Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz debcamp #46649 üzenetére
Hi!
Én az ASRock FM2A75 Pro4-M -et ajánlom min. tuning CPU alá (nagyon barátságos áron).(#46650) Rypejakten
"akkor Asrock FM2-A75-Pro4-M." +1(#46651) Mahrenburg
Rajta lennék az új CPU-n is de egyszerre nem megy minden.
"Vagy csak a "Compare Now" gomb miatt váltasz Z77-re? " Nem egészen egy fórumtárs kihagyhatatlan ajánlata miatt, másképp nem terveztem volna alaplapcserét ....... de ez egy hosszú történet.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz debcamp #68696 üzenetére
Hi!
Semmi hibrid, sima H77-es deszka.
"Chipset: - Intel® H77"
Gondolom csak arra utal, hogy ugyan az a deszka (felépítésügyileg) mint a Z77-es társa, csak éppen H77-es chipset-el szerelve.
Az I5 2500 -ból, "Z"-s deszkával ki tudsz csikarni egy kis tuningot ~400MHz.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz debcamp #68698 üzenetére
Szívesen!
Újonnan már LGA1150-es foglalattal vásárolj.
Inkább úgy mondanám, hogy gyengébb "Z"-s deszka.
A "H"-s lapok meg nem tuningképesek.
Ezt az időtálló fogalmat még nem sikerült megfejtenem. De mai napig helytáll egy 2. és 3. Gen I5. Nekem is az van .... Milyen processzort vegyek?(#68699) draaken
Szia!
Igen előfordulhat!
Nem indul és mi a baja a gépemnek topik[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
fanti
addikt
válasz debcamp #80513 üzenetére
VGA volt másik gépben? Ott ment? Tuti jó?
Másik VGA-val ki tudod próbálni?
PCI-E slot nem nagyon poros?
Mindent húzz le, csak a tápegység maradjon a lapra dugva, meg a foglalatban a proci. Úgy milyen kódot dob?
Majd vedd ki a procit, és nézd meg alaposan egy nagyítóval a CPU foglalatot a lapon. Lábak rendben? Elhajlások nincsenek?
Nekem van itthon készleten egy Asrock Z77 Extreme3-as lapom, azt oda tudnám adni próbára, de már eladtam.
-
wowpegazus
tag
válasz debcamp #80513 üzenetére
Szia!
Pár dolog ugrott be:
1. Az alaplap kezeli egyáltalán a pci express 3-at? Lehet egy biost kellene frissíteni.
2. Nem volt kivéve a kis elem? CMOS jumper clear volt?
3. Tudom hogy evidens -de azért ellenőrizd az áramellátást - a videokártya behelyezése után rádugtad a tápkábelt a videokártyára? Kap rendesen áramot az a jószág? Az alaplap jól össze van dugva? Áram kábel rendesen rajta van - nem fordítva erőszakoltad rá?Ha ezek mind rendben, akkor passz.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/308896-30-asrock-extreme4-gen3-post-debug
Ezen az oldalon is hasonló problémáról írnak.
-
fanti
addikt
válasz debcamp #80516 üzenetére
Ez jó hír, mert akkor a lap öndiagnosztikája működik, tehát él a lap.
Várom a lábakról a fejleményeket!
A lapod nem tudom, hogy PCI-E 3-at tud-e, de a processzorod az tutira nem, csak a PCI-E 2-est, de mondjuk ez legyen a legnagyobb bajod.
Az elemkivevős cmos clear-t is kipróbálhatnád, ahogy a kolléga írja fönt, hátha......
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz debcamp #80519 üzenetére
Próbálj lehúzni amit csak lehet. USB- beleértve a ház USB csatit is, merevlemezek, meghajtók, próbálj csak 1 ramot bent hagyni. Ha ez sem akkor nézd át mégegyszer nagyítóval a lábak, nekem múltkor úgy görbült el 1 h alig volt észrevehető. Soronként néztem át elemlámpa+nagyító kombóval és másodszorra láttam meg egy lábat ami 1 mikronnal alrébb nézett
Esetleg még dobd fel a "nem induk a gépem" topikban. 3 esélyes dolog lehet, lap, vga, táp
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz debcamp #80540 üzenetére
Igyekeztünk segíteni, és szívesen!
Mondjuk egy jó közepes tápot tegyél alá a konfigodnak, mind minőségben, mind teljesítményben.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.