Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Jó lesz ez a reverse dyesub, van két újabb minta, most éppen a KAT Lucky Jade-hez.
copass: volt akinek fél év után fényesedett
Nekem 3 hónap környéke elég volt ABS-hez (ráadásul GMK). Egy előnye van, visszatettem a készletet egy 60%-osra, és világosan látszik, hogy érdemes split backspace-szel megépíteni a legközelebbit (bal oldalra BS, jobb oldalára dedikált Escape kerülne), mert kizárólag a bal oldalon nyomom leTöbb, mint egy évnyi kizárólagos PBT használat után az ABS tapintásra határozottan nem jön be (a komplett bottom row sosem volt használva, így a vadonatúj kupakokon sem).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
nyunyu: ezt láttad már? GMK stílusú feliratok és ikonok KAT profillal.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56614 üzenetére
Jaj
Valószínűleg októbernél hamarabb nem fog futni, mert júliusra esélytelen, augusztusra már van két KAT készlet, szeptemberben a KAT Monochrome jön, ami szintén WoB és BoW, csak éppen KAT stílusú feliratokkal és ikonokkal, így kicsi eséllyel tolják be ugyanoda.
-
dqdb
nagyúr
válasz chopin42 #56617 üzenetére
hotswap, iso, full billentyűzet
Ezzel lényegében egyetlen billentyűzetre szűkítetted a kínálatot: Glorious GMMK. Azonban az még halkított kapcsolóval sem lesz igazán halk, keress vissza nyunyu hozzászólásaira a témában.A full az igazi szűrőfeltétel, kitként nem létezik az említetten túl, group buyban is legfeljebb southpaw kialakításban láttam balra helyezett numpaddal, mint ez vagy compact 1800 kialakításban, mint ez, vagy southpaw extended 65%, mint ez vagy ez.
silent barna kerülne
Gateron Silent Brown, Aliaz, Kailh Box Silent Brown, Zilent, csendesített taktilis fronton ezekből tudsz válogatni, ársorrendben soroltam fel a választékot. Aliaz van itthon (Gateron gyártja ezt is), tényleg csendes, megkenve még csendesebb, de simábban jár a reszelős Cherrykhez képest, de még megkenve sem olyan simán, mint mondjuk egy gyári állapotú taktilis Everglide (csak az nem halkított). A Kailh annyiból szerencsés, hogy gyárilag vízálló, felépítésről videó itt, teszt róla a hétvégén ugyanezen a csatornán lesz.Plate mounted lenne az ideális.
Ha hotswap, akkor ez a velejárója, mert csak a socket nem fogja meg eléggé a kapcsolót. PCB mount ritka, mint a holló, előfordul néha, de a half plate a gyakoribb, amikor az alfanumerikus rész nyákra megy, a módosítók körben pedig plate-re.A halksághoz megfelelő minőségű stabilizátor is kell majd.
Izopropil alkohollal gyorsan áttörölni és utána eltörölni szerencsés dolgokat, mert pár műanyag és festék számára oldószerként működhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz chopin42 #56620 üzenetére
Ez mennyire árnyalja dolgot?
Annyira, hogy a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás az, hogy lemondasz a taktilitásról és veszel egy VA109M-et silent reddel.Halk taktilisre a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás az, ha veszel egy VA109M-et valamivel, kiforrasztod az eredeti kapcsolókat és másikat teszel a helyére.
Építeni is lehet, de ott az a baj, hogy 60-65%-os méret felett nincsenek polcról levehető olcsó házak, csak CNC-zett darabok group buy keretében, és azokból is tipikusan legfeljebb TKL vagy a linkelt különlegességek. Ezért aztán ha tényleg nagyon halkat szeretnél építeni, akkor az valószínűleg TKL méretben fog menni, drága lesz nagyon, és időben sem rövid, mert először ki kell várni egy ilyen építésére alkalmas GB-t, aztán nem árt gyorsnak lenni vagy szerencsésnek, és végül 4-6 hónap múlva meg is kapod majd (a példákból az Austin GB már lement, kevesebb, mint egy perc alatt fogyott el a 75 példány, a többi ezután fog futni).
TKL+ANSI+hotswap esély lehet a high profile CTRL, de azt nem tudom, hogy mennyire lehet ezzel halkat összehozni.
-
dqdb
nagyúr
válasz chopin42 #56622 üzenetére
Mill-Max vagy Holtite a kettő ilyen megoldás, de ehhez megfelelő méretű lyuknak kell lenni a nyákon. A kereskedelmi forgalomban és group buy-ok szintjén a Kailh megoldása terjedt el (már amennyire), az teljesen más megközelítést alkalmaz, az előbbi kettő csak a szó szerint értendő DIY világ sajátja.
Én személy szerint a (Kailh) hotswapnak inkább több hátrányát látom, mint előnyét, mert már van tapasztalatom vele két minőségi kategóriában is. Amíg nem volt, addig tényleg az univerzálisan jó megoldásnak tűnt, ahogyan neked is annak tűnik, és ezen nem csodálkozom.
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #56625 üzenetére
A topikból kiindulva valószínűleg ez.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56630 üzenetére
Ha pénzügyileg simán megengedheti magának, szereti a stílust és a megvalósítást, kell neki egy ilyen ahhoz, hogy jól érezze magát a napi használat során, akkor én erre azt mondom, hogy vegye meg. Hülyének tartom, hogy ezért ennyit ad ki, de vegye meg.
A reális ára ugyanis valahol a negyede-ötöde környékén lehetne az ollós Logitecheket és Microsoftokat mérőszámként használva (nekem annyit sem érne meg, mert mások a preferenciáim), cserébe más az én billentyűzetem árától emelné fel a szemöldökét (és hülyézne le jogosan), ez egy ilyen dolog, ahogyan minden használati tárgynál előfordul ilyesmi akkor, ha egy kívülálló szemléli a dolgot erőteljesen túltoló bennlévőket.
Érdekes mostanában a hasonló árú vagy drágább custom billentyűzetek piaca (újonnan 300+ USD-be kerülő ház-nyák-plate kitek), 50-200% haszonnal lehet kiszállni szinte bármiből akár használtan is, akkora a kereslet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #56635 üzenetére
Lenyomni a Speed Silvert, tövig nyomni a Silent Redet.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #56639 üzenetére
Nagyon rövid: Razer Huntsman TE billentyűzet az optikai kapcsolójával, ami 1 mm-nél kapcsol
Nagyon könnyű: Gateron Yellow, Everglide Sakura Pink, de a nyertes a 30 grammos Gateron ClearDe bármelyik kapcsoló kikönnyíthető rugócserével, csak arra kell ügyelni, hogy a rugó képes legyen visszanyomni a kupak súlyát.
-
dqdb
nagyúr
válasz lime.pro #56641 üzenetére
KPrepublic dyesub készlete: base + modifier + mod pro + hun
Vagy Varmilo külön kapható szettje, ami gőzöm nincsen, hogy kapható-e most valahol.
És ezzel a lista végére értünk.
Duckynál csak a US/UK/DE verzió PBT doubleshot (francia még talán), a többi viszont mártogatós ABS, ez a típusszámból látszik (BUSPDAZT1 vs BHUALAZT1). A honlapjukon úgy szerepel a specifikációknál, hogy ABS or PBT.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ducky One 2 SF: 65%-os méret, ha a gyári helyett más kupakkészletet szeretnél rá, akkor arra kell ügyelni, hogy 2u Shift legyen a készletben (nem gyakori, de nem is ritkaság)
Varmilo VA68M: 68%-os layout, erre könnyű másik kupakkészlet tenni, mert alap 104 gomboshoz való jó rá, azonban ha nem másik kupakprofil a cél, akkor sok értelme nincsen, mert a gyárinál jobb minőségűt nem fogsz találniÉs körülbelül ennyi, ami itthon kapható, és ezek is kilógnak a keretből. EU-s szintre bővítve a beszerzést bővül a választék is.
nyunyu: Létezik egyáltalán olyan alu plates billzet, ami nem csörög?
Persze.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Ha nem QMK vagy egyéb nyílt firmware fut a billentyűzeten (az ajánlottak egyike sem ilyen, mert olyan csak külföldről akadna), akkor töltsd le és nézd végig a kézikönyvet. TKL méret alatt szerintem már a billentyűzetet kell a kezedhez idomítani és nem fordítva (bár én a TKL-t is addig pimpeltem a 60%-ról áthozott dolgokkal, amíg például az egész F-sor feleslegessé vált), így ha nem jön be az, amit a gyártó nyújt, akkor másik billentyűzet után kell nézni.
-
dqdb
nagyúr
válasz scream #56661 üzenetére
Szabványos kiosztású alsó sor, így bármi, ami azt támogatja. Feljebb sincsen semmi extra (persze ha ISO, akkor olyan kell, ami ISO-t támogat).
Duckynál egyedül az SF problémásabb a 2u jobb Shifttel. Ahhoz sem lehetetlen kupakkészletet találni, de oda kell figyelni.
Még azt kell hozzátenni, ha Cherry profilos kupakkészletet választanál ott (ha jól rémlik,. akkor) R4-ben a kupak a kapcsolóházhoz érhet még bottom out előtt (=hangosabb lesz), mert a világítás miatt fordítva van beszerelve a kapcsoló, mint ahogyan azt illene (minden RGB-nél ez van). Más profilnál nincsen ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56665 üzenetére
A 75%-TKL egykutya, csak az előbbinek, ha a KBD75 stílusában készült, akkor van egy rettenetesen rossz F-sora (cserébe TKL-nél a billentyűzet széléről nagyon messze van az Enter, így ha egerészel, akkor nem elég egy ujjal átnyúlni, el kell engedni az egeret). A 75% szerintem akkor jó, ha a felső sorban van blocker, hogy 1-4-4-4-1 elosztású legyen a felső sor. És nem árt, ha van blocker az alsó sorban is a Ctrl és a ← között, bár ez már annyira nem fontos.
Erre van 4 gomb hely a BackSpace-Enter-Shift mellett jobbra, általános szokás szerint ide a Home, PgUp, PgDn, End kerül.
Igen, ez a szokás, de ha túljutsz ennek az erőltetésén, akkor sokkal kényelmesebb layoutot lehet összehozni úgy, hogy a végén rájössz arra is, hogy teljesen felesleges az az F-sor is. A Caps Lock túl jó helyen van, hogy az ember elpazarolja egy ritkán használ funkcióra (főleg, ha lépcsős a kupak). Ezért aztán nálam önmagában lenyomva Caps Lock, mással együtt Fn, így van bal és jobb oldalon is Fn, a hatos blokkot kényelmesen eléred több helyen is, a felső hármas egyetlen értelmes tagja is megmaradt (a böngészés/dokumentumolvasás közben fontosabb billentyűket alap módosítókkal szeretem mindkét oldalról egy kézzel elérhetővé tenni, ezért a redundancia).Saját célra ez tovább bonyolódik és beugrik még pár réteg, mint a most is látható bal kezes Caps Lock+WASD kurzorblokk mellett Caps Lock+Tab+WASD+QE egértámogatás, Caps Lock+Win+WASD egérgörgő vagy Caps+Space+számsor és központozás esetében a billentyűzet automatikusan Alt+Shift-et tol a másik kiosztásra, majd vissza, hogy olyan betűket is le tudjak írni gyorsan, amiknek a helyét csak angol kiosztáson tudom.
Disclaimer: bár éppen 65%-os billentyűzetem nincsen még 1-2 hónapig, de a legtöbb leírt dolog 60%-on, 75%-on és TKL-en tesztelve és hatékonyan működik (igen, TKL-en is rétegre kerültek a funkciógombok, hiába van dedikált változatuk is, mert egy Ctrl+F4 kevesebb nyújtózás Ctrl+Caps Lock+4 formában).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #56667 üzenetére
Van különálló touchpadem, előbb-utóbb csuklótámaszba fogom faragni (inkább az utóbb valószínűbb, mert 3 éve tervezem ), elég két hüvelykujjal nyújtózni egyet, ahogyan laptopon is tenném.
Addig is ha a billentyűzet kell folyamatosan és az egérért tényleg csak egy klikkelésre/görgetésre kellene kinyúlni, akkor lásd az utolsó előtti bekezdésemet. Billentyűzetről négy irányban egeret mozgatva nem vagyok bénább, mint TrackPointtal, amit sosem bírtam igazán megszokni, böngészéshez tökéletesen elegendő.
-
dqdb
nagyúr
a jobb batch-eket is megélt K120
Abból volt valaha jobb batch? Mert szerintem 4-5 éve is csak az elektronikai hulladék szintjét ütötte meg újonnan.Az elődök között persze akadt szép számmal jobb batch, sőt kizárólag jobb batch, a legtöbb hasonló kategóriás Logitech 15-20 évesen is hülyére veri minőségben a vadonatúj K120-at.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Valóban nem kapható, a Logitech olyan 5 éve leszokott a prémium kategóriájának magyarításáról. Az MX Keys elődjének nevezhető K800 volt az utolsó, ami létezett magyar változatban, de amikor elfogyott a készlet, akkor nem gyártottak újabbat, hanem angol kiosztást forgalmaztak csak belőle.
lapos-magyar-halk-világít = sok érdemi válaszra ne számíts
-
dqdb
nagyúr
válasz fornettisuti #56698 üzenetére
A lefelé irány O-gyűrűvel tompítható.
A visszafelé irány szerintem nem rugóhang lesz (az pengeni tud), hanem inkább annak a hangja, hogy a rugó a stemet alulról visszalövő a ház felső részébe. Ezen csak úgy lehet segíteni, hogy vagy kicseréled a komplett kapcsolót halkítottra, aminél a stem "vállának" alján és tetején is van szilikonréteg, hogy ezt a két hangeffektet csökkentse, vagy csak a stemet cseréled. Az előző biztosan, az utóbbi nagyon valószínűleg a kapcsoló kiforrasztásával jár, mert kicsi esélye van annak, hogy a felülről kinyitáshoz szükséges fülek ott vannak a plate-en.
Ha a rugó peng, akkor az kenéssel szüntethető meg, ez szintén a kapcsoló szétszedésével jár.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fornettisuti #56700 üzenetére
A kupakprofiltól függően 5×2 mm (OEM) vagy 5×1,5 mm (Cherry), valószínűleg az előbbi kell. Konkrét ajánlásra legközelebbi szerelvénybolt, vagy ha nem sürgős, akkor 1-2 dolláros AliExpress linket dob be majd másvalaki.
Ha fontos a világítás, akkor áttetszőt vegyél, mert az is sokat fog árnyékolni a fényből, a fekete még többet. Ha az asztalodon nincsen deskmat, akkor azzal is sokat tudsz a billentyűzet hangján csökkenteni.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #56704 üzenetére
Mitől olyan jó az a KM780, hogy megéri külföldről is megrendelni?
-
dqdb
nagyúr
válasz forma69 #56706 üzenetére
OEM profilos kell neked, AliExpressen akad háttérvilágítást is támogató, de még valószínűleg így is el fog térni kissé magasságban/formában, mert ez a profil nincsen szabványosítva és nincsen domináns gyártó sem, amihez a többiek alkalmazkodnának. Anyagra és tapintásra biztosan el fog térni, mert ahogyan nézem, csak doubleshot PBT akad, míg a billentyűzeteden festett ABS van. Biztosan más lesz a felirat betűtípusa és a billentyűk hangja is.
Ennél ugyan a profilt nem írják, de arányok alapján OEM-nek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #56709 üzenetére
Ez erőteljesen függ a háztól és az állapotától. Ha hotswap, akkor 100%, hogy ANSI lesz.
KBD75 nyák és alkatrészeinek új árát felhasználva némi /r/mm kereséssel lehetne a legkönnyebben belőni talán.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Floyd80 #56708 üzenetére
A leírás alapján kontakthiba lesz a billentyűzet és a számítógép között. Dugd át a számítógépen másik USB portba. Ha nem jön elő a hibajelenség, akkor az USB portnak volt valami baja, ha előjön, akkor a fix kábel miatt garancia (próbáld megmozgatni a kábelt ilyenkor, hogy annak hatására történik-e valami, ha igen, akkor az a kontakthiba tényét erősíti).
-
dqdb
nagyúr
válasz Csandi #56714 üzenetére
Logi MX Keys-t néztem erről van valami vélemény?
Jókat hallani róla, személyes tapasztalatom nincsen vele. Ha megfelel az a stílus és gépelési komfort, akkor ezzel úszod meg a legolcsóbban.Esetleg varmillo, leopold, vagy ducky?
Leopoldot csak külföldről tudsz venni, és nem egyszerű beszerezni (például MyKeyboard), mert nem tudnak eleget hozni belőle. FC900PD kell neked, ez a teljes méretű változat, szinte minden Cherry MX variánssal kapható (van silent red), vastag, Cherry profilos doubleshot PBT kupakokkal különféle színkombinációban. Világítás egyáltalán nincsen. Ha megtetszik valamelyik típus, akkor a MyKeyboard Discord szerverén érdemes a #support-help alatt rákérdezni, hogy mikorra várható adott típusból szállítmány.Varmilo akad itthon is, külföldön is (Európában Candykeys és MyKeyboard), és ha egyedi igényed van, akkor a konfigurátorukkal összeállíthatod azt (van silent red és teljes Cherry választék, sajnos más halkított kapcsoló nem akad, cserébe van Kailh White és Zealios), aztán várhatsz rá sokat. Vastag Cherry profilos dyesub PBT kupak, feliratból magyar is akad, többféle színsémával. Világítás van, de a kupakok miatt minek.
A háromból a Ducky szerintem a leggyengébb, csillámpóni van, cserébe kupakok terén a háromból a leggyengébb. A magyar változat a mártogatós ABS-szel főleg, de az angol/német doubleshot PBT is vékonyabb, mint a másik kettőé (körülbelül a Huntsman TE kupakjának szintjéről van szó). OEM profilos a kupakkészletről van szó amúgy, építési minőségben is a másik kettő mögött van valamennyivel.
Én az első kettő közül mennék rá valamelyikre. Vagy MX Keys.
ne ilyen 100k+ os DIY darab legyen
100%-os méret mission impossible épített kategóriában, legfeljebb TKL + külön numpad vagy southpaw változat (bal oldalra helyezett numpad) akad. A hétvégén lesz egy igazán durva TKL+numpad kombóból group buy, a keretet szorozd meg kettővel, kívánj magadnak sok szerencsét, hogy bekerülj a szerencsés 45 közé, várj rá közel fél évet, amíg megjön, fizess rá akkor áfát, és már csak kapcsolókat, stabilizátort és kupakot kell venni hozzá, hogy összeforraszd és még világítani sem fog Cserébe a custom piac áruhiány miatt eltorzult logikája miatt többet fog érni akár használtan is, mint amennyit fizettél érte ...[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz harrie #56717 üzenetére
Ilyen kiosztást legfeljebb belépő szintű noname kínaiban fogsz találni (ami tipikusan kék kapcsolót jelent súlyosbítva jól visszhangzó házzal), mert se nem ISO, se nem ANSI és "hivatalos" elnevezése sincsen. ANSISO néven hivatkoznak rá többen, néhányan US ISO alatt ezt értik.
Csandi: ha Leopold lesz, akkor PD végű legyen a kupakok miatt. Valaha a Varmilo volt a Leopold kínai gyártója, aztán úgy kitanulták az ipart, hogy a Leopold visszavitte Koreába a gyártást, a Varmilo pedig felnőtt mellé.
Az MX Keys szerintem jó döntés lesz, ha bejön az ollós kialakítás, de ahogyan nézem az árakat, inkább külföldről vedd meg, mert 99 euró nálam az áfakülönbséget hozzáadva sem 51e forintot ér ...
Őszíntén egyébként megvagyok elégedve a Huntsman TE kupakjaival, (annyira, hogy fehérben is vettem a razertől belőle ) de kipróbálnék azért egy Leopoldot.
Én arra tippelnék, hogy ugyanaz az OEM partner (Tai-Hao vagy más) gyártja ezeket a doubleshot PBT darabokat a Razernek, Corsairnek és Duckynak, ezért hasonló a minőség és a kialakítás. Mivel világításhoz készültek, ezért muszáj vékonyabbnak lenniük, hogy valamennyi fény átjusson az áttetsző rétegen. A minőségi kupak szerintem itt kezdődik, ami ettől felfelé van, az már inkább a profilról és színekről szól, mint a minőségi különbségről.Egyébként ez a custom piac ártorzulása nem csak itt van jelen, én például pár évig foglalkoztam ritka designer ruhák bolti áron beszerzésével és sokszoros áron való eladásával, ott is ugyanez figyelhető meg
Óráknál is, cipőknél is és mindenhol máshol, ahol limitált a kínálat, a kereslet pedig nemhogy eleve nagy, hanem folyamatosan nő.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Igen, elterjedt módszer, van a vágásra külön szolgáltatás és egyes billentyűzetekhez eleve jár vagy csak a PCB és a ház közé teszik, vagy a plate és a PCB közé is. Általában 3 mm vastag EVA szivacs szokott lenni, mert annak van kellő tartása a vágáshoz és még elfér.
A fémes hangokon nem fém plate-tel lehet a legtöbbet segíteni, mert az nem fog pengeni: lineárisokhoz polikarbonát, karbon vagy lágyabb műanyagok (nylon, polipropilén, POM), ha olyanhoz van tervezve a billentyűzet, taktilishez karbon.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz berci- #56719 üzenetére
Mielőtt még bármi kisebbet megvennél, ezt a tanácsot fogadd meg.
Nyunyuval ellentétben én azt mondom, hogy a 65% egy bevett méretosztály pár hasonló testvérrel (68%, 660), csak éppen a mainstream helyett a DIY piacon.
Ha RGB kell és hotswap, akkor nem tudok olyat, ami belefér az árkeretbe. Ilyen a high profile Drop ALT és a hangosabblow profile változata, doubleshot PBT kupakokkal és QMK firmware-rel. USA-ból jön, plusz áfát adjál hozzá, és lehet, hogy várni kell rá, éppen hogyan alakul a készletük. Van belőle barebone is, de szerintem nem annyival olcsóbb, hogy megérje.
Ha hotswap kell, akkor ott van a CU65, szintén high profile (figyelem, nettó árakat írnak ki). Ez group buy rendszerben megy, most ér véget az első kör, így akadhat pár extra, de valószínűleg a következő kört ki kell várni. Angliából jön, így nem lesz extra sarc. Kupakkészlet nem jár hozzá, azt neked kell venni, stabilizátort tudnak adni, de inkább hasonló áron Durock/Everglide darabot vennék, a kapcsolókat nem rossz áron adják, de ha már lehetőség van rá, akkor Cherrynél jobbat tennék be hasonló vagy kicsit magasabb áron. QMK firmware van rajta.
Szintén hotswap a Novelkeys NK65, ebből kétféle változat fog létezni: alumínium házas, amit a keresők kidobnak és hamarosan egy műanyagházas 99 dollárért, amihez kapcsoló és kupak kell (stabilizátor jár hozzá), így áfával együtt kereten túl lesz a vége. Itt nem is az a kérdés, hogy hamar elfogy-e az első készlet, hanem az, hogy 2 vagy 5 perc alatt QMK firmware van rajta.
Nem hotswap és készen ott van az általad is említett Ducky One 2 SF, csillámpóni, doubleshot PBT kupak (Drop ALT szintje), jó építési minőség, fix firmware. Alternatíva a Leopold FC660M külföldről, vastag doubleshot PBT kupak, világítás nincsen (esetleg az FC660C kapacitív variánsa), Ducky feletti építési minőség, valamint a Varmilo VA68M, vastag dyesub PBT kupak, világítás van (de minek, mert a kupakon nem jut át fény), Leopold szintű építési minőség. Ezek mindegyik valószínűleg belefér a megadott keretbe.
Épített kategóriában Tofu65 alapokon műanyag házzal talán bele lehet férni a keretbe.
-
dqdb
nagyúr
válasz Csandi #56716 üzenetére
"Leopold coming in end of June
TOPRE FACTORY HAS REOPENED, FC660C SOON! List of Keyboards coming per SKU: FC900RN/EGBPD FC900RC/EGBPD FC900RR/EGBPD FC900RS/EGBPD FC750RN/EGBPD FC750RR/EGBPD FC750RR/EWPD FC750RS/EWPD FC660MN/EWPD FC660MR/EWPD FC660MR/EGDPD(YF) FC660MS/EGDPD(YF) FC660MW/EGDPD(YF)"
CandyKeysÚgy nézem, hogy a FC900RS/EGBPD a silent red, és a kék-szürke színsémájú kupakokról van szó, szóval erről.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Kleroo #56734 üzenetére
MX Keys nem volt kint? Az nevezhető a K800 utódjának. Oké, az már sokkal magasabb árkategória ...
Ha valahol látsz Microsoftokat, azokat is tapizd végig, aztán ezzel a két gyártóval kifújt az a wireless választék, ahol a wireless rész biztosan problémamentes lesz.
Már az MX5500 távoli elődjének nevezhető LX700 minősége is határozott visszalépés volt a Cordless Optical Desktophoz képest, és azóta pörgött a költségoptimalizálás.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #56740 üzenetére
Ennél azért bonyolultabb a helyzet mostanában, az O-ring halkít, de messze nem elég, ahogyan a lineáris kapcsoló sem old meg mindent. Ne felejtsd el, hogy túl a floating design, vékony alumínium plate, ami az oldalfalakra is lehajlik, hogy arra is rezegjen, alatt nagy üres hangkamra, hogy a visszhang se maradjon ki, nincsen oldalfala a billentyűzetnek, így a kapcsolók hangja szabadabban jut ki, a hulladék minőségű stabilizátoroké pedig főleg. Az előző körös, még nem floating designt követő billentyűzetek egyszerűen halkabbak voltak, cserébe nem világítottak olyan szépen, de a népnek az RGB fontos most, így a gyártók elmentek ebbe az irányba.
Van ollós hangerejű mechanikusom (kivéve a Space-t, azt a stabilizátort meg kell kenni jobban, az egy kicsit hangosabb, mint kellene), de egy ilyen kicsit többől áll, mint silent red kapcsoló → halk lesz.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #56740 üzenetére
Nem válasz akart letti, szerkesztéssel sikerült duplázni ...
Selynelar: Azért van amit ajánlanál? Membrán és mechanikus közül?
A mecha-membrane, hibrid, félmechanikus, memchanical, mechanical feel néven/jelzővel futó termékek elkerülését, mert azok nem lesznek halkabbak, mint a hasonló kategóriás mechanikusok, cserébe a membrános technológia hátrányaival is bírnak. Konkrét terméket nem tudok/fogok ajánlani, mert nem ismerem az aktuális kínálatot, a másfél-két évvel ezelőtti nyomkodás pedig ma már nem releváns.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56745 üzenetére
A Space hangja valami borzalmas, nem is a hangereje, hanem inkább a csörgő-zörgő hangja. Meg merem kockáztatni, hogy a Box Navyvel szerelt 60%-osomnál halkabb (vagy legalábbis halkabbnak tűnik) a Space, pedig az clicky és abból is a clickbaros fajta. Igaz, a stabilizátorok megkapták a kellő kezelést, hogy ne zörögjenek.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
fehér színű blank kupakkészlet KAT profillal, egészen jó kompatibilitás (ErgoDox és Boardwalk kivételével szinte bármire jó) egészen jó áron, group buy, szeptember-októberi szállítással[link]
ezt pedig kifejezetten nyunyunak, mert tudom, hogy szeretni fogja (nem) A készlet nevét látva már előre tudtam, hogy Mac stílusú módosítókról lesz szó, így úgy voltam vele, hogy hiába kedvencem az MT3 profil, a nyitó hozzászólást végiggörgetve hidegen fog hagyni a szerintem rettenetesen ronda ikonok miatt, aztán a 60-65%-os rendereket és fotókat látva a végére gondolkodóba estem. Persze TKL méretben és nagyobban továbbra sem kellene, a kurzorok feletti kilenc ikon nem lett szebb és kifejezőbb (ahogyan az Escape sem, de azt legalább könnyű noveltyvel helyettesíteni)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
Drop megpróbál nyitni árban lefelé (89 dollár lesz), kár, hogy "jó" szokásukhoz híven ANSI only (és sajnos QMK említésének nyoma sincsen)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #56762 üzenetére
AZERTY + silent red akad még, ennyiért tényleg jó vétel
-
dqdb
nagyúr
válasz scream #56770 üzenetére
Pedig kímélve van/volt, rendesen tisztán is van tartva, soha nem volt belekajálva/öntve innivaló, szóval nem értem.
A membrán attól is keményedik, hogy csak szimplán használod, és van egy olyan érzésem, hogy némelyik levegő nedvességére is, mert szekrényben is képesek felkeményedni (bár abban, hogy ez az oka ennek a jelenségben, nem vagyok biztos, csak megérzés és logika). Ha jobb minőségű a műanyag akkor lassabban (10-20 év), ha olcsóságra mennek, akkor gyorsan (ez akár fél év alatt összejöhet használhatatlanul keményre).[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Rákérdeztem és megerősítette az egyik európai forgalmazó: Leopoldnál sajnos nincsen ISO változat a doubleshot PBT kupakjaikból, kizárólag ANSI. Kár azért a kék-szürkéért
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #56777 üzenetére
Az M15 mellett eléggé ikonikus darabnak számít. Akadnak azért még érdekességek (elvileg egy 700 dollárért elkelt hirdetést linkeltem, de az eBay okosabb próbál lenni, és egy élőt dob be).
Infinikey dyesub és reverse dyesub minőség, eléggé impresszív.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz scream #56817 üzenetére
Az AltGr részt az OS intézi. Ha a billentyűzet natívan támogatja a Dvorakot, akkor az OS azt sem fogja tudni, hogy milyen kiosztáson gépelnek, mert csak olyanokat kap, hogy A, B, X, ...
Aztán hogyha jobb Alt + Q jön és éppen magyar layout aktív, akkor lesz belőle \ például.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha csak kipróbálni, megismerni akarod, akkor OS oldalon is telepíthetsz Dvorak vagy Colemak layoutot.
Ha ezekhez a kiosztásokhoz helyes kupakfeliratokat szeretnél, akkor az szinte csak mechanikus vonalon érhető el külön vásárolt kupakkészlet formájában.
-
dqdb
nagyúr
válasz mr. bryan #56826 üzenetére
DZ60 ← forrasztható változat, nem lett a kedvencem, mert a sok támogatott kiosztás miatt ementáli sajt jellege van az alsó két sorban
DZ60 ← hotswap változat Németországból
HS60 ← hotswap és Angliából
WT60-D ← flex cut, ismert és elismert tervezőtől, Norvégiából (ami ugyebár nem EU), most éppen nincsen, de hamarosan lesz ismét
WT60-C ← rózsaszínben Ausztráliából
GH60 ← Lengyelországból
AN-C ← AmerikábólEzekből a két WT60 a legjobb minőségre.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #56828 üzenetére
vámunió != áfaunió, az utóbbit kell fizetni
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #56841 üzenetére
NK_ Blueberry, 3 mm-en kapcsol Addig az egész út egy hosszú és lekerekített taktilis hupli.
Nézem a gyári nyomásgörbét, , nézem a NovelKeys által mértet, kezemben van a kapcsoló, nyomogatom, és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez a gyakorlatban jó-e. A válaszhoz be kell majd tennem billentyűzetbe is, mert annyira eltér, mint eddig bármi más.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fornettisuti #56845 üzenetére
YMDK
Azért cserélnél Outemut Outemura, mert a billentyűzet az ő hotswap megoldásukkal jött? Ha igen, akkor nem szóltam, ha nem, akkor biztos, hogy Outemura akarsz váltani?tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest