- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fecogame: A csámcsogás
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
ABnormal #33534 üzenetére
"úgy látom itt vannak olyanok akiknek eszébe sem jut,hogy egy egyliteres autó azért kell,hogy relative alacsony fogyasztással eljusson az ember pl melózni vagy bevásárolni vagy akárhová,jó lenne már felnőni és nem csak azt nézni,hogy menjen mint az állat...bár kinek mi a hobbija..."
Nézz végig a topicon, teli a "Milyen autót vegyek?" topic racsingos még OFFba se rakott OFFal.
Eközben ha megemlíti vki, hogy alapvető dolgokat kever akkor kvázi le van hülyézve arról nem szólva, hogy hobbizoli lassan neddudki szinten nyomja a magyart....
No és itt van Voyage aki rendszeresen nem pici baromságokat állít 0 tudással de rettentő hittel és szvsz megengedhetetlen hangnemben beszél másokkal.
Hogy ON is legyek
: Németben élnék tuti cserélnék én is mert az "autobahn"-on kellemes a 200, de amíg 130 a max amit kényelmesen megy a 998ccmes motor nem érzem szükségét. Tény 90től szarul gyorsul, de ha országúton fixen tartom a 90et akkor avval kb meg vagyok elégedve.
Ha vmi zavar az inkább az, hogy 130tól hangos a motor, bahnon hiába bírja a motor a 170et az út kellemetlen/kényelmetlen.
Cserébe tavaly 5.5l/100kmes a fogyi átlagom 90% városi használattal, az éves szervíz meg 3l 5W30+szürő ~=12.000Ft. Idén lesz 6év/105.000kmes "nagyszervíz" ez megfog állni ~35.000ftban. Viszonyítás kép haver Hyundai Tucsonján a kisszervíz 75.000Ft a nagyot el nem merem képzelni. -
dragonfx
veterán
válasz
ABnormal #32427 üzenetére
igen tervbe van sajnos....igaz 2011ig van idejük kitapasztalni hogy kell bundáznuk....
és akkor lejár május a zöldme akkor kapok majd papírt ha megállíta rendőr és azzal tom igazolni vagy ők vajon fel lesznek világositva arról hogy nekem automatán meghosszabodik 2011ig?
-
_Voyage_
aktív tag
válasz
ABnormal #32299 üzenetére
Kb 2000-től kezdve(laguna 2, megane 2, clio 2, espace 4-5, scenic 2) a megbízhatatlanság bajnokai. Fater vett újonnan egy scenicet, mikor megjelent, megvolt 1 évig, és sikerült beletegyen kb 10000km-et, azért, mert végig szervízben volt, a bal oldali bajuszkapcsolót rengetegszer cserélték, központi zár sorra halt le, központi kijelző(ugye azon van sebesség, benzin, fordulatszám, meg minden) legalább 5-ször, 6-szor halt meg, motor vezérlő elektronikák, indító, automata szivató, stb mind-mind meghalt. Máskor egy év alatt nem ritka a 30.000km se, de 25.000 mindig megvan. Azzal 10-et ment kb, annyit volt szervízben. Ismerősömnek egy megane 1 volt, imádta, alig volt vele baja(97-es volt), gondolta, ha ilyen jó a renault, vesz megane 2-t. 2005-ben megvette, azóta 50.000km-et ment vele, 5.5m-ért vette, 4 év garanciával, sorra halt be minden rajta, ami csak elromolhat. 4.5 éves az autó, ha 1.5 évet folyamatosan nem volt szervízben, akkor én nemismerem a prohardvert. Bevitte, 2-3 napig várt a sorára, majd szerelők szétszedték, összerakták, nem tudták mi a probléma, mindent lecseréltek, 4-5 hétig állt a helyén(addig kapott bérautóként egy lagunat, de azt is, amíg nála volt, visszavitte, hogy ez vagy az szart be), de mindig elromlott valami. Nyáron akart autót venni, de mivel 1.5m-ért se tudta eladni az 50.000km-es, 100%-osan fullextrás 4 éves meganet, inkább megtartotta(4 év alatt 4 millió bukta...), és vett egy bmw e90-et, 5.5m-ért, semmi baja nincsen, pedig az is 3 éves mostmár, és 130.000km benne is van...
Talán tibi666 az egyetlen, akinek nincs rossz tapasztalata a laguna 2-vel, de cserébe peugeot 307-el annál több.
Renaultok közül még a twingo és a clio a legjobb, mert ezekben van a legkevesebb elektronika.
Az érdekes seggű megane mind a 2-es széria. Ez az első: [link]
Ez meg a második: [link], [link], [link] -
_Voyage_
aktív tag
válasz
ABnormal #32292 üzenetére
Isten őrizzen meg a megane 2-től!
Talán a létező legmegbízhatatlanabb autó!
Az egy dolog, hogy borzalmasan kényelmetlen, hogy minden tönkre megy rajta, sokat fogyaszt, és cserébe 3000 fölött sem megy, de szeretik a kereskedők szuper autónak beállítani. Ha jót akarsz magadnak, franciából nagyon-nagyon max peugeot veszel, de inkább hanyagold a franciákat. Megane 2-t különösen, mindenhol legszarabb renaultok közé sorolják, ami elromolhat rajta, az el is romlik. -
Kickass
őstag
válasz
ABnormal #32125 üzenetére
egyébként maximálisan igazad van, egy kereskedő ismerősünktől vettem volna autót de inkább másnak akarta adni hitelre (nyilván abban jobban megéri neki gondolom százalékot kap stb, nem látok bele) mint nekem aki ott állt kp-val a kezében arra várva h vihesse élete első autóját, mire jött a pláza baba a kb 30. bankból ahol végre kapott hitelt vinné az autót
kurva nagy válság lehet ám ha minden jött-ment bizonytalan hitelelbírálás alapján elvihet bármilyen autót de a kp-s vevőt le se szarjuk, csekély gazdasági ismereteim szerint pont ebből indult az egész, na mind1.....válság van.......ráadásul ez ismerős volt.....kössz...
míg ott az ellenpélda aki bár vasárnap nincs nyitva de ha felmentem volna nyíregyre kinyit elvihetem az autót próbakörre stb...igaz bevallottan szar állapotba volt az autó de a hozzáállás nagyon szimpi volt
szóval 2 eltérő hozzáállás sztem utóbbi inkább kellene egy kereskedő ismérve legyen mint előbbi
-
_Voyage_
aktív tag
válasz
ABnormal #32119 üzenetére
Én is ha ma mennék pl fát vásárolni, ajándékokat venni, elhajtanék bárkit. Pláne egy yaris esetében, amire naponta 10-20-sok vevő csorgatja a nyálát...
Szuper laguna, nesze neked:
4-5 évesek:
116. Renault Laguna; 21,9%; 84000 km
6-7 évesek:
98. Renault Laguna; 26%; 104000 kmNesze neked 2000 előtti 156-os alfa:
68. Alfa Romeo 156; 32%; 133000 km -
Dare2Live
félisten
válasz
ABnormal #32094 üzenetére
országút szabályokat betartva: ~4.9l/100km
országút szabályokat betartva, utasokkal, megpakolva, tetőn box+bicikli+surf ~5.8l/100km
város(Pécs) 5.7l/100km.ezt jövőre még szeretném lejjebb szorítani, ahogy olvasom egy jó fél litert még lazán lehet fogni, nem agybeteg vezetési stílussal is.
további infok Yaris fogyasztásról itt: [link]
a 3-4l/100kmes fogyasztások mondjuk eléggé kihegyezett verdákkal agybeteg vezetési moddal (pl max 70km/h) produkálhatóak.... -
Khelben
nagyúr
válasz
ABnormal #32058 üzenetére
Nyugis autó minden földi jóval. 2,1-ért szerintem simán el lehet hozni, mert ilyeneket manapság nem lehet eladni az ex-skodás, ex-szuzukis népnek
Persze nem napi ingázásra való. -
VR6-Fan
veterán
válasz
ABnormal #32052 üzenetére
G4 az golf 4 igen nézheted 1,6 SR (8V), ritkán volt 2.0 8V-s motorral 115le-vel és 1,8 20VT-vel más értelmes benzin motor volt hozzá.
de 2m-be egy ilyen is bele férhet[link] [link], viszont jóval drágább fent tartani valószínűleg mint a mostanit.
szerintem nagyon fiatal kocsit felelesleges venni, inkább 1-2 évvel öregebbet de jó állapotút, de ahogy érzed.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
ABnormal #32049 üzenetére
valami fullosabb G4 140le-s PDTDI-vel? ha jól emlékszem 1,5 körül már lehet kapni a többit meg tedd félre hátha valami nem lesz ok vele.
vagy ha fogyasztás annyira nem fontos vagy előző generációs skoda octavia?
seat ibiza?
beteszel egy nagyobb sport táskát azt is meg fogod érezni.
Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Amatőr csillagászat
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest