Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Üdv!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Mindkettő
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? -
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mindenre
4. Mennyi a kereted rá? 300.000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) Monitor is lesz mellé majd később.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? -Köszönöm előre is!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
harry
veterán
válasz palfitom #135793 üzenetére
Köszi
•repoz•
Mit értesz rossz teljesítmény alatt (melyik komponens, hol, miben), hogyan lenne jobb / mi a te javaslatod?Proci az IGP miatt kéne; alaplapoknál nagy difi nincs, ez kb szimpatikus; ramoknál úgy láttam kb jó ár-érték arányban van de ennek nem jártam utána; tápon lehetne faragna, de nem annyira van olyan, ami legalább bronz, fél-moduláris, 500W, 5év garis, és végig fekete kábelek vannak; házból szintén nincs nagy választék (előlap is legyen fehér, meg ez amúgy is szubjektív), SSD szintén jó ár-érték arányban van.
Ja és mind új. Igaz nem szívesen ölök pénzt most DDR4 platformba az is igaz... de legalább így VGA-t nem kell venni.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
palfitom
félisten
válasz csige791 #135789 üzenetére
Szia!
OK, értem, hogy ne legyen AMD...
Viszont én kicsit másképp raknám össze:
Lap: MSI B360 Gaming Plus
Proci: i7-8700
Játékok alatt nem lenne hátrány, sőt a +6 szál miatt időtállóbb, viszont PS és videószerkesztéshez jobb.Ha marad a 8600K, akkor sem muszáj alá olyan drága lap.
MSI Z370 SLI Plus / Asus PRIME Z370-A / MSI Z370 GAMING M5 / ASRock Z370 Extreme4 is meg tudják izzasztani a procit rendesen (a felsőbb házból pedig ASRock Z370 Fatal1ty K6 / ASRock Z370 Taichi).
Z390-ról még nincs sok tapasztalat, de a Giga lapjai Z370 nem sikerültek túl jól, jellemző rájuk a VRM melegedés, én nem választanám.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz harry #135787 üzenetére
Igen, jó.
Ram: szinte mindenkinél megy 2933 MHz-en, szóval nem nagy zsákba macska.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz jeges #135784 üzenetére
Azért azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy bizony az alkatrészek simán elromolhatnak egyik napról a másikra.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Haruno #135783 üzenetére
Jó ramokkal segítve és kis tuninggal pariban van vele a 2200G / 2400G IGP-je, így nincs sok értelme megtartani.
-
palfitom
félisten
válasz ReptilianMAP #135781 üzenetére
Szia!
Ebből a keretből nyilván csak használ jöhet szóba. Használt brand-gép garival, például innen.
-
csige791
tag
Sziasztok,
Gépfejlesztés előtt állok ami szinte a teljes gép cseréjét jelenti. Az "alkatrész" topikokban már nagyjából kipuhatolóztam egyenként a komponenseket, most, hogy kb összeállt, a vásárlás előtt mégegyszer kikérném a véleményeteket. Főleg hogy kb 8 éve fejlesztettem utoljára gépet, aztsem tudom mivan
Mire használom:
90% játék, elsősorban VR (Oculus), de alkalmanként Photoshop és Videószerkesztés.Ami már adott, marad a gépben:
Ház: Nanoxia Deepsilence 1
VGA: EVGA GTX 1060 6GB
Hangkártya: SB Recon3D FATAL1TY Pro
Van még 2 HDD meg egy OCZ Agility 3 SSD 250GBAmik cserélve lesznek: (Ez ugye a fő kérdésem)
Alaplap: Gigabyte Aorus Z390 PRO
Proci: i5 8600K
Proci Hűtő: ThermalLight Macho Rev B
RAM: Corsair 16GB Vengeance 3200 Ettől kicsit félek, mert ugyanebből csak a 3000-es szerepel az alaplap support listán.
Táp: Seasonic Focus Plus+ 650 Watt Gold
SSD: Crucial MX500 500GB M.2 SATA SSDCsak Intel vonal érdekel (elhiszem, hogy az AMD jobb ár/érték arány, de tényleg nem foglalkozom AMD-vel) ezért légyszi ne javasoljatok AMD-t az egész helyett. Így is 2 hét volt mire összevállogattam mindent
A Ramtól kicsit félek, mert nincs rajta a support listán, de a RAM topikban megnyugtattak.
Led-es villogás nem mérvadó, sőt jobb ha nincs.
Kicsit mehet feljebb az ár de nem sokat, és csak ha tényleg megéri, van értelme.
Tehát cserélnétek valamit a listán?
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Szóval összeszedve az infókat, erre a gépre jutottam, ez így akkor jó lehet?
AMD Ryzen 5 2400G
Seasonic M12II-520 EVO
Samsung 860 EVO 500GB 2.5 SATA
G.SKILL Aegis 2*8GB 3000MHz
MSI B450M Bazooka Plus
Phanteks Eclipse P300 whiteLoL / Warframe tesztek alapján elmennek ilyen 100 / 60 fps környékén (fHD), egyelőre jó, később majd meglátom kell-e külön VGA. HDD-t egyelőre nem teszek, most is elférünk kb ennyi helyen; perifériák vannak. PC házat elég nehéz beszerezni, két helyen láttam csak, rendelésre. Memóriából nem is nagyon néztem mást, remélem ez megfelelő. Tápból maradtam a modulárisnál, ha már ablakos a ház. Az alaplapnál tetszett, hogy egy kicsit talán jobb hűtés van rajta, mint a többin, illetve messzebb van a 16-os PCIe a procitól. De sok egyéb különbséget nem annyira találtam.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
jeges
senior tag
válasz SyMbioTe #135778 üzenetére
elnézést, a ram-ok számát ezek szerint benéztem az asrock esetében. sry.
a táp nem akyga (isten ments), külön vettem.
a tápot megnézem, de nem gyanakszom rá. a korábbi konfigot is hibátlanul kiszolgálta, pedig abban külön vga volt, ez meg integrált. nálam hozzáértőbb 1-2 éve megnézte, és nem talált benne hibát. akkor azt mondták, takarítsuk rendszeresen, mert a porosodástól lehet érzékenyebb a gép. tulajdonképp eddig ez működött is: nagytakarítás után valóban kevésbé hajlamos az újraindulásra.
most úgy néz ki, a merevlemez elkezdett tönkremenni, és ez is plusz újraindulásokat produkál. már vettem újat.
mindenesetre nekem fura ez a sztori, sok gépem volt már, de egyik sem viselkedett így. korábban viszont asrock integrált lapjaival voltak problémák, ezért hanyagolnám most.
köszi még egyszer. -
ReptilianMAP
csendes újonc
Sziasztok! Ismerősöm számára szeretnék tippeket kérni tőletek asztali gép vásárlásra. A rá szánt keret miatt érdekes az egész igazából, de leírok mindent amit tudni kell.
1. A gép elsősorban Matlab/OriginLab-os munkára, másodsorban pedig netezésre/filmnézésre lenne használva. Játékra egyáltalán nem, programozásra pedig csak nagyon minimális szinten (pl. egyszerű kódok futtatása jupyter notebook-ban). A gépen Windows 10 futna.
2.-3. Monitor, egér, billentyűzet van, magára a számítógép egészére szeretnék javaslatokat kérni tőletek.
4. A keret 60.000 Ft(!!). Kicsivel szerintem túlléphető, de nem sokkal...
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Ármester
válasz zadir1 #135772 üzenetére
(#135772) zadir1
Szia!Sajnos nekünk csak üres kosár látszódik.
Csinálj inkább egy printscreen-t és azt illeszt be ide.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz kat0na #135771 üzenetére
(#135771) kat0na
Szia!Ahogy hobizoli írta H110-es lap, mellé egy G4560-as proci és 2*4Gb DDR4 ram.
Anyi kérdés, hogy a táp milyen típusú és kb. hány éves?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz jeges #135770 üzenetére
Lap: OK, ahogy gondolod, MSI is megfelelő. (B450M pro4-en is 4 ram hely van )
Ház az végülis elmegy, nem egy nagy fogyasztású gép, elvan benne, de későbbi bővítésnél javasolt a csere, ha lesz.Táp: Ez már fontosabb. Egyrészt 5-6 évvel már lassan nyugíjazható. Márészt: Ha akyga, akkor rögtön csere. Az borzasztó minőségű táp. És ha az van benne, megvan rá az esély, hogy amiatt indulgat újra a gép.
Ennek nézz utána kérlek, sokszor a rájuk írt értékeket nem tujdák teljesíteni, és nincsenek ellátva a megfelelő védelmekkel, ezáltal a gép többi alkatrészére IS veszélyes.Ha noname táp, akkor cserréld azt is: FSP Hexa+ 400W ~12k. Ez már megfelelő minőségű, és nem túl drága.
-
Ármester
válasz adakiller #135769 üzenetére
(#135769) adakiller
Nincs gondHát ha keret nem számít, akkor maradhat 2700 is, így jó hosszú időre nincs gondod procira.
Lapból akkor már B450-F Strix Gaming legyen, ne B350.
Ram pedig inkább 2*8Gb legyen, a dual channel miatt.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Darkviper #135768 üzenetére
(#135768) Darkviper
Bőven elég.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-
zadir1
tag
Hali!
Munkatársam bízott meg, hogy 150 ezer forintból vegyek neki egy gépet, monitorral, mindennel együtt.
Kisfia 9 éves, főleg játékra kellene neki, de gondolom ebből a pénzből nem futnak rajta a legújabb játékok
Szétnéztem elég sok oldalon, de ezt találtam . +4 gb ram, + piros ház, + 24-es lg monitor + bill , egér , hangfal - 155 ezer.
Mennyire megbízható ez az oldal?
Hasonló paraméterű gépet tudtok olcsóbban?[ Szerkesztve ]
-
kat0na
csendes tag
Sziasztok.
Ha lehetséges akkor egy minőségi javulás szeretnék számomra megfizethető áron.Jelenleg:
Q9550 cpu
Gt730 vga
4gb ram
64gb ssd és 250gb hdd
400w tap50ezernel ha lehet nem költenek többet. Használtan vennék alkatrészeket.
Természetesen ha ebből nem lehet akkor tárgytalan a kérdésem.
Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Biztos vagy benne? :)
-
jeges
senior tag
válasz SyMbioTe #135752 üzenetére
nagyon köszi a választ. tegnap már nézegettem hasonlókat, itt többeknek is ezt ajánlották. az asrock-ot én lecserélném egy MSI B450M PRO-VDH lapra. egyrészt ezen 4 ram hely van, és a 8gb manapság az éppen még játszható kategória. megnéztem, 2*8gb +15k körül lenne, de így később bővíthető. másik indok az asrock ellen, hogy jelenleg is egy asrock lapom van, de sajnos hajlamos az újraindulásra. nem mondanám éppen hibásnak, de idegesítő. remélem, hogy az msi stabilabb lesz.
plusz info-k:
a ház egy akyga alap szintű ház. anyag nincs benne, porosodik, és sztem a táp zaját is felerősíti, de teszi a dolgát.
a táp szintén van vagy 5-6 éves, 500w névl. teljesítményű, semmi extra, de semmi baja nincs. én ezt nem feltétlen cserélném le, ha nem muszáj.
a monitoron van hdmi és vga is, azt hiszem, jelenleg a hdmi-vel használjuk, de mindkettő be van kötve.
köszönöm még egyszer -
Ármester
válasz Darkviper #135764 üzenetére
(#135764) Darkviper
Haver tanulmányozza kicsit a tápokat. Zalmanokról általánosságban nicns jó vélemény, gyenge belsővel szoktak rendelkezni, nem ajánlottak.Továbbra is: Seasonic Focus Plus Platinum 650W.
Félpasszív, teljesen moduláris, egyik legjobb minőségű tápokat gyártó cég a piacon. És 10 év gyári garancia. (A bolti ne tévesszen meg, ha csak 3 év. 3 év után közvetlen a gyártóval kell beszélni, öszf-ban ven róla egy rövid írás)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Fraxqwe #135763 üzenetére
(#135763) Fraxqwe
A QVL az annak a ramoknak a listája, amit fixen ki is próbáltak az alaplapban.
Ami ott nincs, az is kompatibilis, csak nem 99.9%-ban. G.Skill Aegissel jók a tapasztalatok.
Pinnacle Ridge topikba érdeklődj esetleg, hogy ki-milyen lapban használja, és mileyn beállításokkal, és válassz az alapján.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Fraxqwe
újonc
válasz SyMbioTe #135762 üzenetére
Még egy utolsó kérdés:
Utánanéztem a kompatibilitásoknak és a pcx-en kapható általad ajánlott ramhoz
(G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S) nem igazán találok PCX-en kompatibilis alaplapot a QVL fülnél (https://www.gskill.com/en/product/f4-3000c16s-8gisb)Ez probléma lehet vagy csak azokkal az alaplapokkal tesztelhették le?
Köszönöm
-
Ármester
válasz Fraxqwe #135761 üzenetére
Akkor jó, az a lényeg hogy van.
Iiigen, az 2*8 akart lenni, jól látod„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-
Ármester
válasz Darkviper #135725 üzenetére
(#135725) Darkviper
Szia!Alaplap: Ha nem tervezel nagyon extrém tuningot, felesleges egy 60ezres lap.
Gigabyte B450 Aorus Pro ~38k. De rádbízom, mehet X470 is.
CPU: 2600X végülis ok. Ha hűtőt is veszel, és kicsit tuningolod, akkor sima 2600 legyen.
Ram: OK.
VGA: Akár RTX 2070 is mehet, 190k-ért van MSI Armor 2070. R7 2700 később kelleni fog mellé, szerintem már hagy benne tartalékot a 2600.
SSD: OK.
Ház: Nem ismerem, de szeirntem ok.
Táp: Ennyiért már inkább 10 év garis, Seasonic FOCUS Plus 650W Platinum ~40k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
zsoika
addikt
válasz SyMbioTe #135758 üzenetére
Köszönöm neked is! Nézegetve az árakat 100eFt kellene(pl.Ryzen 1600X hez) vagy Ph-s használt garison lehetne fogni valamennyit és akkor + még VGA csere. A 2200G talán lehetne alternatíva, de félek hamar kinőné és akkor megint hallgathatom hogy most költött rá ennyit, meg annyit és akad stb.
Ajánlottam neki hogy inkább a konzoljához (ps4) vegyen bill+egér szettet ….azzal jobban jár de azt mondja hogy amivel játszik az nincs azon.
Tolmácsolom a lehetőségeket és majd eldönti.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz zsoika #135749 üzenetére
(#135749) zsoika
Szia!- Igen, 30k körül a 2200G jó vétel nagyon.
- De tényleg ne külön külön vegye meg. Gari pörög, ha nem megy pl. a lap, akkor 1-2 hónap után derül ki, akkor vissza gariba, az még 1 hónap. Ha meg egybe veszi kipróbálja, és rossz valami, rögtön küldheti vissza 14 napos elállással, márha online rendeli meg.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz harry #135748 üzenetére
(#135748) harry
Szia!Fractal Design Meshify C White, NZXT S340 Elite/H400/H400i, Phanteks P400/Enthoo Evolv.
Hirtelen ezek ugranak be, ezeknek vannak fehér változatai. További segítségért a "Milyen házat vegyek?" topikot javaslom.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
zsoika
addikt
-
Ármester
(#135736) Fraxqwe
Szia!Összességében szerintem ok. Prociból én sima 2700-at vennék, 2070 mellé, már esélyes, hogy nem elég a 2600.
Ramból én a jelenlegi népramot venném: 2*4Gb G.Skill Aegis 3000Mhz ~45k Jók a tapasztalatok vele.Ahogy néztem, nagyjából egálban van az 1080-al a 2070. Itt-ott erősebb. De ha alig drágább, akkor mehet a 2070. (Most nézem PCX-en 190k, az végülis nem rossz ár, még ha csak MSI Armor is)
Többi az teljesen jó. HDD/SSD van vagy miféle lesz?
-
Ármester
válasz tomcsi23 #135735 üzenetére
(#135735) tomcsi23
Szia!Ha csak ilyen alap felhasználás, akkor arra nem is kell a teljes 150k keret:
Alaplap: AsRock B450M Pro4 ~26k
CPU: AMD Athlon 200GE ~18k
Ram: 2*4Gb DDR4 Kingston HyperX Predator 3000Mhz (HX430C15PB3K2/8) ~26k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~14k
SSD: 240/250Gb Samsung 860 Evo (5 év gar), Cruical MX300/MX500, Adata SU800/SX950 (6 év gar), Intel Series 545s (5 év gar) ~20-23k
Ház: CM N200/Q300L/Masterbox Lite 3.1 ~12k
Táp: Be Quiet! Pure Power 10 300W (BN270, 80+ Bronz)/350W (BN271, 80+ Bronz), FSP Hexa+ 400 (80+) ~12-15k
Össz: 128-134kÖssze lehet rakni olcsóbban is, de ez így időtálló is. Jelenleg a proci simán elég irodai melóra, később meg könnyedén cserélhető, ha kell.
-
Ármester
válasz adakiller #135731 üzenetére
(#135731) adakiller
Szia!Elég lett volna 1x beírni fél órán belül, így a másik hsz.-t töröltem.
Röviden aránytalan, és kevés az infó. Mennyi a keret, milyen cuccok vannak, amik vannak azoknak a pontos típusai.
Prociból R5 2600 is elég, tekintve, hogy nincs játék, ami kihasználja a 8 mag/16 szálat. Lapból B450 lenne célszerű, annak bizotsan nem kell a BIOS frissítésével bajlódni.
Ram/VGA/Hűtő az ok.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz jeges #135730 üzenetére
(#135730) jeges
Szia!1. Jólenne tudni a táp pontos típusát ill. a korát. Ház se lenne rossz, ha lenne valami infó róla.
2. Monitornak meg a csatlakozói kellenének, hogy olyat tudjunk ajánlani, ami biztosan kompatibilis.Amúgy iylesmi gép jön ki:
Alaplap: Asrock B450M Pro4 ~26k
CPU: AMD Ryzen 3 2200G ~32k (4 mag/4 szál)
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Predator 3000Mhz (HX430C15PB3K2/8) ~26k
Össz: ~84k + esetlegesen a ház/tápA 2200G-ben lévő IGP-vel el lehet játszogatni, ha nem a legújabb játékok vannak célpontban. Ha meg mégis gyenge lenne neked, akkor könnyedén bepattintható egy alap VGA mellé utólag is.
-
Ármester
válasz sturnusv #135728 üzenetére
(#135728) sturnusv
Szia!Hobizoli javaslata nyomán elindulva van mit cserélni. Az elszállt Intel árak, és a stream/videóvágás miatt az AMD jobb választás lenne.
Alaplap: Asrock B450M Pro4 ~27k
CPU: AMD Ryzen 5 2600 ~55k (6 mag/12 szál)
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Predator 3000Mhz (HX430C15PB3K2/8) ~26k (Alaplap QVL-ben benne van a 2*8Gb-os társa)
VGA: Gainward Phoenix GTX 1060 6Gb ~95k vagy AMD oldalról Gigabyte Gaming RX 580 8Gb ~98k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~14k
SSD: Végülis OK.
Ház: OK.
Táp: Be Quiet Pure Power 10 500W ~20k
Össz: 266-269kÉs van egy sokkal izmosabb géped. Tápból mehet kicsit olcsóbban FSP Hexa+ 500W is. ~15k
-
zsoika
addikt
válasz hobizoli #135747 üzenetére
Van és lesz dVGA. Most R9 270x van és nem tudni mikor, de 1050Ti, 1060, 580 ilyesmit fogok ajánlani neki. Nem a IGP miatt ajánlottam a 2200G-t(az ára miatt). Akkor 30eFt körül erősebb CPU mint a 2200G?
Anno i3 8100 30eFt volt ….így nem volt kérdés hogy Intelt rakok össze ,de most 50eFt ért már inkább AMD -ben gondolkodok. -
harry
veterán
Még egy kérés, fehér gépházat tudtok javasolni? Amiben nincs fekete (mert sok fehér van, aminek pl. pont az előlapja feka, nem ilyet keresek). 20k környékén...?
-
-
-
-
-
zsoika
addikt
Sziasztok! Segítség kellene az unokatesómnak.
Minél olcsóbban szeretne "játékra", fhd felbontásra (Rainbow 6 siege, Rust) új gépet (esetleg használt modern) minél olcsóbban.
Idén raktam össze két i3 8100-al szerelt gépet 1050Ti nal , de elég drága lett. Kb ilyen erős gép kellene...lejjebb nem szívesen mennék.
Kösz.ui: Táp Raider 550w, ház, winyó, ssd, vga van (egyelőre R9 270X) ...csak lap+proci+memória kéne elsőkörben.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz TechN7ne #135737 üzenetére
Majd felébredsz és belelóg a bilibe a kezed
Na ez az amit nem kell készpénznek venni. Nem akarok hangulatrontó lenne, de nem reális a régebbi intelek árazása. Főleg, hogy egy 3 évvel modernem Rysen 2600x kb pariban van vele és újonnan megvan 60-65e-ből.Amúgy ha picit böngészel 110e körül is van új 6700 de még így is abszurd ez az ár.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Fraxqwe
újonc
Sziasztok!
Új gép vételén gondolkodom amit tartósabb időre szeretnék felépíteni.
Multi- és singleplayer játékokra egyaránt használnám 1080p 144hz-es Acer GN246HLB monitorral - g-synch és freesynch nélküli (későbbiekben valószínűleg beruházok valamire)
Nincsen egyik gyártó felé sem elkötelezettségem, de mivel az Intel eléggé drága ezért CPU-knál Ryzenre költenék.
Amit kinéztem a PCX-ről gépösszeszereléssel:
Ház: Aerocool Battlehawk fekete számítógép ház
PSU: Be Quiet! 600W Pure Power 10 BN278 tápegység
CPU: AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX processzor
Alaplap: Asrock Fatal1ty B450 GAMING K4
Memória: Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Fury Black HX432C18FB2K2/16 memória (16 GB-nál egyenlőre nem szeretnék többet az árak miatt)
GPU: MSI RTX2070 8GB GDDR6 ARMOR 8G videokártya (4000-el több mint a 1080, de a benchmarkokat nézve teljesítményben jobb ahogyan láttam)Segítség leginkább a PSU, memória és alaplap terén kellene, jók az általam választottak vagy javasolnátok-mást?
GPU és CPU terén viszont leadni nem szeretnék és ár-érték arányban ezek tűnnek nekem a legjobbaknak, de ha van javaslatotok ezekkel kapcsolatban is szívesen venném azt is.
Szerk: A másik kérdésem pedig még az lenne, hogy kellene ehhez a konfighoz külön hűtőventillátor vagy anélkül is ok lenne? Ha kellene akkor tudnátok azt is ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
Sziasztok!
130-150e körül milyen konfig lenne most ideális? Semmi extra, általános felhasználás office, net, levelezés, ilyesmi, de minél pöpecebb, időtállóbb masina kellene. Csak az asztali gép, monitor, perifériák vannak. Talán tárhelyben lehet egy fokkal nagyobb, de külön vga kártya sem szükséges.
Köszi!
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
wital
tag
Kiegészíteném, hogy nincs konkrét játék aminek futnia kell, ha nem fut keresek másikat.
[ Szerkesztve ]
-
wital
tag
Sziasztok!
Van nekem az alábbi gépem, amit a Ti javaslataitokra vettem és nagyon meg vagyok elégedve, de van olyan játék amivel szeretnék játszani és már nem fut rajta, pl. valamelyik tomb raider, sniper elite, Assassin’s Creed.
AMD Athlon II X4 750K processzor
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap
Kingmax 2 x 4GB DDR3 1600Mhz memória
Sapphire 7750 1GB DDR5 11202-00-20G videokártya
Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez
Intel 535 Series 2.5" 120GB SATA3 SSDLG 22EN33S-B monitorom van 1920 x 1080 felbontással.
Mit tennétek ezzel a géppel? Kicserélni 1-2 dolgot vagy egy újat venni helyette?
Netezésre használom főleg, de téli estéken szeretek egy kicsit játszani a fent említett és hasonló magyarított játékokkal.Ha új akkor 100-130.000-nél nem igazán szánnék rá többet.
-
adakiller
senior tag
játék céljából lenne ez a gép:
AMD RYZEN 7 2700X YD270XBGAFBOX PROCESSZOR
ASUS ROG STRIX B350-F GAMING ALAPLAP
GEIL EVO FORZA RED 16GB DDR4 3000MHZ GAFR416GB3000C16ADC AMD EDITION CL16
ASUS GTX1070 8GB GDDR5 STRIX-GTX1070-O8G-GAMING VIDEOKÁRTYA
BE QUIET! DARK ROCK 3 BK018 PROCESSZOR HŰTŐhárom kérdésem lenne
1, mennyire van összhangban ez a gép (pl CPU ki tudja-e hajtani becsülettel a VGA-t)
2, tuning potenciál
3, Ram-nál melyik a jobb: 2*8 GB, vagy 1*16. 4 foglalatos az alaplap, így később is bővíthető ha 2*8-at javasoltok inkább.Eőre is köszi!
-
jeges
senior tag
sziasztok,
úgy néz ki, szükség lesz egy új gépre, de az utóbbi években nem követtem a hardverek fejlődését, így már a foglalatoknál elakadtam. a topiknyitó kérdésekre adott válaszok:
1. Mire fogod használni a gépet? net, youtube, video-k, de pár éves játékok is lehetnek pakliban (life is strange szint kb).
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
ssd, merevlemez, wifi kártya, kártyaolvasó, illetve a ház (táppal együtt, bár nem lehetetlen, hogy tápot cserélni kell)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
alaplap, processzor, ram (min 8 gb legyen), vga (nem kell bivaly, de az alapszintű 3d-s játékokat bírja ki lehetőleg)
4. Mennyi a kereted rá?
100k körül jó lenne max. ha meghaladja, nem tragédia, de pl 150et már csak nyomós indokkal költenék rá.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
őszintén szólva nem tudom. egy kb 5-6 éves samsung monitor, talán 1920*1080 a felbontása.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
nincs sem elkötelezettségem, sem különös elvárásom. működnie kellene viszonylag üzembiztosan két tinédzser használata mellett.
előre is köszönöm a tippeket, válaszokat. -
hobizoli
nagyúr
válasz sturnusv #135728 üzenetére
stream-re jo lenne egy Ryzen R5-2600 is kb 35k-val olcsobban
es akkor ugyanennyibol lehetne 1060 vagy RX580 is benne, amivel biztos jobb lenne gamerkedni is a 1050-nelHDD-bol csakis WD-t vennek, tap meg FSP vagy egy halk BeQuite egyseg
RAM-bol meg a dualchannel miatt 2db lenne a jobb es 3000-3200MHz inkabb, ha mar 8GB kell csak...bar egy gamer meg streamel-s gepbe szerintem az keves lehet, nem sokkal kerul tobbe es +25-30% savszelessege van, de a 1db 8GB-s-hoz kepest nézve 150%-l
azt felejtsd el, hogy utólag maaaajd kesobb veszel egy ugyanolyat az 1db 8GB-s melle, mert a chip siman valtozhat idokozben, hiaba lesz ugyanaz a neve, es akkor mas lehet az SPD beallitasa is
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
sturnusv
újonc
Gépet szeretnék összerakatni. Singleplayer játékok, minimál videóvágás, esetleg minimál streamelés, böngészés. Nincsen semmilyen alkatrészem, és jó lenne, ha 250 körül megállna. A Pcx-nél ezt raktam össze. Nem tudom, hogy ezek így kompatibilisek-e egymással, illetve ez a táp elég-e ehhez. (Meg jó lenne az árból még faragni, de ezt más lehet, hogy feladtam.)
-
hobizoli
nagyúr
válasz harry #135726 üzenetére
akkor vegyel majd dVGA-t, ha a IGP mar kevesnek tunik
ha nem hasznalnad ki a dVGA-t most sem igazabol, akkor ne olj bele penzt
vegyel vmi olyat az arra szant penzedbol, ami felhasznaloi elmenyt javitja
pl egy nagyobb kepernyos monitort, ha egy regebbi darab van, SSD-t vagy akármit, vilagitos gamer bill-t, ha nem az van, vagy abbol bovitsd a RAM-t 16GB-ra...2-3 ev múlva egy RX580-Vega56 vagy 1060-1070-s VGA mar fruttiert lesz a mai arakhoz kepest, hiszen mar a jelenlegi uj generációt levalto is kint lesz addigra
több drón kell ;P
-
harry
veterán
válasz hobizoli #135724 üzenetére
Ennyire érzékenyek a memóriára? Kicsit meglep. Ez a párom gépe lenne, azokhoz a játákokhoz lehet elég a 2*4, nálam fogyott el egyszer, de mondjuk ez ritka. Majd kitalálom még.
Proci: igen néztem, hogy maga az IGP felár nem sok, nem is erre gondoltam, hanem hogy hasonló áron lenne 6 magos proci, ehhez képest néztem rá kicsit rosszallóan.
VGA: itt nem volt keret, ha dedikáltat vennénk, gondolom nem úsznám meg 50k-70k alatt. A gondom az, hogy ha kiderül, hogy kell, akkor a procinál ugyanannyiért IGP helyett lehetne +2 magom, amit (néha) tudnék használni, míg az IGP-t meg ugye nem.
Hajlok arra, hogy legyen amit mondtál, 2*4GB + IGP-s proci, mert jelenleg bőven elég (hisz most egy sokkal gyengébb konfigon is elmegyeget). Aztán ha értelmesebb áron lesz ram meg vga, lehet újítani, és hát gondolom a 2400G bőven elég lehet 3-4 év múlva is egy közép-felső kategóriás VGA-hoz?
-
Darkviper
csendes tag
Sziasztok ebben a hónapban elkezdtem megvenni az új gépem alkatrészeit már kinéztem mindent csak azt szeretném tudni hogy minden alkatrész megfelelő a buildbe vagyis hogy van e olyan alkatrészem ami nem működne megfelelően vagy nincs hozzá csatlakozó esetleg más probléma.Köszönöm a válaszokat még sok mindent nem tudok csak próbáltam 1 erős és jól kinéző gamer gépet kitalálni kb 500 ezer körüli áron ami a mai és a következő 1-2 év játékaival viszonylag könnyedén megbirkózik1080p n úgy hogy magas grafikán is élvezhető marad a játék pl FH4 vagy Cyberpunk2077.
Multi és Single player játékokra egyaránt.Gépház: Aerocool Quartz RGB
Alaplap:MSIX470 gaming pro carbon
Processzor:AMD Ryzen 5 2600X
Videókártya:MSI Armor GTX1080
Ram:G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD:Samsung 970 EVO 500GB M.2 PCIe MZ-V7E500BW
Táp:Thermaltake 850W Toughpower Grand RGB PS-TPG-0850FPCGEU-R
Tervben van még majd később 1 ryzen 7 es processzor és 1 vízhűtés a procir meg még 1 3TB os merevlemez.[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz harry #135723 üzenetére
4 modulnal idozitesi nyuglodes foroghat fenn, foleg ha nem egyforma moldulokrol van szo
a legjobb es legbiztosabb mindig a 2 modul
erre az alaplapi user's manual-k is ki szoktak terni, hogy 2 modulnal ennyi a max orajel, de 4 modulnal mar csak ennyi
inkabb aldozz ra tobbet most, es legyen egybol 2x8GB, ha a 8GB RAM tényleg keves neha mar most isR5-1600-t meg nem igazan vennek, amikor alig 5k-val tobbert van 2600 is
6core IGP-s Ryzen jelenleg meg nincs
az IGP nelkuli R5-1500X-hez (3.5GHz 4/8) kepest a R5-2400G (3.6GHz 4/8), az konkretan +4k-ba kerul
ennyiert nemtom milyen VGA-t kapsz az R5-1500-hoz, de szerintem annyiert kb arra lehet eleg, hogy kep vmi legyen a monitoron a passzianszhozregebbi game-kat használva amúgy meg a 4 core 8szalas CPU sem lenne kihasznalva, nemhogy a 6core 12 szalas
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
harry
veterán
Köszi a tippeket!
Szóval alaplapból valami B450 chipsettel? Láttam a többi ajánlott lapot is, én jobb szeretnék valamit 4 RAM foglalattal, főleg ha egyelőre csak 2*4 kerülne bele. Említett játékokhoz ja kb elég (nálam a Mad Maxnél jött elő, hogy elfogyott néha a 8GB), de próbálnék olyasmit összerakni, amibe tudok venni később 2*4-et még (tudom, eladni is lehet, így egyszerűbbnek tűnik, vagy legalábbis a lehetősége megvan).
Proci: ennyire erős lenne az IGP, hogy egyáltalán nem írtok VGA-t? Kicsit erősnek érzek 49k-t egy 4 magos prociért / ha meg később kell bele dvga, akkor nem érte meg a felárat...? Aztán lehet ésszerű döntés lenne, mert elég morcos vga árak vannak, a teljesítménye meg kb elég lehet jelenleg, de azért ennél előrébb terveznék. 6 magos IGPs Ryzen nincs? Vagy ha vennék egy 1600-at, milyen VGA-t raknátok mellé?
-
palfitom
félisten
válasz harry #135719 üzenetére
Szia!
Kb. ahogy hobizoli írja.
Mivel két gép kell, ezért maradhat a 16B DDR3, de NE költs FX-re!!! Inkább egy LGA1150-es egyszerűbb lap ~8-15k + egyszerűbb i5 (pl. 4570) ~25k.
SSD: OK
HDD: WD10EZEX vagy Toshiba P300
Táp: OK (de még a 430-as elég lenne)
Ház, pl.: mATX: Cooler Master N200 / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L
ATX: Aerocool Aero-500 / Cooler Master N300 / Zalman Z3 Plus / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600LLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz TechN7ne #135716 üzenetére
B150-ben 6xxx proci mellett igen, 2133 a max. (7xxx melett 2400).
Mindkét platformnak segít a magasabb órajelű ram, munka jellegű feladatoknál pedig "kötelező".
"k s jelzésű cpu t meg felesleges beleraknom" - Nem teljesen felesleges, hisz a 6700K-nak is, a 7700K-nak is magasabbak az órajelei, mint a K nélküli testvérüké. De persze nem lennél vele igazán előrébb, nem javaslom.
Az AM3 már a múlté, s szerintem az AMD is szívesen elfelejtené. A Ryzen teljesen más, sokkal erősebb. Tény, hogy 1 magos teljesítményben (na meg órajelben) még mindig van lemaradásuk az Intelhez képest, de nincs "szakadék" köztük, csak ~5-10% (de nehéz ezt számszerűsíteni).
"nem szívesen állnék át AMD re" - Pedig ~75k körüli ráfizetéssel egy sokkal erősebb gépet kapnál, szerintem ez igazán jó alternatíva. (ráadásul most jó drágán el tudod adni a 6700-t)
-
hobizoli
nagyúr
válasz harry #135719 üzenetére
vegyel vmi ujat
Asrock B450M HDV deszka, R5-2400G, 2x4GB DDR4-3200 megall kb 95-100k-bol
lehet meg dVGA sem kene hozza, hogy a jelenlegi is űzött game-kat használd
az olyan regebbeikhez nem hinnem ne lenne eleg a 8GB RAM isWD Blue 250GB SSD
WD 1TB HDDeddig kb 130k
5 ev múlva meg mi lesz, arra raersz akkor reagalni….
több drón kell ;P
-
harry
veterán
Sziasztok!
Van egy meglévő asztali gépem, amin szeretnék igazítani egy kicsit, illetve szükség lenne egy második gépre is, ehhez kérnék segítséget. Szempont lenne mindkettőnél, hogy fullHD@60fps azért meglegyen a következő ~5 évben is játékok alatt, de szerintem ez manapság nem egy nagy elvárás (amúgy netezés, film stb). Páromnál többnyire LoL, Warframe játszik, nekem meg mikor-mi, most épp MadMax, de azt a mostani konfiggal is el-el játszom.
A probléma onnan indul, hogy a meglévő gépemhez vettem a 2*4GB mellé még ugyanennyi ramot, de kiderült, hogy a két másik foglalat hibás az alaplapon. Más bajom annyira nincs a géppel (igaz a VGA kezd kevés lenni). Az alabbi kérdések főleg a ram-cpu-lap kombóra vonatkoznak:
Meglévő gép, adatlapomnál)
- AM3 lap: Asus M4A785TD-V EVO
- Phenom II X4 955
- 4*4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX Blu (nemrég vettem a második párt, de csak 2-t tudok használni, valószínűleg alaplap hiba, így ezeket le kéne cserélni 2*8-ra; a memória jó).
- Radeon 5830 VGA (ez kezd karcsú lenni, de még megyeget, érdekelne új)
- Seasonic 520W új moduláris táp
(- vegyesen mindenféle háttértár azokat is cserélném, lásd lent)1. ötlet:
Félig-meddig használt alkatrészek, DDR3 platform (lehet Intel is), így megtarthatnám a meglévő ramom, s kb így alakulna:
AM3+ alaplap: 10-15k használtan, 20-25k új
FX-8350 proci: 15-18k használtan, 25k új
2*8GB DDR3 használtan ~25k?
Ez így 60-75k környéke.2. ötlet:
Meglévő gépben lecserélni a 4*4 ramot 2*8-ra.
Második gépnek venni DDR4 platformot, nem tudom mit, de pl. 45-50k 16GB DDR4, gondolom proci is ilyen 50k környéke lenne (Ryzen 5 valami?) + alaplap.
Ez így talán 120-130k? Na itt nagyon tippeltem, szóval erre szeretnék kérni egy részletesebb tervet, köszi Illetve ezekre lenne még gari, míg az 1. tervhez ugye nem feltétlenül.3. ötlet:
A fentiek kombinálása: a phenomot FX-re cserélni, és venni egy új második gépet. Ez inkább akkor választanám, ha nagyon kevésnek bizonyul a phenom proci az új VGA-hoz, de ezt kétlem.VGA:
Melyik az a VGA, ami elég lehet ~5 évre az említett fhd felbontásra 60fps mellett? Ehhoz elég-e a meglévő Phenom / tervezett FX proci? Pl. mennyire overkill egy SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB, 90k-ért?Egyéb sallangok, bár inkább a fenti kérdésekben vagyok elveszve, de itt is mondhatjátok, ha mást láttok jónak:
- SSD: Samsung 860 EVO 500GB jó választás lehet? Vagy más hasonló árban? Tehát 500GB, 30k alatt?
- WD Blue 1TB 7200 megteszi tárolónak gondolom, 12k körül van
- Tápnak a nem-moduláris testvérre gondoltam, Seasonic S12II-520 520W 18k
- Valami házikó 20k körül/alatt, ezt majd keresekFix árkeret nincs, ahogy látszik inkább a korábbi platformok érdekelnének, mert annyira nem pörgünk játékokon, de legrosszabb esetben rá tudom venni magam az újra is, ha indokolt.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz Haruno #135717 üzenetére
anno en is gondolkodtam, hogy mi legyen egy Opteron konfig utan a netezos gepecske, de egy i3-4120 meg 8GB DDR3-1600 RAM 6-8k-val lett volna olcsobb hasznaltan gari nelkul, mint a vadi uj Giga B250M-D3H mATX lap, 8GB DDR4-3000 meg egy G4560 zsirujan ,tavaj marciusban
annyit megert nekem a nyugi
ha jovoallo cuccot akarsz akkor a Ryzen-t vennem, igaz az dragabb is vmivel, de jovore is kapsz bele cuccot ujan
ha ra tudsz aldozni meg 20k-t, akkor a 2400G-vel (+16k a 2200G-hez kepest) es DDR4-3200-l (+4k a DDR4-2400-hoz kepest, mert +30% savszelesseg) vennem meg a B450-s Asrock B450M HDV mATX-s lapot... mondjuk a RAM nem egy nagy felar, azt a 2200G is megkaphatna igazabol, te ezt a Te dolgod eldonteni, hogy van-e ra keretaztán max kesobb raksz bele vmi rendesebb dVGA-t, de szerintem a 5+ eves game-kel nem lesz baj, a jelenlegi VGA loerejet szerintem megugorja ez az IGP
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
TechN7ne
nagyúr
válasz palfitom #135715 üzenetére
2133Mhz ,B150M lapban az a max. tudtommal ,így is még anno a jobb fajta kit-et vettem (Savage CL13).
Feltételezem ,hogy az AMD-nek kell a magasabb órajelű ramok dual ba ,B450M 3200 on pörög ,így minimum azt is tennék bele ,de abból is egy jobb időzítésűt ,ilyen alap Fury nál mindig egy picit jobbat veszek időzítés szempontból. Igazán semmi bajom a gépem teljesítményével ,sőt imádom és vígan elvagyok vele ,játékra több mint elég jelenleg számomra.
Inkább videovágásnál röccen be szegény ,reder és is lehetne picit gyorsabb ,na meg egy 100gb os rar t kicsomagolni minimum egy óra. Sajnos a lapomat kimaxoltam cpu alapján ,7700 volt benne ami melegebb fejű volt ,k s jelzésű cpu t meg felesleges beleraknom.
Lehetséges még nem nagyon van itt az idő hogy váltsak.
AMD magonkénti teljesítménye mennyit javult az AM3+ os korszakhoz képest ,utolsó emlékem szerint az Intel ezen a téren mindig alázta?
Igazat megvallva nem szívesen állnék át AMD re ,csak a jelen helyzetet nézve minden szempontból érdemesebb. -
palfitom
félisten
válasz TechN7ne #135714 üzenetére
OK, de ezt nem tudtam kitalálni.
A TR-konfig húzós ára csak akkor "kifizetődő", ha rengeteget dolgozol vele. Ezt neked kell mérlegelni.
A 2700X félkonfignak simán van értelme, nem olyan borzalmas a felára.
Bár nem derül ki az adatlapodról a ramod órajele, de feltételezem, hogy 2666MHz-es. Én első körben nem is cserélnék ramot, lehet, hogy a jelenlegieket is tudod 2933-on, vagy felette járatni. Ha mégsem, akkor még mindig könnyedén vehetsz másik kit-et (bár annál sincs garancia a 2933-nál magasabb órajelre).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz TechN7ne #135712 üzenetére
Szia!
Lényeges lenne tudni, hogy mire kell a gép? Ha játszol, akkor azt milyen felbontáson?
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Felmerült a kérdés ,hogy érdemes e cserélnem a gépem fő komponenseit ,vagy inkább üljek még a seggemen.
Gépem az adatlapomon ,minden megmaradna mert még gari is van ,csak lap ,cpu ,ram trio t cserélnék.
Viszont ,ha már cserélnék minimum elvárnám a dupláját amit a jelenlegi tud ,vagy érehzető javulást természetesen.Itt egy gyors két darab alternatíva ,hogy jó fele mennék e:
Eladás jelenlegi
lapom : 17k
cpu m: 50k
ramom: 50k
össz: 117kelső megoldás ,
elvileg 60%-al erősebb cpu és gyorsabb ram az enyémnél:
MSI B450M MORTAR 32.890 Ft.
AMD Ryzen 7 2700X 104.900 Ft
16GB Kingston HyperX Predator 3200MHz DDR4 kit 54000ft.
össz: 192K - 117K = 75k ráfizetéselvileg a cpu több mint a dupláját hozza a jelenlegihez képest
MSI X399 SLI PLUS 119000ft.
AMD Ryzen Threadripper 1950X 242000ft.
32GB Kingston HyperX Predator 3600MHz DDR4 Kit 128000ft.
össz: 489k - 117k = 372k ráfizetésSzerintetek belemenjek ,vagy maradjak még egy ,másfél évet ,nem ér annyit...?
Köszöntem uraim ,szép estét!
-
hobizoli
nagyúr
válasz Haruno #135710 üzenetére
hat igazabol en ennel is újabbat vennek, de az tobbe kerulne
ez akárhogy nézzük egy min 3 de inkabb 4 eves cucc lenne
ott barmikor beuthet a krach es egyre nehezebb lenne potolniegy hasznalt Pentium G4560 egy Asrock H110-s mATX lap, 2x4GB DDR-2400 kb kijonnne kb 60k-bol, es azert az max masfel eves cucc lehet
Asrock H110M HDV R3.0 lap 16k ujan a PCX-nél, 24k ujan a 2x4GB DDR4-2400-s RAM, hasznaltan nyilvan nem lenne ennyi sem, de ezek a legnyugosebb alkatreszek az egészben
CPU 15k-ert van itt a hardverapron is eppen most egy G4560GF750Ti-2GB 20k-ert van hasznaltan szinten a HA-n, szoval kb ~80k-bol megallna az egesz csere, es azert eleg nagy ugras lenne, joidore eleg lenne regebbi jatekokkal nyomulni, de meg a nehany evesekkel is akar
masik lehetoseg, egy R5-2200G technika, akkor lehet a dVGA nem is kellene
ehhez egy B450-s Asrock B450M HDV mATX-s lap 23k ujan, RAM 24k, a CPU 34k ez is kb ~80k, es vatta uj mindene, HDMI, DVI, DSUB, M2, USB3.1...es ujan csak olyan lapot nezz mar, amin a VRM-n is van hutobordazat
ha meg a regi cuccodat el tudod pattintani, akkor annyival kevesebb persze
a tapot nem ismerem melyik, de 400W-s, akkor szerintem az elbirhatja
mondjuk 24+4 eres ATX csatit manapság mar minden lap kéri[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Haruno
csendes tag
Sziasztok!
Gépfelújításon gondolkozom de nem tudom mivel járnék a legjobban. Jelenlegi felállás:
AMD athlon x2 250 3 Ghz
Asrock M3A770DE
FSP FSP400-60APN
RAM:6 Gb ddr3 16000mhz
Gigabyte HD7770 OC 1GbÚj megjelenésekkel nem akarok játszani, többnyire verseny szimulátorozom, Assetto Corsa. Viszont a Project Cars, The Crew, Dirt Rally, BeamNG-hez kevés a gép. Ezekhez a címekhez akarom fejleszteni. AMD Phenom X4 955/965-öt tervezek használtan venni.
Mi lenne szerintetek a legjobb megoldás? Inkább új alaplap és másik proci? Az AMD-t 10-ért már tudok venni, de ha nagy az előrelépés 30-40-et is rászánok. -
palfitom
félisten
válasz Johnny1992 #135702 üzenetére
Szia!
Én is láttam már az illető hirdetéseit.
Nem csak a táppal van gondom, hanem az alaplappal is. Én nem mernék ilyen no-name cuccokat megvenni, főleg nem 100k fölötti gépbe...
Inkább keress az apróról megbízható alkatrészekből összerakott konfiokat, vagy használt brand-gép + egy kis kiegészítés, például ez + kérni bele további 4GB ramot, SSD-t és nagyobb HDD-t, vagy ez + kérni bele további 4GB ramot, SSD-t és nagyobb HDD-t, vagy ez + kérni bele további 4GB ramot, SSD-t és nagyobb HDD-t.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz whited #135700 üzenetére
Szia!
Én sem költenék olyan régi cuccra.
LGA1150 még nem olyan régi, de jóval használhatóbb, és a keretedbe is belefér.
Pl.: 1150-es egyszerű lap ~7-10k + i3 (pl. 4130) ~12k + 2x4GB DDR3 ram ~8-10k + GTX750Ti ~20k / GTX950 ~22-26k.
4GB ram pedig már alap dolgokra is kevés tud lenni, játékhoz inkább 8 legyen.Ahogy Feriboy2 is írja, ~120GB SSD ~7-8k (pl)
[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
én már nem vennék olyan régi procikat,
szerintem jobb lenne lenne valami i3 vagy i5 alapú félgépet nézni (mint pl ez)
nem ragaszkodnék 1 féle vidókártyához se, 750ti szintű több van, azt kell megvenni ami épp a legolcsóbb. itt egy lista ami összehasonlítja a kártyák erejét: [link] a bal oldali oszlopban nvidia kártyák a jobb oldali oszlopban meg az azoknak megfelelő erősségű amd kártyák, amik vízszintesen egyvonalban vannak azok a kártyák kb egyforma erősek.
SSD-t nem hagynám ki, újonnan is kb 7 ezertől indul egy 120 gigás. -
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #135652 üzenetére
Sziasztok!
Kis infót szeretnék megosztani az idejétmúlt konfigról, amihez okosítási tippeket kértem.
Vettem hozzá ~3k-ért egy ilyet.
Feltettem SP3-at, hogy amennyire lehet, stabil maradjon a Windows XP.
A böngészővel nagy gondban voltam, mert a Chrome jelenlegi verziója nem támogatja a Win XP-t, ezért rátaláltam az Advanced Chrome-ra. Ezzel a YouTube videók is mennek akadás nélkül 360p-ben.
Szóval úgy néz ki, hogy még kicsit be kell lakni a masinát, aztán a szűk keresztmetszet remélhetőleg csak az lesz, hogy a wireless stick képes lesz-e fogni a wifi jelet. Egyelőre öröm é bódottá!
-
Johnny1992
újonc
Sziasztok.
Mivel nem vagyok jártak a számítógép világában, így csak ismerőseim-re vagyok hagyatkozva.
Multiplayer játékok-ra keresek gépet. World of Warcarft régi kiegészítője és régebbi Call of Duty játékok.
Mivel nem szeretném h semmi probléma ne legyen az FPS-el így picit nagyobb árkategóriában nézek gépet 100e-130e között.
Nem vagyok márka hű se semmi ilyesmi.
(Laptopon játszom így a monitort majd gép utána veszek.)https://hardverapro.hu/apro/gamer_i7-3820_8gb_gtx_960_gb_1_tb_hdd_szep_hazban/hsz_1-50.html
erre a gép-re azt mondták h bőven elég.
a jobbik videókártyával.
a Ram-okról ismerőseim nem tudnak nyilatkozni mert nem ismerik,
a másik "probléma a táppal van, hogy megbízható-e szerintetek van-e valakinek tapasztalata.Shenzen Tech (2011) 3.5B alaplap (új)
cooler álló (új)
Intel i7 3820 3,6/3,8Ghz proci
RAM 8GB 2x4GB 1600 @ 1866 DDR3
Natec Genesis Titan 750 kék ház új
új táp 500W+ PFC
1TB WD 100/100 új
GTX 960 2GB VGAválaszokat előre köszönöm, ha valamit nem értelmesen írtam len bácsnat.
-
lemusz
addikt
Techyescity szokott olyan vidit csinálni, hogy mi mindent össze lehet halászni az amcsi használtpiacról, még a telefonbeszélgetéseket is berakja a vidikbe. 5+ éves cuccokra ott úgy tekintenek, mint a hulladékra. Ha veszed a fáradtságot és elmész értük bagóért odaadják.Minálunk meg mi van? 10+ éves gépalapok is 10 ezertől indulnak.
Sorry, csak ez úgy kijött belőlem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Fractal Resign Ryzen 5600G ITX PC HTPC
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest