Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
surgyi
senior tag
válasz Feriboy2 #134999 üzenetére
Köszi! Azoknak az Aegis Ramoknak nincs hűtőbordájuk, csak matrica, ha jól emlékszem. Nem jelent hátrányt?
2600-t is lehet könnyen tuningolni? Nem teljesen vagyok képben főleg a mostani AMD prociknál. Annyit sejtettem eddig hogy itt az X olyan, mint Intelnél a K. Hogy is működik akkor a Ryzeneknél? -
Feriboy2
aktív tag
válasz surgyi #134995 üzenetére
én első generációs ryzent nem vennék újonnan. vízhűtésre se költenék, ilyen árkategóriában a léghűtők jobbak és csendesebbek is (pl scythe mugen 5 rev b., thermalright macho rev. b)
a 120-140k-t én így költeném el:
alaplap: MSI B450M Mortar / MSI B450 Tomahawk / Asus Prime B450 Plus
proci: Ryzen 5 2600 vagy 2600X
ram: 2x8 giga 3000-3200Mhz (pl G.skill aegis 3000mhz vagy ripjaws 3200mhz.)
és nem kültenék külön hűtőre, meghagynám a gyárit.Windows 10 kötelező, a 7 nem támogatott. Az X végű ryzen procikat felesleges tuningolni szerintem, közel maxon járnak alapból is.
demizson92: azok a ramok 3000 vagy legrosszabb esetben 2933MHz-en fognak járni. Annyit szerintem kell majd állítgani, hogy kiválasztod biosban az XMP profilt
[ Szerkesztve ]
-
Demizson92
aktív tag
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Demizson92 #134992 üzenetére
Elég egyszerű húzni a ryzen 5 2600-at, csak a szorzót illetve a feszültséget kell állítani biosban és kész is. ha félsz a biostól akkor van windowsos progi a ryzen master az is egész jó.
Sokat nem fogsz tudni húzni rajta a gyári hűtővel, minden magon 3,8 esetleg 3,9 GHz. (húzás nélkül össz magon tud 3,6-3,7-et egymagos turbó pedig 3,9)
De nem is feltétlen muszáj húzni, átlagosan mindössze 5%-al lassab csak egy i5-8400-nál egy GTX 1080Ti-al: [link] az meg nem sok, nem fogod észrevenni a különbséget 100 és 105 FPS között
-
shapphire
aktív tag
válasz palfitom #134993 üzenetére
Köszi a választ!
Közben próbáltam én is neki ugrani. Hátha.
Vagy egy fajta hezitálás a 1060 3GB és 6GB között. Persze hosszútávon a 6GB lenne a jó választás, meg most adnak hozzá egyes helyeken egy 240-es SSD-t is, de a keret kicsit feszes.
Alaplapnak nem azt néztem amit Te Irtál. Amit választottam alább az már nem felelne meg?
500 W-os táp helyett (FSP HYPER S 500W) kerestem "egyel" nagyobbat. Nem tudom kell-e szükséges-e?
Nyilván az se mindegy, hogy 1060 3GB vagy 6GB.
A 2666-os memória "érződne"(laikus), hogy nem 3000-es? Nem tudom, hogy támogatja-e a választott alaplap az alábbi memóriát.GIGABYTE GA-AB350-Gaming
AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel
HyperX 8GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB2/8
GIGABYTE GV-N1060WF2OC-3GD GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 PCIE
TOSHIBA Desktop 1TB 3.5" 7200 rpm 32 MB SATA 3 DT01ACA100
KINGSTON 120GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/120G
LG GH24NSD1 fekete OEM
COOLERMASTER MasterBox MB600L fekete - szürke
THERMALTAKE Smart SE 530WNem akarok állandóan játékot futtatni, inkább szezonális lenne erre a célra.
Előre is köszönöm a segítséget! -
surgyi
senior tag
Sziasztok!
Pár éves kiesés után újítani szeretném a rendszert, ezzel kapcsolatban kérném segítségeteket.
1. Legfőképpen játékra használnám, s pár játékot multiban is .
2. SSD, HDD, DVD-író, XFX 850W-os tápegység maradna a régiből és egy MSI GTX 1070ti van képben.
3. Alaplap, CPU + hűtés, RAM
4. Erre a 4 komponensre kb 120-140K
5. Jelenleg egy régi Full HD-s monitorom van, de később cserés lesz 21:9 képarányú de kb 2560*1080-as felbontásúra.+1. Jelenlegi árakat tekintve 8GB RAM-ban gondolkodom, és AMD vonalban.
Elképzelésem a következő lenne, mit szóltok hozzá?Ryzen 5 1600x + Cooler Master MasterLiquid Lite 240
MSI X370 Gaming Pro alaplap
Kingston 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMPÉrdemesebb lenne 1x8Gb helyett 2x8Gb, ha a későbbiekben még kapna 8Gb-ot, illetve Ryzen 5 1600x helyett a drágább, de frissebb Ryzen 5 2600X? Egy kis tuningot szeretnék eszközölni mindenképpen!
Windows 10 kötelező, vagy működőképes a régi win7-alatt is a fentebbi konfig?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
palfitom
félisten
válasz Demizson92 #134992 üzenetére
A 2600X-et nem kell piszkálni, az XFR2 megoldja a magas órajeleket, ha megfelelő a proci hűtése.
A 4xx lapok és Zen+ már a ramokra sem olyan érzékeny, mint az első generáció, de ettől függetlenül érdemes megnézni a lap (és/vagy a ram) támogatási listáját.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz shapphire #134990 üzenetére
Jó ötlet.
Lap: MSI B450M Mortar / B450M Mortar Titanium / ASUS TUF B450M-Plus Gaming / ASUS Prime B450-Plus / ASUS TUF B450-Plus Gaming
Proci: Ryzen 2600 / 2600X (6 mag, 12 szál). Jár hozzájuk gyári hűtő, mely használható.
RAM: 2x4GB vagy 2x8GB DDR4 2933-3400MHz a válaszott alaplap támogatási listájáról (Samsung chipes és páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3200 CL16)Itt mindkét proci szorzózármentes, tehát tuningolható. A 2600X nevezhető "már tuningoltnak", ezt már nem kell piszkálni.
Magasabb órajelű ram az Intel teljesítményére is jótékony hatással van, a Ryzennél talán még fokozottabban, ezért érdemes 3000-3200 MHz-es KIT-et venni.VGA: mindkettő vehető, a Giga olcsóbb, és picit erősebb is.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Demizson92
aktív tag
Koszi a valaszokat!
Igen jobb vetelnek tunik igy most a Ryzen, hogy 30 ezerrel olcsobb, mint az Intel.
Mennyire sok ido vagy nehezkes az alap OC dolgot elintezni ha megis amellett dontok? Mit kellene huzni? ( no homo )
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz tranceplanet #134989 üzenetére
Én pl simán bevállaltam 60k-ért egy még egy év garos Rigben is járt 4gb-os Rx580-at (köszöni jol van), mellé szintén aproért egy i5 6600at szintén garral (30k volt asszem).
Kifejezetten jo bulikat lehet most csinálni apron, ha vki nincs rápörögve a sokmagvas mizériára, meg az elmebetet vga-kra amikat horror árakon dobálnak a kereskedök.
-
tranceplanet
addikt
válasz noooname #134988 üzenetére
Idén már nem lesz olcsóbb. Év vége felé mindig drágulás van, aztán február környékén visszaáll a rend. Intel processzorok a gyártói kapacitási nehézségek miatt drágultak meg. Majd, ha vissza is áll a rend, az Intel először az OEM gyártókat szolgálja ki, aztán jövünk mi. VGA fronton már nem éri meg bányászni, a crypto már nem igazán befolyásolja, elég megnézni az aprót, a közelmúltban mennyi rig volt eladó. Tudod a kereskelemben van az a "kapzsiság" hatás, minden probléma megoldódott, de a kereskedők vérszemet kapnak és még mindig mohón fölözik a hasznot. Kérdés mennyire sürgős a dolog, nem éri meg várakozni. A VGA esetén hardveraprós vásárlással is lehet trükközni, bár kérdés kell-e számla és milyen. Én vásárolnék, döntés a tiéd. A tévedés jogát fenntartom! Kérdezz meg még egy jósgömbös fórumtársat is!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
noooname
csendes tag
Sziasztok,
Lehet, hogy nem ez a megfelelő fórum a kérdésre, de mivel a közeljövőben 3 gépet kellene majd össze raknom,
amivel hozzátok fordulnék, illetve úgy gondolom, ti ezekben a témákban mozogtok, megkérdem. Hallottam egy olyat, hogy az Intel árak eléggé felmentek, illetve még a GPU-k árai is érzik a crypto/miner problémát, (bár elvileg a hdd, ssd árak most jok).
Szóval kérdés az lenne, hogy szerintetek van-e értelme most gépet venni, vagy jobb lenne vele várni pár hónapot?
Illetve amennyiben lenne értelme várni, úgy van-e tippetek, hogy mikor normalizálódhatnak az árak?Nyilván tudom, hogy ezek nem egzakt kérdések, de remélem tudtok rá véleményeket írni, ami nekem már segítség lehet.
Előre is köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz tamkor #134985 üzenetére
Ram: rosszul gondolod, mehet a magasabb órajel (persze OC-nak számít, de egyszerű, és érdemes!)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tamkor
csendes tag
válasz Dareiosss #134979 üzenetére
Azért gondoltam az evo ssd-t, mert sebességben elég állat, ahogy láttam és remélem, hogy mondjuk visual studio, android studio vagy egyéb nagy, hosszan töltögető szarok (amivel most sokat szenved) annyival gyorsabban fognak tölteni, vagy nem igazán használják ki a plusz delejt?
Gépház és táp tippet köszi.
Ramoknál néztem, hogy az az alaplap nem tud nagyobb sebességet ha dual channelbe teszem, mert a reklámban leírtat csak 1 memória modulnál tudja (legalábbis ha jól értelmeztem a gyártó honlapján a táblázatot) ezért nem néztem gyorsabbakat, de még ma megnézem a javasoltakat!
-
shapphire
aktív tag
-
palfitom
félisten
válasz tamkor #134977 üzenetére
Szia!
Amiket Dareiosss kolléga írt!
Lap: kicsit drágább ugyan, de inkább B450 legyen, pl. GIGABYTE B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH / MSI B450M GAMING PLUS (ráadásul a B350-hez még kellene BIOS-frissítést is kérni, amivel együtt már itt lennél árban)
-
palfitom
félisten
válasz NextError #134980 üzenetére
Szia,
Természetesen húzható. Hogy mennyire, az az adott procitól is függ, de általában 4 - 4,2 GHz menni szokott.
Hűtő: pl. Artic Freezer 33 / Be Quiet! Pure Rock Slim / Be Quiet! Pure Rock
-
NextError
tag
Sziasztok!
Elkészült a javasolt gép. Az lenne a kérdés, hogy a vásárolt lapban menyire ajánlott húzni a procit, illetve, hogy a gyári hűtő helyett milyet lenne érdemes ami befér a házikóba . A ház felszerelése új ventikkel is folyamatban lesz, a másik topik ajánlott ventilátorai alapján.
Alaplap: Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4
CPU: AMD Ryzen 5 2600 (6 mag / 12 szál)
Ram: Bestbuy 2*8Gb G.Skill DDR4 3000Mhz.
VGA: Msi 1070 Ti Gaming X
SSD: Samsung 860 EVO 250GB
Ház: NZXT Source 340 (161 mm/364 mm)
Táp: Be Quiet Pure Power CM 500W -
Dareiosss
senior tag
válasz tamkor #134977 üzenetére
Én ezt a ramot tenném mellé: Patriot Viper 4 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz PV48G300C6K
AB350 pro4 emben is szépen fut. Vagy vegyél egy B450m pro4 et és egy 3200mhz es ramot, az IGP miatt.Továbbá semmi értelme a 970 evonak hacsak nem video vágás a fő profil, de ahhoz meg akkor a proci gyenge.
Teljesen jó akár egy kingston A400 is.A megmaradt pénzt meg inkább egy jobb házra költeném pl Be Quiet Silent Base 600 nál megoldódna a ventiszabályzás gond is mert van sajátja. De nézz be a milyen ház topikba ott még tudnak neked ajánlani jobb házakat.
Az általad kiválasztott Zalmannak a ventijei amúgy is hangosak lesznek.. 12 ezer ft ért nem adjak jó házat ami minden igényt kielégít.Tápból is inkább egy FSP vagy Be Quiet lenne jobb választás. FSP Hyper M 500W, be quiet! Pure Power 10 (CM) 500W
[ Szerkesztve ]
-
tamkor
csendes tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak kért meg, hogy állítsak össze neki egy új konfigot, ami max 180k, de az sem baj, ha most ennél kevesebből jön ki, lényeg, hogy könnyen bővíthető legyen. Light gamerkedésre használná időnként, valamint napi több óra suli/meló. Amire eddig gondoltam:
alaplap: ASRock AB350M Pro4
proci: AMD Ryzen 3 2200G
RAM: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz
ház: Zalman I3 Series
PSU: Zalman ZM600-GSII 600W
SSD: Samsung 970 EVO 250GB M.2 PCIeAzt mondta, hogy neki nem gáz, ha most nem lesz hozzá videokártya (majd lesz, ha lesz lé), mert lol-ozni az internet szerint tökéletes lesz a proci integráltja, sőt elvileg még GTA V is megy rajta... Ugyanígy mondta, hogy majd később szerez HDD-t bele, de egyelőre bőven elfog férni azon az SSD-n állítása szerint.
Amit viszont néim kutakodás után láttam, hogy az alaplapon csak 2 ventillátor csati van, a házba viszont gyárilag be van szerelve 4. Ahogy nézegettem az ebben az árban lévő alaplapokat, sajna egyiken sem láttam 4 csatit. Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e esetleg ajánlani másik alaplapot? Amit még néztem alternatívaként, hogy elvileg vannak ilyen elosztók, ami 1 csatiból 2-t csinál, vagy valakik szerint két 3 pines csatit be lehet dugni egy 4 pines alaplapiba. Szerintetek ez mennyire biztonságos, illetve ha ezt a technikát alkalmazzuk végül, akkor elveszik a ventillátorok vezérelhetősége, nem (Zalman szerint lehet állítani a gyári ventik sebességén)?
Illetve ha bárkinek lenne egyéb építő jellegű észrevétele/tapasztalata/ötlete a konfiggal, vagy a kérdéseimmel kapcsolatban, azt nagyon szívesen látnám.
Köszönöm! -
palfitom
félisten
válasz ambushka #134975 üzenetére
Szia!
Lap: MSI B450M Mortar / B450M Mortar Titanium / ASUS TUF B450M-Plus Gaming / ASUS Prime B450-Plus / ASUS TUF B450-Plus Gaming
Proci: Ryzen 2600(X) (6 mag, 12 szál) / 2700(X) (8 mag, 16 szál). Jár hozzájuk gyári hűtő, mely használható.
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2933-3400MHz a válaszott alaplap támogatási listájáról (Samsung chipes és páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3200 CL16)
VGA: GT1030-2GB / GTX1050-2GB / GTX1050Ti-4GB
SSD: ~250-500GB HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / Adata SU800 / SP920 / WD Blue
HDD: 1-2-3TB Toshiba P300
Ház: mATX: Cooler Master N200 / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L
ATX: Cooler Master N300 / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / NZXT S340 Elite
Táp: FSP Hyper M 500W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M / be quiet! Pure Power 10 (CM) 500W / Bitfenix Formula 450W
olcsóbban: FSP Hexa+ 400WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne új gépet vásárolni, amit AutoCAD-re és Solid Edge-re használna, mellékesen egy kis játék, de az nem lényeg.
Monitorra és perifériákra nincs szüksége, csak a gépre, minderre a keret 300.000 Ft. Márkák szempontjából semmi elvárása nincs, a lényeg, hogy jól fussanak a tervező programok
Előre is köszi a válaszokat!
PSN ambushka8989
-
palfitom
félisten
válasz CsiguszMaxim #134973 üzenetére
Szia!
Az sok tényezőtől függ. Mire használod a gépet, milyen komponenseid vannak, mennyi a kereted rá, stb. stb.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok!
Menyire van értelme, most MSI B250 mortar + I5 7500 -ról átugrani Ryzen 2600 ra?
Gondolom a ramot is csernélem kellene. (8gb hyperx fury 2400mhz)
[ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
Ármester
válasz alivspre #134944 üzenetére
Kerül közel fél millióba, de egy SSD meg 16Gb ram nem fért bele
Ha egy boltnál kiválasztod, és összerakatod, még ezekkel az elmebeteg Intel árakkal is 440k körül jössz ki. Ha SSD is kerül bele akkor ~460.
Én javaslom, hogy válogass össze PCX/Aqua/Iponban egy gépet és kérj hozzá +-ba összeszerelést. Ha Ryzen is játszik, akkor durván 400 körül kihozható SSD-vel.Pl. Ryzen:
Alaplap: Asus Prime B450 Plus ~31k
CPU: AMD Ryzen 5 2600 ~55k (6 mag/12 szál)
Ram: G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz ~44k
VGA: MSI Gaming GTX 1080 ~185k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~13k
SSD: Samsung 970 Evo 250Gb ~27k (M.2-es)
Ház: NZXT S340 Elite ~28k
Táp: Seasonic Focus+ Gold 550W ~31k
Összesen összeszereléssel 426.148Ft PCX-en + szállításÉs M.2-es SSD meg 16Gb ram is van benne. SSD-ből ha nem kell az m.2, akkor cserébe nagyobb tárhellyel Samsung 860 Evo 500Gb ~32k
(#134910) Feriboy2
Itt mindenre IS van topik
Amire nincs az nem létezik
(#134948) tzsolesz
Ebből van DDR4-es?
Efelett átsiklottam, de nagyon
(#134967) solfilo
Egy i7 + 290X kemény 30fps-re elég FHD-n high beállításokon?
Ennyire azért nem lehet gyenge. Közel 1060 szintjén van, vramot leszámítva. Mondjuk az ilyen gépigényekre sosem adok sokat„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Moromel
csendes tag
válasz solfilo #134967 üzenetére
Hali solfilo!
Nem feltétlen a legújabb címekkel. Egy 6 éves vga nélküli laptopot fogok lecserélni amin kb már az akkori gamek sem mentek. Inkább single player párti vagyok, amit mindenképp szeretnék kipróbálni az a Divinity 2, de nyilván az évek alatt jónéhány játék felkeltette az érdeklődésemet.
Képlékeny még a dolog, mivel utoljára 2003-ban vettem PC-t, így egyáltalán nem vagyok képben, de a az ár ~10%-ig rugalmas, amibe belefér a javaslatod.Köszi mégegyszer a tanácsokat mindenkinek!
-
veterán
válasz RexpecT #134966 üzenetére
Nem tudom milyen játékokkal akar játszani, de én valahogy kiizzadnék még 12k-t egy 38k-s Ryzen 5 1400-ra, egyre inkább kevés a 4 szál ma már. Az új AC Odyssey-nél is a recommended gép 1080p@30fps-re 8 szálas procit ír már.
Assassin's Creed Odyssey Minimum gépigény
//720p, 30fps, low grafika//
Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
Processzor: AMD FX 6300 @ 3.8 GHz, Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz, Ryzen 3 - 1200
Videokártya: AMD Radeon R9 285 (2GB VRAM) vagy NVIDIA GeForce GTX 660
Memória: 8GB RAM
Tárhely: 46GBAssassin's Creed Odyssey Ajánlott gépigény
//1080p, 30fps, high grafika//
Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
Processzor: AMD FX-8350 @ 4.0 GHz, Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz, Ryzen 5 - 1400 (ez mind 8 szálas)
Videokártya: AMD Radeon R9 290X (4GB VRAM) vagy NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB)
Memória: 8GB RAM
Tárhely: 46GBAssassin's Creed Odyssey 4K gépigény
//4K, 30fps, high grafika//
Operációs rendszer: Windows 10 (64-bit)
Processzor AMD Ryzen 1700X @ 3.8 GHz, Intel Core i7 7700 @ 4.2 GHz
Video: AMD Vega 64, NVIDIA GeForce GTX 1080 (8GB VRAM)
Memória: 16GB RAM
Tárhely: 46GB[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Feriboy2
aktív tag
válasz RexpecT #134962 üzenetére
általánosságban és most a te esetedben is egyértelműen a gyengébb CPU erősebb GPU kombó a jobb. sőt szerintem neked belefér a ryzen 3 1200 mellé a gtx 1060 6GB változat vagy RX 580 8GB (ryzen 5 2600 + gtx 1050ti árából kijön)
igen jól gondolod, a ryzen 3 1200 mellé erősebb gpu már nem nagyon mehetne,de most azért játsz 2-3 évig rosszabb minőségben, hogy majd esetleg amikor új GPU-t veszel ne kelljen procit is cserélni? az szerintem túl sok idő
no meg a régi procit el is lehet majd adni, illetve 2 év múlva se muszáj csúcs procit venni, simán lehet, hogy megint lesz 25-30 körül proci ami majd kihajt egy közép/felső kategóriás kártyát. (pl jövőre jön a Ryzen 3xxx széria, szerintem azért is lenne jobb most venni egy gyengébb procit és majd az új ryzen szériából venni egy erőset.)
Moromel-nek meg neked is: még az RX580 8GB modellek között is szét lehetne nézni, egy árban van a gtx1060 6gb-al és a teljesítményük is egyforma.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Feriboy2 #134959 üzenetére
Melyik változat éri meg jobban, egy erősebb CPU és egy olcsóbb GPU, vagy fordítva?
Ryzen 2600 + 1050TI
vagy
Ryzen 1200 + 1060 3GBHosszútávon a 2600 alá mondjuk 2 év múlva még simán be lehet tenni egy nagyobb videókártyát, mert kitudja hajtani, az 1200-nél pedig már valszeg procit is cserélni kellene, de cserébe ha jól gondolom rövidtávon az 1200-es nyerne a jobb videókártya miatt(magasabb FPS).
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Moromel #134950 üzenetére
Ellent kell mondanom palfitomnak, szerintem 200 ezerből már kijön, egy egész jó gép játékra.
Lap: GIGABYTE B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH / MSI B450M Gaming Plus / MSI B450M Bazooka ~25e
Proci: Ryzen 3 1200 ~26e
RAM: 2x4GB DDR4 3000-3200MHz ~30e
SSD: ~120GB Adata SU650 / SU800 / WD Green / Kingston UV500 ~9e
HDD: 1TB WD10EZEX / 1-2-3TB Toshiba P300 ~12e
Ház: mATX: Cooler Master N200 / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L
olcsóbbak: Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4
ATX: Aerocool Aero-500 / Cooler Master N300 / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L ~7-15e
Táp: BQ Pure Power 10 300W / 350W / FSP Hexa+ 400W / Hexa 85+ 450W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M, olcsóbban: Chieftec ECO 400W (GPE-400S) ~10-20eez eddig 119-137e, marad még 70-80 ezer VGA-ra, ebből kijön egy GTX 1060 3GB, sőt ha egy kicsit hozzáteszel, akkor egy GTX 1060 6GB is.
intel oldalon ezt nem lehet megcsinálni a Pentium G5400/G5500 35 ezer, az i3-8100 meg 60 ezer !!!
-
palfitom
félisten
Szia!
Nem egyszerű kérdés.
1. Ha mindent eladsz, akkor eléggé zsebbenyúlós lenne 3 új gép építése, talán erre nincs szükség.
2. A játékos gépnek fel lehetne használni a VGA-t, az egyik lapot + procit, a ram KIT-et és az SSD-t. A maradék mehetne a könyvelő (bár ide is ajánlottabb lenne 8 GB ram, a 4 már irodai felhasználásra is kevés tud lenni), vagy a gyerekes gépbe.
Harmadik gépet pedig használt brand gép vételével viszonylag költséghatékonyan meg lehet oldani, lásd itt.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Moromel #134950 üzenetére
Szia!
Max. 200k-ból nehéz egy játékra is alkalmas gépet összerakni.
Intel:
Lap: Asrock H310M-G/M.2 / Asrock B360M Pro4
Proci: Pentium G5400 (3,7 GHz, 2 mag, 4 szál, korábbi i3 szint) / i3-8100 (3,6 GHz, 4 mag / 4 szál, korábbi i5 szint)
RAM: 2x4GB DDR4 2400 (+) MHz
VGA: GT1030-2GB, GTX1050-2GBAMD:
Lap: GIGABYTE B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH / MSI B450M Gaming Plus / MSI B450M Bazooka
olcsóbban: ASRock A320M / ASRock A320M Pro4
Proci: Ryzen 2200G (3,5 GHz, 4 mag, 4 szál, Vega8 IGP) Itt az IGP közelíti egy GT1030 VGA szintjét. Ha ez kevés lesz a későbbiekben, akkor mehet fölé komolyabb VGA.
RAM: 2x4GB DDR4 2666-3400MHz a QVL-ről, Samsung chipes illetve páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt. (pl. 3200 CL16)A többi:
SSD: ~120GB Adata SU650 / SU800 / WD Green / Kingston UV500
HDD: 1TB WD10EZEX / 1-2-3TB Toshiba P300
olcsóbbak: Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4
ATX: Aerocool Aero-500 / Cooler Master N300 / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L
Táp: BQ Pure Power 10 300W / 350W / FSP Hexa+ 400W / Hexa 85+ 450W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M, olcsóbban: Chieftec ECO 400W (GPE-400S)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Szia!
Használt brand gépet több helyen is kaphatsz, pl.: laptopszalon / zona
-
palfitom
félisten
Szia!
Jó, hogy kérdeztél!
Ram: mindenképpen magasabb órajelű legyen (3000 - 3200 MHz), pl. G.Skill / G.Skill
Lap: kicsit drágább ugyan, de inkább B450 legyen, pl. GIGABYTE B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH / MSI B450M GAMING PLUS (ráadásul a B350-hez még kellene BIOS-frissítést is kérni, amivel együtt már itt lennél árban)
VGA: ahogy a kollégák is írták, GT1030-2GB GDDR5 legyen inkább, akár egy ilyen passzív hűtésű.
HDD: Toshiba P300 2TBLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz makoss #134945 üzenetére
Szia!
Hogy érdemes-e lecserélni? Ezt neked kell eldönteni, az biztos, hogy gyorsabb gépet kapsz, ha váltasz.
Lap: Gigabyte Z370M D3H / Asrock Z370 Pro4 / Gigabyte Z370 HD3P / MSI Z370 Tomahawk / MSI Z370 SLI Plus / ASRock Z370 Extreme4
Proci: i7-8700 (6 mag / 12 szál, up to 4,6 GHz, 6 magos turbója 4,3 GHz) / i7-8086K (6 mag / 12 szál, up to 5 GHz)
Proci hűtő (a non-K procihoz opcionális): pl. Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen 5 Rev.B / be quiet! Dark Rock Pro 3
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2666 (+) MHz (Corsair, HyperX, G.Skill, pl. 3000 CL15 / 3200 CL16)Ha mégis szóba jöhet az AMD:
Lap: MSI B450M Mortar / B450M Mortar Titanium / ASUS TUF B450M-Plus Gaming / ASUS Prime B450-Plus / ASUS TUF B450-Plus Gaming / Asrock Fatal1ty X470 Gaming K4 / Asus Prime x470-Pro / MSI X470 Gaming Pro Carbon
Proci: 2700X (8 mag, 16 szál). Jár hozzá gyári hűtő, mely használható.
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2933-3400MHz a válaszott alaplap támogatási listájáról (Samsung chipes és páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3200 CL16)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Három gépet szeretnék összerakni,felújítani két régebbi felhasználásával:
A házak, tápegységek, perifériák maradnának, alaplap, proci, memória cserélődne, kombinálódna a régiekből.
A három gép, amire szükség lenne:
1) kissebb könyvelési feladatok, levelezés, árajánlatok, egyszerűbb corel draw grafika létrehozása alkalomszerűen, nem profi felhasználással. nyomtatás meglévő lézernyomtatóval. Ritkán lesz használva, nem kell hogy erőmű legyen. Esetleg munka közben egy minőségibb zenehallgatás(Valami jobb hangkártya esetleg..).. Az alaplap max mérete a mostani atx ami kicsit problémás vagy micro atx2) Játékra használt gép, online játékkal, youtube, filmnézés. Atx méretű alaplap is lehet . Nem kell, hogy a legszuperebb játékok fussanak, jelenleg Guild wars 2, illetve Skyrim, de ki tudja mit hoz a jövő..
3)gyereknek TV re kötött gép, mesenézős, youtube, VLC player.. Ha kissebb méretű lenne az nem hátrány, a Tv mögött van kb 10 centi lehet, a falra akasztanám.. ott kakaó, és gyümölcslé mentes.. Elérése team wieverről lenne, vezetékes net ehez nincs, csak wifi. Reggelente skypon át gyerekfelügyelet, ébredésig..
Ami ezekhez felhasználható:
2 darab Asrock FM2A85X extreme4 alaplap
2 darab AMD A10 5800K proci, jó hűtéssel,
1 darab DDR3 4GB olcsó memória
1 szett, 2x4GB corsair vengeance 1600 as pár
1 darab Asus rog GTX 1050 2GB GDDR5
1 darab 250 GB samsung evo 840es, 93%
Esetlegesen a gyerek gépének egy HPpavlion slimline, Ha ebbe beleférne az új belső, az sem rossz megoldás S3624Anyagilag ha nem muszáj, nem akarnék sokat költeni a gépekre, de ha szükséges összeszedem rá a pénzt, ezért nem írnék rá árat.
Ti mit javasolnátok? Ezeket eladni, és újból építkezni, vagy felhasználni ezekből valamit? Ha venni kell valami alkatrészt, a beszerzési hely az valószínűleg ebay lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Moromel
csendes tag
Sziasztok!
6 éves laptopomat szeretném lecserélni egy gépre amivel játszani is lehet az újabb játékokkal. Segítségeteket előre is köszönöm!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? – Általános felhasználás mellett játékra is szeretném használni. Mindenképp szeretném kipróbálni: Divinity 2, ESO. Opcionális: PUBG, CSGO, Subnautica.Full HD, low részletesség is megfelel. Régebbi játékokkal is játszom ha ez számít, pl Warcraft 3.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? - 500GB SSD Series 850 Evo (MZ-75E500B), LG 22EA53VQ-P monitor, egér, billentyűzet, külső hangkártya, hangfal van.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? - Gépház és annak tartalma, beleértve egy 128/256-os SSD-t, amit átteszek a korábbi laptopomba és egy lehetőleg 1 TB-os vinyót.
4. Mennyi a kereted rá? – Max 200.000-ből szeretném kihozni.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? – LG 22EA53VQ-P monitor Full HD/HDMI.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? - A ledek nem tetszenek. Egy kisebb méretű háznak jobban örülnék ha ez nem megy a hűtés/bármi más rovására. Legalább 4 usb port jó lenne. -
aua
tag
Sziasztok, használt asztali gépet keresek szülőknek: i5, 4GB RAM, SSD.
Tudtok ajánlani konkrét gépet, vagy megbízható boltot ahol van ilyen?
Köszi előre is!1. Mire fogod használni a gépet?
Internet, Office.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
HDD, DVD, bill., egér van, azokra nincs szükség.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
i5, 4GB RAM, SSD, ház, táp4. Mennyi a kereted rá?
50e körül, picit több is lehet.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta?
D-Sub, 1600x1200+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
Jó lenne valamilyen brand gép: Dell, HP, Lenovo.[ Szerkesztve ]
-
hiko
csendes tag
Sziasztok!
Képszerkesztéshez (Photoshop, Lightroom), RAW fájlok feldolgozásához szeretnék komplett PC-t összerakni. Összeválogattam egy konfigurációt. Mit szóltok hozzá? Jó lesz? Mit kellene cserélni, hogy jobb legyen (hasonló árban)?
Előre is köszönöm!Ház: DeepCool TESSERACT B
Táp: FSP 500W HEXA+
Lap: Gigabyte GA-AB350M-DS3H
Proci: AMD Ryzen 5 2600
RAM: Kingston 2x8GB DDR4 2400MHz
Video: Asus R7 240 2GB R7240-2GD5-L
SSD: Samsung 250GB 860 EVO MZ-
HDD: Western Digital 2TB 64MB
Össz: kb. 212.000 Ft -
makoss
veterán
Üdv!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Ebben a sorrendben:
1 Renderelés,
2 Videóvágás,
3 Inkább singleplayer játékok.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
CPU hűtő: Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW),
SSD: Samsung 850 SSD 250GB,
VGA: ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme,
Táp: ENERMAX Pro82+II 525W,
Ház: Phanteks Enthoo Pro M Midi-Tower,
Ház hűtés: 3 darab Alpenföhn Wing-Boost 2, Royal Blue Plus 2 140.
Belső tár: SAMSUNG 1TB 860 EVO SATA 3 2.5"
Külső tár: Western Digital Red 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA3 Sarkoon házban
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Intel CPU, (ami most van: i7 3770K)
Memória LP (ami most van: Corsair Vengeance LP 2×8GB 1600MHz CML8GX3M2A1600C9)
Alaplap. (ami most van: Asrock Z77 Extreme 4)4. Mennyi a kereted rá?
250.000Ft ...de még nem tudom pontosan5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1920×1080.
(Samsung SyncMaster 2333SW 23" LCD monitor)+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Alaplapnál: ha még jó az Asrock, de ha van jobb, akkor más.
Alaplapon mindenféleképp legyen:
legalább 1 db M.2 SSD foglalat,
legalább 2 db USB 3.1 Gen 2 csatlakozó, de lehet több!
legalább 1 db Type C 3.1 csatlakozó!
Dísz kivilágítás nem kell!
CPU: Intel
Memória: Corsair DDR4 ha van jobb, az.Egyenlőre az érdekel, hogy érdemes-e lecserélni, ha igen, milyenre, ami már ettől jobb, és amire már érdemes lecserélni, pénzt áldozni!
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
alivspre
újonc
válasz dugo_ #134937 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! 😊
Akkor szavaiddal élve 2-3 évig nem kell aggodjak a gép iránt ... utána zsebbenyulos
A 8700as 1080ast neztem
Annyi kérdés még h lehet meg kéne gondolni az gepepitest ennyi penznel? Illetve a választásom azért is esett erre mert kicsit kompaktabb mint a nagy asztali dogok 😊 Ha van bármi féle tanacsod szivesen meghallgatom ! 😊 -
palfitom
félisten
válasz Agartner #134942 üzenetére
Már idén is lesz 8 magos Intel proci, nem olyan messzi jövő ez.
Ha semmiképp nem lesz fejlesztése ennek a gépnek, akkor jó az általad kinézett lap is, nem kell komolyabb.
-
Agartner
csendes tag
válasz palfitom #134940 üzenetére
Mondjuk, az 3-5 év múlva nem igazán érdekel, mert gondolom lesz új platform aztán akkor veszek újat.
Ezt a gépet amikor leselejtezem, akkor a gyerek megkapja így ahogy van én meg magamnak beújítok kompletten, most is így csináljuk. Ez nem lesz később upgradelve.
Szóval, ha így nézzük, ez most jó lesz így, vagy akkor inkább nézzem azt a drágábbat?
-
palfitom
félisten
válasz Agartner #134936 üzenetére
Mivel még simán belefér a keretbe, én egy kicsit izmosabb alaplapot javaslok, hogy ne legyen gond a későbbi, 9. generációs, 8 magos procik fogadásával, pl. ASRock Z370 Extreme4 / Gaming K6 / Taichi.
(#134938) Redplee
"Alaplap meg csak akkor kell Z ha OC kell." - A magasabb órajelű ramok miatt is jó lenne a Z-s lap. (az is hoz +FPS-eket)[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
válasz Agartner #134936 üzenetére
Elég ütős gépnek tűnik.
Ez a hűtő bazi nagy, azért nézd meg, hogy elférne-e a házikóban illetve a ramok.
Ha még maradt keret, nem gondolkoztál 2080 as videókártyában? Az a 4K-s TV-t is elvinné értelmezhető tempóban. Windowsból pedig szükséged van PRO-ra? Ha nem, akkor felesleges. Alaplap meg csak akkor kell Z ha OC kell.
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
dugo_
veterán
-
Agartner
csendes tag
válasz dugo_ #134919 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséged.
Összeállítottam a gépet, így elég olcsó is lett és még belefér egy monitor mellé a keretben, pedig azt azon kívül számoltam. Egyelőre ezt a G-SYNC et keresem de nem találtam épkézláb monitort. Majd lehet felteszem a kérdést a monitoros topicban.
A következőt állítottam össze. Nézd meg kérlek, hogy így minden passzol-e és szerinted jó-e?
[ Szerkesztve ]
-
alivspre
újonc
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni h milyen gépet vegyek.
1-2 dolog az elképzelésemről: Nem igen szeretnék összerakni gépet, gyári bundle szeretnék venni. Egyenlőre amit kinéztem az egy : Asus Huracan G21.
Számomra megfelelőnek tűnik. De aki jobban otthon van a dologban szeretném meghallgatni a véleményét. Illetve tapasztalat tanács bármi egyebet szivesen meghallgatok
Köszönöm előre is a segítségeteket!
További szép napot !
Endre -
palfitom
félisten
válasz Aslan #134932 üzenetére
Szívesen.
Általánosságban a renderelés számításigényes feladat, melynél jól jön a több mag, ezért is (meg az elszállt Intel árak miatt is) én 2700X-re építkeznék gyors (legalább 3200-as) ramokkal.
Adobe és Sony Vegasról én azt olvastam, hogy az nVidia-t preferálják, de nem vagyok naprakész a témában.
[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
válasz palfitom #134930 üzenetére
Köszönöm szépen!
Még egy gyors kérdés: Mi a tapasztalat? Premier Pro illetve Sony Vegas szerkesztő programok az Intel vagy az AMD alatt teljesítenek jobban? Értem ez alatt pl a renderelési időt.
Illetve ugyan ez a kérdésem VGA fronton is... nVIDIA vagy AMD jobb inkább erre a felhasználásra?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
palfitom
félisten
válasz Aslan #134927 üzenetére
Értem.
Mivel nincs keretösszeg, ezért elég széles palettán mozgunk:Intel:
Lap: MSI B360 Gaming Plus / Gigabyte Z370M D3H / Asrock Z370 Pro4 / Gigabyte Z370 HD3P / MSI Z370 Tomahawk / MSI Z370 SLI Plus / ASRock Z370 Extreme4
Proci: i7-8700 (6 mag / 12 szál, up to 4,6 GHz, 6 magos turbója 4,3 GHz) / i7-8086K (6 mag / 12 szál, up to 5 GHz)
Proci hűtő (a non-K procihoz opcionális): pl. Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen 5 Rev.B / be quiet! Dark Rock Pro 3
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2666 (+) MHz (pl. 3000 CL15)AMD:
Lap: MSI B450M Mortar / B450M Mortar Titanium / ASUS TUF B450M-Plus Gaming / ASUS Prime B450-Plus / ASUS TUF B450-Plus Gaming / Asrock Fatal1ty X470 Gaming K4 / Asus Prime x470-Pro / MSI X470 Gaming Pro Carbon
Proci: Ryzen 2600X (6 mag, 12 szál) / 2700X (8 mag, 16 szál). Jár hozzájuk gyári hűtő, mely használható.
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2933-3400MHz a válaszott alaplap támogatási listájáról (Samsung chipes és páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3200 CL16)A többi:
VGA: GTX1050Ti-4GB / GTX1060-6GB / GTX1070-8GB / GTX1080-8GB
SSD: ~250-500GB HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / Adata SU800 / SP920 / WD Blue
HDD: 1-2-3TB Toshiba P300
Ház, pl.: Cooler Master N300 / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / NZXT S340 Elite
Táp: FSP Hyper M 500W / 600W / Cooler Master G450M / G550M / G650M / Corsair CX450M / CX550M / CX650M / be quiet! Pure Power 10 (CM) 500W / 600W / 700W / Bitfenix Formula 450W / 550W / 650W / Corsair RM550X / RM650XLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dugo_
veterán
válasz kirusz1 #134928 üzenetére
Kijött a 310-es variánsa, friss alaplappal.
A kereteddel az a probléma, hogy ennyiből Celeron, Pentium N/J procis minigépek jönnek csak ki, amik torrentre, médiaszervernek jók, de elhasalnak egy komolyabb weblaptól.A Deskmini 110-be mehet
használtan i3-6100, újonnan Pentium G4560/G4600 (ezekhez lehet kell bios frissítést kérni)
2x4GB 2133/2400MHz DDR4 SO-DIMM
Kingston A400/UV500, Adata SU650/SU800
Toshiba L200, WD10SPZX 1TBA 310-be
Pentium G5400
Többi ua.Ha még kompaktabbat akarsz, akkor ott vannak a kisebb barebone PC-k, Giga Brix, Asus VivoMini, Intel NUC. Ezeket minimum i3U-val érdemes nézni. Kicsit 100 fölött lesz mindenképp.
[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
válasz palfitom #134926 üzenetére
Kedves palfitom!
Gyorsan reagálok is ezekre, elnézést, hogy kimaradt!!
- Nincsen semmilyen meglévő alkatrész, teljesen új gépről lenne szó!
- A gép a munkahelyemre kell, az alkatrészek nincsenek megszabva... sőt, kifejezetten azért fordultam Hozzátok, hogy segítsetek - ha lehetséges - abban, hogy a leírt felhasználáshoz milyen konfig lenne a leg ideálisabb! (De ha az alapokra gondolsz, nos nyilván a legszükségesebbek: ALAPLAP, CPU, RAM, VGA és még egy jó TÁP... az olyan "apróságok", mint HÁZ, meg egyéb perifériák jelenleg nem mérvadóak... de ha van jó HÁZ ajánlásotok, az is jöhet!
- Igen, az ár... sarkalatos kérdés, de erre nem kaptam konkrét infót. Nyilván tudják, hogy egy több évre szánt videó szerkesztő gépet nem lehet kihozni 100k-ból, de 200k-ból sem. Szóval nyugodtan lehet jóval több is akár, de azért nagyon a félmillás határ felé ne menjetek el!Köszönöm szépen!
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
palfitom
félisten
válasz Aslan #134923 üzenetére
Szia!
3 nagyon lényeges kérdésünkre nem adtál választ:
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
4. Mennyi a kereted rá?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kirusz1 #134924 üzenetére
Szia!
Az Asrock mini szériáját szokta dugo_ kollégám ajánlani.
-
Aslan
aktív tag
Üdv Mindenkinek
A segítségeteket szeretném kérni a következőhöz:
Egy olyan PC-t kellene összeállítani, ami elsősorban videó vágásra/renderelésre lenne használva. A FULL HD ne okozzon neki problémát, de akár képes legyen a 4K-ba is belekóstolni és időtálló legyen! (4-5 évig ha lehet gond nélkül ellása a feladatát = időtállóság)
A gaming nem szempont, az elsődleges felhasznállás videó vágás/szerkesztés/renderelés!
Kedves segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv:
AslanSAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
dugo_
veterán
válasz Agartner #134913 üzenetére
Egy Sony KD49XF9005 TV-re tudnám kötni, ha ez megfelel a játékokhoz.
Lassú a játékhoz, illetve értelmes fps-eket kicsikarni 4K-ban nem túl gazdaságos megoldás.~150-200k körül mozognak a 27"-os, 1440p felbontású, 144Hz-es monitorok, szinkrontól függően. A Gsyncnek van egy 200 dolláros licenc-felára, azok a drágábbak, viszont egy 1080 értékű Vega meg 100W-tal fogyaszt többet...
https://logout.hu/tema/milyen_monitrotr_a-tol_z-ig_es_a_leg_kisebbtol_a_l/friss.htmlA leírt felhasználáshoz egyébként túlzásnak érzem a milliós keretet, persze megpörgetheted a gazdaságot, ha úgy érzed.
Intel vonal:
MSI B360 Gaming Plus, Asrock Z370 Pro4, MSI Z370 SLI Plus, Asrock Z370 Extreme4 / Gaming K6 / Taichi - tuningpotenciál szerint sorbarakva
i7-8700(K), i7-8086K
BQ Pure Rock, Scythe Mugen 5 Rev.B, BQ Dark Rock Pro 3/4
Corsair LPX, HyperX Fury, Predator, GSkill Aegis, Crucial Ballistix 2x8GB 2666MHz+AMD:
Lap: MSI B450M Mortar, Asus TUF B450M-Plus Gaming, Prime B450-Plus, TUF B450-Plus Gaming, Asrock Fatal1ty X470 Gaming K4, Asus Prime x470-Pro, MSI X470 Gaming Pro Carbon
Ryzen 2600(X), 2700(X) - egész használható saját hűtőveé
2x8GB DDR4 2933-3400MHz a választott alaplap támogatási listájáról (Samsung chipes és páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. Corsair LPX 3200 CL16, sok GSkill modell)Közös alkatrészek
GTX 1080/1080Ti -
Adata SU800, Kingston UV500, WD Blue 3D, Crucial MX500, Samsung 860 EVO ~250-500GB
WD10EZEX, Toshiba P300 1-3TB, WD Purple 2-3TB
GTX1080-8GB / GTX1080Ti-11GB - MSI Armor, Gaming X, Palit Jetstream, Gamerock, Gainward Phoenix EVGA FTW2
FSP Hyper M 500/600W, BQ Pure Power 10 CM 500/600W, Bitfenix Formula Gold 550/650W, Corsair RM550/650x, Seasonic Focus Plus Gold 550/650W
Fractal Desing Define S (180mm cpu hűtő/425mm vga hossz), Meshify C (170/315), Phanteks Enthoo Pro (194/300 vagy HDD tartó nélkül 420mm)Ipon, Aqua, PCX vállal összeszerelést is.
Én ekkora keretnél már nem nagyon merem megmondani a tutit, válogasd le ezekből, ami tetszik, aztán lecsekkoljuk, hogy tényleg minden illeszkedő alkatrész mérete passzol-e.
-
Agartner
csendes tag
Haaaalp!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Többnyire játékra. single / multi is. Grand Strategy játékokkal és FPS játékokkal játszom, néha autószimulátor befigyel. Illetve X-Plane szimulátor. Az X Plane miatt 16GB kéne mert a 8GB kevés volt neki a mostani gépben.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Teljesen új gépet szeretnék, az aktuálisat lepasszolom a kidnek.
Mindenre, perifériákat kivéve. Monitor mennyire javallott? TV-m az volna, arra rákötni megéri-e, vagy kell-e gamer monitor? Egy Sony KD49XF9005 TV-re tudnám kötni, ha ez megfelel a játékokhoz.
4. Mennyi a kereted rá?
Kb 800.000 - 1.000.000Ft mindenestül (ha monitor kell akkor az ezen kívül)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Passzolom, nem tudom mi a G-sync vagy Freesync, a TV UHD-s.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
A gépház csendes legyen és fekete, semmi "gamer csicsa". Néztem a Be Quiet 801 et ilyesmi tetszik, de olvastam tesztben, hogy nagyon szar a szellőzése. Zalman X7 és CoolerMaster Masterbox 5 stb ilyen design érdekelne. Nagyon fontos, hogy csendes legyen, mert éjjel játszom, illetve, megfelelően hűvös is, hogy ne legyen gáz a hardverrel. Windows is kell hozzá.
Illetve, milyen céget ajánlotok a vásárlásra? Egy kézben szeretném megvenni, mert nem vagyok egy szaki, jó lenne, ha összeraknák.
-
dugo_
veterán
válasz haladó #134911 üzenetére
A vékonykliens nem erre való, így én azt el is vetném.
Gigabyte Brix, Asus VivoMini, Zotac Zbox-okat érdemes nézni használtan, bár elég szegényes a kínálat.
Itt is megkérdezheted:
https://logout.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/friss.html -
haladó
tag
Sziasztok!
Párszor már kértem tanácsot és kaptam is, de semmi sem lett belőlük.
Most lesz, mert a játékfaktor nincs benne és meghalt a laptop amit helyettesíteni kéne..
Csak fhd filmezés és fhd youtube amit tudnia kell (esetleg 60fps-ben is..)
Találkoztam a vékonykliensnek nevezett kategóriával, ami tetszene ha tudja a fentebbi két dolgot. (egy segítőkész eladóval már beszéltem, és az 1080 YT akadozik/hat az elmondása szerint).
Kértem segítséget a htpc topicban, hogy mit érdemes de nem jött válasz.
Csakis apróról, max 35k-ig, extra kompakt pc-t/klienst szeretnék.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Rogiii #134909 üzenetére
én a helyedben kipróbálnám először a gyári hűtőt. jók azok is
de van milyen cpu hűtőt vegyek fórum is (itt mindenre van topik )[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
válasz palfitom #134906 üzenetére
Ennek a cpu hűtőnek amit ajánlottál 3 pines a csatija, esetleg tudnál 10 ezer forint környékén olyat ajánlani, ami pwm-es ventivel rendelkezik és jó AM4 foglalathoz?
[link]
Ez jó lenne szerinted?Eddig mindig Asus lapom volt, nem igazán ismerem az Msi lapjait, nem akarok a lapon spórolni.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
palfitom
félisten
válasz Rogiii #134902 üzenetére
Szia!
Az első konfig is simán elég a leírt feladatokra, én azt választanám.
Proci hűtő: nagyon túlzó, pl. egy ARCTIC Freezer 33, fél-passzív hűtő is bőven elég lenne, sőt valószínűleg passzívan is hűvösen tartaná a procit!
Lap: vannak jók kicsit olcsóbban is, pl. MSI B450M Gaming Plus / MSI B450M Bazooka / B450M Mortar
BIOS-frissítést nem kell kérned.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Rogiii #134902 üzenetére
Szerintem elég az első konfig. Youtubeon egy csomó játék le van tesztelve 2200G-vel, csak keress rá például hogy "ryzen 3 2200G fifa 2018" és találsz egy csomó tesztet el tudod dönteni, hogy elég-e neked az a mindőség.
A Be Quiet Darck Rock 4 régről van vagy most vennéd? Mert a 2200G-hez adnak gyári hűtőt ami egész jó, felesleges 20-25 ezerért venni rá egy hűtőt!!
A B450-es lapokhoz nem kell bios frissítés, egyből fel fogják ismerni a procit.
-
kirusz1
őstag
Sziasztok.Nem találtam megfelelő topicot ezért itt teszem fel a kérdésem.Szeretnék mini pc-t venni.Általános használatra játék kivételével mindenre lenne használva net,filmnézés,torrent.Ami lényeges lenne tv vel használnám.tv-n usb,hdmi csatlakozók vannak (nem smart tv)viszont szeretnék vezetéknélküli egeret klaviatúrát használni.és winchestert háttér tárnak keret max 80-100k lenne tudnátok ajánlani jó ár értékben?köszönöm
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Egy otthoni gépet szeretnék összeállítnai. Semmi extra Net, film, youtube, office irodai szinten.
Játék nem lesz, vagy csak nagyon régi címekkel, úgyhogy ez nem szempont.
Ami megvan:
Samsung Pro 512gb ssd
2x4Tb Wd purple hdd
Be quiet Straight power 400w táp
Corsair Carbide 300R ház
Full Hd monitorKét konfig között őrlődöm, keretet direkt nem írok, mert ha azt tanácsoljátok akkor mehet a drágább konfig is.
1.
Asus B450 Prime plus
Ryzen 2200g
2x4gb Hyperx Predator 3200mhz (qvl listáról)
Be Quiet Darck Rock 4 cpu hűtő2.
Asus B450 Prime plus
Ryzen 2400g
2x8gb Hyperx Predator 3200mhz (qvl listáról)
Be Quiet Darck Rock 4 cpu hűtőKérdésem hogy erre a felhasználásra elegendő az első konfig, vagy inkább áldozzak rá többet és szükséges a második?
A b450 lapnál szükséges Bios frissítést kérni?
Köszi a segítséget!
Üdv!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest