Aktív témák
-
Dumb
senior tag
Növekszik a telj. adó, igen, igen. [link]
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Tothgera30
Ármester
válasz fekeandras #26788 üzenetére
Azt hiszem, volt Astra Classic 2 2.8-ért egy időben!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Dare2Live
félisten
válasz Khelben #26792 üzenetére
hát ha majd eccer eladom a Yarist énis vmi 100le fölötti csodában gondolkodok majd... de nem azért mert az 1.0-val Ön és Közveszélyes lennék.... hanem mer jólesik.....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
apropó gondolkodok azon, hogy az olaj/olagszürő/légszürő csere után most a fékfolyadék cserét is magam végzem.
Ha vki szokta magának csinálni az elmondhatná mire figyeljek..... Találtam róla részletes leirást pl itt [link]
btw fékfolyadékot milyet vegyek? Manual DOT3 vagy DOT4et ír elő. Melyik a jobb? és milyen átmérőjű cső kell a leengedéshez.(Ha jól látom csővel csinálják és erősen ajánlott is, mert a fékfolyadék kikezdheti a fényezést, gumit...)
Érdekel is a dolog meg megsporolnám azt a 10Kt amibe az óradíj kerül.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
VR6-Fan
veterán
válasz Dare2Live #26790 üzenetére
azért az a varrógép motoros csoda tényleg durva lehet, igazi lóerő gyár
de szvsz nem is kéne oda V6, egy jó 1,4-es bőven elég lenne.... (egy vörösödő csigával persze )
#26794:DOT4-est tegyél bele.
féktartályhoz legközelebb eső keréknél enged, gumi cső edény alá (féknyergen ált van egy csap amire ráhúzod a fékcsővet meg nyitod egy kulcsal->VW-s általánosítás!), és ha nincs hozzá eszközöd akkor pumpálgatod, majd megnézed a maradék kerekeknél is a fék olajat (mindig csak egy csap legyen nyitva!)
[ Szerkesztve ]
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
tibi666
senior tag
válasz fekeandras #26784 üzenetére
mondjuk erre 235/45 r17-nél kisebb gumit nem tennék, mert különben elinduláskor folyamatosan dolgoznia kell a kipörgésgátlónak.
-
Dare2Live
félisten
válasz Khelben #26781 üzenetére
hejj a szokásos 1.0az nem autó..... ember olyat nem vezet..... És ha igen akkor pedig az ön és közveszélyes....
hjaj ez még mindig uaz a forum....a cikkben is 1.0 volt ezért hoztam analógiának 1.0át. 2.6ért 1.4es Astra Classic is van 1.4el, legalábbis 1hónapja még volt. Sött abba légkondi, megmég pár extra is belefért.
[ Szerkesztve ]
-
fekeandras
őstag
válasz Tothgera30 #26786 üzenetére
Pár éves 1.4 16v "G" Astra Classic II is van már annyiért és abban már van klíma is.
#26787: természetesen igen.Csak nem a hátuljára hanem az elejére kell felszerelni és emelkedőn egy AUTÓ mögé kötni ami felhúzza a dombtetőig.
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz fekeandras #26784 üzenetére
Vajon vonóhorog rendelhető hozzá?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Tothgera30
Ármester
válasz fekeandras #26782 üzenetére
Nem olcsó egy jószág! Ennyiért már "az opelosok" egy 2.2-es dízzel Astra Caravant is hoznak, olyan 2001-es évjárat körül...
-
Dare2Live
félisten
válasz fekeandras #26690 üzenetére
Biciklis korszakomban használtunk ilyeneket.
Nekünk bejött mert egyszerű/könnyű/kis helyen elfért ami ugye nem mindegy biciklin. és lötyi/gázt fúj a kerékbe, ha a lyuk pici azt kitölti. kvázi minden szurt lyukkat hazagurulásig "befoltoz"..... btw fontos, hogy nem szabad kihúzni a szöget.... tapasztalat Ha durvább probléma volt, pl szétszakadt a külső azon viszont nem segít.... de az ilyen komolyabb gond elég ritka... nagyon erősen kellett ahoz fának menni....
Szóval arra jó amire.... következő városig.kocsira gondolom vmennyire jó az analógia.
-
tomcsi23
veterán
válasz fekeandras #26782 üzenetére
Gyorsulás: 18,20 mp, (most 18 vagy 20? Vagy az a 2 tized olyan fontos lenne? )
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
fekeandras
őstag
-
Khelben
nagyúr
válasz Manitou #26775 üzenetére
az eladónak nem kell bejelentenie. A 15 napot onnan fogják tudni, hogy bemész majd valamikor és eléjük rakod az adásvételit, amin jó régi dátum van, ott szépen kiszámolják, hogy eltelt-e már a 15 nap és már fizetheted is a büntetést. Az adásvételin lévő dátum számít, nem a bejelentés ideje. A forgalomból kivonást csak nagyon szőrös szívű előadó fogja megjátszani, de megjátszhatja.
A biztosítás az eladás napján érvényét veszti, jól is néznénk ki, eladom a kocsimat és valaki az én biztosításom terhére töri össze...
Ha megbukik az eredetvizsgán a kocsi, mit fogsz csinálni? Az eladó mossa a kezeit, mert biztos te raktad bele a lopott motort, neked meg elviszi a kocsidat a rendőrség....
-
-
Manitou
veterán
válasz Khelben #26765 üzenetére
De ez csak akkor igaz ha az előző tulaj bejelentette már hogy eladta az autot, nem? Neki is be kell jelentenie, különben honnan tudnák, hogy mikor jár le a 15 nap. Elvileg küldenek valami felszólító levelet, amire 3 munkanapon belül, ha nem reagálok, akkor van ez hogy kivonják a forgalomból. Így meg annyi, hogy írunk egy új adásvételit. A 15 nap amúgy pont tegnappal járt le. Azt mondta sógor, hogy ráérek majd a biztosítást megjkötni addig amíg az övé jó, akkor. Ez most júni 30 ig érvényes.
-
Dare2Live
félisten
válasz fekeandras #26764 üzenetére
azért az kemény, hogy 7éve 2.6volt egy fapad corsa, most meg ugyanennyi vagy ha jól emlékszem még kevesebb is.
-
Atlantis
veterán
válasz tibi666 #26772 üzenetére
Még az is meglehet, hogy ez lesz. Bár előbb még Szombathely, állítólag ott nem rosszak a lehetőségek.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz tibi666 #26769 üzenetére
Nem akarok akkora autót. 5, esetleg 3 ajtós karosszéria esélyes csak.
feketeandras: Mit ártottam én neked, hogy ilyet ajánlasz? Ennyire nem tolnék ki magammal, hogy 1 literes motorral vegyek autót.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
tibi666
senior tag
válasz Atlantis #26763 üzenetére
kombi focust érdemes lenne megnézni pedig.
én is a klasszikus szedán forma híve vagyok, de azoknak is igazuk van, akik azt mondják, hogy nem fognak ugyanannyit fizetni egy kevésbé variálható autóért. szóval szerintem gondoljátok át a kombi dolgot is, hasznos tud lenni a nagy, könnyen bővíthető raktér.idén nagycsapatos nyaralások lesznek, nem is a mercivel megyünk, hanem egy 530d touringgal, egy kombi focussal, meg egy land cruiserrel. én gyorsan le is foglaltam magamnak az 530dénes sofőri posztját.
-
Atlantis
veterán
válasz fekeandras #26764 üzenetére
Ezt most miért?
-
Khelben
nagyúr
válasz Manitou #26762 üzenetére
A vásárlástól számított 15 napon belül át kell íratnod, különben megbüntetnek és az autót kivonják a forgalomból.
A régi tulajdonos biztosítása megszűnik az adásvétel napján. A vásárlás napján kötelező biztosítást kell rá kötnöd, különben a jegyző kivonatja a forgalomból. (ennek azért van egy 30 napos átfutási ideje, de nem jó móka kockáztatni).
Az átíráshoz kell a törzskönyv, az adásvételi szerződés, a forgalmi engedély, érvényes kötelező biztosítás valamint egy 60 napnál nem régebbi eredetvizsgálat.
Jogosítvány az átíráshoz és a biztosításhoz sem kell, de néhány biztosítónál drágább a biztosítás, ha a tulajdonosnak nincs jogosítványa.
-
Atlantis
veterán
No, körbenéztem a városban autó-ügyben. Hát, elég gyér a felhozatal, sok kereskedés megszűnt az utóbbi időben. Egy 1,4-es dízel Fiestát láttam, volt egy benzines is, de az 1,25-ös motor aggaszt. Pár benzines Corsa(1.2-es, ill 1.4-es volt), volt egy pofás dízel Clio (az a fajta, amit Campus néven árultak), de ugye franciát nem.
Japán gép alig volt, Yaris is csak benzines(az egyik öreg, a másik kissé drága), Corolla 1,4-es is volt, de piszok drágán. Hondából 1 Jazz, 2M-ért, annyi nincs rá(pedig szép volt nagyon). Focus 1-ből volt egy 1,8-as TDCi, de öreg volt és drága az is. Benzinesből csak kombik és szedánok, olyat meg nem akarunk.El vagyok kissé kenődve, azt hittem, több esélyes gépet találok helyben is. Node végülis nem sürgős, majd csak alakul a dolog. Bár gondolom aaz Áfa miatt ez is drágul még.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
Nem még nincs átíratva. Átíratáshoz biztos hogy kell a jogosítvány megléte?
De átíratni meg csak akkor lehet ha megvan a KGFB. Meg kell eredetvizsga is.Na nem tudom hogy lesz akkor, igazábol jogsi megszerzése után akartam én ezekkel a dolgokkal foglalkozni, csak így alakult a dolog, hogy hirtelen meg is vettem a kocsit.
mod:
Ezt találtam
Gépjármű tulajdonjogának átírása
Általános, szgk, tgk:
- 12.000,-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja)
- 18,-Ft/cm3 átírási illeték csekken 1890 cm3-ig, ezen felül személygépkocsik esetén
24.-Ft/cm3(az átírási illeték befizetésére szolgáló csekket az ügyintéző adja ki/,
- motorkerékpárok esetén 500 cm3-ig 18.-Ft, a fölött 24.-Ft/cm3
- Pótkocsi esetén 2500 kg össztömegig 9000,-Ft, minden más esetben 22000,-Ft
- Kötelező felelősség-biztosítás kötvénye
- Törzskönyv, ha új típusú forgalmi engedéllyel rendelkezik
- Érvényes műszakival rendelkező forgalmi engedély, műszaki érvényesség hiányában műszaki adatlap (ebben az esetben hátsó rendszámtábla)
- Eredetiségvizsgálat (60 napnál nem régebbi), örökös esetén nem szükséges
- Adásvételi /vagy más/ szerződés vagy számla, öröklés esetén jogerős hagyaték átadó végzés
-Érvényes SZIG, vagy kártyaformátumú vezetői engedély, vagy érvényes útlevél és LIG,
- cég esetén: eredeti, vagy közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány, cégbírósági bejegyzés
- Meghatalmazás, ha az ügyintézésben nem a tulajdonos, vagy a cég képviselője vesz részt.
- Ha banki törlesztő van a járművön az előző tulajdonos opciótörlő papírja
Ezek szerint átíráshoz nem fontos a jogosítvány, nekem az jön le, úgy tűnik elég a személyi is.[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
Erre mondjon valaki valamit, mert a topicja nem nagyon pörög.
[link] -
Integra
titán
válasz CsíkosMókus #26748 üzenetére
dolgozik?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
fekeandras
őstag
Wazze ti rosszabbak vagytok mint az APEH...
-
E-Max
tag
Most nézem, ez is sokat elárul adatlapján:
(Hollywood - California)
# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Boxer001
veterán
20 éves kőkemény gyári munka, vért izzad, kuporgat, gyűjtöget, nélkülöz, mellékállás, szóval érted...
-
E-Max
tag
Amcsiban ez kb egy éves fizetés, ő meg ott lakik/dolgozik vagy valami ilyesmi.
Ha ott van egy jól menő autós kereskedése például, fél év alatt összejön az ára.# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
aphra2
senior tag
-
fekeandras
őstag
Pénzt keres
-
tibi666
senior tag
válasz !Overdose! #26746 üzenetére
csak arra tudok gondolni, hogy a határokon marha nagy sor volt, mert 30 óra az kurva sok görögországig, akárhova is mész.
-
fekeandras
őstag
válasz tibi666 #26744 üzenetére
Hát nekem a belsőtér világítás volt maradandó emlék a vagyonőrből.Mikor megláttam mindíg hangosan felnevettem.Ok, hogy olcsó megbízható és igénytelen minimálautónak tervezték (és annak kiváló is!) de a belső világítás egyszerűen röhejes.Egy olyan lámpa kb 150forint a homasitában.Gáááz...
-
tibi666
senior tag
[link]
"Nem mondom, hogy a rokon E-merdzsójából visszaülve nem éreztem a különbséget. De az nem az én stilusom... "addig jó nekünk, te félisten.
-
lsc
nagyúr
válasz !Overdose! #26741 üzenetére
Zöldkártyánál nem a gyári adatokat kell hoznia ?
Az élet kegyetlen .
-
E-Max
tag
Na akkor aztán tövig bekaphatja mindenki...
És szegény csóri 10-20 éves autókkal járkáló idősek/szegények/betegek mihez kezdjenek?
Nincs mindenkinek 10 milliója, hogy hibrid autót vegyen...
Vagy emeljék meg a nyugdíjakat, fizetéseket 10-szeresére...# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
aesir
veterán
Ha büntetni akarnának, akkor nem zavarná őket hogy nem tudnak angolul. Azért nem büntetnek fejlett nyugati rendszámos autót, mert hátha vagy "valaki" akinek "van ismerőse a politikában" vagy egyszerűen "bűnöző" és ez a büntető rendőrre mindenképpen retorziókkal jár.
Nekem magyar rendszámos a GT3 egyelőre, de ha tovább megy az esztelen szopatás akkor visszateszem németre. Azaz előbb-utóbb mindenképpen, hiszen költözünk is ki Münchenbe.
Van saját életem...
-
blunt
aktív tag
amerikaival tisztaban vagyok, nekem is USA rendszamos a GT2 mivel amerikai allampolgarsagom van.
Megallitani nem szoktak, gondolom nem tudnak angolul, holott teljesen jol beszelek magyarul, de ez gondolom nincs a kocsira irva.de ugye igazabol csak 6 honapot lehetnek itt a kocsival...
-
aesir
veterán
Ha van úniós csatlakozás óta alapított céged, amelynek van mondjuk szlovák bejegyzett címe IS akár magyar fő telephely mellett, és az autó ezen cég nevén van, akkor sem a rendőr sem pedig senki nem tud belekötni semmibe. Ugyanez igaz a német rendszámos cuccra is, a liechtensteinit pontosan nem tudom hogyan oldják meg gondolom azok is cégautók, az amcsik szintén. A legegyszerűbb nyilván az úniós cég, mert egy szimpla címbejelentéssel máris mehet minden.
A magyar törvények szerint, ha tartósan tartózkodsz Magyarországon, akkor a külföldi rendszámos autót honosíttatni kellene, ezt viszont a határok eltörlése okán senki sem tudja ellenőrizni. Ennyi.Van saját életem...
-
blunt
aktív tag
válasz fekeandras #26723 üzenetére
ezzel csak az a baj, hogy ha a rendor megallit es nem szlovak allampolgar vagy holott a rendszamod alapjan szlovak az auto, akkor gaz van...
-
fekeandras
őstag
válasz Integra #26724 üzenetére
"picit" megszaporodtak az utóbbi 2évben... ahogy az észak amerikai és kanadai székhelyű vállalkozások céges autói is.De nálam az afrikai rendszám viszi a prímet.Állítólag 120ezer forintból megvan az egész és állítólag az ottani korrupt hivatali szervek teljesen hivatalos papírokat állítanak ki a kocsiról.Beszarás.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz fekeandras #26723 üzenetére
amúgy a szlovák rendszám már snassz
D betű a tuti, nem tudom feltűnt e még rajtam kívül másnak is.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
fekeandras
őstag
válasz tibi666 #26713 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy únió ide únió oda, a szlovák magyar "barátságnak" köszönhetően ha ki is kérné rendszám alapján az adataidat a magyar rendőrség (bár ez eleve nem is jellemző) a szlovákok széles mosollyal az arcukon beintenek a magyar hatóságoknak...
Persze ez csak a szabálysértések esetén van így.mod: Ehhez még hozzá akartam valamit fűzni csak nem akarom magam már megint bannoltatni.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz tibi666 #26713 üzenetére
ilyen a popszakma..
én már csak azt nem tudom, hogy ha luxusautó adót kell fizetnem, akkor hogy fizetek:
teljesítményadó + luxusautó adó vagy csak luxusautó adó
előbbinél csak a jelenlegi teljesítményadóm kétszeresét fizetem, de ha mindkettőt, akkor háromszorosát..[ Szerkesztve ]
-
tibi666
senior tag
[link] anyád.
a következő autóm szlovák rendszámos lesz. fog a faszom fizetni ezeknek 3 millió regadót, meg dupla teljesítményadót.leveszem a rendszámot, ha megállít a rendőr kap pár tízest zsebbe, jópár megállítást ki lehet fizetni a megspórolt pénzből. 250el fogok végigdöngetni az autópályán. a fix trafiknak még be is intek majd.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Integra #26708 üzenetére
Én hiszek benne! Ő lessz a nyertes, ahogy kinéz, az egyszerűen isteni !
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Tothgera30 #26707 üzenetére
ja, persze..
-
Integra
titán
válasz fekeandras #26704 üzenetére
ugyan már..
melyik autógyártó van épp nagy szarban ezek közül?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lsc
nagyúr
-
fekeandras
őstag
Én személy szerint a Skoda Yeti-re vagy pedig a Hyundai i20-ra voksolnék.Esetleg az Avensisre.
mod: Azthiszem Walter Csaba rátapintott a lényegre: "Érezze azt a jogosítvány megszerzése előtt álló fiatal, hogy milyen, amikor megcsúszik az autó, hogy tudja, mivel játszik, amikor nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajt. Sokaknak fogalmuk sincs, hol határ..."
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
KMan
őstag
válasz fekeandras #26690 üzenetére
Regebben en is gondolkoztam hogy veszek 1k-ert vmi normalisabbat amit ismerek olyan markat. valoban a szelepbe kell fujni, es elvileg kitolti az abroncs es a felni kozotti terfogatot a levego helyett, mas kerdes ha mondjuk pont a szemkozti oldalon lyukadt, akkor mivan, utana pedig abroncs le es levakargatni. De en is azt hallottam hogy kb 10bol 1 szer mukodik. inkabb vettem egy emelot 2k-ert aztan potkerek
Csak a balekok alszanak [SAS]
Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...