Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe


SyMbioTe
Ármester
LOGOUT blog

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#7587) TGWH válasza #98593280 (#7583) üzenetére


TGWH
őstag

Kérdés: ha van 1tb hdd-je, nem érné megvárni, amíg lejjebb mennek az ssd árak, és majd később venni bele?

Én speciel a fordítottján gondolkodom. Igaz, nekem csak külső hdd-m van, régi sata I 320gb-os vinyó úgy néz ki még élni fog egy ideig...
Gondolom átküldötök a házas és tápos témába, de 1-2 hónap múlva tervezek gépet venni :D valahogy mégis ugyan azt a kérdést fogom feltenni, mert egybe tartozik.
Szóval szeretnék spórolni ahol csak lehet. Erősen gondolkodom egy új Ivy Bridge procin, a legkisebb i5 3450 kb. az i5 2500k-val van egy árban. Tesztet még nem néztem. A K-s sem lesz vészes, ha lejjebb megy az ára, már pedig szokott.
Z75-Z77-es lap kell hozzá, ami kicsit drágább, 27-ért láttam a legolcsóbbat, igaz minden földi jóval meg van áldva, pl. ránézésre jó távol a vga és a hangkártya helye, 4 db ram belemegy, stb.
A keret olyan 180-200-220 lenne. 180ról indult, de abba nem hinném, hogy beleférek. +52 ezer a Dell U2312HM + kábel + szállítás + pixelgarancia nem tudom kell-e, végül is max megszívom a visszapostázással, nem? Nem az hogy skót vagyok, de mégis :D
Szóval úgyis változnak az árak, de valami jobb tápot + házat tudnátok mondani? Azokat elkezdem keresgélni, aztán szépen lassan összeáll v.mi. Eddig ott vagyok, hogy az alsó tápos ház jobb, és egy-egy venti előre meg hátra mindenképpen kell. A procik alap hűtőjével szerintem semmi baj, ha K-s lesz, úgyis le lesz idővel cserélve, ha meg nem, akkor meglátjuk zajos lesz-e idővel. De azért egy-két ezrest rászánnék a két ventire is, valami önszabályzó van?
SSD kell, vinyó és dvd író nem. Hangkártya, egér, billentyűzet meg majd idővel be lesz szerezve, hangfal szerintem még jó. Most már az 1600mhz-es ramok is játszanak, végül arra jutottam legyen 8gb, mivel hosszabb távra tervezek. A másik fix pont a hd7850-es. 77w-s ivy-hez akkor elég lenne egy minőségi, 400-450w-s táp? Hogy mire kell, azt szerintem tök felesleges leírnom, a jó öreg p4-est szeretném leváltani. Ami már nem futott el rajta azt röhögve megeszi egy kisebb gép is, de van pár rpg, ami alá azért kellene az erő. AMD proci most már nem érdekel, leszerepelt a Bull-t, pedig azon is gondolkodtam tavaly... monitor + vga párosnál szerintem jobbat nem tudtok mondani, ott hajlandó vagyok kicsit többet költeni, de most, hogy a minőségi kijelző is elérhető korrekt áron, a világért nem hagynám ki.

Kb. eddig jutottam pár hónap alatt. Tudom, hogy nem jó spórolni, de az ésszerűség határain belül muszáj, mert sok minden összejött... Pl. van valami megfelelő, jobb ház 10 ezer alatt?

Nos, nem hinném, hogy ez egy szokásos gépkérő hsz :D
Szóval ami nem kell: bill, egér, hangkártya, hangfal, hdd, odd.
Ami nagy valószínűséggel lesz: hd7850, Dell U2312HM, ivy bridge.
Ehhez kéne nekem egy korrekt ház, táp, spórolva, a lehető legolcsóbb alaplap, 8gb ram, ééés más nem :D De ha tudtok jobbat, meghallgatom.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.