Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy asztali számítógépre az alábbi kritériumokkal:
- Tervező - fejlesztői munkára kellene, tehát szoftver-hardverfejlesztés, renderelés, virtuális gépek futtatása, ilyesmik.
- Komplett gépre van szükség, nincs semmilyen felhasználható alkatrész. Kb. az alábbi paraméterekkel:
- legalább 2x3GHz-es Intel proci,
- legalább 8GB RAM,
- legalább 500GB HDD,
- valamilyen (lehetőleg nVidia) nem integrált videókártya, digitális kimenettel (DVI-D vagy DVI-I),
- USB3 (és természetesen USB2),
- minél több port (COM, LPT, PS/2), illetve interfész,
- DVD RW+- (bár ezt olcsóért az emberhez vágják még a sarki vegyesben is),
- hálókártya ha lehet 1Gb/s,
Maximum keret: 100e Ft.A monitor felbontását sajnos nem tudom, de holnapra felírom. A videókártya végülis annyira nem fontos, mert játék abszolút nem lesz rajta. Csak azért írtam, hogy nem integráltat, mert régen még kataszrofálisan rossszak voltak az integrált videókártyák, gyakorlatilag semmire nem voltak jók, bár most már azért tudnak valamit.
Operációs rendszer Win7 lesz rajta, de nem árt, ha a 8 is elfut rajta. Garancia az nem árt ha jó sok van rajta.
Hirtelen ennyit tudok írni, holnap szerintem még tudok szűkíteni.
Várom a véleményeket, esetleg ajánlatokat (hol-mennyiért-milyet).
Előre is köszönöm a segítséget!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Főleg fejlesztő/tervező munkálatokra akarok egy PC-t beújítani. 100k-t szánok rá, nincs hozzá semmilyen hardverem. Egyelőre nem sok kritérium van:
- legalább 4 magos Intel proci,
- ha van benne videókari, nVidia legyen,
- lehetőleg új legyen, legalább 1 év garival,
- jól bővíthető legyen,
- hosszútávon bírja, tehát ne kelljen pár év múlva lecserélni.Jó lenne ha legalább 8GB RAM lenne, illetve SSD, de ezek később is "ráérnek". A hálókártya nem annyira számít, elég egy "mezei" paraméterekkel rendelkező is.
Hol érdemes nézegetni, illetve aki tud konkrétat, szívesen fogadom a tippeket.Előre is nagyon szépen köszönöm!
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Tegnap már segített egy kedves fórumtárs gépválasztásban, azonban rá kellett jönnöm, hogy erősebb konfigra lesz szükségem, és újonnan. A kérdésem tehát, hogy egy i7-es, 4 magos/8 szálas (tehát a 4magos/4szálas nem játszik!) "alapgép" beleférhet 150k alatt?
Mivel főleg tervezési feladatokra kell, ezért jó az Intel HD videó, és hálókártyából sem kell extra. Illetve legalább 8GB RAM, és majd SSD is kéne (sőt, HDD helyett lehet alapból az kéne). De ezeket később is bele lehet rakni (mivel a 150k-ból lehet kilógna). Apropó, ha mégis van benne videókártya, akkor csak nVidia jöhet szóba, de az az árból gondolom úgy már kilógna.
Szóval ebben kérném ismét a tanácsokat.
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz SyMbioTe #100852 üzenetére
Az évek alatt kissé kijöttem a "gyakorlatból", ezért kérdezek lehet butákat.
Ahogy nézem ezt a H97M alaplapot, van egy olyan feature, hogy "Multi-GPU: AMD CrossFire Support", ami gondolom azt jelenti, hogy több videókarit lehet berakni, viszont az "AMD" szócska szemet szúr.
Ez jelent valamit? Vagy teljesen jól használható nVidia kártyákkal is?
Én csak olyan alaplapot akarok venni, amiben biztosan jól érzi magát az nVidia kártya, AMD szóba se jöhet (ez a sajátos gyagyaságom, kérlek nézzétek el).
Illetve kinéztem ezt a Deepcool Tesseract BF házat, gondolom ebbe jó az alaplapok nagy része, igaz?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz lazydog #101128 üzenetére
Köszönöm a választ, így már teljesen megnyugodtam.
Valószínűleg odébb lesz még a beruházás, de nem akarom elkapkodni..
Apropó, mi a véleményetek az iponos gépösszerakóról? Bár gondolom itthon nem tudok sok mindent elrontani összerakásnál, nem kell jumperelni a winyót ..stb. Bár azt még mindig nem tudom, hogy a winyónak milyen módot kell beállítani a BIOS-ban win7 telepítés előtt, de az már másik téma.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz lazydog #101360 üzenetére
Köszönöm szépen!
Miután összerakom a gépet, BIOS-ban beállítom az SSD-nél az AHCI-t (ha nem úgy lenne), illetve előtte én a biztonság kedvéért csinálok rajta egy formázást egy másik géppel. Vagy ez utóbbi nem szükséges? Mondjuk win telepítésnél úgyis lesz egy, bár az "csak" gyorsformázás.
Még azon gondolkozok, hogy particionáljam-e a 256GB-os SSD-t, mert elég sok programot használok, amik gondolom nem árt ha SSD-ről mennek (mármint a sebesség miatt). HDD-re csak dokumentumokat, projekt fájlokat.. ilyesmiket kéne szerintem rakni.
Illetve megfogadom tanácsod.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Roflcopter #111391 üzenetére
Szia,
Egy fontos dolgot kihagytál: SSD. Legalábbis szerintem a rendszermeghajtó SSD legyen!
Pl. Samsung 850 (nekem is ez van, a Pro verzió, de az Evo is abszolút jó).
Nem tudom mire kell a 2x2TB háttértár (gondolom nem RAID?!), de én az egyiket én lecserélném SSD-re, ha nem fér már bele a keretbe.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Hali,
Szerintetek az i7-4790 még meddig fog tudni kiszolgálni? 2015-ben raktam össze egy gépet magamnak ezzel a procival, de azóta már szinte hetente (költői túlzás) jönnek ki az újabbnál újabb procik...
Egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve, és csak munkára használom a gépet (grafika csak nagyon ritkán van, inkább HW/SW fejlesztés).Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősnek szeretnék segíteni gép vásárlásban/összeállításban. Kérdezte tőlem, hogy kb. mennyiért lehet használhatót venni.
Hölgyről van szó, aki csak munkára, esetleg filmnézésre használná a gépet. A mai árakkal nem nagyon voltam hirtelen tisztában, úgyhogy azt mondtam, kb. 200ezerből már egy egész jó gép összerakható, amire egy jópár évig nem költeni.
Szóval egy ilyen gépet szeretnék összerakni, lehetőleg újat.
Anno, 2015 év végén is a Ti segítségeteket kértem, az a config ketyeg azóta is (adatlapomon részletesen írva van), csak RAM-ot raktam bele azóta. Még a windózt' se raktam újra azóta sem.
Nade, szóval irodai munkák, illetve CAD tervezés lenne a fő feladat, esetleg kisebb multimédiás tartalmak szerkesztése.
Intel proci, legalább 16GB RAM, 512GB SSD, pár terra HDD. Ezek mentén szeretnék elindulni.
Dedikált VGA szerintem nem kell, főleg hogy mocskos drágák...
Minden tippet, véleményt szívesen olvasok.
Előre is köszi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Csak munkára kellene összerakni jóbarátom számára egy gépet. Tehát játék egyáltalán nem lesz.
Keret kb. 250k. Nem tudom most mik mennek a piacon, de az alábbi elképzelésem lenne:
Ház: [AEROCOOL CS-103 fekete]
Táp: [FSP Hyper 80+ Pro 450W OEM]
Alaplap: [ASUS PRIME B560M-K]
Proci: [INTEL Core i5-11400] ( az OEM proci miért drágább?)
Proci hűtő: [ARCTIC COOLING Freezer i13 X CO]
RAM: [Kingston Fury 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KF432C16BB/16]
SSD1: [SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus M.2 PCIe]
SSD2. [SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe]Az alaplapot neten ajánlották máshol. Kérdés, hogy az alaplaphoz jó ez a RAM illetve egyszerre ki bír hajtani 2db M2 PCI SSD-t? SATA-val már nem szórakoznék..
Előre is köszönöm!
Illetve mivel 2 monitor lenne valószínűleg rádugva, kéne valami végtelen olcsó (használt) dedikált VGA, de az majd lehet később lesz belerakva.
Szerk.: mondjuk ez így az iponnál 286k, de az talán még elmegy, illetve lehet belőle faragni.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz patyil #173104 üzenetére
Köszi!
A monitort valóban nem írtam le, de akkor kitöltöm.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Csak munkára, egyszerű tervezőprogramok (CAD). Illetve böngészés, irodai jellegű felhasználás.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmilyen.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Lásd előző hozzászólás.
4. Mennyi a kereted rá?
250k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920x1080, 2db lesz használva, semmi extra nem kell.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindenből új, kivéve VGA, de az lehet majd később kerül bele. A VGA a 2 monitor miatt kell, mert az alaplapon csak 1 HDMI van.i5 a CAD miatt indokolt.
A RAM kit jogos, bár mivel 2 slotos az alaplap, ezért nem lehet bővíteni kit esetén csak komplett RAM cserével.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz SyMbioTe #173125 üzenetére
Köszi az infót!
Közben találtam olyan alaplapot (ASUS PRIME B560M-A), amin van 2 HDMI, meg 1 DP csati, így videókártya valószínűleg nem fog kelleni.
Viszont ez nagyon hasznos info amit írtál, hogy a proci PCIe sávok miatt nem tud annyi mindent kezelni. Ha jól látom, a (dedikált) videókártyának 16 sáv kell, az M.2 PCIe SSD-nek pedig 4, és így már 20-nál járunk. Tehát videókártyával max 1db M.2 PCIe SSD lehet az alaplapon.
Na akkor ezen még agyalok, mert elvileg nem fog kelleni a videókártya, de ha később mégis kerül bele, akkor SATA SSD kell az egyik helyett.
Igen a RAM-os tanácsot megfogadom, kitet rakok bele.
Illetve átgondolom az egészet, lehet tényleg érdemesebb 12. generációs procit (illetve hozzá alaplapot) amiket írtál választani.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Formula-1
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest