Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem!
Két körben szeretnék egy komplett gépet, tartozékokkal összerakni, vásárolni.Első körben a ház és ami benne van kéne hogy meglegyen. (Második körben, monitor, hangfal, bill, egér majd kövi hónapban)
Giannit néztem ki, ahol talán egész jó áron be lehet szerezni dolgokat, de javítsatok ha máshol jobb lenne. Az sem zavar ha 5 helyről kell bevásárolni, csak legyek költséghatékony.Tehát ami az első etapot illeti:
1. Mire fogod használni a gépet?
Internet-torrent (digi 200), film (képminőség b.zi vagyok), egy két játék (pl: League of Legends, CoD részek, Fifa)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Vegyük úgy, hogy semmivel.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház, táp, alaplap, cpu (i5k-ra gondoltam), ram (8gb), vga, ssd (~120gb), hdd (~2tb, talán wd red, bár jó lenne ha több lenne)
4. Mennyi a kereted rá?
~250k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Valamilyen ips panelesen a második körben, 24"-ig bezárólag, helyszűke miatt, még nem néztem pontosan utána.Annyi még talán megjegyezendő, hogy az a típusú ember vagyok, aki nem folyamatosan fejleszti a gépet, hanem 5-6 évente vesz egyet.
Köszi előre is a segítséget!
-
sitotomi
tag
válasz juve600 #74774 üzenetére
Egyébként egy kérdés ezzel a konfiggal kapcsolatban.
A ház olyasmi helyre kerülne, ahol lényegében csak elölről szellőzik körülötte szekrények polcok határolják.
Nem lenne jobb egy Zalman z9 ház pl. amire lehet előre is ventit szerelni?
Hogy lehetne megoldani a jó hűtést szellőzést? -
sitotomi
tag
Sziasztok!
Összeraknátok nekem egy gépet netezésre, és HD filmezéshez.
Csak ház, illetve 250-es vinyó elég.
Fix keret nincs, minél olcsóbb annál jobb.Köszi előre is.
-
sitotomi
tag
válasz KakarotHUN #79724 üzenetére
"...és klasszikusokat amik kellenek, hogy jófej felnőtt legyen belőle..."
Ez de szép volt...
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
150k-ból kifutja egy i5-el szerelt konfig?
Monitor egér bill hangfal adott, ház és a belevalók kellenének.
Egy ssd-nek örülnék. Valamivel később egy Asus Xonar hangkártya kerülne még bele.
Óriás mennyiségű adatot nem tervezek tárolni, valami kisebb hdd-is elegendő lenne, vagy csak egy "nagyobb" ssd, hdd nélkül talán?Illetve még ami elgondolkodtató, hogy elég poros a levegő, és egy-egy géptakarítás után, hamar nagy pormennyiség lepi el a mostani gépet. Valamilyen házzal ez orvosolható? Ezért egy kis plusz pénzt még áldoznék is, ha van rá megoldás.
Igazából film, net, zene, League of Legends amire használva van.
Ha időtök engedi valamilyen konfigot dobjatok össze légyszives.
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni az alábbik szerint.
1. Alap felhasználáson (net, filmek, zene, képek) felül virtual boxban szeretnék futtatni egyszerre több linux (esetleg windows) alapú gépet, ahol adatbázis szoftverekkel bíbelődnék.
2. Nincs alkatrész.
3. Perifériákra nincs szükséges, de a házra és benne mindenre igen.
4. Nem szempont az ár. Ár/érték arányban jó legyen.
5. Nem tudom, 24" LG, de nem is tartom fontosnak egyelőre.
+1. Nem vagyok elkötelezett, de úgy gondolom a 32GB ram jól jönne.Előre is köszi!
Üdv! -
sitotomi
tag
válasz SyMbioTe #133863 üzenetére
Köszi! Átnézek oda is!
Általában 4 ritka esetekben 6 virtuális gépet tervezek futtatni, de nem hajtva lesznek inkább csak funkcionális tesztekre kellene. Ezért gondoltam, hogy 32GB rammal mennék neki a történetnek. CPU-ban nem tudom, hogy a sok core számít csak vagy akár a threadek számával is lehet "játszani". -
sitotomi
tag
Sziasztok!
Netezésre, Full HD videókra-filmekre helytálló az alábbi konfig?
Lehet ezt olcsóbban? (érdemes?)Esetleg van értelme multiktól "kiselejtezett" használt gépeket venni 50k környékén? (HP, Dell, Fuji)
[ Szerkesztve ]
-
sitotomi
tag
válasz hobizoli #133920 üzenetére
Köszi hobizoli!
Elvileg ez KIT, vagy rosszul értek valamit?
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 KIT BLS2C4G4D240FSB (Kiszerelés: 2 db modul)Ezektől multiktól "kiselejtezett" használt gépekről (~50k környékén) milyen véleménnyel vagy? Inkább egy új gép ~110k-ért?
-
sitotomi
tag
válasz dugo_ #133923 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Nem gond a 100k. Csak azon agyalok, hogy fogom-e én bővíteni a gépet később. Az öregemnek lesz ilyen netezős gép, mert a mostani már gyatra (e5400, 4GB ram, stb...). De elképzelhető, hogy erre még évekig elég lenne egy ilyen levetett korábbi i5-ös céges asztali gép is egy ssd-vel. Bár talán ez tényleg csak akkor opció ha 50k-ból kifutná. Azt azert keresni kell. -
sitotomi
tag
Sziasztok!
2-3 megmaradó elem mellett szeretnék frissíteni a gépemen. Mit szóltok ehhez a konfighoz?
(ha kicsit rendeződnek a vga árak, tervezek bele venni egy újabbat (ha nem rendeződnek, akkor meg spórolok )
Alaplap: MSI B550-A PRO Alaplap
CPU:AMD Ryzen 7 5800X 8-Core 3,8GHz AM4 Processzor
CPU hűtő: Be quiet! Pure Rock 2 BK006
Memória: Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16FB3K2/16
VGA adott: Sapphire nitro+ RX580 8gb Special Edition
Táp: Seasonic FOCUS GX-650W Gold (Focus GX-650)
SSD adott
Ház adott: Evolveo functio2 (benne 5db Be quiet! venti is)
(Kb. 270-280k ha jól matekolok)
A memóriák között van bármi különbség, ami miatt jobban megéri egyiket vagy másikat választani ebben a felállásban? Néztem több félét.
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16FB3K2/16
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz BL2K8G36C16U4R/B/W
Köszi előre is a tippeket, tanácsokat! -
sitotomi
tag
válasz SyMbioTe #164008 üzenetére
A monitor Samsung U32J590UQ.
A felhasználás teljesen általános. Meló (egy két virtualbox-ban futtatott image), Játék (egy-egy újat is végigtolok), 4K-s filmek a lehető legjobb felbontásban (kitolom a 65”-os TV-re is).
Nem vagyok az évente/kétévente fejlesztgetem a gépem egy-egy darabbal típus. A mostani is 6 éves, csak egy vga-t vettem hozzá, mert az elromlott már 2-3 éve. Szóval inkább kicsit fölé célzok, hogy hosszabb távon is használható maradjon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs