- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Ivqkzy-: 2. gépem
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
feketegergo #5161 üzenetére
Én capsmannal állítanám be.
-
janos666
nagyúr
válasz
feketegergo #5161 üzenetére
Nem fontos fix IP az AP-nek, csak ha neked úgy kényelmesebb/tetszetősebb.
Én sima AP-hez törlöm a konfigot, kikapcsolok minden csomagot a DHCP, System, Wireless kivételével (a DHCP is opcionális, beírhatsz neki fix IP-t kézzel is --- ezután eleve kevesebb a menüpont is, így általában állítani is kevesebbet kellhet a kevesebb lehetőségből).
Egy bridge-be dobok minden portot (az "all"-t adtam hozzá portként).
DHCP-szerver KI, -kliens BE a bridge-en
Wireless: ahogy neked tetszik ap bridge módban.
Ha van valami fix IP, akkor arra törlés.
Ha még nem üres, kipucolom az összes tűzfalszabályt (itt felteszem van előtte egy vagy akár több eszköz, amin aktív valamilyen tűzfal, így itt akár már többszörösen is redundáns lenne, de persze ezt te tudod).A wireless bridge kiegészítés könnyen kikapcsolható, ha nem igényled.
Ha most nem tévedek emlékezetből, akkor a QuickSet menüből a PtP Bridge AP a leghasonlóbb egy ilyen "minimalista AP" módhoz, a Home AP inkább egy Home Router. Az AP-ként árult kütyüjük lényegében egy Router az alapbeállításokon (egy tűzfallal lezárt WAN port fogad, a LAN portokon pedig DHCP szerver fut, szóval kvázi SOHO Router na...), gondolom azért, mert fordított esetben a kevéssé intelligens vásárló nyafog a support-nak, hogy "feltörték netről a wifim és letiltott a netszolgáltatóm miattatok".
Ja, ezek a kis műanyag dobozok elég langyosak tudnak lenni, főleg nyári melegben, zárt térben, légmozgás (és légkondi) nélkül meglepően meleg lehet a tapintásuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Gyúrósok ide!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged