Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Oldman2 #163698 üzenetére
" anyós alaplapja LGA 1155-ös, az enyém meg 1156-os."
Pontosan ez a helyzet. Egy 1155-ös I5 a mai napig megállja a helyét általános felhasználásra. Neked nem lenne AKKORA előrelépés, csak így hogy alaplapot is cserélned kéne már nem annyira jó, 10 éves alaplapot tuti nem vennék.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Tibord
senior tag
Mindenkinek köszönöm a javaslatokat.
Végül ezt szűrtem össze:A kérdésem, hogy ebben van-e valami olyan hiba ami miatt valamit cserélni kell vagy javasolt.
A másik kérdésem, hogy valóban kell-e a 16GB ram úgy, hogy tényleg csak kb. internet lesz használva vele (WIN10), illetve letöltés és média szerver.
+1 A gyári procihűtő ha nincs épp terhelés alatt a gép akkor mennyire halk?
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Oldman2
veterán
válasz rasotamas #163697 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokat.
A 210-est akkor hanyagoljuk.
Közben jutott eszembe, hogy nálam meg egy GA-P55-USB3 alaplapban egy Intel Core i5 650-es Clarkdale CPU van (ami egy 2 magos proci) egy GeFroce GT 710 videóval.
Sokat OCR-ezek, az ABBYY rendesen lefogja a gépemet jelenleg.
Ezt a 2 magos procit átrakni az anyós gépébe, nekem meg pl. az említett 4 magos i5, mennyire elborult ötlet?
up. lehet hogy hülyeség amit írtam, mert anyós alaplapja LGA 1155-ös, az enyém meg 1156-os.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Oldman2 #163696 üzenetére
Szerintem ez így pont jó és elég is lenne neki.
A proci mindenképp jó. A gyári hűtője nincs meg az I5-nek?
Az a baj a kis Pentumnak alacsony hűtője van, kevés az I5-re, de a magasabb intel apróról beszerezhető, talán 2 ezer sincs, inkább 1000-1500, ha találsz rézmagost még jobb. De vehetsz újat is pár ezerért, később átrakhatod újabb gépbe is.
A ram elég lenne még egy, de ha 5-ért van 2x4 akkor az jó, a mostani meg mehet apróra, a lényeg a dual channel.
VGA nem biztos hogy kell, az a GT 210 egy kupac kaki, talán gyengébb az I5-ben lévőnél.
Mivel nem szükséges upgrade előbb kipróbálnám a gyári vga-val aztán ha nagyon akadozik később lehet venni de 210-est semmiképp. GT630 2GB van HDMI kimenettel 5500-ért aprón, azzal még GTA-zni is lehet, keveset eszik, dupla VRAM, egy HDMI kábellel még a tévét is rákötheted és nézheti a youtubeot meg a Videát.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
Segítségeteket kérném, anyós gépét kellene fejleszteni (rettentően lassú a Farmerama ).
Ami most van benne:
GIGABYTE GA-H61M-DS2V rev 2.0 alaplap
Valami kutyaütő Pentium G-s proci (elfelejtettem felírni a típust),
Intel alaplapi video
KINGMAX 1x4GB DDR3-1333 SDRAMAmit néztem, hogy nem aranyáron cserélhető lenne benne:
i5 2500 Quad Core 4 x 3,3 GHZ (turbo: 3,7 GHz) LGA1155 CPU (6e)
Ha kell, procihűtő (2e)
Asus GT 210 1GB videocard (3e)
2 x 4GB DDR3 SDRAM (5e)amiben segítségeteket kérném, hogy ezekbe érdemes-e pénzet tolni, vagy van ennél jobb kombináció?
-
palfitom
félisten
válasz PuffyMinnie #163693 üzenetére
PuffyMinnieSzívesen.
Igen, a lap jó lesz.
Ram: Benne van a pakliban, hogy esetleg nem fogja 1,35V mellett tudni a 3733CL17-et, de kis finomhangolással (pl. fesz emelés) menni fog. Amúgy jó választás, magas órajel, viszonylag alacsony ár.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
PuffyMinnie
tag
válasz palfitom #163683 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor ez a lap megfelelő lesz, hogy tartani fogja a boost órajeleket? És majd, ahogyan írtad az órajelen is egy minimálisan igazítani is lehessen. Közben kaptam ajánlatot még egy ram-ra. Ez is jó lesz a laphoz és a processzorhoz?
Akkor ez lenne az összeállítás:Alaplap: MSI Z590-A PRO ( 58.000 Ft )
Processzor: 10600K ( 68.000 Ft )
Ram: Patriot Viper 4 16GB ( 2x8GB ) PV416G373C7K ( 34.000 Ft )[ Szerkesztve ]
Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan bolt, ahol tudnék venni asztali gépet SZÉP kártyára?
(Pl. bicajt tudok pár boltban, vagy okosórát.)[ Szerkesztve ]
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
veterán
válasz concware #163680 üzenetére
Mennyi a keret videokártyára?
Felmerül a kérdés, hol vennéd, mennyiért, ha használtan milyen idősen, mennyi garanciával?
Tavaly ilyenkor egy 1060 3G 35 körül, egy 6G 55 körül ment aprón.
Ennyi különbség teljesítményben nincs köztük.
Ha jól látom most a 3 gigásak 65-80 körül, a 6 gigásak 100-120 körül mennek.
Egy 120 ezres 1060 6G helyett sokkal inkább egy 140 ezres 1070.
Viccnek is rosszak ezek az árak, pont duplája a normálisnak.https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz concware #163680 üzenetére
concwareA 6GB sokkal erősebb kártya (nem csak a memória mérete a különbség), szóval ha értelmes áron van, akkor inkább azt válaszd. Egy 1060-6GB elég sok játékot elvisz FHD 60Hz-en jó minőségben.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz raczger #163675 üzenetére
raczgerSzia,
Jó amiket összeraktál, mehet.
Valóban nincs sok értelme erősebb procit beletenni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Tibord #163668 üzenetére
TibordSzia,
Meggyi kolléga ajánlása alapján elindulhatsz. (alaplap ajánlás)
Lap: nem adtad meg a monitorod csatlakozóit, így nehéz megfelelő lapot ajánlani (IGP-s procival)
Táp: a Hyper Pro terhelés alatt egyáltalán nem halk táp. Bár itt nem kapna nagy terhelést, én inkább BQ System Power 400-at, vagy FSP Hexa 85+ 350-et vennék.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz PuffyMinnie #163667 üzenetére
PuffyMinnieSzia,
Legyen akkor MSI Z490-A Pro (vagy Z590-A Pro), így később a proci órajelén is tudsz igazítani, ha kell.
Ekkora felár ellenében a Crucial-t választanám.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Matska #163666 üzenetére
MatskaSzia,
Ház: gondolom Pure Base akar lenni.
VGA: 1050Ti / 1650Rendben van.
Igen, erre ez a megoldás, kosár + összeszerelés!
-
Scarletiel
senior tag
-
concware
tag
válasz rasotamas #163679 üzenetére
Utolsó kérdés, hogy melyik akkor a jobb választás:
MSI Geforce GTX 1060 ARMOR videókártya
GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 3GB GDDR5 192bitElőre is köszönöm!
-
veterán
válasz concware #163678 üzenetére
A 1050Ti sokkal gyengébb, fölösleges rá a 4 giga ram, nem használja ki.
A 1060-nak néha kicsit kevés lehet a 3 giga de jól tudja kezelni, pótolja az operatív memóriából, nincs vele gond. Esetleg a textúrát kell ultráról very highra állítani bizonyos újabb játékoknál.
Egy videokártya teljesítményét nem a memória mennyisége határozza meg.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz konci79 #163676 üzenetére
Nem kötözködsz , ezért vagyunk itt, hogy átbeszéljük. Sok tippből lesz a megoldás. Ha más jobbat tud ajánlani, akkor az jobb. Én is asrock-ot írtam volna, de próbáltam tartani a kívánságát. Táp: ez azért egy fontos része a dolognak. Ez nem is túl drága, de mégis erős, ergo: nem erőlködne, hanme lazán "kisujjból" kirázná a wattokat. És tegyük fel 1 vagy 2 év múlva ha mégis játszani akarna rajta valaki, a táp már nem lenne akadály. 400 wattosban is van 17 ezres.
https://gamergep.hu/
-
konci79
őstag
válasz Meggyi001 #163674 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de: nekem is ilyen proci van, szerintem egy B450-es lappal jobban járna, ez nagyon fapados, egy Asrock B450M-Pro4, vagy egy Giga B450M DS2vagy3H-val jobban járna, főleg hosszú távra.
Ha vga sincs tervbe, bőven elég egy 3-400W-os táp is.
De majd jönnek a nálam okosabbak is és megmondják[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Sziasztok!
Egy gépet kell összeraknom, játékra lesz (egyelőre Fortnite) egy 1080p 144hz monitor mellé. Tuningolva nem lesz.
A topikban visszaolvalsva és az ismerős igényei alapján már összeszedtem az alkatrészeket:
Alaplap: ASROCK B560 Pro4 - 42k
CPU: i7-10700F - 92k
CPU hűtő: SilentiumPC Fortis 3 EVO ARGB - 18k
Ram: Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/16 - 36k
SSD: ADATA 512GB XPG SX8200 Pro M.2 - 27k
HDD: Toshiba P300 2TB - 18k
Ház: Lian Li LANCOOL II Mesh RGB fekete - 36k
Táp: Seasonic FOCUS GX-650W Gold - 36k
+1 rendszerhűtő: Cooler Master MasterFan MF120R RGB 120x25mm - 6k
Össz: ~311k
VGA használtan megy bele egy 1060 6gb vagy 1650 super, amit épp sikerül találni. Ha később normalizálódnak a vga árak akkor egy erősebb fog a helyére kerülni (talán egy 3060ti vagy 3070, de lehet hogy már csak egy 4060 ).
A keret 300k-350k vga nélkül.
Mit cserélnétek, van-e bármi amit benéztem?
Úgy néztem prociból nem igazán érdemes jobbat beletenni, mert fps-ben minimális pluszt hoz az árkülönbséghez képest, vagy tévedek?
A cél, hogy ár/érték arányban egy jó gépet sikerüljön összeraknom és világítson mindenféle színben is. (Ismerős gyerekének lesz, ezért ez a sok rgb cucc benne.)
Előre is köszönöm a segítségeteketwww.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
-
Tibord
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni asztali gép vásárlásban!
(régen ment ez nekem is, de már jó ideje kiestem a sűrűből)Paraméterek kapcsán:
- A gép kb teljes egészében internet böngészésre, fájlcserére, médiaszerverként lenne használva. (Néha egy-egy film konvertálás, de nem számottevő) Valószínűleg játékra (pasziánszon kívül) nem lesz használva.- Az IPON-ból tervezem majd megrendelni, össze is rakom az nem probléma.
- Fontos, hogy a gép a lehető legnagyobb csendben tegye a dolgát (ha kell cserélek hűtőt házban, tápban, stb.), a fogyasztás sem baj ha kevés de nem döntő szempont.
Fontos még, hogy a következő években se kelljen benne piszkálni, vagyis stabil legyen.- KB amire biztos szükség van
- Alaplap (ASUS párti vagyok de ez nem törvény)
- CPU (AMD! + valami csendes hűtő)
- VGA (Játékra nem lesz használva így ez max belépő szint vagy nem is kel ha a CPU-ba építve megoldható. Ha mégis akkor AMD)
- Ház (semmi extra igény, talán annyi, hogy ne zörögjen, és ne világítsa be a szobát)
- SSD (egy normál SSD semmi extra a windowsnak, ebbe főleg samsung párti vagyok)
- HDD (A régi gépből kerül át egy 2T-s, jelenleg másra nincs szükség)
- TÁP (csendes, megbízható)
- DVD meghajtó (kell)
- RAM (fusson szépen a win, nincs semmi extra igény)Keret:
kb. max 150e de nyilván ha kijön kevesebből akkor az nem baj.Előre is köszönöm a tanácsokat, segítséget.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
PuffyMinnie
tag
válasz SyMbioTe #163652 üzenetére
Szia!
Írtam a CM-nek, és kaptam választ. Azt írták, hogy nem gyártanak nem foglalkoznak vele. Így viszont mivel szerintem azért jó ez a processzor hűtő és van rajta egy Lepa ventilátor nem szeretném eladni, hogy most vegyek egy AM4 es hűtőt. Akkor így marad az Intel.Annyi lenne a kérdésem, hogy a 10600K eléggé tetszik. Viszont nem tudom, hogy mi hátrányom lehetne, ha egy jobb B-s lappal használnám, (nekem is az lenne a lényeg, hogy vigye a megadott ram mhz-et) ha tudnál hozzá ajánlani, de csak MSI alaplapot megköszönném. Vagy esetleg egy Z490, vagy Z590-es alaplapot, amelyik jobban megéri, de MSI alaplapok legyenek ezek is.
Amit eddig kinéztem ez lenne, mondhatnál róla véleményt:
Alaplap: MSI Z590-A PRO
Processzor: 10600K
Ram: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz BL2K8G36C16U4R/B/WMég azt kérdezném, hogy 3-4 ezer Ft-al lenne több a memória az Aegis 3200 mhz-nél, megérné a Crucial 3600 mhz-est?
Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
Sziasztok, 1-2 hete kértem segítséget PC-hez, Lightroom és PS használatához.
Az ott leírtak, és némi utánaolvasással az alábbira jutottam:
- Alaplap: MSI Z490-A Pro vagy Asus tuf gaming b560m (a cél, hogy a ram ne legyen korlátozva)
- Cpu: I5 10400F
- Ram: Kingston v. Corsair Lpx 2x8GB 3200mhz (később megy bele még 2x8GB)
- SSD: Samsung 970 Evo 500 GB M.2
- HDD: WD Red 2TB 5400rpm
- táp: Be Quiet System 9 500W
- ház: Be Quiet! Pure power 500
- VGA: használan valamelyik Gtx 4GBMi a vélemény a fenti összeállításról?
Aqua (ahol 15-20.000-el olcsóbb cakk-pakk) nem engedi ezeket így összerakni (pl a Z490-es lapot fel sem dobja a gépösszerakó, b560 chipsetre nem lehet szűrni, a házból meg csak a drágább verziót engedi). Arra gondoltam egyenként összerakom a kosárba + kérek összeszerelést. Ez így járható lehet?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
palfitom
félisten
válasz szekerszabi #163662 üzenetére
szekerszabiSzívesen.
Minden csak az igényeiden és a pénztárcádon múlik.
Ha szeretnél szebb, jobb, újabb házat, akkor természetesen semmi akadálya, ajánlottam mATX és ATX lapokat is, szóval választhatsz hozzájuk mATX és ATX házat is.
6-8 éves tápegység cseréjén már érdemes elgondolkodni, még akkor is, ha olyan jó minőség, mint az FSP, de nem egy "azonnal kidobandó" kategória.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz denagyantal #163661 üzenetére
denagyantalSzia,
Az OK, most jó áron tudod eladni a lapost, de nézz szét a VGA-árak között, és láthatod, hogy nem sok erősebbet tudsz venni a pénzedből, ha csak új jöhet szóba.
Ilyesmiben gondolkodnék:
1 x ASUS PRIME B560M-K39 489 Ft
1 x INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral54 690 Ft
1 x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS31 590 Ft
1 x KINGSTON 1TB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/1000G39 590 Ft
1 x ZALMAN M3 Plus fekete19 290 Ft
1 x FSP Hydro M PRO 600W25 190 Ft
1 x ID-COOLING SE-213V25 390 Ft
Összesen: 215 229 Ft
+ használt VGA az apróról, pl. GTX 1070 / 1070Ti / 1080 / 1660 Super / 1660Ti / RTX 2060Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz HCsaba85 #163660 üzenetére
HCsaba85Szia,
Rendben van a konfig.
Válaszok:
- Ez a jövőbeni procik "éhségétől" függ, és persze a beállításoktól, a procinak adott feszültégtől is. A PR2 jó kis hűtő, de alig-alig drágábban én inkább egy SilentiumPC Fortis 3 -at (HE1425) választanék.
- A házban 2 db venti van gyárilag (Pure Wings 2), javaslok bele még egyet tenni úgy, hogy a ház elejében 2, a hátuljában 1 legyen.
- Ez szintén a jövőbeni VGA-dtól függ, de 600W az elég sok (nagyon sok) VGA-hoz elég.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
szekerszabi
csendes tag
-
denagyantal
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi "gamer" laptopomat szeretném leváltani egy rendes asztali gépre, mivel már nem szükséges a mobilitás. A mostani setup egy Lenovo y720, 1060 6GB-al és i7 7700HQ-val 8gb rammal. A jelenlegi árak mellett majdnem annyiért tudom eladni, mint amennyiért vettem annó. Ehhez csapnék hozzá még valamennyit.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
70% játék és irodai felhasználás. 30% CAD és szoftverfejlesztés, illetve a GPU-t használnám különféle modellek tanítására.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
HDD: Samsung 960 evo 256 GB ssd. Esetleg egy Samsung 860 QVO 1TB is szóba jöhet.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden másra.4. Mennyi a kereted rá?
- 400.000 Ft körül +-50ezer5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
- ASUS VG278Q
- 1920 x 1080, 144hz
- DVI, HDMI, DisplayPort
- FreeSync van, GSync nincs
Később tervezek egy nagyobb 4K-s monitort venni..+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- semennyire, csár az ár/érték arány számít.
Előre is köszi a segítséget! -
HCsaba85
friss újonc
Sziasztok!
Több prohardver topikból összeollóztam egy gépet, de mielőtt megrendelném kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy ez így megfelelő-e, vagy van jobb javaslatotok.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Elsősorban szoftverfejlesztésre (Java EE), napi 8-10 órát menne a gép, néha játékra is használnám (kisebb gépigényű játékok), illetve hobbi szintű játékfejlesztésre (UE4)
Fontos, hogy halk legyen, és megbízható, hosszútávra terveznék ezzel a konfiggal.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Videókártya van csak: GTX 750 Ti3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ezeket néztem ki:
Alaplap: MSI B550-A PRO (7C56-002R)
Processzor: AMD RYZEN 5 3600 (100-100000031BOX)
Hűtő: Be quiet! Pure Rock 2
Memória: Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL2K16G32C16U4B/R/W
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB
SSD hűtő: Jonsbo 6970620550756 M.2 szürke NVMe SSD hűtőborda
Ház: Be Quiet! Silent Base 600
Táp: Be Quiet! Pure Power 11 CM 600W Gold4. Mennyi a kereted rá?
Nincs szigorú keret, a fentebb említett alkatrészek árkategóriájában szeretnék maradni.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
2db Dell monitor (U2417H, U2419H)+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem lényeges a márka, és nem szeretnék fölöslegesen világító alkatrészeket.Terv:
- egyelőre megfelel a jelenlegi videókártya, de kb. 2 év múlva cserélném valami jobbra, nem csúcskategóriában gondolkozva,
- ha úgy alakul, akkor a procit is cserélném erősebbre,
- esetleg egy hdd-t tennék még majd a gépbeAmi felmerült bennem kérdés:
- az említett proci hűtő elegendő lehet erősebb procihoz?
- mennyire lehet megfelelő ennek a háznak a hűtése az erősebb videókártya és processzor mellett?
- a 600W-os táp elég "future proof"-e vagy nagyobb kellene?A kérdéseken kívül láttok problémát a konfigban?
Előre is köszi!
Csaba -
palfitom
félisten
válasz szekerszabi #163656 üzenetére
szekerszabiSzia,
OK, marad a ház, táp, SSD, HDD, VGA, tehát lap+proci+ram kombó kell.
pl. Asrock B560M Pro4 / B560 Pro4 / Asus Prime B560M-K / Asus Prime B560M-A / Asus Prime B560-Plus / Gigabyte Z490 UD / Asus Prime Z490-P
+ i5-10400F
+ DDR4 16GB (2x8-as KIT) 3000(+) MHz, pl. Aegis 3000, Aegis 3200- - -
Árak: ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás, de nagyon egyszerű, nézd meg az aprót, hogy ott mennyiért mennek a hasonlók!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Timeola #163653 üzenetére
TimeolaSzia,
Itt egy konkrét példa, összeszereléssel (és világít is):
1 x ASROCK H410M-HVS25 090 Ft
1 x INTEL Core i3-10100F 3.60GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral45 590 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB29 190 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD110UZSVA11 990 Ft
1 x CRUCIAL 240GB BX500 SATA 3 2.5" CT240BX500SSD112 990 Ft
x RAMPAGE Private14 690 Ft
1 x GIGABYTE P450B 450W14 790 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
Összesen: 158 320 Ft (de érdemes más boltokat is megnézni, mert lehet érezhető ár-különbség!)
+ 60-65k körül egy használt VGA: pl, pl.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz PuffyMinnie #163655 üzenetére
Bocsánat, igaz, egy ideje nem követem, utoljára kb. tavaly nyáron volt CM házam.
Viszont április elején még belépett, akkor már írhatott volna.
Vagy ha megszűnt részükről ez a támogatási forma, akkor azt is le lehetne írni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
szekerszabi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni ismét! Ezúttal saját részre szeretnék egy új konfigurációt összeállítani.
Felhasználási terület a 2 véglet lenne, játszanék és dolgoznék vele. Munka alatt rövid videók vágását(2-5 perc short videók), PS, webdizájnt értek.
Játszani online szeretek (Competeive FPS játékok), néha megingok és egy-egy jó cím elé viszont leülnék, mivel a PlayStation4-en túl szeretnék adni.
Amit lehet a régi gépből megtartanék, ugyanis a jelenlegi válság eszméletlenül tizedel.. de sajnos nagyon kevés a kraft a köztelezettségeim teljesítéséhez..Ezt nyúzom most:
Sharkoon Vaya II fehér, plexi ablakos gépház
I5-4440 processzor
14 gb ddr3 ram ( 2x4 corsair vengeance, 1x4 hyperx fury illetve egy 2gbos ram 1600mhzes mind)
Sapphire radeon RX 580 nitro+ 4gb
1TB WD Blue
Asrock b85m Pro4 alaplap
FSP RAIDER 550W 80+
480 SSD
————————————————————
///Ha annyit megtennétek még, hogy segítetek, hogy mennyiért lehet a maradékon túladni, vagy mit érdemes belőle csinálni megköszönném.///
————————————————————
Költségkeret… nehéz, a lehető legkevesebbet költeném jelenleg, ideiglenes megoldásnak szánom a gépet, nem 5 évre tervezem, viszont a fejleszthetőséget szem előtt tartom, így amint rendeződne az életem, cserélném a gyenge láncszemeket.Márka mindegy, nem ragaszkodom semmihez.
Ha a ház maradhat a régiből, hűtőkre is szükségem van.
KÖSZÖNÖM,
Szabolcs
Nem egy szép gondolattal gazdagítottam volna a világot, ha időközben el nem felejtem őket.
-
PuffyMinnie
tag
-
Ármester
válasz PuffyMinnie #163650 üzenetére
#163650 PuffyMinnie
Írj a Cooler Master supportnak, ha gyárilag nem volt hozzá AM4 lefogató, akkor lehet küldenek egyet, nem tudom a CM-nek mi az álláspontja ilyen esetben.
Lap / CPU-ról számlát lehet fognak kérni, hogy tényleg szükséged van-e rá.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Timeola #163646 üzenetére
Monitor ha nektek megfelel, akkor ok, egy HDMI átalakító fog kelleni hozzá jó eséllyel.
Előre összerakást hagyjuk, röviden leírták, hogy miért. Inkább válasszatok egy boltot (Aqua, PCX, Alza), ők vállalnak +5k-ért összeszerelést.Alaplap: Asrock B460M Pro4, Asus Prime B460-A ~32-35k
CPU: Core i5-10400F ~51k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB G.Skill Aegis 3000Mhz (F4-3000C16D-16GISB) ~28k
VGA: ***
HDD: Toshiba P300 1TB (HDWD110UZSVA) ~11k
SSD: 250GB Cruical BX500 ~12k
Ház: Mit takar a dizájnos? Világítós, vagy minimalistább? :D ~10-15k
Táp: FSP Hydro Pro 450-550W / Hexa+ 500W ~17-18k
Össz: 161-170k + VGA***: VGA-nál viszont lesznek gondok. Újonnan nincs (itt ezt most tessék szó szerint érteni) VGA épeszű áron. Egy kis GT 1030, ami kvázi egy multimédiára és koca játékra megfelelő kártya, ~30-40-ről indul. (pár hónapja fele ennyi volt)
Legjobb lenne használtan venni valamit, de ha nem ért hozzá az ember, az sem olyan egyszerű.
Esetleg ismerősi körben valaki, aki tudna segíteni vásárlásban, akkor használtan lenne a leglogikusabb.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
PuffyMinnie
tag
válasz SyMbioTe #163648 üzenetére
Igen kicsit elnéztem, bocsánat. Akkor a B550 Tomahawk lesz. Kaptam egy hűtőt ( Cooler Master MasterAir Pro 4 ) akkor nem kellene így vennem külön. Viszont nincs hozzá AM4 felfogató. Ilyet hol, honnan tudnék rendelni ehhez a hűtőhöz? Köszönöm a válaszod
-
Ármester
válasz Mr.Csizmás #163643 üzenetére
#163643 Mr.Csizmás
Szia!Összefoglalót meg dísznek írjuk, mi?
Alapvetően nem rossz, SSD-ből vagy a javasolt A2000 akkor már, vagy egy Cruical MX500
Lap - proci meg attól függ mi a használati cél, de így látatlanba is jobb vétel lenne egy 10100F. Olcsóbb, ugyanazt tudja.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz PuffyMinnie #163637 üzenetére
#163637 PuffyMinnie
Arany középútként én a B550 Tomahawk-ot vinném ezek közül. X570-es lap nem fog neked kelleni, még ha komolyabb proci is megy bele.4xxx asztali szegmensben nincsen, 5xxx, ami már van is.
Ram az jó lesz, de a ha nagy a difi, felesleges az "X"-es procit venni, nincs komoly különbség.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Matska
senior tag
válasz Mr.Csizmás #163645 üzenetére
Már azt hittem rossz topikban vagyok, amikor megláttam az avatarod, de látom, hogy csak hasonló cipőben járunk
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Timeola
aktív tag
válasz itldj #163642 üzenetére
1. Elsősorban játékra használja majd, de multi és singleplayer is.
2. Nincs ilyen.
3. Önmagában a gépre, monitor, egér, füles van.
4. 220 max.
5. Dell 1909 dv-i csatlakozóval /ha nagyon gagyi, megoldjuk a cserét majd, ezzel kapcsolatban is fogadok tippet/.
6. Nincs elkötelezettség márka iránt. Annyi, hogy dizájn házat szeretne. Egyébként Csizmás próbál benne segíteni, de ha őt megerősítitek vagy más egyéb ajánlást, véleményt hallok, annak örülök. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Mr.Csizmás #163643 üzenetére
Képet mi fogja adni?
SSD jó, de lehet egy Kingston A2000 dobnék bele, ha már van rá opció. és kb ugyanennyi
[ Szerkesztve ]
-
Timeola
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, ráadásul nő, aki nem informatikus 🙈. Nagyfiam részére szeretnénk gamer gépet venni, legjobb lenne már összerakott, kész gép, mert nem értünk az összerakáshoz és a hozzá való cuccok kiválogatásához. Az biztos, hogy a videókártya min. 4 gigás legyen. Jelenleg CS-Go, LOL, GTA5 ultrával játszik. Például ez tetszik neki: link szerintetek ilyen erre a célra megfelel, ár-érték arányban megfelelő, ha nem, akkor milyet ajánlotok?
Nincs kidobnivaló pénzünk, tehát ha lehet nem rövid távra terveznénk, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül .Köszönöm ha tudtok segíteni!
-
PuffyMinnie
tag
válasz SyMbioTe #163567 üzenetére
Elnézést a késői válaszért. Viszont nézegettem a lapokat és inkább csak MSI alaplapot választanék. Kérdezném, hogy a lent felsorolt lapok közül melyikkel járnék jól a legjobban? Idővel majd azért szeretnék váltani Ryzen 4000 generációs processzorra. Ezek amik árban még beleférnének szerintem és talán időtállóbbak is lennének?
MSI X570-A PRO
MSI MAG B550 Tomahawk
MSI MPG X570 GAMING PLUS
Memória valószínűleg ez lesz : ( G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS )
Ez a memória + a 3600 vagy a 3600X-hez megfelelő lesz? Mert a 3600x processzort nézegettem és aprón is ki lehet elég jó áron újonnan fogni 65-70 körül, de boltban is 73.000 Ft körül mozog. Akkor inkább az X-est választanám.
KöszönömHa az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
palfitom
félisten
válasz weman #163635 üzenetére
wemanSzívesen.
(van egy hiba a listámban: a GT710 13 790 Ft-ért NEM KELL BELE! A többi rendben van.)A 1660Ti a legerősebb, de csak kicsi a különbség. Bontatlan, új, 3 év garis, én valszeg azt választanám.
Az általad kinézett ház hatalmas, E-ATX méret. Természetesen bőven belefér az általam ajánlott konfig, de "el fog veszni" benne (és rendben is van a ház). A kicsit jobb esztétikum miatt ajánlottam mATX méretű alpalaphoz mATX házat (e fölött van az ATX, és fölötte az E-ATX).
-
weman
csendes tag
válasz palfitom #163630 üzenetére
Köszönöm szépen a részletekbe menő segítséget!
Akkor a radiumos gép kilőve!
Szeretnék még kérdezni, lehet ökörség lesz, akkor előre is bocsánt, nem követem már a számítástechnikai fejlesztéseket több, mint 10 éve. A felsorolt videókártyáknál mi a különbség, melyiknek a legjobb a teljesítménye? Melyiket lenne érdemes megvennem? (a másodikat leszámítva, mert az az eladó elmondása alapján zajos) Megmondom őszintén, ha én ezt a gépet összerakom, akkor ezt minimum 6-7 évig nem akarnám fejleszteni, tehát videókártyát is e szerint szeretnék vásárolni, ami még belefér az általam megadott keretbe és a teljesítménye a legkiemelkedőbb mindközül. Van esetleg egy oldal ahol a teljesítményüket össze lehetne hasonlítani? Bár nekem az is elég lenne, ha konkrétan rámutattok arra, amelyik a leg bivalyabb mindközül.És még egy kérdés, az ajánlott gépház helyett néztem egy másikat és azt szeretném kérdezni, hogy ebbe az ajánlott alkatrészek elférnének e? Nem szertnék úgy járni, mint a haverom, aki összevásárolt magának minden jót, majd amikor azt hiszem a videó karit kellett volna berakni a házba, akkor nem igazán fért az be, csak miután valamit mókolt a házon
[DEEPCOOL MATREXX 70 ADD-RGB 3F]
Köszönöm előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz concware #163631 üzenetére
concware1050Ti: pl ,pl
1060-3GB: pl
1060-6GB: pl
Bár ezeknek is "eszement" ára van, de mostanában sajnos ez a realitás.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz weman #163625 üzenetére
wemanSzia,
Nem ajánlott. Full-gagyi alaplap (irodai gépbe való, nem való egy 12 szálon dolgozó proci alá), single-channel 8GB ram, nem ajánlott tápegység, stb.
Valami ilyesmit ajánlok inkább:
1 x GIGABYTE B550M S2H (rev. 1.0)26 590 Ft
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz AM4 100-000000031 - OEM66 190 Ft
1 x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS30 790 Ft
1 x KFA2 71GGF4DC00WK GeForce GT 710 1GB DDR3 Passive PCIE13 790 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD110UZSVA11 990 Ft
x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G14 489 Ft
x ZALMAN M3 Plus fekete19 290 Ft
1 x FSP Hydro PRO 500W20 790 Ft
1 x JONSBO CR-1000 GT fekete A-RGB10 190 Ft
Összesen: 200 319 Ft
+ 1660 Super az apróról, pl, pl, pl (vagy 1660Ti), vagy most használt 1060-6GB (pl), és később cserélni erősebbre, ha jobb árak lesznek.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rasotamas #163621 üzenetére
Kb. semmi, csak újabb, így elvileg hosszabb terméktámogatásra számíthat. Egyébként teljesen reális alternatívája a Z490 UD.
A konkrét esetben: a kérdezőnek abszolút semmi szüksége nincs K-s procira és proci-OC-ra.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz TigerCat #163619 üzenetére
Szia,
Graphics kolléga ajánlatait javasolnám én is, nevezetesen Aegis, Hexa 85+ 350 vagy BQ SP 400, A2000 500GB (egyébként teljesen felesleges ide NVMe SSD). Lap maradhat a Pro4, de akár mehetne egy szerényebb B560 is (mivel nem lesz proci-fejlesztés).
-
palfitom
félisten
válasz concware #163615 üzenetére
concwareSzívesen.
Pont azért, ahogy Grave444 és rasotamas kollégák leírták. Nem érdemes 100(+)k-t kiadni ilyen gyengusz VGA-kra...
-
palfitom
félisten
válasz makikutya #163614 üzenetére
makikutyaSzia,
AMD:
1 x GIGABYTE B550 Gaming X V2 (rev. 1.0)42 390 Ft
1 x AMD Ryzen 5 5600X 3.70GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtő ventilátorral 100-100000065BOX132 190 Ft
1 x G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-32GVK60 689 Ft
x WD 1TB Black SN750 M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T3X0C58 590 Ft
1 x SILENTIUMPC Signum SG7V TG32 589 Ft
1 x SEASONIC CORE-GM-50027 290 Ft
1 x BE QUIET! Dark Rock 424 489 Ft
Összesen: 378 227 Ft
+ használt VGA az apróról, pl. GTX 1050Ti / 1060
A keretedbe beleférhet még a Ryzen 5800X is.Intel:
1 x ASUS PRIME B560-PLUS49 190 Ft
1 x INTEL Core i7-10700F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral94 690 Ft
x G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-32GVK60 689 Ft
1 x WD 1TB Black SN750 M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T3X0C58 590 Ft
1 x SILENTIUMPC Signum SG7V TG32 589 Ft
1 x SEASONIC CORE-GM-50027 290 Ft
1 x SILENTIUMPC Fortis 3 HE142514 390 Ft
Összesen: 337 428 Ft
+ használt VGA az apróról, pl. GTX 1050Ti / 1060
A keretedbe simán beleférne még az i9-10900 is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
weman
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék asztali pc-t vásárolni, ebben kérnék segítséget, hogy ti mit ajánlanátok.
A Radiumon kinéztem egy gépet, ezt belinkelem és mondjatok róla véleményt légyszi, hogy ár, teljesítmény arányban jó vásár lenne e ez a masina. Persze hasonló árkategóriában, ajánlhattok is gépet/ alkatrészeket, ha szerintetek ennyiből ki lehetne hozni akár jobbat is. Klikk az alábbi linkre:
[link]Szempontok:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Nem feltétlen játékra használnám, nem vagyok gamer, nem játszanék újabb játékokkal. Persze nem lenne probléma, ha mondjuk egy 5 évre visszanyúló játékokat erős grafikai beállításokkal tudná futtatni, nem probléma, ha nem ultrán. Inkább multiplayer játékok jönnének szóba.
Videóvágásra, photoshopra, 3D modellezésre használnám főként, de mellette szeretnék 4K-s filmeket is nézni rajta, esetleg HDMI-n tv-re csatlakoztatva.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, CPU cooler, videókártyára, SSD, RAM, tápegység, gépház4. Mennyi a kereted rá?
Max 400 EElkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Eddig notebook felhasználó voltam, mindkét gépemben AMD cpu volt, ati videókártyával. Nem feltétlen ragaszkodom ezekhez a márkákhoz.
A gép kinézetét illetően, valami hasonlót szeretnék, mint ami a megosztott linken látható, hasonlóan megoldott USB csatlakozó kiosztással.
Aminek még örülnék, hogy a gép hűtése az minél csendesebb legyen.Előre is köszönöm válaszaitokat!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz TigerCat #163622 üzenetére
Jó lesz, viszont azert nézz szét, mert a procit kapásból 7 ezerrel olcsóbban is láttam üzletben.
Azért ezen szerintem lehet faragni még, amit lapot írtam szerintem az is olcsóbb 5 ezerrel
Ezen a gépen , ha jó helyről veszed le lehet faragni 20 ezer forintot.
Én 970-ből a simat tenném akkor már 500GB-osból, vagy Kingston A2000 jóval olcsóbban.
Tápból Hexa+ 350 is elég, vagy FSP hyper pro 450 is olcsóbb
Ezek a javaslataim
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz palfitom #163613 üzenetére
Csak érdeklődnék, mert a pontos részleteket nem ismerem azon kívül, hogy B560 lapban mehet ram tuning nonK 10 gen cpu-knál: Mi előnye van egy 49 ezer forintos 560 lapnak egy 47 ezer forintos (Giga Z490 UD) lappal szemben, amiben ha később K proci kerül bele mehet a cpu oc is? Tudtommal a ramOC mindkettőben működik.
-
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok, irodai felhasználásra szeretnék gépet 200 ezer alatt ha lehet. Cégre lesz, számlával, új eszköz jöhet csak szóba.
2 böngésző (mindkettőnél 8-10 lappal), levelező, Skype, PDF olvasó, 2-3 Excel, Word doksik mennek egyszerre 2 FHD kijelzőn. Játékra nem használjuk. Monitor, billentyűzet és egér van, ezek nem kellenek. iPonon összeszedtem egy szettet (kompatibilitás nem biztos, csekkoljátok legyetek szívesek), de ha olcsóbban ajánlanátok ami megfelel a feladatra, azt megköszönöm.
LAP: ASROCK B460M Pro4 - 33 291 Ft
CPU: INTEL Core i3-10100 3.60GHz LGA-1200 BOX - 57 490 Ft
RAM: HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz CL16 KIT HX426C16FB3K2/16 - 32 290 Ft
SSD: SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S250BW - 23 090 Ft
TÁP: FSP Hexa+ 400W Pro - 17 390 Ft
HÁZ: AEROCOOL CS-1103 fekete - 9 790 Ft
WIN: MICROSOFT Windows 10 Home 64bit OEM magyar - 36 290 Ft
SUM: 210 000 Ft♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
veterán
válasz concware #163616 üzenetére
Azért vegyél most használtat, mert most k*rva k*basszott drágák a VGA-k, kb dupla áron vannak. Ha normalizálódnak az árak (pár hónap-fél év-egy év) akkor eladhatod kisebb bukóval a kis használ kártyát, és vehetsz egy újat.
Egy 1050Ti újonnan soha nem érte meg, használtan októberben még 30 körül mentek de nem ér annyit, inkább 25. másfél-kétszer gyorsabb 1060 3GB is volt már 30-35 körül, vagy 1060 6GB 45-55 közt. Ehhez képest néz fel hardverapróra. Illetve a 1050Ti-vel egy árban mentek annak idején az RX570-ek, de utóbbi gyorsabb nála, közelebb a 1060 3G-hez.https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz concware #163611 üzenetére
concwarePélda konfig:
1 x ASUS PRIME B560-PLUS49 190 Ft
1 x INTEL Core i7-10700F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral94 690 Ft
1 x TEAM GROUP 32GB T-Force Dark DDR4 3200MHz CL16 KIT TDGED432G3200HC16CDC0159 590 Ft
1 x KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G21 590 Ft
x SILENTIUMPC Signum SG1V EVO TG ARGB fekete25 390 Ft
1 x BE QUIET! Pure Power 11 600W31 990 Ft
1 x SILENTIUMPC Fortis 3 HE142514 390 Ft
Összesen: 296 830 Ft (lehet rajta faragni, ha muszáj!)
+ használt GTX 1050Ti / GTX 1060-6GB az apróról.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
concware
tag
Elsődleges szempontból szoftverfejlesztésre használnám a gépet, egyidőben akár több virtuális gépet is futtatva.
Másodlagosan néha játszásra is, szóval jó lenne egy olyan videókártya, amin futnak a minimum 1-2 éve megjelent játékok, a lényeg hogy nem gamer gépre van szükségem.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitoraim vannak, ami 3 Dell P2414H monitort jelent, illetve a HDD-t, az egeret és billentyűzetet is megtartom.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplapra, processzorra, CPU cooler-re, videókártyára, SSD-re, RAM-ra, tápegységre és házra van szükségem.4. Mennyi a kereted rá?
Bruttó 300-400 ezer Ft lenne a keretem rá.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Dell P2414H monitoraim vannak:
https://www.dell.com/lv/business/p/dell-p2414h/pd
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Videókártya és alaplap márkáját illetően ASUS-t illetve Intel és NVidia összeállítást szeretnék. A videókártya ha nem ASUS akkor árték-ár arányban kérlek ajánljatok jobbat.
A ház legyen design-osabb az elején minimum 3 USB csatlakozóval, mert egy bluetooth és egér-billentyűzet adaptert mindig csatlakoztatnék. Most ilyen házam van, tehát design terén valami ilyesmire gondolok:
https://ipon.hu/shop/termek/deepcool-tesseract-sw-fekete-kek/816374
A monitorokat ha megoldható szeretném digitális csatlakozókkal csatlakoztatni a videókártyához.
Mindenképp jó lenne egy csendes gép, tehát tápegység és CPU cooler esetében Be Quiet! márkákat preferálom, de ha ár-érték arányban van jobb megoldás nyitott vagyok.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok!
Az asrock b560M-HDV 1.4-es biostól támogatja az i3-10105 procit, de ez az 1.4 verzió most jelent meg kb egy hete, így nagy valószínűséggel régebbi biossal fog érkezni a lap. Lehet biost frissíteni, ha nem ismeri fel a procit vagy proci nélkül?
Köszi előre is!Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
palfitom
félisten
válasz makikutya #163608 üzenetére
makikutyaSzia,
Szerintem 1-2 fontos infó (pl. keretösszeg) kimaradt! Lásd: Összefoglaló kérdéssora.
-
makikutya
csendes tag
Sziasztok,
Nem játékra, sokkal inkább munkára, multimédia / zene, videó, streaming, nagy adatbázisok stb/ szeretnék gépet összerakni. Ami biztos pont lenne, az a ryzen 5600, valamint a 32gb ram, és a minimum terra ssd. A felhasználás miatt a hangkártya nyilván külső, és már adott. Tudtok nekem erre a célra egy jó konfigot javasolni a fentiek ismeretében? Erre a célra egyéb javaslatot is szívesen veszek, ha a fenti pontok helyett másban látjátok a megoldást.
Előre is köszi a tanácsokat! -
veterán
válasz LittleBoss67 #163604 üzenetére
99% hogy ez egy teljesen normális jelenség, egész egyszerűen ilyen fajta a tápegység, van bene valami védelmi relé. Az enyém is ilyen.
-
dannyl
addikt
Szerintem minden gép kattan leállásnál, amiben van vinyó. Sőt a táp is kattanhat. Jó lenne meghallgatni, hogy milyen hang ez, egyáltalán nem biztos, hogy rendellenes.
Más: Itt a számítógép MINŐSÉGI alkatrészek kompatibilitásáért, valamint a felhasználó igényeinek megfelelő és a pénztárcájához illő ajánlásokért vagyunk. A különböző boltok ügyintézéséhez semmi közünk. De egyik cég se sokkal jobb, mint a másik, illetve a nagyon jónak kikiáltottakkal is van, akinek van negatív tapasztalata és fordítva. A telefont azért fel szokták venni, nyilván próbálkozni kell. De ez nagyon OFF topic itt, és nem is tudunk sajnos segíteni.
-
palfitom
félisten
LittleBoss67Nagy tévedés van, semmi közöm az Iponhoz, sőt nem is "rajongok értük", amit már többször meg is említettem itt: pl, pl.
Kitartóan kell próbálkozni náluk, sajnos csak ezt tudom javasolni! (és sajnos a hazai kiskerek döntő többsége ilyen "gané", a vásárlás után már nem fontos egyiküknek sem a vevő... )Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
LittleBoss67
aktív tag
Kedves Tom(Palfi) !
Nem tudom elérni az Ön által ájánlott ipon-t ahol a számítógépet rakattam, és leállási hangot (katttt) produkál.
Vissza nem hívnak, Őket (selejtes aki probléma esetén elérhetetlen) elérni nem lehet.
Kell a megoldás. Hiába garanciális a pc ha mindenki b@szik rám.
Szóval, ha ennyire ott van a cégnél, segítsen. -
palfitom
félisten
válasz rasotamas #163602 üzenetére
rasotamasJól látod, hogy mit látsz!
100+ Hz esetén természetesen van létjogosultsága a 10600K(F)-nak, ugyanakkor én hasonló áron inkább B460/560 + 10700(F)-re szavaznék, ott is van all-core 4,6 GHz, és 8/16, ami kicsit szélesebb körben teszi használhatóbbá.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
Bár már jóideje akarok félgépet újítani, NR200P-féle tévképzeteim voltak, de tegnap megtorpedóztam az ITX irányt:
Beszereztem egy teljesen újszerű Dark Rock 3-mat, gyárilag AM4-gyel szerelt úgyhogy késői széria, Dark Rock Pro 4 dobozban adta a srác, gondolom nemsokkal gépépítés után úgy döntött, neki mégjobb kell. 25€ volt, nem ultra olcsó de szerintem korrekt.Még mindig vacillálok elég-e a jó kis best buy 10400F+B560, vagy költsek picit többet.
B560 40 körültől van, de 50 alatt már vannak Z490-ek, és akkor lehetne egy 10600K(F), ahogy nézem csak tizen pár ezerrel több, tehát kb plusz egy huszas lenne a Z490+10600K(F)
De akár 8 mag irányába is el lehetne menni. Nem tudom, 6 szorzózármentes mag vagy 8 szorzózáras tenne-e jobbat a minimum FPS-eknek. Most hogy az átlag 120 vagy 130 abban úgysem látok különbséget, de hogy 50-re vagy 80-ra zuhan-e be, az nagyon nem mindegy, mert azt látom.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Nazrym #163599 üzenetére
NazrymPélda konfig D-Sub csatival:
1 x ASROCK H410M-HVS R2.025 490 Ft
1 x INTEL Pentium Gold G6400 4.00GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral28 790 Ft
x GOODRAM 8GB IRDM DDR4 2400MHz CL15 KIT IR-W2400D464L15S/8GDC15 190 Ft
x CRUCIAL 240GB BX500 SATA 3 2.5" CT240BX500SSD112 790 Ft
x AIO Bohemian II fekete-szürke (TMN0103)7 690 Ft
1 x FSP SP400 350W OEM10 890 Ft
Összesen: 100 840 FtLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest