-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gergő170
aktív tag
válasz Kristof9094 #68998 üzenetére
Kristófkám nem mindenkinek van pénze 4.e forintos összeszerelésre és egyébként mint látod össze tudtam szerelni -.-'
És most beszéltem egy emberrel és elmondta a hibát
Vidikártyánál van a kimeneteknél az a lemez ami közrefogja őket azt lehet cserélni és 1 nagyobbat kell rá tenni mivel így nem ér be az alaplaphoz
-
Kristof9094
senior tag
Aki nem tud összeszerelni egy gépet, miért nem kér összeszerelést?
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
jeni
félisten
válasz Gergő170 #68996 üzenetére
akkor AZ ALAPLAP ALÁ A MEGFELELŐ HELYRE NEM TETTÉL BE VAGYIS NEM TEKERTÉL BE EGY VAGY KETTŐ TÁV TARTÓT ( kb egy lapon 8 vagy 9 távtartó kerül az alaplap alá ,mielőtt beszerelésre kerül a házba- az alaplap rögzítő lyukaknál minden hol kell lennie távtartónak az alaplap alatt -különben (U)ELHAJLIK AZ ALAPLAP AZON RÉSZÉN - AKÁR ZÁRLATOT IS OKOZHAT !(/U) ),ezért azon a részén az alaplap lejjebb kerülhetett.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Gergő170 #68994 üzenetére
ha nincsen bepattintva a kártya a PCI-e 16x slotba és úgy adsz neki áramot magyarán bekapcsolod azzal akár haza is vághatod a gépedet teljesen!
rendesen be kell pattanni a helyére a karinak !!! addig be se dugjad a konnektorba a 230V csatlakozót!amúgy teljesen szabványosak a hátlapi hardver lemezek és a házak helyeik,ott valami ziccer van !! ott biztos,hogy valami elhajlott!
[ Szerkesztve ]
-
Gergő170
aktív tag
válasz Gergő170 #68992 üzenetére
Sajnos nem jó ! De már tudom mi miatt !
Videó kártyán van 1 fém lemez ahol a kimenetek vannak !
És ott fel van hajlítva az 1. vége hogy belecsavarozd a házba. És ott a hiba nem megy bele teljesen a VGA az alaplapba a kis lemezhajlításuk miatt csak 1-2 mm re van és nem megy bele :|
Ezzel mit tudok csinálni ?
Mert így nem nagyon volt tervbe 30e HUF kidobása :|
-
membrandj
nagyúr
válasz Gergő170 #68992 üzenetére
Eladod a hibás vga-t , buksz rajta inkább, mint sem gariztatnád? WTF?
90% szerintem,hogy az átalakító miatt szívsz.
Esetleg nincs bepattanva rendesen a kártya, azt is nézd meg.
Ha más gépbe is kipróbáltad és ott is szar, akkor vidd vissza. 3 napon belül cserélik, még gariztatás sincs. Ha online rendelted, akkor ha jól tudom 7 v 8 nap.
Vedd ki és rakd be újra, kösd be újra. stb.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #68986 üzenetére
Gyárilag így nem jön ki lap.
Asrock b85, h81 lapot szereltem nem 1 db-ot és mindig engedélyezve volt.Gergő170:
Próbáld meg a vga-t más gépbe vagy más monitorral.Nem lehet,hogy elállítottál valamit bios frissítés után?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz membrandj #68981 üzenetére
"??
Milyen szopó? Főleg tipikus?" -- Tán nincs engedélyezve a PCI-E x16 slotban ücsörgő VGA... semmilyen módban.A VGA kártya ettől függetlenül még lehet hibás. Alaplapi speaker füttyögéséről jó lenne tudni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
membrandj
nagyúr
válasz Zsivaagoo #68978 üzenetére
??
Milyen szopó? Főleg tipikus?Ha a vga-ra dugod a monitort, akkor az megy, ha az alaplapra, akkor az. Hol itt a csapda?
Ha pedig a kártya hibás, arról nem az intel tehet.Gergő170
Fotózd már le a vga-t, ahogy a lapon van. Tápcsati rá van dugva? Erre még nem válaszoltál.
Átalakítózol vagy mivel vagy összekötve?
Mindkét dvi csatit kipróbáltad?Előre tudnánk haladni, ha 5 kérdésből nem csak 1-re válaszolnál.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz jozefgucci1 #68973 üzenetére
Gigabyt GMA770T-UD3L
Ilyen alaplap nem létezik. L nélkülibe pedig elvileg ddr2 ram megy.Szóval írd le pontosan,hogy mid van és mi kellene. Ház,táp,ram stb. mindent. Összeg is kelleni fog.
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok Urak ! Itteni javaslatra ezt rendeltem meg .: :proci I5-4690-52k
lap .: Asrock H97 PRO4 alaplap 23kÉs arra gondoltam , hogy nem adom el a lapom és a procim hanem a gyereknek dobok belőle össze egy gépet . Szinte csak Minecraft és hasonlókkal játszik ! Segítenétek kiegészíteni a többivel ?
Előre is köszi .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
jim bcs
nagyúr
válasz soultrapp #68970 üzenetére
(#68970) soultrapp
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás(#68969) Xperia.ZENO
-táp: inkább XFX Pro 450/550w-elég lesz egy kisebb matx ház is
-inkább Gigabyte GTX760
-alaplap, GIGABYTE GA-B85M-D3H
-i5-4440 ez ok
-2x4GB CL9 1600mhz: Adata XPG, Patriot Viper 3 Black Mamba, Avexir Core, Crucial Ballistix Tactical, G.Skill
-Western Digital 1TB ez is ok
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Gépbeárazó topik van?mert úgy emlékszem,hogy régen volt csak nem találom. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Talán ez lesz az utolsó hozzászólásom a témával kapcsolatban, alig egy-két hónap maradt hátra a gépvásárlásig... Gondolom újabb alkatrészek nem érkeznek, amelyek gyökeresen tudnának változtatni az összeállításon, úgyhogy a fizuig read-only módban fogok tovább a fórumozók között lenni
A lényeg, hogy az új GPU lesz, mert a 660-as topicban meggyőztek, hogy annyival nem fog többet fogyasztani a 750 Ti-nél...
Ez így megfelel? Bőven elég a táp a GTX 660-asnak is?-Chieftec CTG-500-80P dobozos táp 36 hó gar.
-Fractal Design Core 3000 USB 3.0 fekete számítógép ház 24 hó gar.
-Gigabyte GTX660 2GB GV-N660WF2-2GD videokártya 36 hó gar.
-Intel Core i5-4440 36 hó gar.
-Kingston 8GB DDR3 1600MHz KHX16C9/8 memória 36 hó gar.
-Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.Valamint ami még fontos, hogy megvehetem-e az Asrock B85 PRO4-es lapot a B85M PRO4 helyett, mert gondolom az egyik mATX a másik sima ATX... Így vajon mindennek lesz elég helye az FD 3000-ben?
Főleg a 12 USB Slot győzött meg az ATX-es lapról, ha tényleg 12 van rajta
A válaszokat köszönöm![ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
membrandj
nagyúr
válasz Csepi.I #68905 üzenetére
Házat nem ismerem, amúgy ok.
Raider kb mindenhova elég.
35-37k körül nagyon is jó vétel. Msi se rossz.
Háznak azért nézz utána, nem is hallottam még róla. Milyen házat vegyek topic.
123sylaar:
Alaplapos fórumba írj.[ Szerkesztve ]
-
123sylaar
aktív tag
Hali, van valakinek Gigabyte GA-B85M-D3H alaplapja? Írjon már rám, lenne pár kérdésem a bios-sal kapcsolatban. Konkrétan nem tudok belépni. (Egyébként működik rendesen, csak a bios nem.)
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
nextazy
csendes tag
válasz csumpa93 #68960 üzenetére
[link] nekem ilyen van, árá/érték arányban szerintem egész jó, olcsóbbat nem nagyon találsz. Elvileg a Logitechnek is van 8000e környékén hasonló minőségű billentyűzete, néhány + gombbal kiegészítve
szerk.: Akkor van olcsóbb, mondjuk én laposat kerestem, nem szeretem a mélynyomásúakat[ Szerkesztve ]
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Milyen billentyűzetet tudtok ajánlani ami világít és USB van benne, de ne legyen ilyen 15-20k. Előre is köszi a válaszokat
-
Tenager18
senior tag
válasz juve600 #68955 üzenetére
Úgy értettem nem fontos, hogy 50 meg 60fps-el menjenek a játékok De azért szeretném a legmagasabb beállításokon futattni őket. A lényeg hogy az átlag 30fps meglegyen, nekem ez tökéletesen játszható. Ha az általad leírt hardverekkel ezt meg tudom valósítani, akkor köszi
-
Vakegérke
félisten
válasz shadow1901 #68951 üzenetére
Nem vélem pofátlankodásnak, hogy tanácsot adsz, inkább köszönöm.
Csak új alkatrészeket veszek, az a tuti.
A lapon minden fincsiség megvan, amire vágyom, még PS2-es portok is. A floppyról le kell mondanom, na bumm.
A prociban az a lényeg, hogy kezeli az 1600 MHz-es memóriát, míg a G3220 csak 1333 MHz-est.
Szeretem a Geil RAM-okat, probléma nuku. Remélhetőleg most sem lesz. Az már csak plusz, hogy CL9-es időzítésű.Tény, hogy foghatnék pár ezret, de úgy vagyok ezzel, hogy évekre választok magamnak cuccost. Játszani is szeretek, így nem találom fölöslegesnek a 8 giga RAM-ot.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
juve600
nagyúr
válasz Tenager18 #68952 üzenetére
kell a 8gb ram
amit te irtál az nem jön ki ennyiből,meg játékra nem igazán kell a K-s proci
TeamGroup Xtreem ZEUS BLUE 4GB [1x4GB] 1600MHz DDR3 8.990Ft
INTEL CORE i5 3470 3.20@3.60GHz 6MB OEM s1155 (új)........ .37.500Ft
SAPPHIRE R9 270 2GB GDDR5 DUAL-X OC with BOOST .43.990Ft
XFX 550W Pro-Series Full Wired (P1-550S-XXB9) .16.500Ftezek új árak
-
Tenager18
senior tag
Sziasztok !
Úgy néz ki most jutottam el oda, hogy gépet építek játékra.
Ami van : HDD, gépház, 4GB DDR3 ram, Asus alaplap 1155-ös foglalattal.
Amit tervezek bele : i5 2500K, Radeon HD7950 3GB, valamilyen minőségi táp
Maximum 90-92ezrem lenne a projektre ... ennyiből ki lehet paszírozni ? Vagy esetleg olcsóbban egy hasonló konfig ? Valamint érdekelne, hogy elég a mostani játékokhoz a 4GB ram ? Bevallom nem vagyok hardcore gamer, ami annyit jelent, teljesen megelékszem a 30fps-el is Kimaradt, a monitorom full hd-s.
[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
válasz Vakegérke #68950 üzenetére
Ha belepofátlankodhatom:
Lapon lehet fogni, 1-3 ezret, de garancia idő bánhatja. Nem biztos hogy kell...
Procin is lehet fogni szintén pár ezret G3220-al, 200MHz nem biztos hogy ér 2-3 ezer pluszt.
Ram pedig régebben volt (kompatibilitás) problémás ez a Geil márka, mostanában nem hallottam én személy szerint róla semmi rosszat.
A hivatalos lista szerintem fizetős alapon készül...
Illetve netezgetni nem biztos, hogy vennék 8 giga ramot.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Vakegérke
félisten
válasz membrandj #68892 üzenetére
Az általad megadott irányvonalat követve keresgéltem, és a következő alkatrészekre találtam.
Alaplap: Gigabyte P85-D3
Processzor: G3420, hogy barátságban legyen az 1600 MHz-es memóriával.
Memória: DDR3 GEIL EVO LEGGERA 1600MHz 8GB CL9 Ugyan nincs felsorolva a támogatott RAM-ok közt, de bízom benne, hogy nem lesz vele gond. A mostani lapom listáján sem szerepelnek a Geil RAM-jaim, mégis kifogástalanul együttműködnek.Összértékben cirka 60 ezer Forint.
Áldásodat kérem válogatásomra, vagy szólj, ha nem jó az összeállítás, kérlek.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
kiskó
újonc
Sziasztok!
Barátomnak van egy számítógépe amit szeretne kicsit korszerűsíteni.
következőkből áll:
AMD Athlon II x4 640
4gb 667mhz-es memória (1db)
ati radeon hd 5670
420w-os corsair tápszerintetek ha ebben kicserélné a videókártyát egy hd7770-re vagy 7750-re + venne egy 1600mhz-es 4gb-os ramkártyát mire mennénk vele? ti mit ajánlotok?
Előre is köszi
-
juve600
nagyúr
válasz zolszi #68944 üzenetére
AMD Athlon II X4 760K processzor 36 hó gar.
1 db 18,976 Ft
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H alaplap 36 hó gar.
1 db 16,165 F
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10FK2/8 memória 60 hó gar.
1 db 23,010 Ft
Sapphire R7 265 2GB DDR5 Dual-X 11232-00-20G videokártya 24 hó gar.
1 db 40,606 Ft
Összesen: 98,756 Ft -
Mengele
tag
Hi
A mostani gepem-
Asus H81M-C,Intel Core i5-4570,8Gb 1600 DDR3,Zotac GTX670 2Gb,FSB 500W.
Minimum 3 evre vettem meg.
Jatekra persze.Lehet jobban jartam volna ezzel a konfigggal?
Gigabyte 970A-DS3P,AMD FX 8320,8Gb Ram,Sapphire R9 280 3GB DDR5.
Remelem jol vallasztottam.
A Helpet elore is koszonom
-
zolszi
tag
Sziasztok.
A régi 2 magos gépemet akarom fejleszteni, hogy az újabb játékok is menjenek, illetve akkor nem kell konzolt vennem. Tudnátok nekem egy konfigot ajánlani? Ház és táp nem kell, az jó a régi gépemből. A régi cuccokat meg megpróbálom eladni.
max. 100 e Ft-ig.Köszi
Xiaomi MI A1, Lenovo T400
-
membrandj
nagyúr
válasz dulifi #68940 üzenetére
fifa 15 még szo -szo, de gta 5 már komolyabb falat lesz..
egyszerű táp 5 k? Na ez nagy hiba.. Ha szar tápot veszel, akkor később is szívni fogsz+ veszélyes.
Használtan: ctg-500, fsp hexa . Corsair cx pl. De ezek szerintem még használtan i s 6-7k kűrül vannak.hdd 2k? 2k-ért szerintem még egy 80-as hdd-t se kapsz kb.
Ha használt, akkor ezt könnyebb lesz:
g2020, g2030
b75 lap
4GB ddr3 ram
650 ti, esetleg a brutál kis fogyasztású 750, ami szerintem picit lehet gyengébb,bár kérdezz utána inkább.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
-
dulifi
csendes tag
Sziasztok!
Laptopról váltok, ami lenovo y570. Szeretnék egy játékos gépet összerakni ami ennél sokkal erősebb, de már összeszavarodtam. A nulláról indulok, még semmi sincsen veszve.
Elsősorban használt alkatrészeket szeretnék venni, kis fogyasztású de főként csendes/hűs játékos gép összerakása microATX vagy miniITX házban, ami dizájnos a nappali közepén is. Cél, hogy 1080p-ben egész jól fussanak a játékok, fifa15, gta5-re gondolok elsősorban mint jövőbeli célpont.
A keret az mondhatni szűkös, 60-70 ezer forintnál nem szánok rá első körben többet. Ebben benne van az, hogy gépházat nem vennék csak később illetve hdd-nek is csak valami 1-2 ezer forintost mutatónak, majd jöhet idővel az ssd.
Amit én kinéztem:
-intel g3220 12k
-microatx h81-es alaplap 11k
-4gb 1333mhz ram 6k
-gtx 650ti 26k
-egyszerű táp 5k
-hdd 2kNem szeretnék nagyon régi olcsó alkatrészeket, hogy kazán legyen a nappaliban.
Jó vonalon indultam el vagy valami régebbi jobb lenne? -
panzi
csendes tag
válasz membrandj #68797 üzenetére
hali, köszi a választ,
sokat segítettél, játékra egyáltalán nem, autodesk map/civil3d, esetleg gis szoftverekhez lesz használva, pl. nagy-felbontású felvételek illesztéséhez. Mint kiderült az összeget jól sejtettem, 3-4százezret szánna rá a beruházó.
Esetleg ezek fényében tudnál javítani az ajánlaton?
köszi -
Jostee
tag
Sziasztok!
A következő konfigra szeretnék kérni egy bólintást.
Asrock H97M PRO4
Intel Core i5-4590
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B
Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Asus GTX 770 2GB DDR5 GTX770-DC2OC-2GD5
Samsung SH-224DB/BEBE
Corsair Carbide 300R CC-9011014-WW
FSP Raider 550WDell P2314H
Ez így monitorral együtt kereken 300k huf, kicsit variálnom kellett az alkatrészeket hogy beleférjen a keretbe.
Köszi előre is!
-
membrandj
nagyúr
válasz guftabi96 #68932 üzenetére
Szülőknek netezi felesleges a 265 kártya.
Vagy az más történet?
Ha játékra kell a vga:
42k-ért szerintem pont szar vétel. 44k körül már gtx 660 van, 47-8k körül meg már 270,270x.Olcsóbban meg lényegesen olcsóbb pl egy 750Ti 2GB.
-
guftabi96
addikt
Na már csak másfél hét maradt géprendelésig, ha minden jól megy. Kb naponta változik, hogy mi lesz benne, de az utóbbi napokban mindig ez jött ki legjobb megoldásként. Szerintetek? Jó ez így? Erre még jön valami nagyon olcsó monitor szülőknek netezni, azzal együtt majdnem kereken 180k, ami azt jelenti, hogy sikerült egy laza 40 ezerrel meghaladni a kezdeti célt (bár akkor még csak 1 db monitor volt tervben. Ha változtatnátok rajta, akkor azt kérlek úgy tegyétek, hogy a képen lévő összeget semmiképp ne haladjam meg, a fent említett okok miatt. Valószínű, hogy még írni fogok, mert amint írtam elég gyakran változik ez a konfiguráció, 2 hét alatt ez már kb a 20. variáció, de ami a képen van az egyre inkább a végleges konfig.
#KeepFightingMichael
-
otto14
őstag
Szia!
lap: gigabyte b85m-d3h is megfelel, Z lap tuningra való...
procihűtő nem kell, ha hangosnak találod a gyári, vehetsz később is
ház: zalman z9
ram: KINGSTON 8GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G vagy CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL10 CML8GX3M1A1600C10
táp: xfx pro 450, 550, fsp raider 550Chieftec tud jó és szar tápokat is csinálni, bár még akkor is ha ctg-400, cserélném, mert osztott ágas, és ha a ctg-500 tud egy ágon ~200 wattot, akkor a ctg-400 ~150w -ot -ebbe nem vagyok biztos...
[ Szerkesztve ]
asd
-
thre
csendes tag
Lassan összeáll a gép hardveraprorol + innen onnan
Asus z87i Pro
i5 4440
120 gb ssd
coolermaster 212 hyper hűtő
coolermaster elite 130 ház
+ folyamatban van egy Saphire 7850 2Gb-os videokari8 GB ramot szretnék mellé illetve egy csendes tápot.
Valami ötlet? Előre is köszi, üdv
PS van egy 400W chieftec tápom de nem tom elég e hozzá, meg ha kikapcsolom a gépet és rajt a fesz akkor vmi hangos sipolást produkál, sajna papirja nincs meg pedig elvileg élettartam garis.
szerk: késöbb lehet kerül bele még egy blue ray iró és +1 vinyó
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz magtom18 #68926 üzenetére
125W TDP procikat fogad a lapod max. Ennek ellenére erősebb FX-et nem fog vinni, azt a 140W TDP lapok viszik. A VRM is, ha jól számoltam a képen 4 fázisos lehet. Szerintem tuning nélkül egy Phenom II X4 procit és max. FX-6300 procit alap órajelen még kiszolgálhat. Hardveraprón nézz procit a kettő közül. VGA: 7770/250X; 7790/260X. Memóriát is aprón olcsóbban kapni, 4GB ~7K, 8GB ~16K, szerintem kezdetnek 4GB is elég lesz.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
menledge
senior tag
válasz ladanyi #68925 üzenetére
Helo!
Sajnos annyiból nem lehet kijönni, kicsit kel még hozzá spórolni!
Alaplap: Asrock H81M/B85M Pro4 ~13/16K
Proci: G3220 ~12K
RAM: Corsair 4Gb 1333 ~9K
HDD: WD 500Gb AAKX ~12K
Ház: Sharkoon Vaya ~8K
Táp: Chieftec CTG 450-80P ~12K
ODD: Samsung BEBE ~3KEz így 70-73K. Később lehet fejleszteni i5-re
Egy helyről lettek az árak nézve, szóval ha összevadászgatod lehet faragni belőle.
De pl. ha USB-ről telepítenél, és több helyről szednéd az alkatrészeket akkor megcsípheted a 60K elejét.[ Szerkesztve ]
-
magtom18
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy mivel tudnám erősíteni a gépemet? Alaplap maradna csak arrol szeretnek érdeklődni, hogy tudok-e erősebb processzort beletenni? Mert ram ill. videókártyát azt tudom, hogy lehet erősíteni. Olyan 40 ezerkörül gondolkodok fejlesztésen( 8 giga ramra gondoltam). Amim van:
Alaplap:ASUS M5A7BLLE
Ram: Kingstone DDR3 2GB 1333 MHz
Videókari: Nvidia GeForce GT 630
Proci: AMD Athlon(tm) II X2 250 3.00 GHzKöszönöm előre is!
-
ladanyi
tag
Üdv! Kb. 60E forintom van a következő elképzelésre.
10 éves gyereknek a nyárra egy később bővíthető konfig. Igazán netezésben, filmezésben és max Minecraft szintű játékokra kellene.
Tehát Intel i3-ra gondoltam mert a fentiekhez az integrált grafikus mag elegendő (jelenleg) így a vga-n most spórolhatok. Az árak miatt látom, hogy max 4 gb 1600 ramra gondolhatok. Javasolhatnátok valami a fenti céloknak megfelelő legolcsóbb alaplapot, valami végtelenül alap házat ami azért kellően szellős és egy megbízható tápot. Sajnos az árba már szinte a lehetetlenséget súrolva kéne egy alap dvd író a windows telepítésére és ami belefér a keretbe vinyó.
Előre is köszönök minden segítséget. -
droti25
őstag
Alaplapból melyik a jobb választás Pentium G3420-hez?Később bővítés i5-re!!
GIGABYTE GA-B85M-D3H vagy Asrock B85M PRO4 vagy teljesen mindegy?? -
membrandj
nagyúr
válasz netkoo #68907 üzenetére
i5-4570
asrock b85m pro4
8GB ddr3 ram
120 GB samsung ssd
WD red 1TB
cm n200
ctg-500Gondolom ház+ táp is kell. 500-as táp a kábelek hossza miatt kell és egy minőségi 500-as táp itt kezdődik.
Monitor a dell p2314H baromi jó.
Ha videovágás vagy egyéb gpu-t igénylő folyamat is lenne, akkor gtx 750.
Ha pedig sima office és társaira, akkor felesleges az i5,i3. G3220 bőven elég és vga se kell.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz juve600 #68913 üzenetére
Hányszor elmondták már, hogy Toszibaszi vinyót nem szabad ajánlani sem a 3,5"-sok közül.
Ha már SSD-n lesz a rendszer, akkor oda egy 1-3 TB-os WD Red (legfeljebb Blue) kell és jó idő.(Lehet WD Black is, ha nagyon nagyon számít a háttértár sebessége.)
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
juve600
nagyúr
válasz netkoo #68907 üzenetére
1db Intel Core i5-4440 3.1GHz BOX (s1150) *(BX80646I54440)
1db ASRock B85M Pro4 (mATX) *(Intel s1150)
1db Corsair Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT *(CMZ8GX3M2A1600C9)
1db Samsung 120GB SSD 840 EVO Series *(MZ-7TE120BW)
1db TOSHIBA 3.0TB SATA-III *(DT01ACA300)
1db DELL 22" monitor P2214Hösszesen: 140 315 Ft
bruttó: 178 200 Ft -
droti25
őstag
Úgy néz ki hogy a Pentium lesz a befutó viszont a G3420 procival mert az elvileg kezeli már az 1600-as ramokat is ill kicsit gyorsabb is és csak kb 2000ft-al drágább!
Fsp Hexa+ 400 táp elég lenne(Sharkoon Vaya ház)?
[ Szerkesztve ]
-
netkoo
senior tag
Sziasztok
Nagyon kiestem már a mostani hardverek piacából.
Lényeg kéne egy konfig
min 8G ram,i5 ,SSD ,Sata 3 as nagy vinyó ,22s monitor egy céges program hoz kéne .
Kérnék ajánlatot közép kategóriában ha lehet .
Köszi.
ÜdvIphone 15promax
-
Csepi.I
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfigurációt válogattam össze játékra főleg. De nem vagyok biztos benne, hogy minden passzol egymással, stb., ebben szeretnék segítséget kérni:
Alaplap: Asrock B85m-pro4
Processzor: Intel i5 4440
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
SSD: Samsung 120GB 840 EVO
VGA: ASUS GTX750TI-OC-2GD5 GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
HÁZ: Zalman ZM-T4
TÁP: FSP Raider 550Alapvetően következő kérdéseim lennének:
1) A ház alsó tápos, elég hosszúak ennél a tápnál a kábelek?
2) A VGA-kban nem igazán vagyok naprakész, de ár/érték arányban ezt egész korrektnek írták le ott, ahol utánajártam. Meg tudnátok ezt erősíteni, esetleg mást ajánlotok? (Az Nvidia kártyákat preferálnám).
3) Ha bármi egyéb megjegyzés lenne - amivel spórolhatok, vagy javíthatom a konfig összhangját - akkor szívesen veszemElőre is köszönöm a segítséget!
Csepi
-
droti25
őstag
válasz Kristof9094 #68902 üzenetére
Nézek majd teszteket még!
Esetleg egy fsp Hexa+ 400 táp nem lenne elég(ez már elvileg jó a Sharkoon vaya házhoz)?10 ezernél többet nem nagyon akarok kiadni tápért?[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
válasz droti25 #68901 üzenetére
Nem mindenhol. Csak azokban a játékokban, amelyek tényleg nagyon jól kihasználjak a többmagos processzorokat.
De nézd meg azoknak a játékoknak a tesztjeit, melyek érdekelnek. Például a Watch Dogs teszten meg fogsz lepődni.
Az AM3+ szerintem teljesen felejtős, sokkal drágább a másik kettőnél.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
droti25
őstag
válasz Kristof9094 #68900 üzenetére
Tehát az fm2 erősebb vmivel a pentiumnál már ami a fentieket illeti?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- GAMER confiuráció , hardware frissítés miatt eladó !!
- GAMER PC! Ryzen 5600G / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 500w!
- Belépő Gamer PC! i5-7600K / GTX 1070 Ti / 16GB DDR4 / 480GB SSD / 500w/
- Belépő GAMER PC! Intel Xeon E5-2650 / GTX 1070 / 16GB DDR4 / X99 / 240GB SSD / 700w
- Ryzen 7 5800X / RTX 3070 Ti / A520M / 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Fujitsu i5-3470 / 8GB / 250GB HDD / FX 580
- GAMER PC Intel Core Intel Core i7-6700 RX580 240GB SSD 16GB DDR4
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- FALCON GAMER-PC, Gigabyte H510M, i3-10100F, 16GB DDR4, 1TB PCIe M.2 SSD, RX 460, WiFi, RGB, 500W 80+
- Dell PowerEdge R230