Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
myk_to
csendes tag
Ide válaszolok, de értse mindenki, aki megtisztelt gondolataival, tapasztalaival: Köszönöm az információkat! Bár a célom az hogy Proxmox alatt fusson (még néhány VM, CT társával együtt), de hogy végére járjak, asszem a következő lépésnek annak kell lennie, hogy natívan felteszem a RouterOSt a vasra, és úgy próbálom ki a Wifit
-
myk_to
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #23696 üzenetére
Nem győzök szabadkozni, de a társaság megértő segítsége mellett talán nem is kell
- lehet hogy nem pontosan értjük egymást. Az eredeti kérdésfelvetésemben azért is írtam, hogy a szintén ugyanazon környezetben (Proxmox 8.3.2.) más gépek (Win11, Debian 12) átveszik, és működtetik az átadott (passtrough) PCIe, illetve USB eszközt - vagyis maga a rendszer tudja, (mitöbb: én sem rontottam el). Ezért kíváncsiskodom arról, hogy a Mikrotik nem tudja átvenni, vagy én rosszul csinálok valamit. Úgy látom nincs más lehetőség. ha van valaki, akinek a Proxmox- Mikrotik VM vonalon sikerült működésre bírnia egy Wifi eszközt. akkor - kérem árulja el mi volt az (VM/CT, milyen (USB/PCIe) milyen gyártó milyen eszköze) és milyen beállításokkal, hogyan működött. Megpróbálom nálam is követni. Ha nincs senkinek erre vonatkozó pozitív tapasztalata - nos akkor még bármi is lehet.
-
myk_to
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #23681 üzenetére
Lehet, rosszul értem a Te kérdésedet, vagy rosszul fogalmaztam meg az én problémámat. Én most virtualizált környezettel ismerkedek. Láttam hogy sok minden "elfér" ott. Így különböző dolgokat - amiket amiket eddig natív vasra feltelepítettem - felteszek, kipróbálok. A RouterOS pedig úgy jött a képbe, hogy a családi "éles" routert nem akarom magam alól kirántani. Vagyis kell egy játszós. Miért ne legyen ez - ha lehet - egy virtualizált környzeteben működő. De akkor ott minden részének működnie kell, ugye? (Legyen a példa: Wifi hálón guest, amit VLAN-nal akarok megvalósítani) Vagyis kell nekem a WIFI, ami persze fizikailag ott van a gépben, de ennek (RouterOS)nek is látnia, használnia kell.
-
myk_to
csendes tag
válasz
yodee_ #23674 üzenetére
Köszönöm ajánlatodat. Igen, kérem próbáld ki. ÉS kérem írd meg a működő eszköz típusát is. Ahogy írtam én egy Cudy AC 650-nel próbáltam, ami jól működött a (virtuális gépen futó) Win11 és Debian 12-vel is. És azt is szeretném tudni hogy ez CHR vagy a "sima (iso)" telepítés volt. Én tesztelési célból teszem fel a virtuális környezetbe (scriptek, tűzfalsszbályok stb tesztelése), hogy ne az "éles" itthoni routeren állítsak el valamit - aminek helyesen, folyamatosan kell működnie.
-
myk_to
csendes tag
Ha jól olvastam az előző néhány bejegyzést, akkor - nekem - az jött le, hogy van natívan futó x86 RouterOS használat (sikeres Wifivel?), és vannak virtualizált környezetben is Router OSek, de a bejegyzésekben sikeres Wifi ROuterOS együttest nem olvastam. És ProxMoxot sem. Ha mégis van, csak elkerülte a figeyelmemet, kérem mutassatok rá. Szintén az előző bejegyzésekből az jött le, hogy hisztis a RouterOS a wireless kártyára - vagyis volt már sikeres működtetés, de a nagyobb részben nem működött az aktuálisan próbálttal.
-
myk_to
csendes tag
Sziasztok
'CHR VM' keresőszavakkal átnéztem ezt a fórumot (is) - jónéhány külföldi fórum (ideértve a proxmox, illteve mikrotik oldalak) átböngészése után. Nem találtam megoldást arra hogy miként tudnám a Mikrotik CHR-t Proxmox alatt futtatni úgy, hogy wireless részt is használni tudjam.(Vagyis a LAN oldalon mind Ether, mind Wifi kapcsolatot is kezeljek.) (próbáltam nem CHRes megoldással is, de úgysem működött)
Ezen problémámat feltettem a prohardver proxmox fórumában is, de nem ütötte meg az ottani fórumtársak válaszadási érzékenységét. Most megpróbálom itt is - hátha kapok valami útbaigazítást. Persze az is lehet, hogy a kérdés feltevés/ megfogalmazás nem alkalmas a válaszadásra... De akkor majd közelítünk ugye a kérdés pontosítására...
Proxmox 8.3.2 fut, a Mikrotik 7.1x. volt amit próbáltam. Az Ether (drótos rész) gond nélkül fut. A Wifiből a hoston AX200 (intel) PCIe kártya van, és próbáltam a raw, illetve a mapping hozzáadással is - sikertelenül. Más VM-ken (Win11, Debian) remekül funkcionál a wireless net.
Köszönöm figyelmeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest