- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
#68216320 #11663 üzenetére
Nekem itthon a mikrotik 5GHz-en szinte mindenhol radart talál, ezért kénytelen vagyok a radar detektálást kiiktatni, különben teljesen használhatatlan az 5GHz. Szerintem egyszerűen sz@rul van megcsinálva ez a része a mikrotik wifinek...
Egyébként pedig ezeknek a frekvenciáknak a használatát el kell kerülni, és akkor nem lesz gond... Meteorológiai radarok magyarországon:
Budapest, Gilice tér : 5625 MHz
Pogányvár, Napkor : 5610 MHz
Szentes-Lapistó : 5640 MHz -
jerry311
nagyúr
-
-
-
válasz
#68216320 #10766 üzenetére
Én MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+PC-t használok (nálam egy Cisco SG350-10P van mögötte, de nálad lehet elegendők a router portjai), Digi 1000-es KKV csomaggal használom, sosem ment még 52-53 fok fölé, pedig nem ideális az elhelyezése légmozgás szempontjából. Persze nálam a router csak routol, minden mást a hálózaton a switch intéz.
-
bambano
titán
válasz
#68216320 #4963 üzenetére
ha szerverre akarsz feltölteni adatot, a diszkjeire írni, akkor a feltöltés számít.
ebben az esetben viszont a kliens antenna minősége jobban számít, mint ahogy én írtam pár hsz-szel ezelőtt.egyébkét nem volna nagy hülyeség, ha a kérdésben a lényeges körülmények megjelennének, nem találgatásra vagy utólag kellene választ korrigálni.
-
bacus
őstag
válasz
#68216320 #4961 üzenetére
Ha mindent tudsz, akkor minek kérdezősködsz?
"ahol eddig a routerrel (23dBm/2dBi) nagyjaból 4-6MB/s átvitelt mért, ott most összehasonlító mérés mellett (23dBm/15dBi) 12-15MB/s az átvitel. "
Nem akadékoskodni, de eddig azt mondtad, hogy elég lassú nálad a net a parkban, az itt idézett szövegben meg 4-6 MB/s átvitelről van szó. Ez azért maradjunk annyiban, hogy nem annyira rossz ! Nem olyan rég (na jó, az én emlékeimben nem olyan rég) egy iroda dolgozott 512/128 kbit/s neten, amin az átviteli sebesség kb 50kbyte/sec volt, AZ EGÉSZ IRODÁNAK. (0,06 MB/s)
Az 5-6 MB/s az 50 Mbit/sec, ha ez a valós adatátvitel, akkor wifin az N-es egy csatornás wifi lehetőségei nagyjából ki van maxolva.
Kicsit fáradt vagyok, ha valamit elszámoltam, akkor mea culpa
-
bacus
őstag
válasz
#68216320 #4951 üzenetére
Az én véleményem az, hogy nem fog menni.
"Nagyjából 100-150m sugarú lehet a körív amit használnánk. Tehát a cél nem az hogy csak legyen valami net, az van egy ablakba kirakott routerrel is, hanem az, hogy gyors legyen, mivel a parkban lévők munkára használnák az eszközeiket jó idő esetén."
Minden zavar, bokor, fa, másik ember, pad, lámpa, és még az eszközök is. Az 5 Ghz, még érzékenyebb erre, mint a 2,4 es. Ha visszaolvasol, számtalanszor elmagyaráztam, hogy hiába az "erősebb" AP, az érzékenységet is növelni kellene, illetve a kliensek adóteljesítményét is, ami egyrészt nem megoldható, másrészt úgy jársz, mint amikor egy osztályteremben mindenki elkezd beszélni, először suttogva, majd ordítva és mégsem ért senki semmit.
Ökölszabály továbbá az is, hogy egy AP-ra hány klienst akaszthatsz, mielőtt az elkezd belassulni, illetve ledobálni a klienseket. Nem írtad hány kliens lesz, de ha dolgozni akarnak, mindenkinél van egy mobil és egy notebook, akkor 15-20 fő felett már ez is problémát fog okozni.Ide bizony több AP fog kelleni, capsman, kültéri AP-k, stb.
Persze ez az én véleményem, szigorúan látatlanba.
-
válasz
#68216320 #4948 üzenetére
Mivel AC-s az eszköz így valószínüleg azért nem tudtál rá kapcsolódni, mert AC üzemmódban volt.
PTMP Mixed-re tedd akkor fel tud rá kapcsolódni az AC-s és nem AC-s eszköz is, illetve ha szükség van rá tehetsz rá CS-s firmwaret is.
Viszont ha van mikrotikes eszköz is amit rá akarsz akasztani, az AirMAX felejtős azt is kapcsold ki. -
bacus
őstag
válasz
#68216320 #4945 üzenetére
Bár nem ismerem az ubnt-t, de a leírása szerint rendes AP.
Mondjuk nem tudom milyen a nem rendes (rendetlen) AP. Illetve milyen a nem normális wifi kliens, milyen a normális?
"erősebb 5GHz", milyen az? minél kell erősebbnek legyen? Korlátozva van a max legális adóteljesítmény, ezt akarod túl lépni?
És a legutolsó kérdés, hogy a normál wifi APhez kapcsolódhat közvetlenül a normál wifi kliens, ezt értem, de a nem normál wifi AP hez kapcsolódhat a nem normál wifi kliens? És a normál wifi AP hez a nem normál wifi kliens? A nem normál APhez a normál kliens nem tud, ezt írtad..
Lehet egyszerűbb lenne, ha leírnád mi a feladat amit meg szeretnél oldani, hogyan próbáltad eddig..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged