Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
válasz tipuka #43598 üzenetére
Alaplap csere: Gigabyte GA970A UD3 - 21K
Processzor - FX 8320 - 39K (nem menne a giga lapban a CPU-d, sajnos, mert nem AM3-s, hanem AM2+ csak )
GTX 660 - 51K vagy HD 7870 - 55K
táp maradhat, mert faja
HDD maradhat
ház jó lesz
ODD-ből SATA jó lenne, nincs IDE már a lapon...ez nem 160k, de elég jó
VGA zúghatna bele egy GTX 760 is, 74K körül a Gainward Phantomja -
membrandj
nagyúr
válasz tipuka #43598 üzenetére
Asrock B75 Pro3 alaplap 24 hó gar.
Intel Core i5-3470 processzor 36 hó gar.
2x Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
MSI GTX 660 2GB DDR5 N660-2GD5/OC videokártya 36 hó gar.
~132k.Vagy újabb, picit erősebb procival, később valószínűleg jön még hozzá új proci:
Asrock B85M-GL alaplap 36 hó gar.
Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar.
~137k, de ez m-atx. Túlzottan nagy jelentősége nincsen.Ha ki akarjuk tölteni a keretet, akkor egy gtx 760 is beleférhet.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tixem
addikt
válasz tipuka #43650 üzenetére
- ram-ot nézz apróról, ott jóval olcsóbb
- 7950 nem ér 70+ ezret már, mert egyrészt veszel 65 rugóért asus gtx 660ti top-ot ami alulról már eléri a 7950-et, vagy esetleg 60 rugó körül tahiti LE 7870-et, szintén zenész. Másrészt van 760 is ami jobb, újabb, driverekkel gyorsulni fog, hiába amott a 3 giga, a 760 jobb választás ha 4 évben gondolkodsz
- gigabyte vga-t ne vegyél elég "felemás" gyártó, nálam már sok gigabyte ment tönkre. Igaz garanciában javítják őket de a sok bosszúság nem ér ennyit. GTX 760-ból vegyél Asus-t vagy Gainward Phantomot, ha találsz valahol akkor MSI is jó választás. De ez csak egyéni vélemény ha akarsz nyugodtam vegyél gigat
- zenélés: ha komoly a dolog akkor egy komolyabb hangkártya nem árthat, de csak ha tényleg nagyon komoly mert kb úgy 10 ezertől indulnak és határ a csillagos ég, így kidobott pénz ha csak ilyen hobby szintről bszélünk. Az alaplapi is bőven elég.
- új széria az nvidiánál a 7xx ebből már 760-ig megvannak a dolgok (később biztos lesz majd 760 ti meg majd a kisebb vga-k - 750, 750ti stb - de gondolom ez most nálad nem opció).
Amd-től a 8xxx ősszel kb, de azok drágák lesznek, esetleg a 760 köré érkező lehet árban ideillő de véleményem szerint nem éri meg várni addig.ja és igen: az a phenom ide már kevés lenne
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
membrandj
nagyúr
válasz tipuka #43650 üzenetére
Ha jól látom,akkor IDE csatis a dvd íród, ergo csere. Nézd meg!
Proci kérdésre passz. Megteheted azt is,hogy első körben csak vga-t veszel. De gyanítom,hogy egy 760 alá már kevés lenne a jelenlegi procid. Esetleg kérdezz rá a procis topicban,vagy a milyen videokártyát vegyek topicban.
A vga vagy egy szinten van, vagy erősebb a 760. Keress teszteket. De mivel olcsóbb a 760, így számomra egyértelműen az a nyerő.
A ram árakat nem tudni előre. Amd-nél elvileg év vége felé jönnek az új vga-k.
DDR2-es ramot már semmiképp se vennék.
A hangkártya pedig szerintem megfelel általános használatra.
Pcx-nél is nézd meg, hátha olcsóbban jössz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz tipuka #44197 üzenetére
6 éve még a Kingstonnál is híresebb és jobb ramokat gyártott.
Egyáltalán nem noname, hanem az egyik legnevesebb RAM gyártó.RAM csip gyártóból pedig a Hynix a csúcs.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44277 üzenetére
Szívesen!
"Ha később 1 hangkártyát akarok venni az alaplapba (csak 1 olcsóbb kategóriásat) az befolyásolja méretileg vagy másban? " Max. a VGA hűtését akadályozza valamennyire.
A B75 Pro3 és a B75 Pro3 M között durván 1K van ha biztos bővítenék talán az ATX méretű B75 Pro3 kézenfekvőbb. Pár ATX-es lap emelkedő ársorrendben:
"ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
MSI B75A-G43 a legjobb mosFET hűtést kapta a B75-ös lapok közül (már 20K felett).
Asus P8B75-V nincs HDMI csatlakozó viszont Virtu MVP támogatást kapott (már 20K felett)."(#44279) bombibmw
Értem hogy ajánlottabb az XFX -ben lévő venti ~4-5K-val drágább ..... sok fórumtársnak a 15K is sok nem hogy a 19K ....Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44288 üzenetére
Szívesen!
A 2db natív SATA3 port a H77-es lapoknál elérhető ....
20K környékén pl.: ASRock H77 Pro4-M , MSI H77MA-G43 ATX méretben ASRock H77 Pro4/MVP .
Az ASRock lapok 2db natív SATA3 porttal és 2db ASMedia-s SATA3 port.
"amúgy ez a Virtu MVP nem csak a prociba integrált vga-t hajtja meg annyira?" Ez nem egy tuningprogram. Hanem lehetővé teszi a dVGA és az iGPU együttes használatát. LucidLogix Virtu MVP[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44323 üzenetére
Hát én használom a Virtut nekem nincs vele gondom bár azért csodát ne várj tőle.
Sokan panaszkodnak rá hogy játékok alatt nem igazán hozza az elvártakat , sőt inkább instabilitást okoz.
Persze ez függ az adott játéktól , hardverektől ..... végül is "csak" egy szoftver.
"Sokat jelent egy érthető, teljes körű válasz," Akkor megemlítem az ASRock Z77 Pro3 -at is az I5 minimális tuningjához. Bár nem hiszem hogy a teljesítmény optimalizált "S" -es CPU-t tuningolni szeretnéd. Miért a kis fogyasztású CPU?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44344 üzenetére
"Akkor, ha emelni is akarok, még, ha csak egy kicsit a az i5 3470-es órajelén (4-500mhz-t) akkor mindenféleképpen a z77-es lapot kell vennem?" Igen! Kb. így (a zöld mező a H77,B75,.... a lila pedig a Z77, Z68,P67):
(#44345) baluka6
Benéztem ... este van .... Nem kicsi baki pont 11K-s!
De LeC nél megoldható majdnem annyiért.(#44343) SambadiKota
Szívesen!
De ahogy baluka6 rávezetett az Intel CPU árát erősen elnéztem ... Bocs!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tipuka #44347 üzenetére
Jut eszembe az USB-s gondodra Usb kivezetés.
Ezekkel együtt (2db-al 4USB 2.0 + a házad előlapján 2db USB2 port) 10db USB2 port 2db USB3 és az előlapon további 2db USB3 ha vásárolsz pl. Sharkoon USB 3.0 Frontpanel B -t. Szóval összesen 14db USB port .....
Bár halkan megjegyzem személy szerint ezeket az olcsósított tuninglapokat nem igazán preferálom.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
totog
tag
válasz tipuka #44659 üzenetére
Szerintem maradok a Kingston SSD-nél.
VGA esetén nehéz a döntés, főleg mert nem igazán értek hozzá. . Ati oldalon 7790 és 7850 között vacillálok. Árban a 2 GB-os 7790 és 1 GB-os 7850 között nincs sok különbség (MSI-s 7850-es már 44k, 3 év garival). Megéri +5k-ért egy 2 gb-os 7850-eset venni?
Néztem a 660-asat is, valamiért GPU-ban AMD párti vagyok, az az érzésem hogy a 7850 jó lesz nekem, húzni egyelőre nem tervezem. Megéri +5k-ért egy 2 gb-os 660-asat venni?Jelenleg így áll a dolog:
Ház: Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház 8,084
Táp: FSP Raider 550W tápegység 15,441
Lap: Asrock B85M PRO4 alaplap 19,366
CPU: Intel Core i5 2.9 GHz dobozos Socket 1150 i5-4570S /BX80646I54570S/ 46,890
RAM: Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz KHX16C9B1BK2/8 memória 18,265
VGA: MSI Radeon R7850-1GD5/OC 1GB GDDR5 PCIExpress 43,790
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 15,217
SSD: Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 23,011
+1: Delock 18178 gumi védőkeret 515
Szum: 190,579Még nézek más boltokat, hátha találok jobb ajánlatot, ez most pcx+aqua.
Itt most vinyó és ház kivételével minden minimum 36 hó gari.Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
totog
tag
válasz tipuka #44669 üzenetére
Igen igen, 4570 lesz. Az viszont nem pcx, mert ott az nem dobozos, mashol 49k-ert mar dobozos is van.
Vga: alapvetoen szeretnek egy jot, egyszer kell beruhazni ra, de van aki szerint a +1gb nem sokat ad, es feleslegesen viszont nem akarok kolteni. (Felesleges ertsd: mar nem olyan jo ar/ertek aranyu upgrade.) Gtazni nem szoktam, inkabb fps-ek.Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
Bogyi007
veterán
válasz tipuka #44679 üzenetére
Pcx-nél a saját konfig vásárlásomnál csak azok voltak Oem kiszerelésben amikhez oda is volt írva hogy abban kapható.
A "tosziboszi" és az Lg dvd író volt ilyen...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
membrandj
nagyúr
válasz tipuka #44675 üzenetére
i5-4570 leírása, pcx:
"Gyártó: Intel
Foglalat típusa: S1150
Kiszerelés: Dobozos
Magszám: 4 db
Valós frekvencia: 3200 MHz
Szorzó: 32 x
L1 Cache: 512 kB
L2 Cache: 6144 kB
Egyéb képességek: Technológia: 22nm"
DOBOZOS, honnan veszitek,hogy OEM?[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz tipuka #44828 üzenetére
kisebb tuning? nonK-s procival az nagyon kis tuning lesz csak... Szerintem simán csapass ennyi pénzből egy Z87 Pro3 lapot, ez kb 6 rugó pluszban, és egy i5 4670K-t, ami 58 rugó, azaz plusz 12k. összesen a vége 18-al lenne így több, kicsit kicsúsznál, de s 1150 fejleszthetőbb marad, mint megvenni a s1155 utolsó generációját.
-
tranceplanet
addikt
válasz tipuka #44974 üzenetére
Igazad lehet! Azért biztos, ami biztos alapon odaírom, hogy ÁFÁ-s számlát kérek. Gondolom sokan rendelnek vállalkozóként is, biztos megvan erre náluk a papírforma. Csak én "nézek, mint kezdő buzi a gőzfürdőben".
-------------------------------------------------------------
(#44975) WP14Az az igazság, ha kicsi a keret és nem lesz később fejlesztés, ez esetben AMD APU a legjobb választás. Nem mellesleg tehet mellé dVGA-t is, ha nem is üzemel a dual graphics, akkor is. Elvégre X4 750K mellé is ajánlunk még 7790-et is. A8 pedik közel van 750K-hoz teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
membrandj
nagyúr
válasz tipuka #44984 üzenetére
Mindenki elfogadja, nincs vele probléma. Én 1x kaptam ilyen számlát, könyvelő mondta,hogy küldjem át neki emailben és megoldotta.
De ez lehet,hogy sima áfás számla, csak tényleg ki kell nyomtatni. Meglátod, ha megkapod. Vagy kérdezz rá náluk!
-
afterbit
csendes tag
válasz tipuka #45474 üzenetére
Nem akarok AMD fanatikus lenni, sőt nem is vagyok az, eddig többször dolgoztam intellel, mint amd-vel.
Az én meglátásom szerint egy fx 8320 jobban megéri, mint az i5, mert tudásban az i5 (elfelejtettem melyik verziója) picit erősebb mind az amd, de ha tuningolni akar az ember, amd-ből szorzózármentesség van ebben a kategóriában, így el lehet vele érni egész jó kis teljesítményeket, de a lényeg a lényeg, kb egyforma erejű Amd fx 8320 és i5 között az árnál van 10k, ami nem biztos hogy megér annyit.Illetve ahogy még látom én, az amd a foglalatokkal nem annyira "szórakozik" mint az intel, mivel mikor még egy új procit raksz egy amd-s lapkába, addig az intel már nagy valószínűséggel nem is gyárt olyat, így akkor cserélni kell alaplapot+processzort
Ha tévedtem valaki javítson ki, mert közel sem biztos amit írok, ez egy szubjektív meglátás
-
afterbit
csendes tag
válasz tipuka #45491 üzenetére
ott a pont. de ahogy te is írtad, ez szigorúan játék terén igaz. csak az az igazság, hogy egy egy renderelés nem mindegy, mert egy kisebb processzor hiába hajtja ki a hiiper szuper videókártyá, ha nem csak az a cél. Tehát ha az én szemszögemet nézzük, akkor amire kell a gép nekem: 3d-s tervezés (na ez is egy memória és procizabáló dolog), renderelés gyorsan menjen, és nem mellesleg, ha ez mind teljesül, akkor ewgy remek vga-t a maradék pénzből, amin elég jól elfutnak a játékok.
Remélem érthető voltam, amit írtál abból sokat tanultam, de remélem megérted én hogy miért mondom mindig azt, hogy erős CPU, amit a videókártya nem is használ ki.. -
gyvince
senior tag
válasz tipuka #45491 üzenetére
szia köszönöm a válaszod
háát igazából 2-3 évre tervezem de tudom hogy így is úgy is hozzá kell majd nyúlnom ha tartani akarom a lépést a játékokkal.
de épp ez a célom hogy egy stabil gépet rakjak össze azért ne keljen hozzá nyúlnom ha el romlik benne valamimég azt is szeretném kérdezni hogy ér e plusz 30ezer forintott a HD7970....mert én 7950-et néztem bele...
és persze konvertálni videót vágni nem fogok..nem szoktam zene hallgatás youtube de ez alap dolog ezt a gépet játékra szeretném kizárólag és legalább 1 évig vigyen mindent stabilan FHD-ba....3D-t nem tervezem és két videó kártyát sem..nem látom értelmétvinyóba meg fogadom amit írtál azt teszem bele SSD meg valszeg egy Samsung 840
még annyi hogy procira a ezek a Corsair H100i meg H80i jobbak mint egy jó léghűtés??
gép ház meg Zalman Z11 lesz mert nagyon meg tetszett
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz tipuka #46410 üzenetére
Ha előlről megfújja őket egy 20 cm-es venti, akkor nem fogják egymást melegíteni.
40-45 fokig a WD vinyók nem érzékenyek, a ventid meg 40 fok alatt fogja tartani őket.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz tipuka #46943 üzenetére
Tudtommal nem nálatok,hanem nálam volt az alaplap,megpróbáltam leírni a tapasztalataimat róla,de annyira önfejű és erőszakos emberek vannak,hogy csak fúják a magukét és kitalálnak mindent.
Volt már merevlemez,satakábel,operácios rendszer,bios reset,káros program,nem telepítettem újra,stb.stb.... Kitaláltak már mindent az égvilágon,csak hogy megmentsék az Asus márkát. DE itt nem a márkáról van szó,hanem pont egy olyan példányról amit kifogtam,selejt volt,nehezen reagált a saját gépre is,1 percet kellet várnom míg megnyitott egy jpg-t vagy egy videót,vagy megnyitottam mondjuk a vezérlőpultot,windows lassú betöltése csak egy a sok közül. Szó nincs bios cseréről,ilyen dolgokhoz semmi köze,egyszerűen rossz volt a lap,ennyi és kész. Nyilvánvalóan ezt észre is vették a szervizesek,mivel nem is cserélhetnek hibátlan alkatrészt. 10 éve lassan ott dolgoznak,ne nézzétek már őket avagy engem hülyének,ne gyerekeskedjünk már ennyire emberek.
Mostanra semmilyen probléma nincs az új lappal,megfelel a régi bios,megfelel a merevlemezem,megfelel a satakábelem és megfelel az operácios rendszerem is amit használok. A gép stabil,mindenre normálisan és gyorsan reagál,a rendszer is feláll 3-4mp. Dobjuk a témát mert rengeteg az OFF és kérlek titeket,hogy adjuk meg egymásnak a kellő tiszteletet,akkor viszonozva is van,tudtommal senkit sem bántottam meg,kivétel mikor megvédem magam és vissza rúgom a labdát.
Szép estét mindenkinek!
-
-
törölt tag
válasz tipuka #50079 üzenetére
A DX-nél figyelembe kell venni azt is, hogy PCIe x1 -es slottal rendelkezik. Tehát ilyen kicsi rövid slot kell neki az alaplapon. A VGA karik pedig általában 2 helyet is elfoglalnak.
Mondjuk a Z87PRO-n 3 is van az első PCIe slot mellett, meg mögötte is. Az utolsóban biztosan elfér, lehet még a 2.-ban is. A VGA kari háta mögött nem tudom, ugyanúgy ahogy a VOND által írt alaplapon sem. Lehet beleakadna a Matterhorn-ba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Facebook és Messenger
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Apple asztali gépek
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest