Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
MSI B75 MA E33 - 14K
Celeron G1610 - 10,5K
4GB DDR3 - 8K
Core 1000 - 10K
Corsair VS 350 - 10K
Hitachi 7200-as 500GB disc - 13K, ha nagy a torrentőrület akkor 2TB Seagate Barracuda - 22,5Kössz (kis lemezzel): 65,5K
össz (nagy lemezzel): 75Kha erősebb CPU kell már most, akkor egy Pentium G2020 jó vétel.
Alapvetően AMD párti vagyok, de ebben a szegmensben AMD vonalon APU-k vannak, azokkal pedig az a gond, hogy ha komolyabb procit akarsz fejleszteni, akkor FM2 vonalon a max egy 750K vagy egy A10, míg ide lehet pakolni i5-t és i7-t is lazán. Azok mellé pedig VGA-t is bátran, ha "játszásra adnád a fejed"
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Kb. amilyen vga-t kapsz olyan lesz minél jobbat találsz, annál nagyobb szerencséd van...
Vagy vegyél androidos cuccot, a 10 ezer forintoson már lehet szaggatni fognak néha a filmek... de kell hozzá egér+bill is, úgy tudom nem adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
membrandj
nagyúr
Ha van egy terrás hdd-d, akkor felesleges 2 k-t költeni a nagyobb 160-as hdd-re. 80GB-on bőven elfér egy win7 + alap progik.
10 alatt nincs értelmes vga.
Minimum egy hd 7750 1GB gddr5 kellene, de legalább egy hd 6670 1GB GDDR5 használtan is akár.
De amúgy ezekbe a gépekbe elég kis tápok vannak, szóval erre figyelj nagyon. Kérdez meg,hogy mit bír max..
Ami jobb lenne, akár használtan összevadászva,de ugye az macera..
1155 b75 lap ~ 9k
g2020/g2030 ~ 10k
4GB ddr3 ram ~ 7k
satás hdd ~ 5k
használt 6670 1GB gddr5 ~ passz
valami ház ~3k
használt fsp táp 400W ~ 5k~50-55k környéke vga-val.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
Jóval nem, de fejleszthető marad akár egy i5-re is. + a ddr3 ramot is tovább tudod vinni.
Illetve gyanítom,hogy azonos teljesítményt kisebb fogyasztás mellett képes leadni a pentium.775-be már ne gondolkozz. am3-at is el kell felejteni. Am3+-nál pedig az első értelmes proci ~ 30k, szóval.
Ez a g2030/g2020 jó kis lépcső lehet későbbre, + jobban eladható.
Nincs ilyen táblázat. Legalább is én nem tudok róla.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Várj. Félreétettük egymást. Mivel te használt gépről beszéltél, ezért írtam,hogy használtan ha összevadászod ezeket az alkatrészeket.
Újonnan : g2030 vagy g2020 + asrock b75m dgs ~ 25k.
Használtan nagyjából azok az árak vannak, amit írtam.
Játékot inkább a vga határozza meg.
-
TGWH
őstag
i5 2500k is simán életképes, pedig 2011 elején jelent meg ha jól tudom, tehát kb. 3 éves... és jövő ilyenkorra nem hinném, hogy olyan átütő technológiákat hoznának ki, ami kiütné...
7790 már jó kérdés, de biztos előbb lesz kevés, mint az i5...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
membrandj
nagyúr
-
membrandj
nagyúr
i3 pont nem éri meg.. Próbáld ki az pentiummal.. Ha nagyobb igényeid támadnak, akkor váltasz i5-re. i3 szintén csak 2 magos, de 4 szálon fut.
Kompromisszumokkal életképes ez. Mindenkinek mást jelent, a játszható szint. Valakinek látod gtx 770 is kevés, valaki meg egy hd 7770-re azt mondja,hogy köszöni szépen, bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Ha már megvan a g3220, akkor nem szórakoznék vele. Főleg egy 7750 mellett.
(#63035) Blitz23
Ha nem játszol annyit, akkor max a vga-t cseréld le.
i5 proci kellene amúgy is,szóval nincs nagyon értelme a variálásnak. i3 nem éri meg, g3220, meg jóval gyengébb.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
G4bi89
senior tag
Köszi a tippeket
Alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D3H ~ 18.364 Ft
CPU: INTEL Pentium G3420 3.20GHz 1150 BOX ~ 16.532 Ft
RAM: KINGSTON 4GB HyperX Black DDR3 1333MHz CL9 KHX13C9B1B/4 ~ 11.607 Ft
VGA: GIGABYTE GV-R726XOC-1GD R7 260X 1GB GDDR5 PCIE ~ 32.286 Ft
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~ 12.941 Ft
Táp: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX ~ 13.119 Ft
Ház: SHARKOON Vaya ~ 9.309 Ft
Összesen: 114,158 FtTalán ez még belefér, de ha meg nem akkor marad az eredeti alaplap ami majdnem 3 ezerrel olcsóbb.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
salieven
aktív tag
1. Mire fogod használni a gépet?
- elsősorban játékra néha 1-2 renderelés2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
- mindennel (alaplap, vga, ram, proci, táp, gépház, procihűtő etc.)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- alaplap + proci a mostanit amd-set szeretném lecserélni intelre4. Mennyi a kereted rá?
- egyenlőre nincs de igazából nem szeretném a 100k túllépni5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
- 1080p a vga meg egy HD7950Tessék mindenre válaszoltam elméletben.
PSN: salieven
-
-
InterFox
senior tag
Ezt, hogy érted?
Igaz, hogy nekem 1GB-os verzió volt, de nem vágom, hogy nem tudja kihasználni a 2GB-ot?
Crysis 3-nál pl. jól jött volna 2GB, mert élsimítás nélkül is rendre többet akart zabálni mint 1024MB vram.Persze, ha tud vegyen erősebb kártyát, csak felcsillant a szemem a 7790 hallatán, mert tudtam, hogy remek kis kariról van szó.
PSN ID: interfoxthedead
-
Kreg91
újonc
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az ssd-t mindenki nagyon favorizálja ahogy látom, de sajnos Jimmy66 hozzászólásából kiderül a keretet erősen túllépem, ezért ezen mindenképp spórolnom kell, és ezt a legkönnyebb később pótolni. (ami még azért is fantasztikus hír, mert amikor ezt kinéztem 254 ezer körül volt, nekem minden darabra rémlik egy alacsonyabb összeg, lehet akcióban volt, vagy ennyire megy fel mindennek az ára?)
Összeszerelésre én is gondolkodtam azon, hogy onnan veszem ahol vállalják, de sok rosszat olvastam ezzel kapcsolatban, na meg félek, hogy nem azt teszik bele amit kértem, de a videós ötlet megfelelőnek tűnik, azt hiszem ezt fogom majd alkalmazni.
A ház tipp nagyon jó, mert annyira nem voltam oda ezért a kéken ragyogó ufóért, de ShellKretor oldalán a ranglistán ez volt jó áron elől. (bár most megnéztem a fd3k tesztjét, abban van frissített lista és ott szerepelnek egymás mellett) És a házon való spórolás lehetővé is teszi a másik monitort, így azt a cserét is megfogadom.
A videókaris kérdésemmel még benézek a másik fórumra, de azt hiszem ez most már a keret miatt r9 270x lesz.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a rám szánt idejét!
-
đe$|re
senior tag
1: Az FX6300 túlárazott? Mi van?
2: Maradjunk 21-22k-nál az alaplap esetében.
3: Lecserélni a gyári hűtőt? Ha nem tuningolja, akkor teljesen felesleges.(#64057) DrDobos: Mennyi a maximum, amit a procira szánnál?
(#64059) MurdR :
Gigabyte 970A-UD3 21,5k
Gigabyte 970A-UD3P 22,5kHa nem tuningolja, akkor a 10k+-os hűtő teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
Csao!
Erről vélemény???
Vagy valami tök más kéne? -
MurdR
veterán
Most nézem, még ház is kell. Egy alap egyventis ház 4000től már kapható, de nem vagyok benne otthon.
Az a ház+táp kombó jónak tűnhet elsőre, de 8k-ért már szinte tápot sem veszel.
Megy egy pü.hogy honnan tudsz egy kicsit olcsóbban vásárolni, hogy ne lépd át annyira a keretet.Megint én
50 az húzós. akkor egy WD AAKX HDDvel tudsz fogni 1-2000et, de az csak 500as, illetve nézel a foglalatba egy Celeron procit (s1150). De sokat nem fogsz vele.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
megint én
őstag
Ez esetleg milyen?
Vagy felteszem másképp is a kérdést.
Ha most akar cserélni a főnökasszony egy Kb 1998-1999-ben vásárolt gépet, ami várhatóan megint jó sokáig volgja szolgálni, akkor mit ajánlotok?Közbe Te is írtál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs