Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagesz93
addikt
Sziasztok,
Irodai felhasználásra minél olcsóbban raknék össze valami olcsó konfigot. Perifériák megvannak, amire szükség van:
gépház + táp - minél több csatlakozó az elején/tetején, lehetőleg ne 1, hanem kettő USB3-al, sokszor kell adatot mozgatni külső tárra.
alaplap - nem tudom intel vagy AMD most a menő/ár-érték arányban megérős, mindenképp integrált GPU-s(proci) kell, HDMI vagy DP csatlakozóval.(FHD a monitor)
proci - alaplapnál leírtam.
RAM - most 8GB van és állandóan gond, nem tudom 16-ra lépjek, vagy egyből 32-re, több böngésző fut sok ablakkal, ez nagyon eszi a rendszert.
SSD: most 240 van és szinte mindig fullon van, így 500GB-ra lépnék tovább.
Most I3 4gen a gép alapja, tehát szerintem bármilyen új konfig egy hipertérugrás lesz
De azért próbálnám a leggyorsabbat kihozni, sokszor számít a munkámnál a sebesség, hogy egyből töltsenek be a dolgok, ebben érzem már a mostani gép gyengeségét.
Ár plafon... : bruttó 200k, de lehetőleg minél olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz palfitom #175764 üzenetére
Szia!
Azt nem tudod, hogy i5 13600K processzorhoz elég a Corsair RM550x?
Itt a kábelek száma lenne most a lényeg, mert úgy hallottam ehhez a processzorhoz kell még + 1 kábel.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterHUn #175897 üzenetére
Hali!
Friss ropogós belépő szint :
INTEL Core i3-12100F 3.30GHz LGA-1700 BOX 40390 Ft (INTEL Core i3-12100 3.30GHz LGA-1700 OEM 52990 - és ehhez még hűtő is kell akkor)
ASROCK H610M-HDV 29190 Ft
KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/16 15500 Ft
85050 FtHa spórolnál, ugyanolyan remek, de valamivel régebbi, de még most is ajánlott :
INTEL Core i3-10105F 3.70GHz LGA-1200 BOX 25290 Ft (INTEL Core i3-10105 3.70GHz LGA-1200 BOX 41990 Ft)
GIGABYTE H470M K 24990 Ft
KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/16 15500 Ft
65780 FtMemóriából esetleg ha később bővítenél érdemes egy 16GB-os modult venni, ugyanebből a modellből, akkor 500ft-al olcsóbb.
A második esetben egy 20-assal kedvezőbbek a költségek.Mivel egyik esetben sincs VGA, érdemes lenne egy olcsó használt VGA-t beszerezni (20-25 ezer ft-ért már FHD játékra is alkalmas) vagy a procik nem F-es változatát venni, amit zárójelben odaírtam. De én inkább a hazsnált VGA-ra szavanék, mert elég kemény felára van a enm F-es prociknak.
Tápot nem írtam, mert hirtelen nem tudom, mi az ami ajánlott, és olcsó, komoylabb tápokkal szoktam foglalkozni, ami nem ebbe a buildbe való de majd a többiek tuti ajánlanak valami jót
Árakat az Ipontról néztem.
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
Muterom gépe 8év után feladta a harcot.
adatai:
Gép adatai:
- asrock B85M pro4
- I5 4440
2x4gb ddr3
1 hdd
1 ssd
TT hamburg 530WAmi marad alkatrész:
HDD
SSD
gépház (coolermaster ATX alsótápos)FHDban használja, filmet néz, irodai programokat használ.
Kellene egy alaplap+proci+memória+táp kombó ajánlat, INTEL oldalon
ami megint egy 5-8 évig kiszolgálja viszonylag olcsón.Válaszotokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
jofpet
csendes tag
válasz SyMbioTe #175878 üzenetére
Igen, mindenképp kicsi ház lesz! Nem rég volt nálunk egy kölcsön gép, hagyományos atx házzal. Hát nem olyan érzés volt mint anno szüleim családi házában
Közben már meglett pár alkatész, szóval frissítem a kiírást:1. Mire fogod használni a gépet?
Feleségemnek animációra és videóvágásra épül a gép.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
1660TI (később cserélem 3080-ra)
corsair vengeance lpx 2x16gb 3200mhz
Crucial p3 plus 1tb (boot drive)
Cooler Master NR200PCorsair SF750 Platinum sfx
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
proci: AMD Ryzen 9 5900X
ventik: 4x noctua NF-A12x15 PWM
processzor hűtő - max 150mm lehet, az abalakos oldallapot használnám
alaplap: asrock b550m itx/ac vagy ROG STRIX B550-I Gaming[ Szerkesztve ]
nincs megalkuvás
-
ollika
újonc
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Elsősorban játékra használnám multiplayer és singleplayer vegyesen. A játékok például Call of Duty MW II és Borderlands 3.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
VGA: GIGABYTE GV-N960OC-4GD GeForce GTX 960 4GB GDDR5 OC PCIE
HDD: WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA WD10EZEX
és egy WD Blue 2TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA WD20EZBX
SSD: ADATA 256GB Ultimate SU800 SATA 3 2.5" ASU800SS-256GT-C
Ház: ZALMAN Z9 Plus
Táp: FSP Raider 550 (szükség esetén cserélhető)
Processzor, processzor hűtő, alaplap és RAM
4. Mennyi a kereted rá?
200-250k szükség esetén túlléphető maximum 50k-val
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Monitor: Samsung LS24F350FHUXEN
Natív felbontása 1920 x 1080, képfrissítési frekvenciája 60 Hz, és nem támogatja se a G-sync-et se a Freesync-et.
A következő csatlakozókkal rendelkezik:
1x HDMI bemenet és 1x D-Sub bemenet
HDMI-n keresztül használom
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Processzornál Intel mellett maradnék, ha sikerül jó ár/érték arányút találni, illetve jó lenne ha ezek bolti termékek lennének és nem használtak.
Későbbiekben 1 vagy 2 éven belül lenne majd VGA csere is.
Egyenlőre még nem nagyon nézegettem alkatrészeket most kezdenék bele és érdekelne, hogy merre keresgéljek. -
Zizzencs
csendes tag
Vennék új gépet, mert a régiben (8700K + 64 GB RAM) a munkám során kifogyok már mindenből is.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Munkára. Jelenleg a legkritikusabb, hogy kell több, mint 64 GB RAM, mert egyszerre dolgozom 3-6 projekten, amelyekhez kell darabonként 20-30 Chrome tab meg pár IntelliJ IDEA. Az egyik projekten a software build 24 perc alatt fut le, ezt is szeretném erősen redukálni, ehhez gyorsabb IO és több CPU mag segíthet.
Néha játszom, de jellemzően régi dolgokkal, amire a mostani gépem is teljesen jó, az újnak meg se fog kottyanni, nem erre kell optimalizálni.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?Van egy 3080-as videókártyám, és nem akarok újat venni. Monitorom is van, meg minden apróság, ami kell (billentyűzet, egért, fejhallgató, hangszóró, mikrofon, webkamera, stb.)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?Videókártyán kívül minden másra, ami a gép belsejébe kell, a régi gépet odaadom édesanyámnak.
4. Mennyi a kereted rá?Kb. bármennyi, de marginálisan jobb cuccért nem szeretnék sokkal többet fizetni.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)LG 27GN950, 4k, 144 Hz, G-Sync compatible. DisplayPorton keresztül használom, HDMI 2.1 nincs a monitoron.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Teljesen megfelel a "nagy fekete téglatest az asztal alatt" megoldás, tökmindegy hogy néz ki belülről. Ellenben a gép legyen teljesen csendben, ha nem terhelem (bőngészés, youtube, ilyesmik). Új alkatrészek kellenek, számlával, cégként veszem. Márkahű nem vagyok, de Intel gép kell az egyik projektem miatt, AMD nem jó.Ezzel rukkoltam elő magamtól:
https://pcpartpicker.com/list/xHxPxHVélemény/javaslat/necsináld/máshogycsináld?
-
Ármester
válasz hobizoli #175869 üzenetére
Te is tudod, hogy ezt a végtelenségig lehet húzni mindennél.
Amíg nem próbálod ki a 144Hz-et, nem feltétlen lesz rá szükséged
Amíg nem használsz nagy monitort, nem feltétlen érzed hiányát
Amíg nem veszel csúcstelefont, nem feltétlen érzed hiányát
Amíg nem veszel magasabb kategóriás autót, stb... stb...Végtelenségig lehet folytatni a sort, mindig van drágább, jobb, de nem mindenkinek kell.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz xased #175877 üzenetére
Mindegyik jó összeállítás.
VGA-k közé bevenném esetleg újonnan a 4070 / 4070Ti-t, bár ramból kevesebb, mint a 3090.
Benne van, hogy nem viszi, de a szükséges BIOS-ok már ~1 éve kijöttek ezekhez a lapokhoz, szóval jó esélyed van rá, hogy frissebbel kapod.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz vjacintka #175873 üzenetére
Összességében rendben van, ramból menjen nyugodtan minimum 6000-6400Mhz.
Amúgy szerintem ok, Win11 mehet nyugodtan.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz #57018880 #175872 üzenetére
Alaplap: Asus Prime B550M-Plus / TUF Gaming B550M-Plus / TUF B550M-E ~45-60k
CPU: Ryzen 7 5700X ~70k
Ram: 2*8GB DDR4 3000-3200Mhz G.Skill Aegis / Sniper X / Ripjaws, Kingston Fury, Corsair Vengeance ~13-16k (esetleg 2*16GB ~24-30k)
SSD: 1-2TB WD SN570 / Samsung 980 / Adata Legend 800 / Kingston NV2 ~18-37k
Össz: 146-197k
Szvsz nem nagyo nérdemes most várni, ssd-ram árak eléggé alacsonyan vannak, procikból is lehet jó áron kifogni 5xxx AM4 szériából, de az Intelek sincsenek rossz árban.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációt gondoltam 2. generációs Intel konfigom leváltására:
- ASROCK B760 Pro RS WiFi
- Intel® Core™ i3-13100F
- KINGSTON FURY 32GB Beast RGB DDR5 5600MHz CL36 KIT
- SILICON POWER 250GB UD85 M.2 PCIe M.2(Only OS)A tápegység az lesz, ami a régi konfigot hajtotta(Chieftec CTG-750C), illetve a VGA(Sapphire Vapor-X R9 290) maradna egyelőre, de tervben van egy 6700 XT.
Úgy gondolom, hogy megfelelő lenne az összeállítás, de gondoltam megkérdezlek titeket is, hiszen már évek óta nem raktam össze saját konfigurációt, ha ellenvetés lenne, írjátok meg nyugodtan.
Illetve adott egy Enermax Liqmax II 240-es kompakt. Kell hozzá bármiféle átalakító, vagy gond nélkül fel tudom majd rakni a procira? Egyáltalán jó hozzá?
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Ármester
válasz CzDani #175866 üzenetére
Mennyire kell kicsi házba zsúfolni a cuccot? Vagy mekkora férne el? ITX szükséges, vagy mATX is belefér?
-
Ármester
válasz Tidal #175863 üzenetére
Alaplap: Asus Prime B550M-Plus / TUF Gaming B550M-Plus / TUF B550M-E ~45-60k
CPU: Ryzen 5 5600 / 5700X ~52-70k
Ram: 2*8GB DDR4 3000-3200Mhz G.Skill Aegis / Sniper X / Ripjaws, Kingston Fury, Corsair Vengeance ~13-16k
VGA: RX 6650XT / 6700XT / 6750XT ~100-160k
SSD: 1TB WD SN 570 / Samsung 980 / Adata Legend 800 ~18-22k
Ház: Kolink Citadel Mesh ~30k
Táp: Be quiet System Power (CM) 500-550-600W / Pure Power (CM) 500-550-600W / FSP Hexa+ Pro 500-600W / Hexa 85+ 550-650W / Hydro Pro 500-600W / Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550-650W / G12 550-650W ~20-35k
Össz: 278-393k
Intel oldal:Alaplap: Asus TUF Gaming B660M-E D4 / Prime B760M-E D4, Gigabyte B760M Gaming DDR4, ASROCK B760M Pro RS/D4 ~41-52k
Processzor: i5-13500 ~100k
Ram: 2*8GB DDR4 3000-3200Mhz G.Skill Aegis / Sniper X / Ripjaws, Kingston Fury, Corsair Vengeance ~13-16kAmúgy már Nv is támogatja a Freesyncet.
-
Ármester
válasz Caineevo #175857 üzenetére
Alapvetően ok, ha belefér esetleg 13500 mehet.
XMP-vel beállítható a magasabb órajel BIOS-ban, pár kattintás.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz jofpet #175856 üzenetére
Mindenképp egy ilyen kicsit ITX házba akarod rakni a gépet? Vagy helyhiány miatt ez fér el?
-
xased
csendes tag
Sziasztok!
Gépösszeállításban szeretnék tanácsot kérni.
Játékok kizárólag single player. Újabbak közül RDR2, GTA5, de nem dráma, ha le kell venni a beállításokat.
Egyébként lenne még fotó- és videószerkesztés, hobbi szinten. Gépi tanulás, ez is inkább érdeklődés szintjén.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
ház: Fractal Design Pop XL Air
ssd: Samsung 870 EVO 1TB
hdd: 2 SATA HDD
odd: DVD-RW
monitor: AOC Q3279VWFD83. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Táp, alaplap, processzor, videokártya, M.2 SSD4. Mennyi a kereted rá?
Videokártya nélkül ~330-350k, de ez rugalmas valamennyire5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
2560x1440, 75 Hz+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Elsősorban Intelben gondolkodom, és GPU-ból gépi tanulás miatt mindenképp Nvidia kellene, minimum 12 GB VRAM-mal. A következő lépcsőfok itt a 24 GB VRAM lenne, a 16 GB nem jelentene előrelépést. Videokártyánál ennek megfelelően két elég különböző opciót néztem: új 3060 (nem TI), vagy használt 3090 (esetleg TI).táp: Corsair RM850x SHIFT
alaplap: MSI PRO Z690-A WIFI DDR4 - elvileg processzor nélkül frissíthető a BIOS
cpu: i5-13600K
cpu hűtő: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
ram: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz (KF436C16RB1K2/32)
gpu: új 3060 (nem TI) / használt 3090 / használt 3090 TIOverclockot nem szeretnék, ha valami, inkább kicsit visszavennék. Ha 3090 lenne, valószínűleg beállítanék rá egy power limitet.
DDR5-tel ezt néztem még:
alaplap: ASUS TUF GAMING Z690-PLUS - ez nem flashelhető, így ha jól értem, lutri, hogy támogatja-e a 13600K-t
ram: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz (KF564C32RSK2-32)Ezek így mennyire vállalható összeállítások? Vagy mit változtatnátok? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
vjacintka
tag
Ui.:
HDMI 2.1 avagy Display port 1.4-el érdemes összekötni a VGA-t a monitorral? Továbbá milyen márkát ajánlotok? Egyáltalán a kapcsolódó monitoron mi elérhető?[ Szerkesztve ]
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációt állítottam össze magamnak és érdekelne a véleményetek.
A gép 1440p-s felbontáson való zökkenőmentes játékfuttatáshoz lesz. SSD adott már a jelen gépből egy 1TB-os Samsung.
Továbbá érdekelne, hogy érdemes-e Win11 avagy a Win10 op rendszer is jó?
A gép:
- Asus Rog Strix B650-A
- AMD Ryzen 5 7600X
- 32GB 5200MHZ DDR5 RAM KINGSTON FURY BEAST BLACK CL36 (2X16GB)
- Asus TUF 4070
- BE QUIET! STRAIGHT POWER 11 PLATINUM 1000W
- Noctua NH-D15
- Phanteks Eclipse P600S
- LG 27GP850P-B MonitorElőre is köszönöm!
-
törölt tag
Hello,
1. Mire fogod használni a gépet?
Windows10 => 11 váltás
Unity3D + Blender, szokásos Adobe CS + könnyű Visual Code IDE használat + Böngésző(k)Alkalmi játék, de az mostanság nem szempont
Amit még biztosan RTX3050
Seasonic Focus Gold 550
Samsung 980 500GB
(DDR4 - ha, nem jön ki DDR5 egyelőre maradna a 2x8GB 3200Mhz kit)
(Van a fiókban egy Spartan 5 MAX, mert nem sikerült kibékülnie az alaplapom sajátosságaival , lehet a következőével se fog )
CPU,
LAP,
RAM
SSD 2TB jó lenne, de nem akarok annyira költeni, így lehet, hogy 1TB lesz az .
4. Mennyi a kereted rá?
Igen, hát.. 190 kilóhuf..mondjuk
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
1920x1080 60Hz, office monitor..
CPU-ból talán mehetne használt, nem tudom, alaplapot nem szeretnék használtat és SSD-t se.Köszke, ha valaki átgondolja, én is át fogom még. i5 9400F-ről menne a váltás, ennyiből lehet, hogy nem lenne nagy eresztés és inkább várjak a következő hullámra?
-
palfitom
félisten
válasz hobizoli #175869 üzenetére
Sokaknak bőven jó a 24 coll. A nem kellene ilyen szubjektív dolgokat ennyire erőltetni!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
CzDani
csendes tag
Játékra szeretném használni, legújabb tripla cuccok amik éppen kijönnek. A cél az lenne hogy a nappaliba a TV mellé egy kis házban úgymond konzolként steam-el legyen használva.
Nincs semmi.
Minden. Alaplap, Proci, Videókari, memória, háttértár
4. Mennyi a kereted rá?
max kb 800e Huf-ot, de igazándiból nem akarok csúcsgépet mert sosem éri meg, jó ár érték arányt szeretnék
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
LG OLED C2,4k@120hz, G-sync, a cél hogy 4k ban tudjak stabil 60 fps-el high settingeken elvinni a legtöbb játékot.
Annyi elköltelezettségem van hogy Nvidia videókártyát szeretnék és egy kissebb méretű házba szeretném bezsúfolni majd az egészet. Mindenből bolti újat szeretnék, esetleg videókártyát hajlandó vagyok használtan vadászni ha lényeges a különbség.Igazándiból régen elég sok gépet építettem, csak az utóbbi 5 évben teljesen nem követem hogy mik jönnek ki és mik a jó ár érték arányú dolgok. Szeretnék egy kb jövőbiztos alaplapot, jó videókártya ajánlást és egy jó proci ajánlást. A többit szerintem megoldom, de szívesen meghallgatok bármi pro tippet a mesterektől.
-
Tidal
csendes tag
Játék és mindkettő, leginkább multi lenne, cs2re készülnék 144hz monitorral 1080p max
Semmmi, perifériák vannak
Full
4. Mennyi a kereted rá?
270-300k lenne mert monitorra kb 50-60k szánnék
Freesync monitort vennék amd kártya miatt
Eddig mindig notim volt ezért gondoltam összetennék egy gépet saját magam ami remélem nem olyan problémás.
A gépház az itt ajánlottak közül a Kolink Citadel Mesh lenne, itt ha el is rontom a kábelezést akkor befér a ház mögé minden:), de sajnos ez jelenleg 30k körül van ami nem biztos hogy belefér a keretbe.
Leginkább 6700XT-re gondoltam de ez is lehet szűkös lenne ehhez a kerethez. Már csak a 12GB miatt is bár tudom, hogy full hd vígan elmegy ennél gyengébb karikon is de ki tudja mit hoz a jövő és nem tudom mennyire foglalkoztatna egy bővítés. Nagy vonalakban ennyi, de természetesen bárminemű tanácsot elfogadok. Pár ajánlást már láttam ami jó lehet, de gondoltam azért rákérdezek biztos ami biztos. -
veterán
válasz hobizoli #175858 üzenetére
Most ezt mire írod?
Hogy 27" 1080p vagy 27" 1440p monitort kéne vegyen?
A felsorolt videokártyák az 1440p-nek inkább az alját képviselik, bár én tökéletesen ellennék velük (mondom ezt 1440p 3070Ti tulajként).
27" 1080p-t az ellenségemnek se.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Caineevo
tag
válasz palfitom #175853 üzenetére
Üdv!
Köszi a segítséget, egy kicsit összekombináltam egy korábbi (175827) hozzászólás tartalmával. Most kb így néz ki, mi a véleményetek erről? Még majd 1 házat nézni kell neki.
Az Intel honlapja alapján ez a proci nem kezeli a 6000Mhz-s ramot, de a 13500 sem, erre van valami trükk amiért ez ajánlott így is?
Fontos lenne, hogy iponról rendelhető legyen, összeszerelve.
Alaplap: ASROCK B760 Pro RS WiFi
Processzor: INTEL Core i5-13400F
VGA: ASUS DUAL-RTX4060-O8G Dual OC GeForce RTX® 4060 8GB GDDR6 DLSS3
RAM: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz CL36 KIT KF560C36BBEK2-32
Táp: SEASONIC B12 BC 650W
SSD: KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280 SNV2S/1000G
+hűtő: ID-COOLING SE-226-XT fekete
Monitor: LG 24GN60R-B -
jofpet
csendes tag
1. Mire fogod használni a gépet?
Animációra és videóvágásra épül a gép, kevésbé a 3D vonal de azt is tudnia kell.
1660TI (később cserélem 3080-ra)
Ezeket néztem ki:
AMD Ryzen 9 5900X
corsair vengeance lpx 2x16gb 3200mhz
crucial p3 1tb (boot drive)
CM NR200P
4x noctua NF-A12x15 PWM
ezeket nem tudom még:
táp
processzor hűtő - max 150mm lehet, az abalakos oldallapot használnám
alaplap: asrock b550m itx/ac vagy ROG STRIX B550-I Gaming ??
4. Mennyi a kereted rá?
<300k videókártyát és perifériákat nem számolva.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása...?
LG 27UL850 (4K, freesync)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
alaplap terén szimpi volt az Asus TUF, anno volt ilyenem.
a beépített wifi fontos, ha nem muszáj nem használnék külső dongle-t, a jelenlegi lakásunkban sajnos nincsenek kiállások. alapvetően használt árakban gondolkodok, amit nem sikerül találni az lesz újnincs megalkuvás
-
Ármester
válasz attila199207 #175848 üzenetére
#175848 attila199207
Szia!Ilyen alapszintű felhasználásnál alapvetően nem mérvadóak a különbségek, de ezt pontos típusok nélkül nem is érdemes nagyon firtatni. A célra egy i3-10105 és egy i3-12100 is ugyanúgy megteszi.
Viszont a mini pc-kkel itt annyira nem foglalkozunk, inkább ide: HTPC (házimozi PC) topik
Téma összefoglalót pedig tessék ott is elolvasni!„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
KROK640
nagyúr
Ha jól értem akkor asztali gépre akarsz átállni.
Az lényegesen gyorsabb lesz mint a laptop volt, mert az U Jelű procik még amúgyis gyengébbek mint asztali társaik.
böngészés, office, emailezésnél 10th gen is bőven elég.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
palfitom
félisten
válasz Caineevo #175851 üzenetére
CaineevoSzia,
Alaplap: pl. Gigabyte B660M DS3H DDR4 / Gigabyte B760M DS3H DDR4 / Gigabyte B660M Gaming DDR4 / Gigabyte B760M Gaming DDR4 / Gigabyte Z690M DS3H DDR4 / Asrock B660M Pro RS / Asrock B760M Pro RS/D4 / Gigabyte B760M Gaming X DDR4 / MSI Pro B660M-A DDR4 / MSI Pro B760M-A DDR4 / Asus TUF Gaming B660M-E D4 / Asus TUF Gaming B760M-Plus D4 / Asrock Z790M PG Lightning/D4
CPU: i5 12400F
Hűtő (opcionális): pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Aegis 3200 / Goodram 3600 / Fury 3600 / Ripjaws 3600 / Fury R 3600
VAGY 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600
SSD: pl. WD Blue SN570 / Samsung 980, olcsóbban Kingston NV1 / Kingston NV2 / WD Green SN350
VGA: új RX 6650XT (95k) / 6700 (124k) / 6700XT (137k, 146k) / RTX 4060 (121k, 130k) / 3060Ti (139k)
Ház: ízlés szerint, pl. FSP CST130 / Aerocool Trinity Mini / Cooler Master MasterBox Q300L / Kolink Citadel / Rampage (Everest) Private / Deepcool Matrexx 40 3FS / Kolink Citadel Mesh RGB / Deepcool CC360 / Cooler Master MasterBox MB311L / Fractal Design Pop Mini / Deepcool CH370 / SilverStone Fara H1M / Thermaltake Divider 170 / Lian Li Lancool 205M
Táp: pl. be Quiet System Power (CM) 500-550-600W / be Quiet Pure Power (CM) 500-550-600W / Cooler Master v2 V550-V650 / FSP Hexa+ Pro 500-600W / FSP Hexa 85+ 550-650W / FSP Hydro Pro 500-600W / FSP Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550-650W / Seasonic G12 550-650W
Monitor: pl. LG 24MP60G-B (75Hz) / LG 24GN60R-B (144Hz), avagy a szaktopik!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hódmaci #175849 üzenetére
hódmaciSzia,
A következő érdemi előrelépés egy R7 5700X lenne.
Hűtő hozzá: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Caineevo
tag
Üdv!
Játék. Multiplayer és singleplayer is. World of Warcraft évekig fusson lehetőleg high beállításokon, Diablo4, Overwatch2 és néha új játékok kipróbálása.
Nincs semmi, első pc.
Mindenre, tápra, házra, monitorra és olcsó billentyűzetre is.
4. Mennyi a kereted rá?
400-450ezer Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Nincs monitorom, az is kell, de jó belőle a legolcsóbb is.
Mindenből újat szeretnék, inkább Intel proci. -
patyil
tag
Nincs kulonbség az általad említett felhasználásnál, de konnyebb lenne a véleményezés ha pontos tipusokat linkelnél.
Arra figyelj hogy 16gb ram legyen, illetve minél gyorsabb SSD, az rögtön érezhető lesz a rendszersebességen. -
attila199207
tag
Sziasztok!
Otthoni felhasználásra (böngészés, office, emailezés) szeretnék venni használt mini pc-t mert tetszik a kompaktsága. Jelenleg egy laptopot használunk rossz akksival, már túl lassú (i7 gen6 U). Kérdésem, hogy a 10. és a 12. generáció között mekkora különbség van? Nyers adatokat megnéztem, több mag, több minden, de a mindennapi életben mekkora a különbség?
Köszönöm.
-
Ármester
válasz hódmaci #175845 üzenetére
Akkor már szerintem beférne egy 6750XT is (Pl Sapphire Pulse ~150k), WQHD felbontáshoz is jobban passzolna.
-
hódmaci
senior tag
válasz SyMbioTe #175742 üzenetére
Köszönöm az ajánlást.
Az érdekelne még ha esetleg egy 50-60 eFt-ot még hozzáadnák akkor tudnám-e valahol érdemben "erősíteni" ezt a konfigot?
Vagyis a keret összeg 350-400eft ra nőne.
CPU vagy VGA terén esetlegHölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
palfitom
félisten
válasz -Nomad- #175842 üzenetére
-Nomad-Szia,
OK
Alaplap: Gigabyte B550M Aorus Elite / Asrock B550M Pro4 / Asus TUF Gaming B550M-E / Asrock B550M Steel Legend / Asus TUF Gaming B550M-Plus
VGA: RTX 4060 (121k, 128k, 129k) / 3060Ti (139k, 147k) / RX 7600 (105k) / 6700 (126k) / 6700XT (132k) / 6750XT (150k, 154k)
Ház: pl. Deepcool Matrexx 40 3FS / Kolink Citadel Mesh RGB / Deepcool CC360 / Cooler Master MasterBox MB311L / Fractal Design Pop Mini / SilverStone Fara H1M / Lian Li Lancool 205MLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-Nomad-
tag
Sziasztok!
Lemondtam az Intel vonalról inkább AMD érdekelne.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Böngészés,office,játék (single és multiplayer) World of Warships,World of Tanks,Farm Together,Black Mesa,CS Go
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? semmilyen
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? mindenre
4. Mennyi a kereted rá? max 380-400k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? 24" 1920×1080 60Hz Full HD csatlakozók:Vga,Hdmi FreeSync
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? AMD procinál szeretnék maradni alaplap wifire nincs szükségem mindenből újra kell.
Jelenleg ezeket válogattam össze:
Processzor AMD Ryzen 7 5700X
Processzor hűtő ID-Cooling SE-226-XT BLACK
Memória Kingston FURY Beast DIMM 2x8GB 3733MHz DDR4
SSD meghajtó SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 1TB MZ
Merevlemez Western Digital 3,5" 1000GB belső SATAIII 5400RPM 64MB PURPLE WD10PURZ
Tápegység Be quiet! System Power 9 CM 600WAmi kellene :alaplap, videókártya,ház
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Talenton #175839 üzenetére
TalentonSzia,
Alaplap: pl. MSI B550 Gaming Plus / Asus TUF Gaming B550-Plus / Asus Strix B550-A Gaming / Asus Strix B550-F Gaming
CPU: R7 5800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Alphacool Core Ocean 240 / 280 / 360 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Fury 3600 / Ripjaws 3600 / Fury R 3600
VAGY 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600 / Ripjaws 4000
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980 / Patriot Viper VPN100
HDD (ha kell): pl. Toshiba P300 / WD Purple
VGA: RTX 4060Ti (167k, 170k) / 4070 (256k, 272k) / RX 6900XT (220k)
Ház: ízlés szerint, pl. Endorfy Signum 300 Air / Fractal Design Focus 2 / Fractal Design Pop Air / Zalman Z10 / Aerocool Aero One Frost / BQ Pure Base 500 / Lian Li Lancool 205 Mesh / Corsair 4000D Airflow / Phanteks Eclipse P400A TG / BQ Pure Base 500DX / Lian Li Lancool 216 / Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H7 Flow
Táp: pl. Asus Strix 650-850W / be Quiet System Power 650-850W / be Quiet Pure Power 650-850W /Cooler Master V650-V850 V2 / Corsair RM650-RM850 / Corsair RM650x-RM850x / FSP Hydro Pro 700-800W / FSP Hydro M Pro 700-800W / FSP Hydro G Pro 650-850W / Fractal Design ION+ 660-860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 650-850W / Seasonic G12 650-850W / Seasonic Focus 650-850Több boltban is kérhetsz összeszerelést (és akár telepítést is), pl. Alza, Aqua, Ipon, PCX, Zóna Computers, stb. Érdemes végignézni a kínálatot!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz majnkopf #175837 üzenetére
majnkopfSzia,
AMD:
Lap: pl. Asus Prime B650-Plus / Asrock B650 PG Lightning / Gigabyte B650 Gaming X AX / Asus TUF Gaming B650-Plus / Gigabyte B650 Aorus Elite / Asrock B650E Steel Legend / Asus Strix B650-A Gaming / Asus Strix B650E-F Gaming
CPU: R7 7700X
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Alphacool Core Ocean 240 / 280 / 360 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360Intel:
Lap: pl. Asrock B760 Pro RS / Gigabyte B760 DS3H / Asrock Z790 PG Riptide / Asus Prime Z790-P / Gigabyte Z790 Gaming X AX / Asus Prime Z790-A WiFi / Asus TUF Gaming Z790-Plus / Asus Strix Z790-F Gaming
CPU: i5 13600K(F)
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 (Dual) / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / BQ Dark Rock Pro 4 / Alphacool Core Ocean 240 / 280 / 360 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360A többi:
Ram: DDR5 32GB (2x16-os KIT), pl. Fury 6000 / Renegade 6000 / Trident Z5 6000 / Renegade 6400 / Trident Z5 7200
SSD: pl. WD SN570 / Samsung 970 Evo Plus
HDD: pl. Toshiba P300
VGA: RTX 4070 / 4070Ti / RX 6900XT / 6950XT / 7900XT
Ház: ízlés szerint, pl. Endorfy Signum 300 Air / Fractal Design Focus 2 / Fractal Design Pop Air / Zalman Z10 / Aerocool Aero One Frost / BQ Pure Base 500 / Lian Li Lancool 205 Mesh / Corsair 4000D Airflow / Phanteks Eclipse P400A TG / BQ Pure Base 500DX / NZXT H5 Flow / Lian Li Lancool 216 / BQ Pure Base 500FX / Phanteks Eclipse G500A / Fractal Design Meshify 2 TG / Fractal Design Torrent / NZXT H7 Flow
Táp: pl. Asus Strix 650-850W / be Quiet System Power 650-850W / be Quiet Pure Power 650-850W /Cooler Master V650-V850 V2 / Corsair RM650-RM850 / Corsair RM650x-RM850x / FSP Hydro Pro 700-800W / FSP Hydro M Pro 700-800W / FSP Hydro G Pro 650-850W / Fractal Design ION+ 660-860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 650-850W / Seasonic G12 650-850W / Seasonic Focus 650-850Kicsit olcsóbb, DDR4-es alap:
Lap: pl. Gigabyte B550 Gaming X V2 / Asus TUF Gaming B550-Plus / Asus Strix B550-A Gaming / Asus Strix B550-F Gaming
CPU: R7 5800X3D, olcsóbban R7 5700X / 5800X
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Alphacool Core Ocean 240 / 280 / 360 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360
Ram: 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600 / Ripjaws 4000[ Szerkesztve ]
-
Talenton
újonc
Sziasztok!
Cserélném a jelenlegi gépem, és szeretnék segítséget kérni.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Inkább játék, azon belül vegyesen multi (Overwatch 2, Guild Wars 2) és single (Hogwarts Legacy, Diablo IV). Játékon kívül Adobe dolgok.
Semmi.
Ház+tartalma. Monitor és perifériák maradnak csak.
4. Mennyi a kereted rá?
500k (±50k) körüli összeg, amit megcéloznék.
FHD IPS 144Hz HDMI, DisplayPort Freesync támogatással AOC 24G2U
Nem vagyok márkahű, és a megjelenéssel kapcsolatban nincs konkrét elképzelésem. Előny, ha csendes a gép. Mindenképpen új alkatrészek, az a legjobb, ha tudom egy helyről összeszereléssel kérni.Előre is köszönöm a segtséget!
[ Szerkesztve ]
-
majnkopf
tag
válasz SyMbioTe #175834 üzenetére
szia! igazából keretösszeg nincs de mivel nem vagyok tisztában a piaci árakkal talán annyit mondanék hogy 5-600 körül ha meg tudunk állni akkor boldogság van. természetesen új alkatrészek kellenének bele illetve gépház sosem volt nálam opció mindig csak egyet hasra ütésre kiválasztottam amibe kényelmesen belefér minden nagyon nagy tömörülés nélkül így gépházat nézve nincs kritériumom.
-
Ármester
válasz ZS3NI #175833 üzenetére
Alaplap: Asrock B760 Pro RS, Gigabyte B760 DS3H / B760 Aorus Elite, MSI B760 Gaming Plus ~55-70k
+Hűtő: ID-Cooling SE-224XT Basic / SE-226-XT ~7-15k
Ram: 2*16GB DDR5 6000-6400Mhz pl Kingston Fury / Fury Renegade / Beast RGB ~50-60k
VGA: RX 6700XT / RX 6750XT / RTX 4060 ~130-160k
Ház: Aerocool Hexform / Trinity Mini / Kolink Citadel Mesh RGB, Cooler Master MasterBox MB311L / Q300L, Deepcool CH370, Zalman i3 Neo, Deepcool Matrexx 55, Fractal Design Focus G / FD Pop Air ~15-30k
Táp: Be quiet System Power (CM) 500-550-600W / Pure Power (CM) 500-550-600W / FSP Hexa+ Pro 500-600W / Hexa 85+ 550-650W / Hydro Pro 500-600W / Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550-650W / G12 550-650W ~20-35k
Össz: 377-470kDDR5 AMD:
Alaplap: Asrock B650 PG Lightning / Gigabyte B650 Gaming X AX / Asus TUF Gaming B650-Plus / Strix B650-A Gaming / Strix B650E-F Gaming / Strix B650E-E Gaming ~80-100k
Processzor: Ryzen 5 7600X ~90k
Ram: 2*16GB DDR5 6000-6400Mhz pl Kingston Fury / Fury Renegade / Beast RGB ~50-60k
Össz: 392-490kOlcsóbban DDR4
Alaplap: Asus TUF Gaming B660M-E D4 / Prime B760M-E D4, Gigabyte B760M Gaming DDR4, ASROCK B760M Pro RS/D4 ~41-52k
Ram: 2*8GB DDR4 3000-3200Mhz G.Skill Aegis / Sniper X / Ripjaws, Kingston Fury, Corsair Vengeance ~13-16k (2*16GB ugyanezekből ~26-30k)
Össz: 326-422k
AMD DDR4:Alaplap: Asus Prime B550M-Plus / TUF Gaming B550M-Plus / TUF B550M-E ~45-60k
CPU: Ryzen 5 5600 / 5700X ~52-70k
Ram: 2*8GB DDR4 3000-3200Mhz G.Skill Aegis / Sniper X / Ripjaws, Kingston Fury, Corsair Vengeance ~13-16k (2*16GB ugyanezekből ~26-30k)
Össz: 282-400k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz mjani1172 #175830 üzenetére
Erőben biztosan nem lesz gond, akár gyengébb is elég, üzembiztosság más kérdés, ha nincs gond, akkor menni fog, de nyilván ezekbe is bármi bármikor megpusztulhat.
Érdemes ide is bekérdezni, itt szerintem jobban képben vannak az ilyen mini gépekkel: HTPC (házimozi PC) topik
-
Ármester
válasz majnkopf #175825 üzenetére
Keretösszeg mindenképp kell, írd le mennyi az, amit gond nélkül rá tudsz szánni, abból gazdálkodunk, használt alkatrész mehet-e vagy csak új mindenből, ha van gépház, akkor az milyen?!
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok,
Multiplayer. Counter Strike2 , CSGO, Dota2, Total War játékok, +újak amik jönnek
M2.SSD-m van. (2 TB - KC3000)
Csak PC kell, monitor, bill, egér, füles van.
4. Mennyi a kereted rá?
400k +-20
144 Hz G-Sync 1080p (Van egy 4k monitor is, de az most porosodik)
Márkapreferencia nincs, mindenből újat szeretnék. A gép legyen halk.IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
palfitom
félisten
válasz nimfas #175829 üzenetére
nimfasSzia,
Alaplap: pl. Asrock B760 Pro RS / Gigabyte B760 DS3H / Gigabyte B760 Aorus Elite / MSI B760 Gaming Plus / Asus TUF Gaming B760-Plus / Asrock Z790 Pro RS
CPU: i5 13500
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2) / Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / Alpenföhn Brocken 3 / ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5
Ram: DDR5 32GB (2x16-os KIT), pl. Fury 6000 / Renegade 6000 / Trident Z5 6000 / Renegade 6400 / Trident Z5 7200
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980
VGA: új RTX 4070 (253k, 257k, 270k, 281k) / 4070Ti (310k, 345k, 347k)
VAGY használt RTX 3080 / 3080Ti / 4070 / 4070Ti
Ház: ízlés szerint, pl. Endorfy Signum 300 Air / Fractal Design Focus 2 / Fractal Design Pop Air / Zalman Z10 / Aerocool Aero One Frost / BQ Pure Base 500 / Lian Li Lancool 205 Mesh / Corsair 4000D Airflow / Phanteks Eclipse P400A TG / BQ Pure Base 500DX / Lian Li Lancool 216 / Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H7 Flow
Táp: pl. Asus Strix 650-850W / be Quiet System Power 650-850W / be Quiet Pure Power 650-850W /Cooler Master V650-V850 V2 / Corsair RM650-RM850 / Corsair RM650x-RM850x / FSP Hydro Pro 700-800W / FSP Hydro M Pro 700-800W / FSP Hydro G Pro 650-850W / Fractal Design ION+ 660-860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 650-850W / Seasonic G12 650-850W / Seasonic Focus 650-850Kicsit olcsóbban:
Alaplap: pl. Gigabyte B760 DS3H DDR4 / Asrock B760 Pro RS/D4 / MSI Pro B760-P Wifi DDR4 / Gigabyte B760 Gaming X DDR4
CPU: i5 13400F / 13500
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2) / Arctic Freezer i35
Ram: 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Nem töltöm ki az ajánlást mert nem igazán adna választ a kérdésre.
Egy irodában cserélnék le egy "szerver"-nek használt gépet. Ez nem szerver, csak egy sima PC, amin egy win 10 fut, ez mellet összesen egy számlázó szoftver, és egy csomagküldő (GLS) program, meg egy szinkronizáló ami a változást küldi a valódi szerverre.. Ennyi.
Szándékosan nincs rajta más, a gép kb 10-12 éves, kb 5 éve kapott egy 250 gb -ssd-t és hibátlanul teszi a dolgát,de kikapcsolva sosem lehet, ennek folyamatosan mennie kell.
Gondoltam az üzembiztonság miatt fiatalítok egy ilyenre,Think centre mini m920q.
Mivel senki nem használt még az ismerőseim közül ilyen mini pc-t, erőben szvsz nem lesz gondom, de nem tudom, hogy a folyamatos (évente egy-két pár percre leállást ezek hogy viselik? Nem melegszenek? Komoly terhelésről nincs szó.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Ajánlást kérnék meglévő (jó)pár éves gépem cseréjéhez.
Oculus Quest 3-hoz lenne a fejlesztés, PCVR-hoz, ezek kívül főleg singleplayer játékok.
(VR tudtommal VGA igényes a nagy felbontás miatt a 2 szemnél.)
Háttértár van dögivel, max egy modernebb SSD kellhet ami nem a SATA helyet foglalja.
Monitor van. (Egyelőre marad)
Ház, táp, alaplap, CPU, hűtő (ha szükséges), VGA, RAM (minimum a 16GB)
4. Mennyi a kereted rá?
Igény szerint, de VGA-val jó lenne 500-600 alatt maradni.
Acer XV272, HDMI és Display port, FHD, 144 Hz, Freesync
Fekete ház, nem szükséges RGB LED csicsa, úgyis az asztal alatt lesz.
Lehetőleg új alkatrészekből.
Állítólag a VR miatt célszerűbb az Intel-nVidia kombó, kevesebb a szívás, stabilabb, úgyhogy ebben az irányban nézelődnék.Előre is köszönöm Srácok!
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Alaplap: Asrock B650 PG Lightning / Gigabyte B650 Gaming X AX / Asus TUF Gaming B650-Plus / Strix B650-A Gaming / Strix B650E-F Gaming / Strix B650E-E Gaming ~80-100k
Processzor: Ryzen 5 7600X ~90k
VGA: 6650XT / 6700XT / 6750XT / RTX 4060 ~100-160k
SSD: Akár, esetleg WD SN570 / Adata Legend 800
Ház: Aerocool Hexform / Trinity Mini / Kolink Citadel Mesh RGB, Cooler Master MasterBox MB311L / Q300L, Deepcool CH370, Zalman i3 Neo, Deepcool Matrexx 55, Fractal Design Focus G / FD Pop Air ~15-30k
Táp: G12 OK„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Dinasti #175823 üzenetére
Alaplap: Asrock B760 Pro RS, Gigabyte B760 DS3H / B760 Aorus Elite, MSI B760 Gaming Plus ~55-70k
+Hűtő: ID-Cooling SE-224XT Basic / SE-226-XT ~7-15k
VGA: RX 6700XT / RX 6750XT / RTX 4060 ~130-160k
SSD: 1TB WD SN 570 / Samsung 980 ~20k
Össz: 397-490k
Drágábban VGA-ból mehet esetleg 6800XT / RTX 4070.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz kutga #175822 üzenetére
Alaplap: Asrock H510M HDV R2.0 ~25k
Processzor: Pentium G6400 ~25k
Ram: 2*8GB 3000Mhz G.Skill Aegis ~13k
SSD: 500GB Adata Legend 710 / Legend 800, WD SN350 / SN 570 ~9-11k
Ház: Deepcool Matrexx 30 / 40, CM Q300L, Aercoool Trinity Mini / Hexofrm G ~11-15k
Táp: Be Quiet System Power 10 450W / Pure Power 11400W, FSP Hexa 85+ Pro 450W, Seasonic B12BC 550W ~20-24k
Össz: 103-113k
AMD oldal esetleg:Alaplap: Asrock B450M-HDV / B450M Pro4 ~25k
Processzor: Athlon 3000G OEM ~21k (nincs hozzá hűtő, meg doboz)
+Hűtő: Valami alap, olcsó, hogy legyen rajta, pl ID-Cooling SE-902-SD ~4k
Többi ugyanaz.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
majnkopf
tag
Sziasztok!
szeretnék segítséget kérni tőletek, elég rég nem követem napi szinten a fórumokat így remélem jó helyen járok
szeretnék egy asztali PC-t összerakni a nulláról mely elsősorban játékokra lenne használva. nem egy hardcore streamer 8k gaming gépet szeretnék mindenféle vízhűtéssel, csilli villi különleges dolgokkal hanem inkább olyasmit amin még egy 6-10 év múlva is el lehet ketyegtetni az új játékokat ha nem is full maxon de azért ne is 20fps-en lowon. a keret nem mondom hogy végtelen de tisztában vagyok vele hogy nem lesz olcsó beruházás így azért viszonylag nyitott a pénztárca (viszont ha valami egy keveset ad hozzá az egészhez arra azért nem fizetnék súlyos 10-100ezreket)
amire szükségem van az kizárólag a gépházon belüli dolgok és egy monitor (egy átlagos jól használható monitor bőven elég, nincs szükségem extra csúcskategóriás felbontásokra, képminőségekre)
ezen felül ami talán kritériumom lenne az az hogy egy 2tb ssd meghajtó mellé kéne egy ekkora vagy egy nagyobb hdd "tároló" is ami összeköttetésben lenne ha megoldható (remélem most nem mondtam nagy hülyeséget ) illetve 32gb ram minimum. ezeken felül nincs gyártó fétisem így bármi megfelelő.
remélem sikerült viszonylag pontos leírást adnom a fontosabb kérdésekre. természetesen ha valami hiányzik vagy esetleg kérdéses nagyon szívesen válaszolok -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Cities: Skylines 2-höz kéne összeállítanom egy gépet, tehát alapvetően egy CPU és RAM túlsúlyos konfig a cél.
Az első rész csak 4 CPU magot tudott kihasználni, talán az új majd már többet is.
1080p 60hz monitor
gépház és tartalma
4. Mennyi a kereted rá?
A keret valahol 350-500 között lenne (videokártya képlékeny igazán. nem nagy GPU igényű, de ha sok asset van, akkor tudja zabálni a VRAM-ot is, nem csak a rendszermemóriát.).
KB ezt dobtam össze első körben~
B650 (ajánlás?)
7600(X)
2x16GB DDR5 5600mhz CL30
2TB SSD (XPG SX8200 PRO?)
4TB CMR HDD
750W táp (G12 Gold okés?)
6650XT-6800 első körben, de később lehet menne feljebb.
+házat találunk valami jól szellőzőt, illetve procihűtőt is megoldjuk.Szeretném fenntartani a fejleszthetőség lehetőségét, ezért nézem az AM5 platformot, és ezért lenne a nagyobb táp is.
Intel oldalon esetleg mi lehetne? Érdemes még, jön új generáció?
köszönöm a segítséget! -
Dinasti
senior tag
Sziasztok! Teljesen új gépet szeretnék összerakni nem egy nagy keretből viszont csak egy elvárásom van full HD ban kompromisszum mentes játék . Előre is köszönöm a segítséget !
1:Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játékra. Viszont beérem az1080p felbontással. Sem a 2 k sem a 4 k nem érdekel .
Jelenleg csak konzolom van
Mindenre
4. Mennyi a kereted rá?
- Nagyjából 500k HUF, max. 600k-ig.
4 k 144 hz g-sync lg
Nvidia-Intel -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni.
1. Irodai munkára szeretnék vásárolni számítógépet (Office, net), játék nem érdekes.
2. Monitor, billentyűzet, egér van jelenleg.
3. Komplett számítógépre lenne szükség.
4. Keret nincs, minél olcsóbb legyen.
5. A monitor fullhd, 75Hz, hdmi+dp van rajta, Freesync-et támogat.
+1 Speciális elképzelés nincs, talán csak annyi, hogy minél kisebb legyen.Előre is köszönöm.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
palfitom
félisten
válasz spileraaa #175820 üzenetére
spileraaaSzívesen.
Hogy mi?
Egy rövid mondattal összefoglalva: nem kell külön pasztát venned!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz spileraaa #175817 üzenetére
spileraaaOK.
A pasztát kiveheted, hisz a Freezer 34-hez alapon jár jó kis MX-4.
-
palfitom
félisten
válasz rodman73 #175816 üzenetére
rodman73Amíg marad a vga, addig ne nyúlj hozzá, s ráadásul addigra kijön az Intel következő sorozata, meglátjuk miként teljesítenek!
-
spileraaa
senior tag
válasz palfitom #175801 üzenetére
Végül csak az SSD cseréltem
114 ezer forint lett a vége
Hűtő pasztát el felejtettem meg kérdezni de legutóbb ez volt így újra ez lett. A processzor az újra csomagolt de így is jár a 3 év garancia.Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
rodman73
aktív tag
Szinte csak játékra, Wow Classic és Cod 2 pörög éppen most. Néha egy kis munka beeshet a gépen, max egy kis excelezés.
Jelenlegi konfigom: MSI Carbon Gaming Z 490, i7 10700k, 32 ddr 3200 mhz ram, 256 gb és 1 tb m2 ssd-k, 2x4 TB hdd, Dark Rock Pro 4 cpu hűtő, ASUS TUF 3070 gpu, NZXT H710i ház. Alaplapot és procit cserélnék első körben, később majd gpu is, az már lehet csak jövőre. A többi alkatrész maradna egyelőre.
Alaplap és cpu első körben, később majd gpu. Esetleg egy aio hűtő a cpura, bár ez a Dark Rock is tök jó.
4. Mennyi a kereted rá?
150-200k (plusz a régi cuccok, bár azok attól félek nem túl sokat érnek sajnos már )
2560x1440, 144 hz, G-sync.
Szeretnék az intel procinál maradni és fontos lenne hogy az alaplapon legyen wifi is. Jöhet használt is, ha van rá garancia. Igazából ha jelentősen nem lehet 150-200k-ból fejleszteni a gépet, lehet megvárom a jövő évet és még gyüjtők hozzá vagy ha esetleg jön ki új cpu generáció, azt megvárom. -
palfitom
félisten
válasz Da-Niel #175814 üzenetére
Nem néztem az ajánlási listát, ez kellett, és kész.
Majd eljön az ideje, s a géped már készen áll rájuk!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Da-Niel #175812 üzenetére
Nagyon szívesen!
Az is jó cucc!
Most beszereztem mellé egy ROG Gladius II Core egeret is (ROG Sica-t váltott), így már teljes a harmónia.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Da-Niel #175810 üzenetére
Da-NielJó lesz!
(ez a TUF is kapott legalább egy 1200-as hangcsipet)Szívesen!
-
Da-Niel
csendes tag
válasz palfitom #175809 üzenetére
Kedves palfitom!
Kicseréltem az alaplapot erre:
https://www.alza.hu/asus-tuf-gaming-b650-plus-wifi-d7456367.htm ;
a RAM -ot pedig erre:
[link]A processzor hűtő akkor egyelőre marad.
Összességében még olcsóbb is lett.
Hálásan köszönöm a segítségedet.
-
palfitom
félisten
válasz Da-Niel #175808 üzenetére
Da-NielSzívesen.
Alaplap: X670-es lapra nincs szükséged, de ha ez tetszik és kényelmesen belefér a keretbe, akkor természetesen mehet. (én előbb vennék egy kicsit jobban felszerelt Strix B650E-F-et, de a TUF X670-on elég jó cuccok vannak)
Hűtő: a 7600X-re még elegendő, de ha később fejlesztenél, akkor komolyabb hatékonyságút vennék, pl. Fortis 5, BQ DR4.
Ram: mehet ez is, de nekem nagyobb bizalmam van a Trident Z5 sorozathoz, és ami hasonló áron kapható, annak az időzítései is picit jobbak (36-38-38 vs 36-36-36). Ez AMD EXPO-s (bár nagy jelentősége nincs), és ha belefér, akkor leginkább ezt javaslom.
A ház jó választás, és jól láttad, hogy kell hozzá pluszban 2 venti előre!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Da-Niel
csendes tag
válasz palfitom #175795 üzenetére
Kedves palfitom!
Köszönöm a gyors választ, javaslataid alapján az alábbi konfiguráció állt össze, tisztelettel kérlek vess rá egy utolsó pillantást:
Alaplap: ASUS TUF GAMING X670E-PLUS;
Processzor: AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz Socket AM5;
Processzor hűtő: NZXT T120 Black;
RAM: 32GB 6000MHz DDR5 RAM Kingston Fury Beast CL36 (2x16GB) (KF560C36BBEK2-32);
Videókártya: Videókártya ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4070 12GB OC;
SSD: 1TB Samsung 980 Pro M.2;
Táp: NZXT C650 Bronze;
Ház: NZXT H5 Flow Black;
Ház ventilátor: 2 x NZXT F140Q.Sajnos zöld robotéknál nincs az eredetileg kinézett processzor hűtő, a kinézett NZXT T120 remélem elég a processzorhoz.
Köszönöm:
Dani -
palfitom
félisten
válasz lazioforever #175800 üzenetére
lazioforeverSzívesen.
Nem lenne értelme. A fő munkát a proci végzi, és cad-es rajzoláshoz minél erősebb ipc szükséges, amiben jobb az 5600G. (az igp-je pedig kb. GT1030 szinten van)
Ha jobban tetszene egy cpu-vga párosítás és a sima R5 5600 nem fér bele, akkor R5 3600 + GT1030-at javaslok.Semmi gond, erre való a fórum!
-
czanga
őstag
-
palfitom
félisten
válasz daave77 #175799 üzenetére
daave77Szia,
Alaplap: pl. Asrock B450M Pro4 R2.0 / Asus Prime B550M-A / Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Gigabyte B550M DS3H / Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M Aorus Elite / Asus TUF Gaming B550M-E / Asrock B550M Steel Legend / Asus TUF Gaming B550M-Plus
CPU: R5 3600 / R5 5500 / R5 5600 / R7 5700X
Hűtő (opcionális): pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Aegis 3200 / Goodram 3600 / Fury 3600 / Ripjaws 3600 / Fury R 3600
VAGY 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600
SSD: pl. WD Blue SN570 / Samsung 980, olcsóbban Kingston NV1 / Kingston NV2 / WD Green SN350
VGA: új RX 6650XT 102k / RX 6700XT 145k / RTX 4060 (129k, 128k) / 3060Ti (135k, 148k, 156k)
Ház: ízlés szerint, pl. FSP CST130 / Aerocool Trinity Mini / Cooler Master MasterBox Q300L / Kolink Citadel / Rampage (Everest) Private / Deepcool Matrexx 40 3FS / Kolink Citadel Mesh RGB / Deepcool CC360 / Cooler Master MasterBox MB311L / Fractal Design Pop Mini / Deepcool CH370 / SilverStone Fara H1M / Thermaltake Divider 170 / Lian Li Lancool 205M
Táp: pl. be Quiet System Power (CM) 500-550-600W / be Quiet Pure Power (CM) 500-550-600W / Cooler Master v2 V550-V650 / FSP Hexa+ Pro 500-600W / FSP Hexa 85+ 550-650W / FSP Hydro Pro 500-600W / FSP Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550-650W / Seasonic G12 550-650W350-370-ből valami ilyesmit építenék:
Asus TUF Gaming B550M-Plus
R5 5600 + ID-Cooling SE-224 XTS
32GB Fury R 3600
WD SN570 1TB
RX 6700XT
Deepcool Matrexx 40 3FS
be quiet! System Power 10 650WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz czanga #175797 üzenetére
czangaSzívesen.
Van alternatíva, de egy itx házba nem ajánlom. Hogy megkapd az Intelek teljes teljesítményét, ahhoz "szabadon kell engedni" őket, ki kell tolni a tdp-limiteket, s így 200-250W fogyasztással és hőtermeléssel simán számolhatsz. Na ehhez nem tudsz tenni megfelelő hatékonyságú léghűtést (ráadásul itt 155 mm-be be kell férni!), legalább egy 280-as/360-as AIO kellene.
Ha kipróbálnátok, akkor:
Alaplap: pl. Asus Strix B760-I Gaming Wifi / Asrock Z790M-ITX Wifi
CPU: 13600K(F) / 13700K(F)
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-226-XT / BQ Dark Rock TF / Noctua NH-D12LLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz spileraaa #175796 üzenetére
spileraaaIgen, mehet!
Háááát, többnyire marketing. Nincsenek a Seagate-en minőségibb alkatrészek, amik miatt jobban bírná. Én a Samut venném, de ha kényelmesen belefér a Seagate, és nyugodtabban alszol tőle, akkor vedd azt bátran!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest