül le lehet vadászni
(#45589) Johnnyp7 nem a kontraszton múlik sok kontraszt alapú af gyorsabb nála pld olympus EM széria.
A fázisos AF nem kell összehasonlítani egyiket sem viszont ellentétben a belépő tükrösökkel ennél nincs F/B-fókusz. -
törölt tag
-
zümzümm
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
No ezt nem tudnám megmondani, a legújabb pana amit használtam, az a gh4 volt, szerintem abban szintén használhatatlan a peaking. De m4/3 topikban vannak tudtommal pl g80 meg gx80 userek, olympusosok szintén, ők talán be tudnának számolni milyen ezekben a peaking... bár kétlem, hogy sokat javítottak volna rajta. Eddig egyedül én a sony peakingjére mondtam azt, hogy na ez már frankó, persze az sem tökéletesen megbízható, de szvsz ha nincs idő belenagyítgatni a képbe, akkor megteszi és videó alatt teljesen használható. Meg netes videók alapján még a samsungok peakingjére is ki merném jelenteni, hogy tuti jó lehet, csak hát halott rendszer vagy mi... canon ML peakinget próbáltam még, félve merem leírni, de engem az sem győzött meg

-
Terapeuta
őstag
Kellene egy fotó fun fighting topic. Berakni Econ leírását első bejegyzésként, aztán hadd szóljon. Kezdő moderátorok kiképzésére tökéletesen alkalmas lenne. Ez a topik talán megkönnyebbülne.
-
Ereshkigal
őstag
-
törölt tag
-
zümzümm
senior tag
Igen, egyébként néha már tényleg bosszantó a cica harc… egymás szándékos meg-nem értése, sarkítás, kiragadt lényegtelen dolgok meglovaglása, óvatosan csomagolt vicceskedő személyeskedés stb stb…
Jó esetben azért ilyenkor is lecseppen 1-2 gyakorlati tapasztalat, ami segíthet a választásban. Csak szinte elveszik az oltásrengetegben.A szenzorméretekről és annak jelentősségéről pedig alig esik szó
Amikor én kértem tanácsot gépvásárláshoz, akkor ez a szenzor méret dolog nálam is kimaradt. Pedig hát mennyit segített volna...
(#45578) philoxenia
Úgy hogy „messze” felülmúlja… -
törölt tag
-
törölt tag
-
jjeahh
nagyúr
Pedig én sosem hisztiztem ha valaki valamelyik milc tényleges negatívumát leírta
. No nem olyant, hogy milc-el nem lehet szarvast fotózni, mert az ilyen m*rhaság és tényleg kiveri nálam a biztosítékot... sőt én már a saját milc-em negatívumait is leírtam kismilliószor. Pl. a színeit gyűlölöm, a háza plastik fantastic, a kijelző zsanérja kezdi megadni magát, a pana focus peaking egy rakás trágya és nagyon hiányzik a szenzorstabi. Ellenben Johnnyp7-től és Econ kollégától a 40d-ről meg a sonykról mást nem lehet olvasni, csak a dicsőítést. Hogy miért állítasz be mégis engem elfogultnak velük szemben, azt nem értem.. 
Egyáltalán nem is értem mit keres itt egy olyan user, aki szerint a 40d meg a 350d az igazi, ha valaki itt tanácsot kér, mit ajánl neki, 10-13 éves használt vázat többszázezer expóval?
Még legalább ha a 80d-t dicsőítené állandóan, akkor szimplán max fan lenne de így... szvsz nevetséges. De megint én voltam hülye, hogy válaszoltam néhány elborult hsz-re. -
Muerte68
addikt
Én már két napja jeleztem az itt levő társulatnak hogy marhára elkanyarodtunk a feltett(és azóta már el is felejtett)kérdéstől-de ez itt sajnos senkit nem akadályoz az egymás oltogatásában

Aki meg kérdezne elmenekül
-
philoxenia
MODERÁTOR
Irónia egy ország, ahol az ironok élnek, tudod....

Csak megvilágítani szerettem volna a parttalan és meddő, DSLR - Milc szembeállításon alapuló vita feleslegességét...
A legjobb az lenne, ha mindkét rendszere lehetne mindenkinek, közösen használt obikkal és a célnak megfelelőt vinné magával, mikor fotózni megy.
Ennek híján leginkább a legtöbbet fotózott témák mentén kell valamelyik rendszer mellett dönteni.
Az "őskövület DSLR" mint dehonesztáló jelző ellen született a posztom...
Amúgy nem igazán értem, hogyan lehet egy gép "fényévekkel modernebb"....
Tudtommal az egy térbeli távolság... -
Neck
veterán
Kiváncsi lennék, hogy a tükörfelcsapó mechanika adja-e meg hamarabb magát, vagy az E-Shutter

-
Throme
veterán
-
törölt tag
-
Muerte68
addikt
Azért ez is érdekes hozzáállás
A milc-mint olyan jó ha van 10éves-de mért menne hamarabb tönkre?Az én 50! ezres XE1-esemmel kis túlzással szöget lehet beverni
Az hogy a milc videóra való?miért is?a gépek fele erősen felejthető videót tud én pld csak fotózni szoktam bármelyikkel.
Én se vagyok egy mai darab de nem ragaszkodom a 10-éves technikához mindenáron,függetlenül hogy DSLR-vagy MILC.
A Dslr-nek jó a fogása hosszú az üzem ideje,meg sok az obi rá de-nem vinném magammal mert nagy nehéz,a belépő gépek keresője kicsi sötét,a profi gép meg marha drága.
Mért kellene egy Milc-nek fél millába kerülnie?Lehet venni 150-ért újjat, használtan elég sok félét 50-től ugyanúgy mint a dslr-ből-a félmillás gép kategória megfelelője dslr-ből is anni vagy drágább.
A milc evf-en belenagyithatok a képbe azt látom ami lesz a képen aksit meg cserélek 1 perc alatt.
Volt dslr-em is nem vagyok ellenük semelyik márkával nincs bajom
Ha neked jó a Pentax,használd akinek bármilyen Dslr használja de nem kell táposozni-le nőzni azt aki nem akar utazótáskányi cuccal nyomulni,vagy esetleg olyan ördögtől való dolgokat használ mint az arcfelismerés,belenagyítás,élkiemelés stb...
De ez csak vélemény nem háborúzni akarok
főleg hogy ez a topic elvileg nem erre van 
-
jjeahh
nagyúr
Én azt sem értem miért fajult ez megint milc vs dslr vitává, én itt, most csak a 4000d-ről írtam eredetileg, sőt még arról sem igazán, csak belinkeltem egy cikket. Erre jön Johnnyp7 kolléga, hogy dslr fikázó vagyok, egy 40d-vel jobban le lehet kapni egy szarvast, mint valami milc-el
, meg leújoncoz stb. pedig én nem titkolom a fotóimat, de tőle még nem láttam egy profi munkát sem, csak a nagy storykat az öreg dslr-ekről, amik máig leverik a milc-eket. -
philoxenia
MODERÁTOR
Aki nem bírja el a DSLR-t vegyen milcet oszt' kész..
Tízéves a DSLR-em semmi baja, melyik milc tudja ezt? 
Táposoknak milc férfiaknak DSLR... Látod könnyű ilyeneket írni...
Érdekes, mikor félmillás milceket hasonlít valaki 8-10 éves DSLR-ekhez...
Mindkettőnek megvannak az előnyei, videóra nyilván sokkal jobb a milc például kétségtelenül.
-
törölt tag
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem te vagy az aki elfogult az őskövület dslr-ek mellett, pl. 40d... meg 350d... 2018-ban ilyen gépeket hozol fel egy milc-el szemben és magasról lenézed az arcfelismerőt, meg a többi modern vívmányt. Most komolyan? Nem az a gond ezekkel, hogy canonok, hanem, hogy ma már labdába sem rúghatnak. 200d-ről sosem mondtam, hogy rossz, de a linkelt 4000d mellett milyen pozitívumot tudnál felhozni?
. Tényleg kb 10 évvel ezelőtti technika... nem azt mondom, hogy azzal nem lehet már fotózni, de azonos áron ha fényévekkel modernebb gépet kapsz, akkor minek egy műanyag bajonettes őskövületet venni? 
"séta közben átugrik előttünk egy szarvas, én felkaptam az őskövület 40d met és csináltam egy éles fotót, a milcesek meg csak pillogtak"
Megnézném én az ilyen szituációkat, szerintem ez vagy kamu, vagy erősen kiszínezted a történetet és érdekes, hogy tőled még egy ilyen jó szarvasos képet sem láttam... szal amíg nem mutatsz egy olyan 40d-350d-s saját profi fotót, amit milc-el nem tudtam volna meglőni, addig nincs jogod leujjoncozni. Mintha nem használtam volna én is eddig legalább 4-5 féle canont (igen, munkára is).
És nem minden dslr-t szarozok én, d500-at már számtalanszor az egekbe magasztaltam.. + ha benézel mft topikba láthatod, hogy milc vonalon is kifejeztem legutóbb a nemtetszésemet, a panától a gx9-et nem igazán értem. Valamiért az van, hogy ha bárki itt felhoz bármilyen dslr negatívumot, te azonnal szívre veszed és sonyról sem lehet soha semmi rosszat mondani, mert akkor Econ borul ki. Szal mi lenne ha ezennel a milc-eket szenté avatnám és ha bárki bármi rosszat ír róluk, az meg lesz kövezve?
-
törölt tag
Ezzel az a baj hogy hazugságot állít, mert más elhiszi hogy a milc jobb mindenben, aztán mikor séta közben átugrik előttünk egy szarvas, én felkaptam az őskövület 40d met és csináltam egy éles fotót, a milcesek meg csak pillogtak hogy ezt hogyan, akkor elmagyarazztam nekik hogy milc es milc kozott rohadt nagy kulonbseg van, es azt a fotot egy 40 ezer forintos geppel keszitettem. Csak elhiszik amit irnak itt nehanyan, a jo milc az jo, a rossz milcnel meg a belepo canon is jobb, megfelelo obival. De fogalma sincs az ujjoncnak mert ki sem probalta de szarozza esznelkul a dslr t, szanalmas es butasag.Az elmentett kepeim kozul van vagy 6-8 canon dslr, Pentax, Sony,Fujik, olympus al keszultek de senki nem mondja meg melyik mivel keszult pedig még 350d is van kozottuk....errol ennyit.
-
törölt tag
Ami bosszanto az a marketing, nem tudnak olyan gepet osszerakni amiben minden benne van ami kell, en kirugnam az osszes marketinges hulyegyereket mert art a cegnek.
Most kapcsoltak azert, a 200d, 77d, 800d, 80d, 7d mk ii, ezek nem rosszak, csak a 200d t a 77d t a 800d t kellett volna osszegyurni, teljesen felesleges ilyen kis tulajdonsagbeli kulonbsegekkel legyartani. De ez a hulyeseg minden gyartonal megvan, legalabb az egyik lenne idojarasallo, a masik tudná az 1/8000 et valami nagyobb kulonbseget vár az ember kozottuk. Azert teheti meg mert az obiparkjával nem vetekszik más gyártó, van minden mint a búcsúba. -
Neck
veterán
Az én szinonima szótáramban az innováció ellentéte fejezetnél a Canon szó van...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért valljuk be, nehéz nem bosszankodva tekinteni némelyik "újdonságra", amit beharangoznak.
És még mindig veszik a belépő gépeikre, mert:- nagy, fel van fújva, mint egy lufi
- tükrös,
- hangosan csattog,
- Canon
- A fentiek miatt "menő"Minap is kérdezte kollégám, hogy vegyen-e 1200D-t kezdésnek...
Mondjuk, amerikai benzinzabáló dögöket is vesznek emberek a mai napig, pedig... és annak is megvan a hangulata, biztos ennek is megvan, csak én nem értem.

-
törölt tag
-
törölt tag
Neked ez a mániád, hogy szapulod a Canont? Kezdesz hiteltelenné válni. Először is, ennek a cikknek semmi értelme, találgatás az egész, a tesztek és a különböző fotós műsorok, cikkek, másról sem írnak csak, hogy milyen jó lett a 200d..alább ahogy írták, nagyon gyors élőkép AF, 24mp, dinamika javulás, és eglobalrol 400 eur. Ha valakinek ez nem jó, menjen el fotóstanfolyamra. Mondom ezt Olympus és Fuji tulajként is.
-
tvamos
nagyúr
-
Muerte68
addikt
-
jjeahh
nagyúr
Úgy tűnik túl jó lett az m50, muszáj kompenzálni, a canon nem hazudtolhatja meg magát...

-
PuMbA
titán
Ez nem igazi teszt, csak egy beszámoló egy külföldi fórumon. Ezeket találtam: [link], [link], [link]. Szóval a videóban említik, hogy a 80D fókuszálását azért nem éri el az M5, de nem is kifejezetten sport kamera
Az M50-ben pedig az új DIGIC 8 processzor lesz elvileg, tehát javulás várható az M5-höz képest. -
Muerte68
addikt
-
Neck
veterán
Ha végignézed a videót, ad tanácsot, hogy lehet pár 10ezer forintból a világítást is megcsinálni.
Van egy rész, ahol pontosan felsorolja, mit hogy lehet összerakni, és mi mennyibe kerül. Egyedül a modell volt "drága". Pont, hogy a "lúzereknek" készült a videó, elmagyarázza, hogy lehet "kicsiből szépet". -
Muerte68
addikt
Alapjában egyetértek az arc-szem felismerés hasznosságával-alapból nem értem mért jön ide a portrézás,nem ott a leghasznosabb(ott is jól jön)hanem pld az említett helyzetek tömeg-mozgó alany stb vagy amikor a tömeg feje fölül is le tudom kapni akit akarok,úgy hogy nem kell a gépet magam előtt tartani

Viszont a belinkelt videókkal nekem az a bajom hogy profi fotós profi modell világítás segítők stb.. vannak ami az átlag lúzernek nem lessz hozzá,pedig a világítás derítés sokszor fontosabb mint a gép maga

Ha odamenne a maesto egyszál géppel kit obival világítás stb nélkül(nem fog
) és úgy lőnne képeket akkor jó példa volna 
Még a sokszor emlegetett olcsó-játékkamerás kihívásban is kaptak vakut,nem véletlenül

A véleményeddel egyetértek a példáid ide szerintem nem jók

-
Neck
veterán
Ja, és mobilokon, kompakton, és középformátumon kívül nincs másik világ?
Csak ásó van, meg exkavátor? Hová lett a markológép?Ide nem a milliókat kereső profik jönnek gépet keresni, ha jól sejtem

Miért ne lehetne olcsó szettel csodálatos portrékat lőni? Ezerszer be lett már bizonyítva, hogy a fotós tudása / látása gyakran sokkal többet számít, mint a hardver...
Az viszont más kérdés, mennyire dolgozik a technika a kezed alá, mennyire segíti a munkádat. Nem kell átkomponálni a fókuszpontról a képet, hanem rögtön helyesen komponálsz, és a gép mégis felismeri, hol az alany, ráfókuszál, és lősz 5 képet egy pillanat alatt - és mind fókuszban lesz. Akár arcra, akár szemre lövöd.
Sonyban olyat is lehet, hogy megjegyezteted vele az alany arcát, így pont őrá fog fókuszálni a gép, nem másra - pl Velencében a karnevál alatt óriási segítség, hogy a tömegben is megtalálja a páromat. -
80hun
addikt
Ezt a tesztet inkább linkeld be. Mert nem az AF-S-el szokott a gond lenni hanem az AF-C-vel és a Videó közbeni AF-el adapterezett obiknál.
Ezt mindig is utáltam a különböző adapterezett obitesztekben hogy AF-S-t használnak a tesztelők.
Azt mutogassák AF-C-ben mit tud és folyamatosan hogy tartja rajta a témán a fókuszt
Ha találsz egy ilyet hogy AF-C EOS M-el EF/EF-S obival linkeld már be mert ez tényleg érdekel de nemnagyon találok

-
PuMbA
titán
Még jobban, mint a natív EF-M obik, mert természetesen az EF obik jobbak:
"Focus speed with the adapter is great! I tested it with 32mm f/2, 50mm f/1.8, 85mm f/1.8 and 200mm f/2.8L and all of them locked focus instantly and accurately even in low light when the 18-150mm EF-M hunted and failed to lock focus on my M5"
Üveggel tehát nincs gond, tényleg az a probléma, hogy kis méretű EF-M obikból nincs sok és / vagy jobb minőségű.
-
jjeahh
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
"Azt gondolom, hogy egy kép ha igazi portré sokkal jobban megtervezett kellene legyen annál, minthogy a szemen a fókusz, oszt' jóvan..."
Éppen a kép megtervezésére lesz több időd (és figyelmed), ráadásul a modelled sem merevedik be, vagy veszíti el a türelmét, ha gyorsan megy a pontos fókuszálás. Képet sem lehetetlen úgy festeni, hogy az egyik kezeddel tartod a vázat, de festőállvánnyal azért mégis egyszerűbb.

-
zümzümm
senior tag
Nyilván nem mindegyik profi fotós. És főleg nem 2018ban. A videók 2014 és 2015-ösek...
És volt vele egy full csapat. Nem hiszem hogy csak kedvtelésből vitt magával egy asszisztáló csapatot csináljon pár fotot a facebook albumába, ill. azt sem hogy a modell hölgyek baráti alapon vállalták
Egyik 2016os videóban A6300-al... Alig 1 hónapos videóban pedig Sony A7RIII-al portrézik. De nem fogok linkelni. Már így is bőven elkanyarodtunk... -
philoxenia
MODERÁTOR
Azt gondolom, hogy egy kép ha igazi portré sokkal jobban megtervezett kellene legyen annál, minthogy a szemen a fókusz, oszt' jóvan...
Persze, mondom nekem nincs MILC tapasztalatom, tükrösben gondolkodom, nekem felvillan a fókuszpont, ha a szemen van jó. Szerintem nagyrészt két malomban őrlünk amúgy.
Mivel az igazi fotózás, (nem amit én csinálok) szerintem művészet, a művészet pedig attól az, hogy egyedi. A futószalagon gyártott képek pedig ezzel ellentétesek, azaz az arcfelismerővel gyártott, egyenportré szerintem nem igazi portré, mint ahogy az esküvői fotózásban elterjedt ugyanolyan képek, más ötleteinek másolása, a párhoz nem illő helyszínek és nézőpontok erőltetése is csak művészkedés...
De ez már nagyon az off felé visz. Részemről erről ennyi...
-
Mirman
őstag
Rólam lehet szerintem utoljára elmondani hogy Econ véleményét osztanám általában de ebben az esetben Te vagy az aki szánt szándékkal nem akarod megérteni miről van szó .
Nem arról van hogy látás sérült a fotós és nem találja az arcot , hanem arról hogy arcfelismeressel 10/10 szer jó körülmények között a szemem lesz a fókusz . Ezt gondolom nem kell magyarázni hogy mennyire fontos egy fényerős teleobjektivnel aminél a dof akár pár milliméter is lehet .
-
törölt tag
Csakhogy az nem csak az arcot keresi, hanem a szemet is. Hogy mondjuk ne az orra vége legyen az éles.

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
-
zümzümm
senior tag
-
törölt tag
-
PuMbA
titán
A Canyoné kétszer gyorsabb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"latest of Canon’s cutting-edge imaging technology including Dual Pixel CMOS AF system (DAF), and a DIGIC 7 image processor with a high resolution 24.2-megapixel APS-C CMOS sensor. These advanced technologies power the world’s fastest-focusing AF focusing speed of 0.03sec.* during Live View shooting.
*Among all the interchangeable lens digital cameras incorporating the APS-C size image sensors with phase-difference detection AF on the image plane, as of February 14th, 2017 (Researched by Canon). Calculated based on the resulting AF speed measured according to the CIPA guidelines. (Varies depending on the shooting conditions and the lenses used.) Internal measurement method."
Komolyra fordítva a szót, biztos hogy van olyan eset, ahol az egyik jobb, van ahol a másik

-
törölt tag
(#45537) philoxenia
"Nem tudom elképzelni, hogy komoly fotós például portrézásnál használja."
Az összes komoly fotós használja.
Gondolj bele, mekkora előny, amikor nem kell az arcot keresgélned, mert ott a zöld kocka.
Meg nem kell állandóan visszanézegetni, hogy elmászott-e a fókusz. Sokkal gyorsabbá, gördülékenyebbé teszi a fotózást.(#45539) tvamos
Most ugye nem az a vicces pont jön, hogy kitalálod, nem is gyors az A6000 másodperces autofókusza?
Csak egy rövid idézet a fókuszrendszerének az ismertetőjéből: "Advanced Fast Hybrid AF combines phase-detection AF and contrast-detection AF to achieve incredibly fast 0.06 sec. AF performance.". Nem véletlenül dicsérte ám fülig az összes tesztelő. 
-
PuMbA
titán
-
Muerte68
addikt
Igazából ez csak egy érthetelen oda nem figyelés-valahol megvan profin a tömítés ahol nem látszik vagy alul van ott nincs
Igaz hogy nem vízálló csak időjárás de egy kis odafigyeléssel simán lehetne tényleg időjárás álló-így azért párás vizes ködös helyre nem merném vinni+nehogy leengedjem a gépet a kezembe,mert alul már befolyik 
Magyarul szép fügőleges tartással,csak fentről függőlegesen jövő csapadék ellen véd
Nem értem a Sony-t ilyen drága és jó gépen ilyen pitiáner filléres dolgon spórolni. -
tvamos
nagyúr
Oke, engem meggyoztel. Villam gyors.
(#45530) 80hun válasza Johnnyp7 (#45528) üzenetére
Oke,az en gepem meg 30 fps burst-ot csinal AF-szal. Attol meg nem lett villamgyors, csak vannak olyan korulmenyek, amikor gyorsabb, mint mondjuk a D750, vagy az A6000.
Persze, osszessegeben veve az A6000 sokkal jobb gep, mint az enyem, ez nem is kerdes. Inkabb az, hogy mi a villamgyors.
Jut eszembe, kiprobaltam az A6300-at, azt mar gyorsnak talaltam en is. -
topikk
senior tag
Nemreg szo volt a Sony-k idojarasallosagarol. Erdemes elolvasni / megnezni a kepeket. Sok resz alaposan meg van csinalva, mashol meg semmi nincs (akku fedele, kamera alja)
lensrentals-tears-down-the-sony-a7r-iii-in-search-of-better-weather-sealing
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Muerte68
addikt
-
Neck
veterán
Egy egészen picivel a keretösszeg felett kapható A6000 vakupapuccsal, gyors PD autofókusszal, keresővel, stabis obival. Nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudom.
Ezeket lőttem vele kb ugyanolyan felhasználás során, mint amit te írtál. Nekem élmény vele fotózni a gyors AF meg a burst speed miatt, és egyáltalán nem nagy gép.(#45520) philoxenia:
Muhaha. Időgépet elő!
Komolyra fordítva a szót, eszméletlenül hasznos tulajdonság, a szem autofókusszal együtt. 2018-ban ez egy eléggé téves kijelentés, úgy hiszem. -
total90
támogató
-
jjeahh
nagyúr
-
total90
támogató
-
jjeahh
nagyúr
Khmm... azért ne csináljunk úgy, mintha lehetetlen lenne belépő géppel mozgó témát lekövetni... nekem sincs csúcs vázam, meg öreg is szegény és nem hogy pdaf, de még autofókuszom sincs, hobbi szinten mégis elvagyok vele
Ezt is most lőttem néhány napja. Amíg megvolt a sigma 60-asom, azt is használtam erre a célra, de ide inkább tele kell... a lényeg, hogy a pana féle kontraszt af-el ezeket a kutyákat simán le tudtam követni, persze 10/10 nem lett éles, de hobbi célra elég. Szerintem egy a6000 féle pdaf-nek (ami szintén nem csúcskat. gép) úgy örülnék, mint a majom a farkának
. És az szerintem nem igaz, hogy egy pro dslr a legjobb erre a célra, mert ilyenkor b*romira sokat számít, hogy ne másszon ki a fókuszmezőkből a téma. Nos ha az összes fókuszpont középre van zsúfolva, szerinted ez hogy lehetséges? Sehogy, mert egyszerűen olyan gyorsan mozog a kutya, hogy képtelenség mindíg a kép közepén tartani és úgy lekövetni... ráadásul az sem mindegy, hogy melyik fókuszpont mennyire érzékeny. Tudtommal az egyetlen dslr, amiben saroktól sarokig szét vannak szórva a fókuszpontok, az a d500, a többiben középre van zsúfolva... persze azokkal sem lehetetlen, de szvsz ez egy kompromisszum. Szerintem most, jelen pillanatban valszeg egy pro milc a legjobb gyorsan közeledő témákra, vagy a d500.
"Ezek után nem veletlenul erzi a vasarlo egy alap milcnel hogy nem az igazi, olyan tobbet vartam volna erzesed van.Akkor az epl sorozat, es az a5000 is olyan hangos hogy kikuldenek nehany helyrol, nem is ertem....az elektromos zar ezert jo de azt sem tudom hasznalni mesterseges fenynel."
Ezzel sem értek egyet, egy belépő milc manapság egy belépő dslr-t tudásban nagyon durván elver. Felsőbb kategóriákban már persze más a helyzet, de belépő fronton inkább a dslr-ek, amik elvéreznek. E-shutter meg valóban nem jó mindenre, de legalább van, nem úgy mint egy dslr-ben
-
törölt tag
-
törölt tag
Mondjuk az biztos hogy a feléd mozgó( szemben ) alanyt a legnehezebb....kutyákat mondjuk nem egyszerű, nagyon gyorsak....ott mondjuk látom a követő af hasznosságát de olcsóbb kategóriáknál az is lassú.
Tehát ha milc akkor felsőbb kategóriát kell megcélozni...dslr nél nincs ekkora híd....jobb volt a 70d mint a 40d , de alacsony ison kepminosegben meg nem mondtad a kulonbseget, 1/8000 et tudott mindegyik, az af termeszetesen sokat fejlodott. Ezek után nem veletlenul erzi a vasarlo egy alap milcnel hogy nem az igazi, olyan tobbet vartam volna erzesed van.Akkor az epl sorozat, es az a5000 is olyan hangos hogy kikuldenek nehany helyrol, nem is ertem....az elektromos zar ezert jo de azt sem tudom hasznalni mesterseges fenynel.
-
Muerte68
addikt
DonRazzino-2 éve folyamatosan sport fotózik a T2-vel és nem azért mert mazohista hanem mert a követő fókusszal simán tudja fotózni pld-a szemből futókat

Ráadásul ő hivatásszerűen fotóz sportot vele tehát valószínűleg lehet erre használni külömben biztos váltott volna
Vagyis lehet hogy mégis elég gyors a Fuji AF-a sportfotóra is
-
törölt tag
-
tvamos
nagyúr
En meg a touch AF-t szeretem, szerintem hagyjuk meg a kerdezoknek, hogy dontsenek. Oke, hogy neked, meg sok masnak nem kell.
(#45510) Econ válasza Johnnyp7 (#45506) üzenetére
Ha a "Villam" elotagot elhagynad, akkor szerintem is igazad lenne, de azert a "villamgyors" jelzorol nem az A6000 jut az eszembe. (Plane nem az adapterezett objektivekkel.)(#45515) Muerte68 válasza PuMbA (#45512) üzenetére
"Azért a Fuji topicban van aki T2-vel futókat fényképez rendszeresen"
Persze, meg sokan manualoznak, de azert van, aki igenyli neha azt, hogy tenyleg gyors legyen.
Igen, ilyenkor azt mondod, hogy gyakorolni kell, meg a megfelelo beallitasok... de azert nem mindenki akar ilyen melyen belemenni, de megis ilc-et akar, valamilyen, szamar fontos okbol. (Akar szubjektiv, akar objektiv legyen is az.) -
Muerte68
addikt
-
Terapeuta
őstag
Én is nagyon szeretem (sőt nálam pl. az arc+szem felismerés EVF-ben a gépválasztásom egyik alapvető szempontja volt) és szinte mindig be van kapcsolva, annak ellenére, hogy nem minden esetben kiszámítható: van, amikor szinte szemben lévő arcnál "várom" hogy beadja és nem....illetve a másik, amikor képes egészen váratlan helyre betenni a "kockát" és arcot felismerni pl. egy fenyőfa lombozatában.
Nekem sajna nincs regisztrált arcfelismerője, de ha pl olyan helyen vagyok, ahol sok arc van, és nem feltétlenül a családot fényképezem, akkor bizony vissza a jól megszokott recepthez: arcfelismerés ki, AF-S.
-
Muerte68
addikt
azért nem rossz az az arcfelismerés-én az EM10-el használtam rendezvényen igen jól jött hogy a célszemélynek biztos az arca legyen fókuszba,mivel kevés volt a fény szegény Sigma 60-as nem is tudott 2,8-fölé menni rekeszben főleg hogy a tánc miatt kelett a min 160-zársebesség

Anélkül jóval kevesebb jó képem lett vona+a Sony-nak van regisztrált arcfelismerője is akkor a tömegben még válogatni sem kell
Meg lehet lenni nélküle(nekem most pld nincs) de most a farsangon is igen jól jött volna
-
vihartigris
őstag
Miért kellene az arcfelismerést (szemfelismerést) a mobiloknak meghagyni?
Nem baj az, ha vannak ilyen dolgok a fényképezőkben is. -
philoxenia
MODERÁTOR
Azért az arcfelismerést hagyjuk meg a mobilok és a kompaktok ópiumának...
Mondjuk nekem csak a K10D a DSLR, de nem értem mi a baj a manuális fókusszal? Annál gyorsabb kis mélységélesség esetén nem kell... Általában gyorsan betekerem, ha kell még automatán ráerősítek...
Szűk rekesznél meg minden éles... -
total90
támogató
-
törölt tag
(#45515) Muerte68
Ez a beszélgetés egymás között folyik, nem a zsebben hordható gépre vonatkozó felvetésre reflektál (arra már megszülettek a javaslatok). Ezért írták a low light és vadfotózást.
(#45517) total90
Persze, nyújt, kérdés, hogy mennyiért és hogy szüksége van-e az adott többletre az adott felárért.
-
total90
támogató
-
törölt tag
Ettől függetlenül érdekes a téma. Tény, hogy a Canon Dual Pixel AF nagyon jó dolog és az is érthető, hogy mivel egy jobb Canon garantáltan alkalmas sportfotózásra, sokaknak nincs indíttatásuk a váltásra. Meg is értem. A jó fogás, a sok kezelőszerv, a nagy biztonsággal szállított eredmény és a széles, jó árú obipark miért ne lenne komoly vonzerő?
-
Muerte68
addikt
Azért a Fuji topicban van aki T2-vel futókat fényképez rendszeresen

A másik dolog amitől ismét sikerült elkanyarodni hogy kimondottan kis gépet keresett a kérdező,amit akár zsebben is tud vinni-a dslr-ek nem azok

(#45514) Econ-neked is jelzem hogy kimondottan kis gép+obi a kívánság,150-kerettel,vagyis az adapterezés nagy és nehéz obikkal nem igazán+a 6300-nagyon messze van a kerettől,de bármelyik Sony is mivel ahogy írtad az adapter 45+az "olcsó" obi 80000ft

Néha egész érdekes volna ha a hitviták helyett esetleg a kérdezőnek szólna a válasz

Olyan gépet szeretnék ami kicsi, pl. ha nyaraláskor megyünk bóklászni, akkor beférjen a zsebbe vagy kis tatyóba. De az sem lenne rossz, ha leesik a hó télen és kedvem támad éjszakai, hosszú záridős képeket készíteni havas tájról/csillagos égről akkor az új géppel is megtehessem
Olyan 150 ezernél többet nem szívesen öntenék a projektbe, mert régebben telefonnal fotóztam végig a nyaralásokat és azokat a képeket is ugyanolyan élmény visszanézni számomra.
kis emlékeztető a témáról
-
törölt tag
"vagy kozepen egyet vagy par fokuszpontot kijelolve hasznalom"
Pont erről van szó: megszoktátok, hogy tükrösön így megy és ugyanezt erőltetitek milcen is. Szinte mindenki, aki tükrös géppel fotózik, erőlteti ezt a fókuszpont kijelölést (vagy középső fókuszpontot), mert ezt szokta meg. Úgy tényleg jobban működik kevés fénynél a Canon. Az is igaz, hogy ha egyenletesen rosszul megvilágított helyen fotózunk, hamarabb elfogy a Sony A6000 AF, mint a Canoné. De a legtöbb fotózás nem ilyen,
még a low light fotózás sem. Először megnézem, hogyan állította be a DSLR-hez szokott emberünk a gépet. A fókuszterületet wide-re állítom (merthogy nem úgy használják) és láss csodát, ott, ahol korábban szenvedett a gép a középső fókuszponttal, szinte azonnal életre kel. Mivel rengeteg fókuszpontja van, ráadásul nagy lefedettséggel, ráharap a sötétben gyertyát tartó kézre, a jobban megvilágított arcra, bármire, ahol kontrasztot talál. Egyebek mellett ezért szeretik nagyon a Canonhoz szokott esküvői fotós kollégák a Sonyjukat, az 5D Mark IV-ről Sonyra váltó cOxeR nemrég írta, hogy "hát ennyi fókuszhelyes képem az életbe nem volt még, pedig nem ma kezdtem.
". Abban a műfajban nem ritka a low light fotózás. 
"Vadfototozashoz edes keves.kintrol rendelve 80d + 3 stm obi, a nagylatok, egy fix es egy tele, 300 ezer be megall.Es ne mondjatok nekem hogy ez rossz valasztas ha nincs tobb penz, vagy inkabb kinlodjon egy manualis obival milcen?....."
Én nem is mondom ezt, bár éppen vadfotózáshoz a 300 ezer forintos keretösszeg "kissé" gyengének tűnik. Egyébként sokan úgy váltanak, hogy feladapterezik a Canon-bajonettes obijaikat a Sony milcre és szépen megy az élet (meg az autofókusz) tovább.
Nemrég osztottam meg erről személyes tapasztalatot (1, 2). Én is több Canon-bajonettes obit használok Sony A6300-zal, hasítanak szépen. 
-
törölt tag
-
PuMbA
titán
Hasonlókat olvastam én is. A6000-ről váltottak csak kicsivel drágább DSLR-re, aminek 49 kereszttípusú AF pontja van -3EV-ig, mert sötétben meghalt a Sony fókusza. Valamint YouTube-on is hiába van mindenki oda a Fuji XT-2-ért meg a Sony-ért, sportra eszébe nem jut a többségnek MILC-et vinni a fókusz miatt. Egy Nikon D500-at vagy Canon 7D-t sokkal jobban szeretik ehhez a típusú fénykép ezéshez.
-
törölt tag
Na ez az ami soha nem erdekelt, vagy kozepen egyet vagy par fokuszpontot kijelolve hasznalom de az szempillantas alatt reagaljon, keves fenynel is.....csakis Af finomhangolasra alkalmas dslrt erdemes venni, persze a milcnel nincs ilyen gond ez teny. Nem fotoztam a6000 el de aki valtott dslr+usm obirol az aztmondta lassabb.Kerdes persze mennyivel, a Fujival is elvagyok de nekem lassu sokszor, pedig az x-e2 sokkal gyorsabb mint a regi x-e1.Az olympus is lassu volt a 75-300 al. Raadasul mennyi egy tele a sony hoz mert ugye ez is kerdes.....csak azert védem a dslr gepeket mert meg mindig nem veszitek figyelembe hogy kinek ajanljatok a milceket.....ha gyorsasag kell es legalabb 300 as tele es nem milliomos az illeto akkor jobb ajanlas egy canon dslr mint barmelyik milc...a fujinal is amelyik megfizetheto az is csak 200mm. Vadfototozashoz edes keves.kintrol rendelve 80d + 3 stm obi, a nagylatok, egy fix es egy tele, 300 ezer be megall.Es ne mondjatok nekem hogy ez rossz valasztas ha nincs tobb penz, vagy inkabb kinlodjon egy manualis obival milcen?.....
-
törölt tag
"A DSLR nagy előnye a fázis alapú AF"
Én is azt mondom, egyszer nézz meg egy Sony A6000-et. Ha már az autofókuszra hivatkozol, érdemes átgondolnod a következőket róla:
- Villámgyors PDAF fókuszt nyújt
- 179 fókuszpontja van, szemben mondjuk a 760D 19 fókuszpontjával
- Az autofókusz pontok szinte teljes lefedettséget nyújtanak, nem csak középen vannak
- Van nagyon jól működő arcfelismerés, szem fókusz
- Nincs viszont front/back fókusz probléma -
Throme
veterán
-
Grga_Pitic
aktív tag
A Panasonic GM1 a 80hun által linkelt akciós áron tényleg bestbuy, csak kicsivel van a használtpiaci ár felett. Én egyszer fotóztam egy barátom A5000-ével, párhuzamosan az én GM1-emmel családi eseményt, fényszegény környezetben. Mivel az ő gépével készült képeket nem kaptam meg, így képminőségben nincs összehasonlítási alapom (nem is lett volna fair a 16-50-ét az Olympus 25mm-el összevetni), de nyilván szenzorban jobb az A5000. Ugyanakkor az LCD képében, minőségérzetben, kezelhetőségben óriási a különbség a GM1 javára, nagyobb élmény fotózni vele - gondolom Johnnyp7 is erre gondolt részben, csak Fujival összevetve. És nekem pl. ez sokkal fontosabb mint a szenzor DxOmark pontjai.
-
törölt tag
A DSLR nagy előnye a fázis alapú AF, lehet szidni de nagyon zsebbe kell nyúlni, hogy azt a gyorsaságot a milc is tudja, van már ugyan ami fázis és kontraszt is a Fujnál,azt még még nem próbáltam.
A fogása, kezelése mindegyik kis fos milc-nél jobb, jelenleg X-E2 vel fotózom de a DSLR-t még mindig szeretem kézbe venni meg kezelni, sokkal jobb vele fotózni.
Szerintem a DSLR formának mindig lesz jövője, és itt nem a tükrön van a hangsúly, a kezelésen, a tartáson, strapabíráson....
Amúgy szerintem sokan vannak itt akik nem fotóztak belépő DSLR gépekkel csak hallották hogy a milc sokkal jobb...de fogalmuk sincs az AF gyorsaságárol, az objektívek fajtáiról USM, STM, nano USM, ezekkel az obikkal még elég sok akciót meg lehet oldani amit a milc vonalon egyenlőre nagyon kevéssel.
Sokan azt nézik mennyi képet tud másodpercenként, meg milyen a követő AF....nekem az számít, hogy ha lóg a nyakamba a gép, és megvan a célpont...onnantól mennyi idő telik el egy megfelelő kép elkészítéséig.
Ki lehet próbálni, állatok, gyerekek stb.....a DSLR toppon van ebben, egyenlőre, persze a SONY A7 III biztos nagyon jó ebben de kell a kutyának annyiért.
-
PHenis
senior tag
Koszonom szepen a valaszokat mindenkinek, most jon meg egy kis olvasgatas es keresgeles ☺ megprobalom az ajalottak kozul kivalasztani ami a legjobban tetszik nekem.
-
bigsee
addikt
És igen, kedves Nézőink, Econ sporttárs a felé lágyan gurított labdát egy anyatigris szivósságával kapja fel és ElonMuski rakétaerővel küldi át a háló felett...
Negyven-semmi... Az ütő szinte minden húrjával egyszerre adta át energiáját a labdának... 
JohhnyP7: ha eddig nem olvastad a topikot, akkor most jól figyelj...!

-
Muerte68
addikt
Az biztos hogy sok kezelőszerv nincs rajta
mindent a menüből kell kotorászni és akár egy iso-növelés is kapkodós menü kotorászásba torkolott 
A méretét szerettem a kezelhetősége elég nehézkes volt.Kompakt helyett auto módban nagy szenzorral kis méretel jó alternatíva-álligatós fotósnak kínszenvedés
-
törölt tag
"Csak én nem teszt képeket nézegetek, hanem felrakom mindegyik gépemre ugyan azt a régi obit, oszt lövök vele néhányat, a jó öreg 40D sokkal részletesebb képeket köpött ki magából."
Igen, mert rosszul állítottad be az élességet.
Van itt néhány tesztfotó, amit az ugyanolyan szenzoros Sony A3000-rel és a hozzá tartozó kitobjektívvel lőttem. Nemigen fog az az öreg 40D ennél részletesebbet lőni, hidd el. 
Ha meg az A5000 "három pálcás telefon a búcsúba", akkor vajon a Canon 1200D vajon mi?

-
törölt tag
Sokat vágok ki képből, hold, madarak stb. ott venni észre....persze ha nem nagyítgatjuk hülyére a képet, jó az is....aztán lehet volt valami baja az enyémnek, nem kizárt....de ha a képminőség rendben lett volna, akkor is nulla a tudása meg a fogása meg minden...nagyon utáltam, szó szerint.
Az E-PL6-ot meg tudtam szeretni, pedig az sem egy nagy eresztés, de jobb ment az említett Sony, az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
45600 - 45501
60230 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xbox Series X|S
- Macska topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
. Kölcsön obi járt nálam, az is F/B volt. Ismerősöm a karácsonyra kapott
18-35 a dokkolóval együtt vitte vissza a boltba, nem volt rá idege. Visszakapta a pénzét.

Amikor én kértem tanácsot gépvásárláshoz, akkor ez a szenzor méret dolog nálam is kimaradt. Pedig hát mennyit segített volna...
. No nem olyant, hogy milc-el nem lehet szarvast fotózni, mert az ilyen m*rhaság és tényleg kiveri nálam a biztosítékot... sőt én már a saját milc-em negatívumait is leírtam kismilliószor. Pl. a színeit gyűlölöm, a háza plastik fantastic, a kijelző zsanérja kezdi megadni magát, a pana focus peaking egy rakás trágya és nagyon hiányzik a szenzorstabi. Ellenben Johnnyp7-től és Econ kollégától a 40d-ről meg a sonykról mást nem lehet olvasni, csak a dicsőítést. Hogy miért állítasz be mégis engem elfogultnak velük szemben, azt nem értem.. 

A milc-mint olyan jó ha van 10éves-de mért menne hamarabb tönkre?Az én 50! ezres XE1-esemmel kis túlzással szöget lehet beverni
főleg hogy ez a topic elvileg nem erre van 

Meg nem kell állandóan visszanézegetni, hogy elmászott-e a fókusz. Sokkal gyorsabbá, gördülékenyebbé teszi a fotózást.
Negyven-semmi... Az ütő szinte minden húrjával egyszerre adta át energiáját a labdának...
Mr.Csizmás