Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz Bubukain #24099 üzenetére

Ott valami user error lesz a WiFi beállítások terén, nem létezik hogy két különböző Mikrotik eszköznél is a 2,4 GHz-es sáv szarik be és nem tudnak rá csatlakozni az eszközök. Lehet az új Winbox berak valami olyat is, amitől használhatatlan lesz, vagy valamit nem állítasz be, pl. nem csatlakozik rá rendesen a bridge-re, vagy a vlan-ra, bármi lehet. Most állítottam be a legelejéről egy hAP ax³-t, VLAN-ok, WiFi, ráadásul a 2,4 GHz-es sávon van egy virtuális vendég sáv is BW limittel, semmi gond nincs vele, az eszközök is csatlakoznak rá és internet is van rajta.
    A Winbox először valamit elbaszott és a vendég hálózat nem akart működni, nem figyeltem oda, hogy kilökte a bridge-ről a vlan azonosítót az egyik dinamikusan létrehozott szara, mocsok egy dolog ez a Mikrotik részéről, de megoldottam, lényeg hogy ott valami beállítási dolog lesz, plusz helyedben a régebbi Winbox-ot használnám, az is szar, de annyi hibalehetőség nincs vele, mint most új beta Winbox, új ax router még mindig fejleszteni való driverrel, szóval csak halmozod most a hibalehetőségeket.

Viszont amiért én jöttem, másnak is bolondult meg mostanában a Mikrotik routere? Az RB3011-em úgy kifagyott, hogy csak néztem. A WireGuard magától megdöglött, ráadásul a WAN port sem válaszolt ping-re, pedig most nem módosítottam semmit a tűzfalszabályokon. Mondom benézek a routing szabályokba, már csak a WireGuard miatt is, mert lehet ott van valami, pl. nincs meg neki a szabály, erre nézem, nem hogy annak a rekordja nincs ott, gyakorlatilag üres az egész :DD
    Net persze van, csodával határos módon, de egy szabály sem volt, mondom lehetetlen. Fogom, újraindítom, oké, újra ott vannak azok az útvonalak, amiknek ott kell lenniük, most újraindítás után az LCD kijelző szart be, illetve a WireGuard-nál eltűnt a peer, mondom ez kész kabaré :DD
    LC kijelzőnek a bal felső sarkában jelent meg rövidítve az interfész és egy kis miniatűr diagram, szerintem még sosem láttam ilyennek, mindent állítottam rajta, nem akart visszaállni, ki-be kapcs is meg volt. Oké, szoftver frissítés, nincs internet, pedig van :DD
    Aztán vagy 3. alkalomra észhez tér, lefrissít, kijelző szar, nézem, backlight nem megy, pedig akkor nem kellene működnie a képernyőknek, bekapcsolom, ki, majd be, beállítom újra az interface-t, működik ...
    Találkozott mostanában valaki ilyesmivel? Mert nem tudom mire véljem. A konfig friss, előtte reset volt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés