Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#142018) SzabolcsL válasza SyMbioTe (#142012) üzenetére


SzabolcsL
csendes tag

Először is köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)

1. A gépet néhány játékra (medium, régebbi címek esetében esetleg high beállításokkal, solo és multi egyaránt) fogom használni, ezt leszámítva net, film, munka. Semmi tuningot nem tervezek.

2. Van 16GB DDR3 1600 mhz memóriám, ezzel szerintem még elvagyok egy ideig, ha mégsem, akkor váltok DDR4-re. SSD és HDD adott. i5 3470 adott bár itt probléma a 1155-ös foglalat, így itt vásárolnék. Az AMD oldalt sajnos nem ismerem, kicsit bátortalan vagyok, hogy ott melyik processzor melyik Intelnek a "vetélytársa".

3. Alaplapra van szükségem (szeretném jó pár évig megtartani, idővel esetleg új CPU-val bővíteni), gépházra, processzorra, hűtőre (amennyiben a gyári nem túl hatékony), valamint szeretném a GT1030-amat legalább egy GT 1060 3GB, de inkább 6 GB-ra cserélni. AMD oldalt itt sem ismerem, biztosan vannak jó vagy jobb kártyák ezen az oldalon. Továbbá, tápegységre is szükségem van.

4. 150k a minimum, 200k a maximum, fölé már nem mennék, ismerem az igényeimet. Természetesen néhány +ezer forint belefér.

5. A monitorom felbontása 1920x1080, egy 22 colos acer V226HQL. 60 hz a képfrissítés, de én ezzel elégedett vagyok, egyelőre nem érzem igényét 144 hz-es monitornak, bár a szemem épségének hosszú távú megőrzése érdekében itt lehet lesz rövid időben belül váltás. :) Kimenetei sajnos csak VGA és DVI vannak.

+1 Alapvetően Intel és nvidia-párti vagyok, de csak azért, mert sosem volt dolgom a másik oldallal, így nagyon nem vagyok járatos az aktualitásokban.

+2 Ha kész konfigurációt újonnan, boltból tudtok javasolni, ahol összeszerelve vásárolhatom meg, természetesen az is hatalmas segítség, bár egyedül is elboldogulok vele.

Minden választ, tanácsot és javaslatot nagyon szépen köszönök, kedves Tőletek, hogy segítetek másoknak eligazodni ezekben a dolgokban. Hatalmas tisztelet!!!

Szép estét!

Szabi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.