Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
dRaz1126
csendes tag
-
jim bcs
nagyúr
válasz otto14 #73835 üzenetére
Franklin gépéhez:
-ASUS Vanguard B85 vagy GIGABYTE GA-B85M-D3H + i5-4440 = olcsóbb, jobb, új, nem elavult
-hűtő ha kell, Deepcool Gammax S40 ~8k
-ram 8GB, 4GB-al törölheti a szemét
-XFX TS 550 Bronz
-ssd már alap: Samsung 840 EVO vagy Adata XPGBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bsanya
aktív tag
válasz otto14 #73039 üzenetére
Köszönöm!
A 4460 és a 4590 proci között van érdemleges különbség, árban nincs nagy differencia (a lehető legújabb-gyorsabb procit szeretném beletenni, hogy minél később kelljen majd a lecserélésén gondolkoznom :-) ?
Illetve háznak a Fractal Design Node 605-t néztem, hogy a TV állványon mutasson is valahogy, ebbe belemennének az általad javasolt hardware-k? HDD nem lesz benne (vagy, ha tökéletesen lejátssza a filmeket, akkor a DUNE-ben lévőt rakom majd bele), csak egy SSD.Sanya
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz otto14 #72732 üzenetére
Értsd úgy, hogy az a 8 mag reklámfogásnak volt jó.
Norbi46(#72734): Nem egy rossz konfiguráció, de van mit csiszolni rajta.
-H97-es laphoz K nélküli proci(pl. i5 4590)
-Nem kell oda rövidített videókártya, a sima DCUII-es is jó volna
-1600MHz-s Fury-t vegyél, arra több a garancia
-HDD-nek szerintem egy WD Blue(EZEX)
-Tápnak XFX XTR/TS 450/550, a Corsair RM se rossz.
-Háznak CM N400(ízlések, és pofonok)
-Egy SSD-t szoríts bele(ha tudsz), esetleg egy erősebb VGA-t(pl. GTX 770) -
jimmy5
aktív tag
-
Apollyon
Korrektor
válasz otto14 #72063 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Ezek az árak melyik boltra vonatkoznak? Jól látom hogy akkor az a RAM amit mondtál, egy darab 8GB-os modul? Mert akkor elég lenne az az ASUS alaplap, abban csak két slot van, de akkor így is bele lehetne rakni összesen 16GB ramot, annyi bőven elég lenne havernak. (már a 8 is, egyelőre).Illetve még valami: nekem volt Gigabyte és ASUS alaplapom is a PC-s korszakomban, a Gigabyteban pár év után elfáradtak a kondik és meghalt az egész. Tartósság szempontjából esetleg az ASUS jobban megérné?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
kisbancsa
senior tag
válasz otto14 #72063 üzenetére
az a baj hogy 10k amit az illető tápra szeretne fordítani, és emiatt jutottam erre a döntésre. Az lesz még a kérdéses hogy alsó tápos gépházba elég lesz e a kábel hossz.
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
bugizozi
őstag
válasz otto14 #71928 üzenetére
Szia!
A jövőre való tekintettel gondoltam jobb lapot, hogy aztán csak procit kelljen cserélni
A seagate megbízhatóbb vinyo?
Saja az általad felsorolt házak nincsenek ott, ahol én szeretnék vásárolni, lehet akkor Corsair 200R lesz, az gondolom az ajánlottak között van.Köszi a gyors reakciót
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Szólista
senior tag
válasz otto14 #71857 üzenetére
Jól tudom,hogy a G3220 proci az videochipes ugye?Nem lesz kevés a 4GB ram ha abból vesz le a megjelenitéshez?Azért kérdezem,mert a régi gépemben 4GB ram és 1GB-s vga volt és volt rá példa,hogy a memóriahasználat 3GB-t mutatott.Vannak olyan alaplapok amiben 1792MB-ot is levehet a videomegjelenités.AsrockH81M-HDS
Nem vagyok normális. Na és?!
-
-
-
menledge
senior tag
-
BlackDevil
aktív tag
-
cenzor
tag
válasz otto14 #71113 üzenetére
Szia!
A ház egy kis 40 cm-es asztalra kerülne, a monitor mögé. Valami slim megoldás érdekelne. Ami linkeltél az ~20 cm széles, nem lehetne ezt lenyomni 10-12-14 cm körülire?
Arra gondolok, hogy hátha van olyan ház, amibe keresztbe kerül beépítésre a táp. Az már lehet jó is lenne. Az 5.25-ös helyek egyáltalán nem fontosak, nem lesz optikai meghajtó.
Pénz dolgában ez a 11k-t szerintem még nem probléma. Nem kell, hogy extra minőség legyen, mivel egyszer lesz szerelve, ha szívni kell vele egy kicsit, azt bevállalom. Irodai felhasználásra lesz, kis kihasználtsággal fog működni, tehát a szellőzés sem nagyon izgat.
Köszi!
-
jim bcs
nagyúr
válasz otto14 #70830 üzenetére
tudom de ennyi pénzért ez van és inkább ez mint egy no-name úgy ahogyan a tesco-s parizertől se várj ízkavalkádot, ne aggódj nem fog megfőni és az evga nem vállalná a + garancia lehetőségét ha sz@r lenne, ellenben ott az FSP Hexa+ és az ANTEC
mondanám hogy XFX Pro de......
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Met
nagyúr
válasz otto14 #70511 üzenetére
Sajnos nem nekem kell El lehet menni a költség keret végéig.
Esetleg prociból egy i7? Procira varami combosabb hűtő?ASUS H97M-PLUS
ASUS R9290-DC2-4GD5 R9 290 4GB GDDR5 PCIE
CRUCIAL 120GB SATA3 2.5" M500 CT120M500SSD1
FSP Aurum Gold 650W
INTEL Core i5-4670K 3.40GHz 1150 BOX
WD AV-GP 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD2003FZEX
ZALMAN ZM-Z11 Plus feketeÍgy most 333k iponban.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
membrandj
nagyúr
válasz otto14 #70457 üzenetére
"Játszani már jóval kevesebbet játszok, mint régen, de előfordul, jelenleg főleg LoL ami téma, de néhány mostanság és közeljövőben kijövő címet szívesen kipróbálnék. "
Erre szerintem erős túlzás egy 280x, 280.
Ha jól sejtem, akkor inkább a programozás a fő csapás, oda pedig jobb lenne egy i5-4590,illetve erős proci terhelés mellé nem árt egy cpu hűtő.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
XFishboneHUN
senior tag
-
Shade45
senior tag
válasz otto14 #69979 üzenetére
Köszi!
Sajna a Radeonokat nem igazán ismerem, mi ennek a kártyának az nvidiás megfelelője?
Továbbá emlékeimben halványan mintha az derengene, hogy ez a Sapphire valami gagyi gyártó, persze lehet hogy tévedek... Kérlek világosítsatok fel ezzel kapcsolatban. Esetleg valami gigabyteos kártya (azzal eddig csak jó tapasztalataim vannak)? -
Zanik
addikt
válasz otto14 #69367 üzenetére
Köszi a tippeket.
Lenne pár kérdésem:
Alaplap: Gigabyte helyett ez az ASRock is jó lehet? [link]. Eddig csak jó tapasztalatom van a márkával, maradnék náluk.
VGA: nVidia felejtős, mert a Dell U2414H-nál valamiért problémás az sRGB színtér kezelése DisplayPort-on keresztül (lásd itt). Tehát maradnék inkább AMD vonalon. Esetleg ez a kettő: [link] vs. [link]
Elvileg a 7870 szintjét hozzák, amiért talán már érdemes lecserélni a régi 6850-est.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kurtzyx
tag
válasz otto14 #69317 üzenetére
Persze, a wd mint mondottam tárolásra lesz, ssdt kimentem a másik gépből.
Az m-itx fix ami azt vonja maga után, h a Corsair Obsidian 250D is mivel ennél talán a Cooltek W1 lenne hűvösebb de az egyrészt egy tízessel drágább másrészt ocsmány.
A 250Dbe 95milis hűtés fér be ugyanakkor felső lemez plexis így top fanos hűtés eléggé indokolatlannak tűnik.
A VGA elhelyezéséből adódóan kívülről szívja a levegőt és nyomja is kifele hátul, vízhűtéssel a porci is így lenne megoldva az az 1 ház venti ami bent maradna [első körben a gyári később 1 20 centis jószág] csak átszellőztetne 2 ramot. -
Chaotich
csendes tag
válasz otto14 #68591 üzenetére
Köszi otto14!
Két kérdésem lenne még, mennyire éri meg az intel9 széria azaz a i5 4460 és a hozzá való újabb lap?
Árban eléggé fent vannakIlletve a MSI 750ti kártya már ha jól látom maxwell megoldás ami nagy előny viszont SLI-ben nem használható előreláthatólag bírni fogja csere nélkül 1-2 évig?
-
kormos76
csendes tag
válasz otto14 #68135 üzenetére
Kösz a választ, a 4570S-t azért gondoltam, mert kevesebbet fogyaszt, mint a 4570, de a Turbo frekveniciája meg ugyanannyi mindkettőnek, nem is tudom pontosan, miként működik a Turbo technológia, de feltételeztem, hogy automatán kapcsol rá, ha úgy tartja szükség, nagyon régi gépeken volt egy turbo gomb, ezt hozták volna vissza, vagy nem értem az egészet.
-
Ébri
senior tag
-
westcoastog
veterán
válasz otto14 #67774 üzenetére
Nem olvastam végig a topikot, tömören letudnád írni mi a gond a v300-al? Pár napja tettem egy olyan 120 gigásat egy vadiúj gépbe, szintetikus tesztet nem futtattam, nekem elég volt annyi hogy baromi gyorsan töltött mindent, boot-kikapcs seperc volt, érzésre a samsungomra is rávert kicsit, bár nekem sataII-n van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest