Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#7501) Magicrat


Magicrat
tag

Sziasztok!

Egyenlőre merőben elméleti kérdésem lenne.
Valszeg év végén :DDD tudom majd frissíteni 6-7éves konfigomat, de már most ezen agyalok :))
Eddig csak intelben gondolkodtam, de miután megláttam haver hasonló agymenését amd terén, ott jobb árúak az alaplap+proci kombók. Az amd-hez eddig hozzá se szagoltam, és most, hogy olvasgatok teljes a káosz :K FM1 vs AM3, feloldott magok stb...
Szóval, van az alábbi konfig és utána a kérdések:

ASROCK Z77 Extreme4 41,2e
I5-2500K 52,9e
GIGABYTE GV-N560OC-1GI GTX560Ti 1GB 54,9e
Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 12,9e
Alpenföhn Brocken 11,4e
Be quiet! Pure Power 530W BQT L7 17,0e
OCZ Agility 3 SATA-III 2.5" SSD 60GB 19,8e
500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MBc 18,9e
NEC ad-7280S 4,4e
BitFenix Shinobi Midi-Tower USB 3.0 - black 17,6
ÖSSZESEN: 251,1e

1 jó-e ez így, kilóg-e valami teljesítményben föl/le a konfigból?
2 hasonló minőségben milyen alaplap+procit ajánlanátok amd szinekben?
3 lehetne faragni az árból, valszeg nem lesz ennyim rá, csak álmodozom :O
4 jó ötlet-e amd alap+nvidia vga? (szeretnék nvidiát vga-nak)

Némi magyarázat: Főleg játékra kellene és azért veszek tuningos cuccot, mert valszeg megint nem tudok majd jópár évig gépre költeni és jól jön majd az a lehetőség, +Ivy bridge+pcie3
Köszi és üdv
Magicrat

(#7502) TGWH válasza lamadou (#7496) üzenetére


TGWH
őstag

Most ezt nem értem... 200ból már egy erős játékgép építhető...
Ha elsősorban tv meg torrentre kell, akkor csak az asztali pc marad, mint írták.
A hűtés hangjával semmi probléma, egy átlagos ház is megtenné, egyszerűen nem fogod hallani, főleg ha a prociban lévő igp-t használod...
Ha meg az a cél, hogy egy mini pc-t vegyél, akkor azt meg nem lehet játékra használni, mivel akkor melegszik, és a kis pc-k lényege, hogy nincs sok hely, nem fogyaszt sok áramot, főleg ha egész héten hajtod. Ha nem fogyaszt sok áramot, nem melegszik, nem is tud fullhd játékot futtatni. Ha passzív hűtés akkor meg hangja sincs, és képes leadni a minimális hőt, amit termel.
Szerintem döntsd el, mit szeretnél, mert a kettő együtt nem megy, valamit fel kell adnod. Én azt mondanám, legyen egy normál ház, 200ból már egy szép darab is kijön.

Chaser, azt nem hinném, hogy 10 fok eltérés ennyit számít... egy hardvert nem arra terveznek, hogy 30-50 fok között fog működni... meg különben is, ha hidegebb országban használják, és pl. 20 fokos a szoba, tönkremegy? Szerintem még a mínuszokat is bírják.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#7503) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Szeretnék újítani procit+lapot+memóriát és ha kell tápot és procihűtőt.

Videokódoláshoz és rendereléshez kell a gép.
Nem érdekel hogy intel vagy AMD, és hogy hány magos, csak az hogy kb. 50 ezer Ft-ból a legjobb ár/érték arányú gépet hozzam ki. A teljesítményt tuninggal együtt értem de csak annyira akarom húzni a procit, ami elérhető kifejezetten halk léghűtéssel - lehet több lassan forgó venti.

Előnyös lenne, ha a hűtőt és a tápot sem kellene lecserélnem.
Jelenleg egy Zalman 7700 CU és egy 400W-os Coolink van a gépben.
Később szeretnék bele venni valami GF 570 körüli karit.

Az alaplappal szemben semmilyen cifra elvárásom nincs, nem kell rá semmi spéci csatoló, elég, ha megbízható, hosszú élettartamú, és nem állja útját a tuningnak ésszerű mértékben.

Mit javasoltok?
Szóba jön, hogy megtartom a jelenlegi 965P-s lapomat (elvileg egy E8400 belemegy)? :B

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#7504) Coolmat válasza Magicrat (#7501) üzenetére


Coolmat
őstag

Szia!

Év végéig még nagyon sok minden változhat, lásd most fognak kijönni az Ivy Bridge procik, év végére pedig már biztosan átveszik a Sandy Bridgek helyét minden árkategóriában. AMD is ki fog jönni talán egy ráncfelvarrott Buldozzerel, aminek sikeressége kérdéses... VGA-k terén meg jönnek a 6-os szériás Geforceok, az AMD 7-es széria már megjelent, de még drága kicsit (év végéig biztos lejjebb megy az áruk), SSD-ből könnyen lehet, hogy év végén ugyanennyiért már 120GB-sat lehet majd kapni, HDD árak is normalizálódnak talán addig stb. Szóval kár ennyire előre eltervezned a dolgot, mert még 25-ször át fogod variálni az egészet (saját magamon is tapasztaltam ezt, pedig csak 2-3 hónappal előre kezdtem el tervezni :) ).

(#7505) balpis válasza gyenesmartin (#7482) üzenetére


balpis
őstag

500-as vagy 1000-es Samuk (HI-s vagy SI-s, nem a HJ vagy SJ még) vannak nálunk. (a pontos méretre és tipusra nem emlékszem.
Nyitott a ház oldala - rack-be való lenne és hogy a házventiket ne kelljen maxon pörgetni, ezért nyitottak most -, a HDD-k teljes felületükkel szabadon, mintha az asztalra lenne kirakva.
Nem mondom, hogy forró, de bőven kézmeleg - valahol 35-40 fok között.
Igaz, ezek pörögnek rendesen folyamatosan...
Ha házban, minimális ventiláció van, akkor lazán 30 fok alatt tud maradni folyamatos működés közben is - pl. az asztali gépemben.

(#7486) Chaser: csak azt tudom, hogy mikor pár éve meghalt a HDD-m a notebookban, akkor úgy tudtam lementeni róla az adatokat, hogy ráraktam a légkondira pár percre. Ezután vagy 10 percig élt. Utána meghalt. Újra hűtés, további mentés. stb....
Azaz a hideg jót tett neki.

[ Szerkesztve ]

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

(#7506) slayer007 válasza Magicrat (#7501) üzenetére


slayer007
tag

Üdv!
Először is, az 1gb-os videokártya lesz az első limited szerintem. Keress 2gb-s verziót, de én inkább radeon felé pislognék, mert videokariban szerintem most erősebbek.
Az alaplap szerintem túlzás... 25-30k között már vannak jó kis tuning lapok :)
Az OCZ ssd-t sokan szidják, samsunggal jobban járnál.
Meg mondjuk én egy corsair vengeance memóriát raknék bele, de ez már teljesen személyes választás :D
Amúgy az amd és az nvidia kijön egymással gond nélkül :)

Ha faragni akarsz belőle, sztem tudsz egy 15k-t az alaplapon... na de a videókari meg drágább lesz, ha 2gb-t akarsz :)
Én személy szerint a hd6850et v 6870et nézegetem mostanában, (39k volt iponon 1 hete kb)
árához képest szerintem az éri meg a legjobban... már ami teszteket nézegettem, azok alapján (de itt lehet meg fognak cáfolni a többiek).
Ja és AMD procit most kenderbe veri az Intel, főleg játékok terén.

Im insane, what's your excuse?!

(#7507) Magicrat válasza Coolmat (#7504) üzenetére


Magicrat
tag

Igen, tudom, hogy sokminden fog változni. De valszeg nem 25-ször, hanem vagy százszor átírom addig. A 6-os szériás GF-ra meg nem lesz pízem szerintem, nem fognak akkorát esni, én még ebből a konfigomból is faragnék. Igazából ez a "mi lenne, ha most venném" konfig-om", addig tényleg nagyon szét fog esni, mire megvehetem...
Az ssd mérete nem annyira fontos, rajta lesz egy win7,+alap progik+1-2 game és kész, ott a sebesség fontosabb :)

Slayer007: ok, utánanézek a 2gb-os vga-nak, ha meg nincs, majd lesz jó árban.
Hmm, OCZ-vel mibaj van, hol és mit szidnak rajta? Asszem abból is most jött ki a kövi verzsön
Igen, a memórián még lehetne javítani, valszeg ez a legrugalmasabb tétel a táblázatban...
Hát AMD-s vga-t nagyon nem szeretnék, sajnos hiába jók a teszten, többször befürödtem velük driver vs. játék problémákkal, ezt hanyagolom, megfogadtam.

Köszi a válaszokat
Magicrat

[ Szerkesztve ]

(#7508) lamadou válasza TGWH (#7502) üzenetére


lamadou
senior tag

Nem önmagában a kis méret a cél, sokkal inkább az esztétika. a ház amit fezlergabor javasolt, úgy tűnik pont egy jó kompromisszum. Jól néz ki, nem túl nagy, de mégis elfér benne minden és még bővíteni is lehet később.
A HDMI-ről: mivel nem csak a gép használja a TV-t, így nem ideális ha arra van kötve a hang. Eddig nem volt még semmilyen gondom a HDMI-vel [igaz, még csak másfél éve használom aktívan]

fezlergabor: köszi a javaslatot! igencsak tetszetős, holnap kicsit jobban körbejárom a témát.

(#7509) nihill válasza TGWH (#7493) üzenetére


nihill
őstag

Ne viccelj már, a scart kábel nemhogy a FullHD, de még a HD-Ready felbontás átvitelére se elég, 720x576-ot tud maximum. Ezért van HDMI az új TV-ken scart helyett, nem azért mert mozog vagy nem mozog a csatlakozó.

[ Szerkesztve ]

(#7510) #98593280


#98593280
törölt tag

A jurószkárt az nem analóg csak?:) de utáltam, állandóan szétestek és díjbirkózónak kellett lenni hogy be lehessen dugni:)

[ Szerkesztve ]

(#7511) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Üdv!

Nagybátyám kért, hogy nézzek neki valami gépet csak netezésre! Ezen kívül semmi másra nem kellene. Én első körben egy SB konfigra gondoltam (lap valami alap, kicsi Celeron, házból is elég lenne a Codegen amit ajánlotok az olcsó gépekhez, 350-es FSP táp, HDD (nem kell olyan óriási), VGA nem kell - mindez újonnan). Monitor, bill, egér nem kell. Használt is játszik szóval lehet 775-re is gondoltam vagy abból 1155, még nem tudom pontosan de a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen!

Szóval ár nincs megadva, de a legjobb lenne ha minél olcsóbb lenne! Kérnélek titeket, hogy két konfigot írjatok. Egyet újonnan, egyet pedig használtan.

Előre is köszi! :R

(#7512) roberto211 válasza Tomi0703 (#7511) üzenetére


roberto211
őstag

Pl:

Lap: Asrock h61m-gs (én is ilyet rendeltem most)
ram: bármilyen ddr3 1333as, ha csak netezésre kell, még 2gb is elég..
proci: Celeron G530
Ház: Valami alap codegen
Táp: Ahogy mondtad egy 350es fsp,
winyo: ph ról egy 160as, kb
kb 40-45k ból kijönne..

Használtan meg pl ez: LINK

Remélem tudtam segíteni

Üdv: R

[ Szerkesztve ]

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#7513) sketchifun válasza Tomi0703 (#7511) üzenetére


sketchifun
senior tag

Szia.

LAP: Asrock HM-GS ~12k
CPU:Intel Celeron G530 ~12k
RAM: Patriot 4096MB 1333Mhz ~6k
HDD: Apróról 250gb 100/100 ~10k
PSU: FSP-350-60apn ~8,5k
HÁZ: CODEGEN Q3345-A2 ~3k

SUM: 51,5k
Mai viszonylatban netezésre bőven jó CPU, megbízható alaplap, és 4 giga ram, ami későbbi fejlesztés során jól jöhet.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#7514) TGWH válasza nihill (#7509) üzenetére


TGWH
őstag

Nem vicceltem, csak nekem régi tv-m van. A példát nem értetted.
A hdmi meg azért szar, mert az az első csatlakozó, ami megdöglik... lehet 100 tv-ből ,,csak'' 60-nak hal meg a hdmi csatija, és ebből is csak 15 a garancia lejárta után, de ez bőven elég. Egyszerűen hosszú távra nem üzembiztos megoldás. Ha mozog, akkor meg főleg hogy megdöglik a kábel is... oks, üzemi körülmények között mondták fel a szolgálatot a hdmi kábelek, de ez is bőven elég, az meg főleg, hogy a csatlakozóik mezei usereknél mentek tönkre ilyen arányban, ha nem magasabb százalékban...
Ha a hangfalat a pc-re kötöm, akkor max sima tv műsoroknál nem lesz 7.1, ami azért nem akkora hátrány...

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#7515) nihill válasza TGWH (#7514) üzenetére


nihill
őstag

Meghaló HDMI csatikról én is olvastam, de ezek inkább azért vannak, mert elméletben hot-plug, gyakorlatban meg nem feltétlenül...

(#7516) fogirobi válasza TGWH (#7514) üzenetére


fogirobi
senior tag

Ezt te hol hallottad vagy hol olvastad? Nagyon kíváncsi lennék rá! :DD Ez most pattant ki a fejedből? Soha életemben nem hallottam olyat, hogy valakinek is meghalt volna a hdmi csatija...

(#7517) Tomi0703 válasza roberto211 (#7512) üzenetére


Tomi0703
őstag

Köszi! :)

(#7513) sketchifun: Kb. újonnan én is erre gondoltam. Most nézem, hogy az előző hsz-emben kihagytam a ram-ot. :D Köszönöm neked is.

Full használtan esetleg (inkább afelé hajlik nagybátyám)? Kritériumok itt. Talán érdemesebb lenne egy komplett gépet venni használtan. Bár szerintem elegendő nekik a 775 is... bőven. Ha lényegesen olcsóbb a 775-öt akkor inkább azt (mert minden forint számít :D )

Köszi! :)

(#7518) bluemirage válasza fogirobi (#7516) üzenetére


bluemirage
őstag

HDMI csati 2800 Ft, 1,5 méter HAMA 3 nap után halt meg egy Pana S68 és egy Philips 7496-osom között. A blokkját elvesztettem így kérésedre postán megküldöm a kábelt, ha állod a pár száz forintos postaktg-et. Privátban írj, ha érdekel... jól járhatsz, hiszen az ilyen kábel nem romlik el... ;]
Helyette vettem 2600 Ft-os 1 méteres Philips HDMI-t az most még jó.
Valóban kényes és drága kábelek. Néhány méteres hossznál már nagyon-nagyon húzós egy korrekt kábel ára. A felett meg aranyárban van. A HDMI jelátvitel-t nem nagy távolságra optimalizálták és ezért komoly árnyékolás kell. A csatlakozó is bizonytalan. Hasonló a helyzet a régi S-Videó kábelekhez. Azok is max 1,5 méterig voltak jók, afelett már jöttek a gondok. Sokáig az volt a kompakt analóg átvitel csúcsa.

Meliora sunt bono inimica

(#7519) TGWH válasza fogirobi (#7516) üzenetére


TGWH
őstag

Javítottunk eleget, azt hiszem ez elég infó :D ami megdöglött, az nagyrészt hdmi hibás volt...

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#7520) kiralyvagyok


kiralyvagyok
csendes tag

Sziasztok.
Össze tudna valaki állítani 100k-s kerettel egy 1155-ös gépet? ATI kártyával(valami erős), 4magos(szóval i5, i7). Ez házban, táppal. Nagyon megköszönném. :D Kösz.

(#7521) sketchifun


sketchifun
senior tag

Hát, necces, de egy próbát megér, nézzük mi fér bele Core i5-be és HD6850-be.

LAP: Asrock H61M-GS ~12k
CPU: Intel Core i5-2310 BOX ~45k
RAM: Curcial 4096mb 1333Mhz ~5k
HDD: Apróról 100/100 ~10k
VGA: VTX3D HD6850 ~33k
HÁZ: Olcsó Kodegány ~3,5k
TÁP: FSP400-60apn ~9k

SUM: 117,5k
Ennél olcsóbban aligha jössz ki, max használt procival és vidikarival.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#7522) horush válasza kiralyvagyok (#7520) üzenetére


horush
addikt

1. hsz a barátod.. Használt is jó?

sketchifun: Az egy dolog, hogy a hozzáértéssel nem rendelkező vevő mit kér, a másik pedig, hogy mi ajánlott, s mi oldható meg. Egy 6850+i5 kombót ne tegyünk már 0 szellőzéssel rendelkező kodegen házba. Meg ez eleve 120k lett 100 helyett.. :U Apróról véve kb. az egészet talán megoldható lenne 100-ból.

[ Szerkesztve ]

(#7523) #98593280 válasza kiralyvagyok (#7520) üzenetére


#98593280
törölt tag

Én nem adnék pénzt 3 ezres kodegen házért. Inkább egy i3:

LAP: Asrock H61M-GS ~12k
CPU: Intel Core i3-2100 3.1Ghz LGA1155 ~28k
RAM: Curcial 4096mb 1333Mhz ~5k
HDD: Apróról sata2 250-500GB ~10k
VGA: VTX3D HD6850 ~33k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
TÁP: FSP400-60apn ~9k

SUM: ~105k

(#7524) tototos


tototos
őstag

Sziasztok!

Egyik ismerősömnek szüksége lenne egy számítógépre. Netezésre filmnézésre használja csak. Monitor bill, egér van. Érdemes használt irodai gépeket venni mint például ez vagy aprón nézzek szét és darabokból rakjam össze? Körülbelül 40 ezer forint a keret.

(#7525) feri1 válasza horush (#7456) üzenetére


feri1
aktív tag

Szia!

Most azt mondták a következő videokártya is elég:
GF GTX 550 TI ami 36090 Ft.
Szerinted?

(#7526) Coolmat válasza feri1 (#7525) üzenetére


Coolmat
őstag

Szia!

Ennyiért már lehet kapni GTX 560SE-t ami gyorsabb, de inkább HD6850 lenne a legjobb választás ebben az árkategóriában.

(#7527) slayer007 válasza feri1 (#7525) üzenetére


slayer007
tag

Hali!
Én is inkább a HD6850-re voksolnék, a Sapphire-nak van 2gb-os kiadása belőle, ami iponon nemrég még 39.000 HUF volt... most 47.000-re felment valami okból, ha tudsz várni rá, esetleg lehet hamarosan visszaesik 40k alá... :)

Im insane, what's your excuse?!

(#7528) horush válasza slayer007 (#7527) üzenetére


horush
addikt

Nem ér az annyit. 1GB-os ilyen erősségű kártyából bőven elég 34k-ért..

(#7529) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Most hogy megjelent az Ivy Bridge lesz esetleg árcsükkentő hatása a Sandy-kre nézve?!
Elkövetkező hetekben várható PC fronton árcsökkenés egyéb hardverek közt?
SSD mennyire fontos hétköznapi használatra egy hozzá nem értőnek, mint amilyen én is vagyok? Ha nem számít akkor marad egy 250-500GB apróról.
Ha nem lesz semmi változás akkor ezt a konfigot néztem ki magamnak eddig:

ASROCK H61M/U3S3
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
ASUS EAH6870/DC/2DI2S/1GD5/V2 PCIE
OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G
BITFENIX Shinobi Window
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX

Lényeg hogy FHD-ban mindent vigyen a lehető legjobb minőségben. Procit érdemes húzni vagy elég lesz alapon is? Húzni mennyire komplikált? Milyen coolert ajánlotok hozzá?
Valamit érdemes javítani a konfigon?

:R

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#7530) TGWH válasza gyuromoj (#7529) üzenetére


TGWH
őstag

2500k-hoz nem kell 1600mhz-es ram.
2500k nem kell egy ,,hétköznapi használatra egy hozzá nem értőnek''.

IB biztos lenyomja az árakat. A legkisebb 55 ezer forint, ami az 52 ezres 2500K-hoz képest nem rossz. Ha jól sejtem, mihelyst több boltban is megjelenik, talán cirka 4-5 ezret lemegy az ára. Talán becsúszik egy-két héten belül 50 alá.

SSD gyorsítja pl. a játékok és a win töltését.
Procit húzni ne akarj, pár évig szerintem felesleges. Cirka +10k a hűtő rá.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#7531) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

moin,

adott egy ~140-150ezres keret, amiben egy gépnek kellene lennie, főleg játékra és filmnézésre, de lehet használt alkatrészekből is. (ház, vga, stb.)

monitor pipa (fullHD), normálisabb egér+keyboard kell hozzá.

ha egy iránymutatást írtok, megköszönjük :R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7532) #98593280 válasza Mr.Csizmás (#7531) üzenetére


#98593280
törölt tag

LAP: ASROCK s1155 H61M-S/BULK B3 DVI ~ 12k
CPU: INTEL CORE I3-2120 3,30GHz/3MB s1155 BOX ~ 29k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 6k
HDD: WD SATA3 Caviar Blue 250GB 7200rpm / 16MB ~ 16k
VGA: Gigabyte PCIe GV-R687OC-1GD - HD6870 1GB + Deus Ex ~ 48k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ ~ 9k
HÁZ: XIGMATEK Asgard Pro ~ 13k

Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 139k

Esetleg ha nem kell ODD és újabb H77-es deszka érdekel:

LAP: ASRock s1155 H77M ~ 20k
CPU: INTEL CORE I3-2120 3,30GHz/3MB s1155 BOX ~ 29k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 6k
HDD: WD SATA3 Caviar Blue 250GB 7200rpm / 16MB ~ 16k
VGA: Gigabyte PCIe GV-R687OC-1GD - HD6870 1GB + Deus Ex ~ 48k
ODD: win7 install pendrive-ról
TÁP: FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ ~ 9k
HÁZ: XIGMATEK Asgard Pro ~ 13k

Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 142k

[ Szerkesztve ]

(#7533) nihill válasza gyuromoj (#7529) üzenetére


nihill
őstag

Ebben az alaplapban nem fogod tudni tuningolni a 2500k-t. Egy 2320 is simán elvinné neked a gépet, a húzott proci helyett inkább a videókártyába rakd a pénzt, 560ti pl. De a 6870 se rossz persze, de a 2500k nem kell mellé.

Az SSD nagyot dob a sebességen, persze azért nem árt mögé egy HDD is mert gondolom 60GB az kevés lenne neked ebbe a gépbe.

[ Szerkesztve ]

(#7534) balpis válasza gyuromoj (#7529) üzenetére


balpis
őstag

- húzni nem kell a 6870-hez a 2500K-t, határesetben még egy i3-2120 is elég lehet hozzá. A legkisebb i5 is bőven sok neki.
- húzni nem is lehetne H61-es lapban, ahhoz P67 vagy Z68, Z75 vagy Z77 kellene.
- bármely 1333-as RAM is megfelelő, semmi előnyt nem kapsz az 1600-astól
- a konfig egy i5-2300/2310/2320/2400 procival is bőven elegendő és olcsóbb RAM-mal is. A 2500K felesleges, pénzkidobás ebben az esetben.
- A gyári CPU cooler is elegendő lesz. ha mégis hangosnak éreznéd később, bármikor tehetsz rá 6-8k-ért valami komolyabbat.
- a házba tennék hátra egy AC F12 Pro (estetleg PWM-es) ventit

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

(#7535) Mr.Csizmás válasza #98593280 (#7532) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

köszönjük szépen.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7536) Bici válasza Bici (#7503) üzenetére


Bici
félisten

Erre valaki?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#7537) nihill válasza Bici (#7536) üzenetére


nihill
őstag

Ha kimondottan videókódolás a feladat arra az 50k nem elég. Ennyiből egy alap i3 félkonfig jön csak ki, de jobb lenne az i5-i7. Az i5 kb. 70k-ból jönne ki.

(#7538) Bici válasza nihill (#7537) üzenetére


Bici
félisten

nincs kőbe vésve az az 50k, de 70k már sok, az biztos.
Az a lényeg, hogy 50 körül a lehető legnagyobb render és video kódoló kakaó jöjjön ki.
Jelenleg egy E1200-zal dolgozom ami alapon (1600Mhz) megy. Ez is hazsnálható, csak néha unatkozom közben. :D

Első körben egy E8400-at akartam venni, mert kb. elég lenne az is, ha jól meghúzom, de hátha van jobb ár/értény arányú konfig...
Ráadásul ki tudja, hogy egy E8400 meddig húzható egy 965P lapban... :U

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#7539) nihill válasza Bici (#7538) üzenetére


nihill
őstag

Ja hát E1200 hoz képest nagyot lehet lépni 50k-ból :)

Asrock H61M-GS 13k
i3-2120 30k
4GB RAM 6k

Tápod elbírja, proci hűtőt adnak vele, tuningolni nem lehet de nem is kell.

most olvasom:
^^"Később szeretnék bele venni valami GF 570 körüli karit"
Ha játékra akarod akkor arra kevés lesz alá ez a gép, oda i5 kéne.
Ez a gép játékra max. kb. 6870 vagy 560 nem TI kártyához elég.

[ Szerkesztve ]

(#7540) Mr.Csizmás válasza Bici (#7538) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Ez is hazsnálható, csak néha unatkozom közben.

ennyiből inkább vedd meg az Asimov, Lem, Clarke könyveket, és olvasgasd amíg malmozik ;) :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7541) Bici válasza nihill (#7539) üzenetére


Bici
félisten

Köszi a tippet, megnézem ezeket. :)

A GF570 csak egy tipp volt, jó egy GF550 is. :) Nem vagyok nagy játékos, inkább a CUDA-t és a PhysX-et próbálgatnám a 3D-s progikban.

(#7540) Mr.Csizmás: A munkahelyi E8400-el superul lehet dolgozni, nem is kell nekem sokkal erősebb, csak arra törekszem, hogy minimál pénzből minél inkább kitoljam a következő gépvásálást. :)
A E1200-as konfigot majdnem négy éve vettem, és csak az utóbbi hónapokban kezdett zavaróvá várni a sebesség, amitóta több a fusi munka. :) A mostani gépet is hasonló szemlélettel keresem.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#7542) tototos


tototos
őstag

valaki? (#7524) tototos

(#7543) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Köszönöm a segítséget. Azok alapján amit mondtatok alakítottam egy kicsit:

i5-2300
ASROCK H61M/U3S3
kingmax 2x4gb 1333mhz
gtx560ti (448)
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
CM Elite ház :F (10-12k)
hdd majd apróról(ssd pedig kilőve)

Ez így akkor elegendő lesz 1080p-s játékhoz maxon egy darabig?

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#7544) #98593280 válasza gyuromoj (#7543) üzenetére


#98593280
törölt tag

A CM Elite házzal van egy kis gond, nincs bennük kábel support.

(#7545) bluemirage


bluemirage
őstag

Emlékeztető tömörítéses ajánlásokhoz
#7394-es hozzászólásban egy halk gép kellett a TV-ből felvett .ts állományok átkódolására és utána tömörítésére.
Akkor az SSD vs 2 vs 1 winchi, IGP vagy passzív diszkrét VGA, ha diszkrét, akkor melyik Nvidia vs AMD stb... fronton volt konstruktív vita.

A grafikus processzor erejével tömörít az új WinZip

AMD OpenCL-jével egyenlőre...

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#7546) nihill válasza gyuromoj (#7543) üzenetére


nihill
őstag

Ez így teljesen jó gép lesz FullHD játékra. Esetleg i5-2320 csak párszáz forinttal drágább mint az alap 2300, annyiért meg miért ne.

(#7547) Cagm^c


Cagm^c
tag

Üdv!

Gépújításra adtam a fejem, a lényeg az lenne, hogy a jelenlegi gépem alapjaira szeretnék egy újat építeni.
Jelenlegi gép: ASUS M3A32-MVP Deluxe/Phenom 9850BE@3.2GHz/CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz/VTX HD6870/WD 500GB/Thermaltake Xaser VI/Zalman CNPS9700/Corsair VX550W
Ami cserélve lenni:
Alaplap: ASUS P8H77-V
CPU: Intel i5-3550
Memória: 2x[CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B 1.5V] Azaz 16GB memória összesen.

A szempontjaim: Leginkább játékra kell a gép. Tudom, hogy a VGA kevés lesz ennek a procinak, de arra most nincs keret. Legközelebbi gépfrissítésnél az lesz cserélve. A sok memória azért kell, mert előfordul, hogy 3 virtuális gépet is kéne használnom, és nem szeretek a memóriával fukarkodni. :B Tuning nem érdekel.

Amiben a leginkább a segítségeteket kérném:
1. Jó-e ez a memória ehhez az alaplaphoz/processzorhoz?
2. Jó-e ez az alaplap ehhez a processzorhoz?
3. A SATA 1-es merevlemezem működni fog-e ezzel az alaplappal.
4. Tuning nélkül elég-e egy gyári CPU hűtő?

(#7548) horush válasza Cagm^c (#7547) üzenetére


horush
addikt

Ez az alaplap feleslegesen drága. Inkább Asrock H77 Pro4/MVP, 24k körül. A ram is drága. Az 1600-as nem rossz ötlet mondjuk, az ivy, ha jól tudom kihasználja már, de inkább ilyet vegyél: PATRIOT 8192MB Enhanced DDR3 1600MHz CL9 KIT PGD38G1600ELK.

CPU: jó kérdés, nem lett rossz az ivy, de először jóval drágábbak lesznek az SB prociknál, ergo az ár / teljesítmény mutatója 1-2 hónapig szinte biztos, hogy jobb lesz a sandynek. Jelenleg a legolcsóbb helyen 57k a 3550, míg i5-2310 például már 42-43k körül elérhető.

A hdd-d természetesen működni fog, de én vennék egyy SSD-t a windows gyorsítására. Pl. OCZ Agility 3 60GB, már 20k körül kapható, gyors SATA3-as. A felét már meg is spóroltam, még ha i5-3550-et veszel is.

A procihoz használható gyári hűtő van, de én biztos nem cserélném le rá a CNPS9700-at, hogyha már megvan.

[ Szerkesztve ]

(#7549) Speedy86 válasza #98593280 (#7532) üzenetére


Speedy86
aktív tag

Te ezeket honnan rakod össze? Esetleg saját bolt? Mert nekem olyan gondom lenne, hogy komplett gépet tudok csak venni mert vállalkozásba kellene és nem tudom lehet-e úgy számlázni mintha kompletten venném (összerakást megoldom én)

(#7550) Ribi válasza horush (#7548) üzenetére


Ribi
nagyúr

Azért az i5 3550 az i5 2500-nak felel meg, nem a 2310-nek. Olcsóbb de lassabb is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.