Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz LagerMaister #46096 üzenetére
Használd a "link" gombot a hozzászólásod alján.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz LagerMaister #46137 üzenetére
Melyikről?
(#46139) miresz
Micsoda rugalmasság és nagylelkűség. Biztos csak a péntek miatt.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #46181 üzenetére
Ez egy szakmai fórum, kérem szépen, teccikérteni? S még azt sem mondhatom, hogy fafejű vagy, hiszen ej, mi a kő?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Most akkor én jövök. Alaplapi hangkártya nem jó, akkor egy ASUS Sonar fittyfenéből melyik ajánlható helyette?
I'm looking at you, bluyoo. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #46902 üzenetére
Akkor meg minek vegyen az ember egy drága H77-es lapot egy non-K proci mellé?
Magyarul: ha mondjuk van egy 3570-es procim, jobban járok, ha veszek egy Z77 Pro 3 lapot, mintha egy H77 P8-at vennék?! Mert ugye előbbivel feljebb tudom húzni és még olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #46906 üzenetére
Tehát akkor a H77-nek nincs is létjogosultsága.
Tuning = Z77
Nem tuning (szorzózáras) = B75 -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #46917 üzenetére
Kocatuningos, ez korrekt kifejezés, simán magamra vehetem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #46919 üzenetére
Tehát akkor beszéljünk konkrétan: nem akarok extrém tuningot, tehát mondjuk egy 3570-es (nem K) i5 mellé inkább érdemes egy Asrock Z77 Pro 4-et beszerezni, mint az ugyanolyan árban levő ASUS P8 H77-V-t, mert előbbiben tovább is tudom húzni, míg utóbbiban csak a +4-es szorzóig mehetek.
Jól gondolom?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #46944 üzenetére
Tehát akkor összefoglalva, ahogy már korábban is volt szó róla:
A non-K procihoz is jobban megéri Z-s lapot venni, mert mondjuk a +4-en felül még pár száz MHz kisajtolható belőle.
A lényeg, hogy K-t nem szeretnék, mert ahhoz kocatuningos vagyok, hogy vegyek egy 40 ezer Ft+-os lapot meg egy 15k-s hűtőt és a szemét is kinyomjam, meg azért ésszerű anyagi kereteken belül érdemes maradni.
A lényeg, hogy a meglévőből kihozzam a maximumot.
Erre a célra pedig jó lehet a Z77 Pro4, ami egy árban van a már említett H77-tel.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Köszönöm a kollégáknak! Most már csak az a kérdés, hogy 30k alatt (megnéztem ám a topik összefoglalót!) az ASrock Z77 Pro4 a legjobb választás, vagy van másik lehetőség is?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #46973 üzenetére
Amúgy tudom, hogy aki meg ennyit akar költeni, az ne spóroljon ezen. Innen nézve meg ugye, hogy 53k vagy 59k a proci, az is mindegy, tehát én is azt mondanám az illetőnek, hogy hagyja már a hülyeségeit és vegyen K-sat.
Asbeenak azt hiszem, az északi és déli híd hűtésével volt gondja az Asrocknál, az MSI-nél ez jó, ahogy látom.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #46976 üzenetére
Erre már én is gondoltam, de ha váltok is, az adatlapomat biztosan nem írom át.
A baj az, hogy sokba kerül és annyit nem profitálnék belőle. A Haswell nem érdekel (erősebb APU, szívem szerint az APU árát se fizetném ki, de APU nélküli i5-ös Ivy csak ez a 3350P gyöngyszem.), egy 3570K viszont valószínűleg tényleg elég még mondjuk 2 évig. A FX-4100-át azért megdolgoztatják a mai játékok.
Ezzel együtt fenntartom, hogy ár-érték arányban az AMD a nyerő, ezek az 50k+-os procik nem magyar pénztárcához szabottak és a lapok is drágábbak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #46987 üzenetére
Igen, de majd most rágyúrnak a Haswellre, ahol érdemi teljesítményben MÉG mindig kevés lesz az APU minden valószínűség szerint, cserébe pedig gondolom, jóval drágábban adják majd. Procierő is nő, holott már az Ivy is több, mint elegendő.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #46990 üzenetére
Itt van ez a HD4000-es IGP, amit az erősebb procik mellé adnak. Nem gyenge, csak pont annyira, hogy full HD-n már ne tudj semmi értékelhetővel játszani, max. filmet nézni.
A másik meg, amit Kőbalta is mondott, hogy pár ezer Ft-tal drágább egy K-s verzió, a többi pedig alig olcsóbb, de jól lekorlátozzák, ráadásul 100 MHz-enkénti variánsok léteznek belőle. Az is érdekes, hogy míg Sandyből van 2550K IGP nélkül, az Ivynál már nem is foglalkoztak ezzel.
Egy szó, mint száz, én nem erőltetném az IGP-t a helyükben.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #46995 üzenetére
A helyzet a következő.
Asrock 870 Extreme 3 2.0 lapom van. Ebbe akár egy 8350-es procit is tehetnék a support lista szerint, de lejjebb már semmilyet.
Miresz kolléga elvileg rakott már össze gépet ugyanilyen lapba FX-6300-val és felismerte.
Tudod, mi az érdekes? Találtam egy listát, és itt szerepel a lapom, mint aki támogatja az FX-6300-át, ráadásul még ilyen régi lapokban is van hozzá támogatás.
Sőt, ebben a listában sem szerepel pont ez a lap, viszont elég sok nem 9xx-es csipszetes másik támogatja a procit.
Ugyanakkor még egy 8350-nel sem nyernék annyi FPS-t, mert a mai játékok többsége fajlagosan többet hoz Intel magokon, mert azok önmagukban erősebbek, de drágábbak is jóval, a 83xx viszont munkára szerintem verhetetlen, de arra én nem használom és a jövőben sem fogom. Lehet azért, hogy a józan költségmegfontolás az FX javára billenti a mérleget. Mivel kicsi a felbontásom, nálam a proci valamivel többet számít.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Alaplaphoz kapcsolódó kérdés. Ha van 2x2GB RAM-om, és szeretnék összes 8-at, akkor úgy járok a legjobban, ha ugye 4 slotom van, hogy veszek még egy 2x2-es KIT-et?
Anyagilag még így a legolcsóbb (kb. 10k). Akkor a négyet tudja kezelni vagy Dual Channel-ben a két párat fogja külön-külön?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #47025 üzenetére
Más: egyébként általánosságban elmondhatjuk, hogy minél több szám és betű van egy alaplap típusjelzésének a végén, leginkább kötőjellel, annál biztosabb, hogy az valamilyen tekintetben butított és olyat kell keresni, aminek az a neve, amit a kötőjeles számok és betűk nélkül kapunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Autós topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok