Új hozzászólás Aktív témák

• sanzi89

addikt

Sziasztok

Egyelőre csak puhatolózok a kérdésben, ha lesznek konkrét tervek, akkor igyekszem jobban utána olvasni a megvalósításnak. Jelenleg csak a véleményeteket, tanácsotokat kérném ki a kérdéssel kapcsolatban.

Van egy telephely, ahol a távrendszergazdaságot én viszem. Teljes Windows-os infrastruktúra, kliensekkel, szerverekkel, tartománnyal. Értelem szerűen próbálom a lehető legjobban lecsökkenteni azon esetek számát, amikor nekem oda fizikailag el kell mennem. Telepítenék egy Windows Server alapú VPN szervert, majd erre az otthoni Mikrotik RB951G-2HnD roteremet kötnék "kliensként". A cél az volna, hogy a Mikrotik router egyik LAN portja olyan szinten működjön, mintha a telephelyen kötöttem volna be egy switch-be, de a többi LAN portja, a Wifi maradjon meg a jelenlegi konfiggal, vagyis az otthoni hálózatomhoz paraméterezve. Mindkét helyen Digi-s net van, a telephelyen 100/100 nálam 100/50 megabit. Mivel a telephelyen van WDS szerver is, így pl a géptelepítéseket is otthonról, VPN-en keresztül tervezem kivitelezni. Kivitelezhető ez a terv? A kis Mikrotik ki fogja tudni hajtani a 100/50-es hálót? A VPN-t egyedül én használnám. Esetleg tudtok linkelni, ajánlani cikket, leírást a témához kapcsolódóan?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés