Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
ha tuningolni nem akarsz, akkor nem sokat számít a drágább alaplap, habár a felszereltsége álltalában jobb a drágábbaknak, s jobb minőságű, tratósabb alkatrészek is lehetnek rajtuk. De általában az olcsóbbakkal sincs aj, ha jól szellőző házban van, s nem melegszik folyamatosan túl.
Mire akarod használni a gépet? Ha játékra,, akkor felesleges az i7. A K-s, tuningolható procik (2600K, 2500K) szintén.
2GB full HD-ig még nem igazán kell, persze ártani nem árt.
Milyen házba kerülne a rendszer? Ettől függhet a táp is. (kábelek hossza...)Egy lehetőség:
Asrock H61M/U3S3 ~19k
CPU: intel i5-2320 ~50k
CPU cooler: Xigmatek gaia ~7k
RAM: Kingmax 1333MHz 2*4GB ~11k
VGA: VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2 PCIE + Dirt 3 ~50k
Táp: FSP Hexa500 ~14k (alsó tápos házba hosszabbító kell!)Sum 144k (151k)
Ha a keret engedi esetleg, vagy találsz valamit garanciásan apróról jobb áron (esetleg valamelyik bazárból pl. procit)) akkor talán egy HD6950 is beleférhet (pl. Sapphire ~65k)
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
pohár
félisten
attól függ mivel játszol, BF3-ban rettenetesen kell az erős proci magas felbontáson
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
elég oda, csak ha betévedsz egy 64-es B2K mapra ahol épp két tank meg 5 rpg aprítja az épületeket, elég gyorsan -15FPS
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
itt nem, itt a proci számolja a fizikát, és a felettébb magas szintű rombolhatóságnál igencsak pörög a prockó is, főleg ha egyszerre dől össze 2 ház is
de egy 2500/2500K bőven jó alap(!!) órajelen egy 570SLI kihajtásához isGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
balpis
őstag
CPU:
ha ennyi a 2500K, akkor egyértelműen az.
Viszont akkor már érdemes elgondolkozni egy legalább minimális tuningot adó alaplapon. Ez kb. itt kezdődik:
ECS P67H2-A3 ~24k, de kevésbé felszerelt a korábbinál (nincs USB3) és komoly tuningot azért nem igen bírna.
Inkább ez: ASUS P8P67-M, de ez már 30k...
Persze, ha a tuning nem szempont, akkor maradhat az olcsó, de jó H61-es alaplap is.VGA:
VTXD-vel nincs baj, több embernek volt már itt is, de persze érdemes megkérdezni a VGA-s topikot is, ha gondolod.
A 6950 NEKEM biztos nem érné meg annyiért azt a többletet. De sokaknak igen Ezt neked kell eldöntened. De azt hiszem, neked sem, hisz ha jól látom, abban gondolkozol, hogy ha egyszer kevés lesz a 6870, akkor azt duplázod meg - már olcsón, használtan.Ház:
Ehhez hasonló, de előlapi USB3-as és jó kábelmenedzsmenttelis rendelkező ház pl. a SHARKOON Vaya Value. Valamivel még olcsóbb is.Táp:
Az 500-as Hexa már kevés lenne két 6870-hez, hisz azok együtt mát kb. 300W-ot i smegesznek. A proci tuning nélkül még 100-at (95), s az alaplap, HDD-k. Azaz bőven 400W felett lenne, az 500-as Hexa pedig kb. 400W-ot tud 12V-on.
Egy ilyen 2 kártyás rendszerhez pl. egy XFX550 lenne javasolható vagy egy CX550 (D3). De hát ezek már 20k körül mozognak árban... (esetleg egy CTG600)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Házból én alsó táposat és megfelelő káblmenedzsmenteset vennék, hogy jól is szellőzzön és a szerelhetőségnek sem árt. Na meg ki is néz valahogy, ha kinyitod
De akkor hosszú kábeles táp kell.
Az említett Asus lap nem tűnik rossznak, de az két VGA-s rendszernek nem lesz jó. Azok sajnos drágábbak már...
Tuning képes, két VGA kártyához is jó (nem x4-es) alaplap valahol itt kezdődik: ASUS P8P67 EVOLehet, vennék egy H61M/U3S3-at, s ha tovább kell lépni - tuning, 2 VGA -, akkor cserélném az alaplapot. Ez fél ár felett eladható marad egy év múlva is, a jobb lapok ár ais esik addig, azaz várhatóan nincs rajta veszteség
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
-
Jim-Y
veterán
Szerintem jobb amit mutattam, az egy kifejezetten jól sikerült lap, és a Z chipsetnek a jövőben nagy előnye lehet egy kiforrott Virtu rendszerrel, valamint ha elromlana egyszer a vga-d, akkor sem maradnál gép nélkül, mert a Z-s alaplappal ki tudod használni a prociban lévő igp-t. üdv
-
horush
addikt
Mondjuk szerintem tökmindegy, hogy a szintetikus tesztek mit mutatnak, a lényeg, hogy mit tud egy kártya a játékok alatt. Összességében kb. pont ugyanott van a kettő. Persze, hogy épp melyik erősebb, az játékfüggő.
Azt sem mondanám, hogy olcsóbb, hiszen az áruk is nagyjából ugyanott van. A két vga között dönteni az alapján érdemes (s ez szinte mindig így van az nvidia / amd kérdés esetén), hogy milyen játékokkal játszik az illető a legtöbbet.handras: Kifejezetten "okos" döntés lenne 32 bites windowst használni, látna kemény 3gb ramot a 8-ból..
[ Szerkesztve ]
-
djRusT
tag
leginkább játékra használnám, meg néha cad programokra...
| AsRock P67 Fatal1ty Performance B3 | Intel Core i5-2500k | Thermaltake Contac 30 CPU Cooler | Kingston 2x2GB DDR3 | Leadtek GTX560 1GB | Thermaltake M5 + LCD kijelző beépítve (4x20) | Gigabyte E620 | LG GT540 @ 2.3.7 Android |
-
IreN!CuS
őstag
Nem hiszem,hogy az itt felsorol "tanácsok" sokat segítenének/segítettek." Vegyé intelt mert 1280*1024ben gyóóóósabbbbb" na hagyjuk még egyszer köszke(És igen tudom,hogy jobb a 2500k/2600k de ha nem akarok intelt akkor nem akarok,inkább leszek akkor gép nélkül
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
membrandj
nagyúr
válasz dannyl #47952 üzenetére
Újban 30k-ból mit akarsz? Az első normális táp, ami ajánlható az fsp hexa 400, ami alsó tápos házba nem is jó, mivel rövidek a kábelei, ergo hosszabbító kell majd hozzá. Na csak ez 9k. 21k-ból ha nagyon nagy szerencséd van, akkor egy hd 7750 1GB gddr5 kijön..gddr3 már lényegesen gyengébb.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
kacatmester
csendes tag
válasz dannyl #86234 üzenetére
Sziasztok!
Meglévő PC-met (AMD Athlon Dual Core 6400+ 2X4 GB DDR2, Gigabyte alaplap, HIS Radeon 5770 IceQ+ PCIE 2.1 1GB) szeretném lépcsőkben lecserélni.
Irányelvek: stabil, hosszútávon megbízható minőségű halk rendszer, tuning nem érdekel az alacsony ár viszont igen
Lépcsők: tavasz alaplap+proci+ram csere I3-as alaplap+proci+ram-ra
nyár videokártya csere
ősz/tél csere I5-ös prociraMit vegyek?
-
KubanitoS
veterán
válasz dannyl #86411 üzenetére
Csak puhatolózás van jelenleg, mivel elég régóta nem foglalkoztam gépfejlesztéssel. FullHD-ban játszom, igazság szerint amire kell elég a mostani is, de ha megjelenik GTA 5, lehet el kell gondolkodnom mi legyen.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz dannyl #87138 üzenetére
Hát igen. Felmentek a RAM árak. Én úgy tudom, hogy a 2×8GB jobb, mint a 4×4GB. Én Crucial Ballastix-ot(Sports, vagy Tactical) vennék, ha vennék(és nem számítana a szín ).
A VGA-t érdemes lehet lecserélni egy non-ref hűtős R9 290-re(használtan), vagy egy GTX 970-re(Gigabyte Gaming G1, Asus Black).
Szerintem ezekhez a VGA-khoz jól jöhet egy CPU tuning.Bár ezen a gépen ennyiből nem lehet sok mindent fejleszteni, de ha mindenképp akarsz, akkor VGA-t cserélj.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz dannyl #87142 üzenetére
Játékokhoz nem kell több. A VGA-s megoldás fentebb az egyik, a másik, amit írtam; mérlegeld, hogy mi a fontosabb. Szerintem játékélményben többet kapsz egy IPS panel monitortól, egy mechanikus billentyűzettől, normális audiotechnikától/szenzoros egértől, mint az, hogy néhány játékban mediumról high-ra tudod rakni a textúrákat, illetve ezek az eszközök nem értektelenődnek úgy el, mint egy VGA. Nem mondom, hogy ez a megoldás neked jobb lenne, azt sem tudom, hogy most miket használsz, csak sokan beleesnek abba, hogy a félmillás gép mellé ott a TN paneles szutyok meg a membrános Genius billentyűzet.
-
membrandj
nagyúr
válasz dannyl #89877 üzenetére
Van egy 200k-s géped és házra nem futja vagy miért akarod ház nélkül? Nem értem.
ruhk
asrock b85m pro4 +i5-4440
vagy
asrock h97m pro4+ i5-4460.
H87 az ugyan az a széria,mint a b85.Ram: LP legyen.
Vga: Én nem vennék 4GB-os verziót csak gtx 970-től.
Fsp raider 550 legyen inkább a táp, a ház pedig nem " gamer". corsair 200R ~ 19k.ruhk
Alapvető dolgok az ssd-től lesznek gyorsan.
Időtállóság : Ami játékra tartós lenne az meg i5-től indul Én nem költenék most többet.
A10 integrált vga miatt drága,de egy 20k-s vga már köröket ver rá, tehát megint csak nem éri meg.Akkor már inkább az i3-4130-as verzió, mert később mellé egy vga és játékra is alkalmas lesz.
A 10 éves noname házat cseréld le inkább. Nem véletlen írtam.
Zwitter
Tuning lap:~ 40k+ proci felár ~ 10k+ hűtés 15+ 20k, cserébe alig lesz gyorsabb.
Hűtő: Akkor azt veszel, amit akarsz. Semmi se muszáj, csak feleslegesen költesz,más dolgokra meg sajnálod a pénzt, amik ténylegesen hoznak. Lásd ssd, ház..Hűtőt cseréld arra, amit írtam és egy ssd-t legalább tegyél hozzá,ha tudod, akkor a házat is cseréld.
Ram: 1% alatti a jelentősége. Ne foglalkozz vele.
ione
Ezekre a dolgokra min i5,de inkább i7 kellene+8/16GB ram.
130k-s keret nagyon kevés.LG 22MP55HQ-P ~ 33k, legolcsóbb értelmes monitor ~ 33k
"PSU - nem tudom, valamilyen 5-600 W körüli max. 8-10k körül
ház - valami olcsó 5-6kért"
Nem ismerem a kínai árakat, de 5-6k-ért itthon max hulladék házat , 8-10k-ért pedig veszélyes tápot kapni. Ha kalandozni akarsz, akkor hajrá.
sharkoon vaya ~ 8k, cm n300 ~ 11k
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
1x4GB ddr3 ram ~ 10k
120GB kingston fury ssd ~ 18k ( 16k-ért nincs semmi, max v300, ami nem ajánlott )
asrock b85m pro4 ~ 18k
i3-4130 ~ 32k
~135k már ez is és ez közel se egy erőmű.Ne cseréld az i3-at , mert csak a legolcsóbb éri meg. Refresh-re meg végképp ne, mert ha régi biossal kapod a b85 lapot, akkor el se fog indulni.
"Mit ajánlotok? Köszönöm!"
Vedd meg, amit itt fent írtam vagy várj még egy kicsit és i5-4440+ 8GB rammal vedd, ha jót akarsz.
H97-be neked teljesen felesleges gondolkozni. i7-4790 ide is mehet majd később.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
titán
válasz dannyl #89901 üzenetére
Amitől egyáltalán nem kell félni: hűtés. A hűtésed nyitottan semmivel sem lesz rosszabb, sőt inkább jobb lesz, hiszen mindig friss levegőhöz jut a cpu/vga, nem a másik eszközről leváló felmelegített levegővel kell túlélnie.
Amitől alig kell tartani: porosodás. Nyilván valamennyire porosodni fog, jobban, mintha szuperdrága, szigetelt, pormentes házat veszel, és kicsit jobban, mintha egy átlagos, 10-15ezrest, ami szintúgy szívja befelé port, és ragasztja is bent. Nyitott házat használok, és nem szoktam hetente pucolni, mert minek. Nem porosabb semmi, mint amikor zárva volt a házam.
Amitől jobban félnék: zárlat. De csak akkor, ha a kezed ügyében lesz, és esély van rá, hogy nyakon borítod kakaóval. Nyitva kicsit sem kakaóálló.
Amitől legjobban félnék: Törésveszély. A VGA kártya lóg a slotban, a vastag monitorkábel feszíti, amikor USB kütyüt akarsz bedugni, útban lesz a VGA, nincs mit megfogni.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
membrandj
nagyúr
válasz dannyl #90063 üzenetére
970-nél i5-4590+ asrock h97m pro4 alá nem mennék.
Raider, n300 ok.hardy555
Ha ragaszkodsz az asus-hoz, akkor már asus h97-pro legyen. Én ennyiért már asrock h97 performnace fatalityt vennék vagy olcsóbban asrock h97m pro4-et.
i5-4590 éri meg.Többi ok
Tendergi
G3240 már nem menne 100%-ra h81 lapon. Nagy jelentősége nincs, 1600-as ram mehet, proci nem használja ki,de később jól jöhet, illetve árban ugyan annyiba kerül.boto13
Fifára nem árt egy i3,de ha jövőben is akarsz vele játszani, akkor i5.i3-4130 ~ 30k
asrock b85m pro4 ~ 18k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 11k
gtx 750 2GB ~ 35k
HDD: Csak satás fog menni.
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
ˇ~107k, cm n300 ház ~ 13k vagy i5-4440 ~ 52k.Tarkarongy
Ha jó a hallásod, akkor bármennyire is halk az a gép, aludni nem fogsz tudni mellett. Legyen ez egy 40k-s hangszigetelt ház+ 20k-s proci hűtés. Valamennyi zajt ezek mind termelnek.
Gammaxx helyett már lehet cm hyper 212 evo-t tennék inkább.Amúgy jól válogattad össze, talán a házra kérdezz rá a házas topicba, azt nem ismerem.
Szerk.: Akkor a házra is válaszoltak ![ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz dannyl #90166 üzenetére
Raider 550 már más kategória.
960 alá még beraknám simán a TT-t, de egy 970 esetén már lehet raidert kötnék. Ha már egy 120-ks vga-ról van szó, akkor nem a tápon spórolnék 3-4k-t.
Ettől függetlenül, papíron lehet elég a tt a 970-hez is. Ez közel se 290, 290x szint fogyasztásban.Hamburggal az a baj ugye,hogy 3 fajtát árulnak. Csak akkor derül ki,hogy melyiket kapod, ha látod.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz dannyl #90168 üzenetére
A m-es alaplap pont nem rosszabb,tehát ha olcsóbb az m-es és van, akkor azt vedd.
Nyilván ha ilyen 500 ft eltérés van, akkor az nem lényeges.Mirman
TT-re írtam,hogy nem raknám aláa 290, 290x-et.
Egy raider 550-nnek persze,hogy bírnia kell.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Maala
csendes tag
válasz dannyl #90236 üzenetére
A múltkor számoltam össze, február óta 325-öt költöttem gépre, monitorra.
Rajta van az SSD is a listán, de nem top közeli helyen, mivel egy 240-esre azért többet kell gyűjteni. Plusz állítólag idén valamelyest mérséklődhet a 240es SSD-k ára, ha minden igaz, azt pedig kivárom még.
Abban igazad van, hogy nem tudom elképzelni, hogy mennyire gyors. Havernak van SSD-je Windowsra, de nem használom annyit a gépét, hogy "átjöjjön". Bár neki a böngészője is állandóan 30 tabbal van megnyitva. Különbözőek vagyunk különböző igényekkel.
Csak azt szerettem volna jelezni, hogy egy normális vinyó egyáltalán nem olyan lassú rendszerbetöltésben, mint ahogy te lefestetted. Aztán hogy ez csak "még" nem lassú, vagy ez egy állandósult állapot, az megint a jövő zenéje lesz. De van hitelesített stopperórám, ha gondolod, lemérem a rendszerbetöltést. -.-
(Az adatokat elnézve) inkább a másolási folyamatokat kellene szerintem propagandázni, abban tényleg nagyon nagy lehet az eltérés. Csak ez meg a nagyobb tárhellyel rendelkező SSD-ket érinti, amin más is elfér az OS mellett.
Na de részemről off vége, sry többiek.
-
Ottó58
senior tag
válasz dannyl #90229 üzenetére
Én sem raknék már össze SSD nélkül.
Gépemben az egyik SATA III-as vinyón ugyanaz az op.rendszer van (W8), mint az SSD-n.
Sokkal gyorsabb mindenben még a régi OCZ Agility 3 is, mint a WD vinyó, nem beszélve a Hyper X-ről.
Tapasztalatom szerint ugyanabban a gépben kell lemérni a sebességüket, mert a vinyókon kívül azonos "alkatrészekkel" rendelkezik a gép.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest