Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz sunahunter #29856 üzenetére
akkor jól emlékeztem...
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz sunahunter #29854 üzenetére
kerékpársávon kerékpáros nyugodtan, ha elütöm, én hunyó vagyok, de ha motoros???
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz sunahunter #29810 üzenetére
szájról olvas
-
Rick4
félisten
válasz sunahunter #29782 üzenetére
Mondtam, három hulla és 2 kiló kokó volt a csomagtartóban, szimplán megérte a 20-ast kifizetni... Azonban a ciki az, hogy sehol sincsen leírva, ha lelép egy ilyen széles úton bárki is (ez 4 sávos szakasz) akkor meg kell állnom, csupán elsőbbséget kell adnom, illetve nem akadályozthatom. Ez meg egyszerűen így is történt, 8 méteres távolságból a veszélyeztetés meg se valósulhat, mikor a járdán megy, a másik oldal közelebb van hozzá...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Beri
addikt
válasz sunahunter #29782 üzenetére
Pénzről, bírságról, bevételről van szó, akkor sem nyerhet, ha igaza van.
-
MaciG
addikt
válasz sunahunter #29759 üzenetére
"de a megba.zás jogos, mert lelépett a gyalogos sajnos."
Akkor még egyszer, már sokadjára, de most már tényleg utoljára.
"21. § Gyalogosok közlekedése
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.."
Tehát ha a gyalogos lelépett a járdáról akkor még nem kell feltétlenül megállni, mert ilyet sehol sem ír a kresz, ez az oktatók meg a vizsgabiztosok dilije. A gyalogosnak elsőbbséget kell adni amire a pontos megfogalmazást most nem találtam, de valami ilyesmi, hogy nem kényszerítheted iránya és a sebessége megváltoztatására. Magyarán ha a gyalogos már a zebrán van ,de ez egy széles út, vagy a gyalogos megy gyök2- vel, és te még simán át tudsz előtte hajtani, akkor nem kell megállni. Remélem érthető a különbség.
Más:
Ma áramszünet volt a városban a troliknál, egyik troli úgy állt meg, hogy pont áthajtott a kereszteződésen egyenes (a vége a zebránál volt tehát pont nem lógott rá), viszont ez egy 1x1 sávos utca és akik a másik irányból jönnek nekik lámpa van a kereszteződés előtt (meg persze a többi iránynak is) és a sok marha nem megáll úgy a troli előtt, hogy aki szemből jön elférjen (nem egyszerre van zöld) és majd mikor nem jönnek előre megy a lámpáig (mert amég szemből jöhetnek nekik piros van ugyanis onnan csak balra lehet kanyarodni), nem ő egyből előre és a lámpánál áll mert piros van, szemből meg nem tudsz menni, mert nem tudod kikerülni... Nah én inkább az ilyeneket büntetném meg, mert lehet ,hogy vezetni tud, de közlekedni nem, 0 előrelátás,stb...
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
Rick4
félisten
válasz sunahunter #29759 üzenetére
Használta a villogót, és eddig se volt kérdés hogy jogos-e a bünti...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
biker
nagyúr
válasz sunahunter #29753 üzenetére
én is úgy tudtam, érdekes...
-
Zozzant
addikt
válasz sunahunter #29751 üzenetére
Bocs bennem az volt, hogy már nincs ilyen orvosi igazolásos...
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz sunahunter #29746 üzenetére
Akkor fuss neki.
Segítek: autóvezetés szabályok alapján történik, te nem bírálhatsz felül egyetlen egyet sem, az övvel vezetés kötelmét sem. Ha nem tudod magad bekötni nem vezetsz, vili?
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz sunahunter #29741 üzenetére
"Vezetni tudok-e? Véleményed van arról, hogy felvállaltam, öv nélkül vezettem? Nem érdekel. Én tudom mért tettem, Te nem."
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz sunahunter #29733 üzenetére
A jogszabályok nem ismerik azt a kitételt, hogy ki vállalja fel az öv nélküli vezetést.
-
biker
nagyúr
válasz sunahunter #29733 üzenetére
erről volt már szó sokszor, terhesek is ezzel jönnek, nem tudja bekötni.
Konkrétan ha nem tudod magad bekötni, nem vezethetnél, mert nem biztonságos. ennyi erővel lámpa nélkül is mehetnél, mert nem tudsz lehajolni cserélni a hátfájásod miatt, vagy hasonló.
a rendőrséget és a halottkémet nem érdekli, miért nem kötötted be, ennyiElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nagyúr
válasz sunahunter #29727 üzenetére
De vezetni tudsz?
Bírom, hogy süket, féllábú nyugodtan vezethet, de ha magas a vérnyomásod, akkor eltilthatnak a vezetéstől."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz sunahunter #29719 üzenetére
Hihetetlen, valaki még dicsekszik is azzal , hogy nem kapcsolja be a biztonsági övet.
Welcome to Hungary
kis kocc[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
lujó55
addikt
válasz sunahunter #29650 üzenetére
vagy a faluban amikor mész a főútvonalon, nem adja meg az elsőbbséget, hanem kihajt eléd a földútról, majd nem megy. Téged meg telibe ver a por amit felvert meg szagolhatod a büdös fekete pakettes rozsdaboglyáját tíz méteren, mert akkor hirtelen észreveszi Józsit a kocsma előtt aki nem bír felülni a biciklire, de nyom egy balost és meg kell állni megbeszélni a tegnapi mecccset.
Te meg egy ilyen téves sejtburjánzás miatt vesztesz a tempódból. -
lujó55
addikt
válasz sunahunter #29638 üzenetére
OFF, mert nem vezetéssel kapcsolatos a HSz.
konkrét eset kapcsán tudom, hogy működik a dolog, tehát nem légbölkapott találgatás:
srác kocsmai verekedésben vett részt. be is ismerte a bíróságon. az okozott kár rá eső része valamivel több, mint 300eFt. nem tudja kifizetni. nem fogják leültetni, mert a családban ő az egyedüli keresőképes. igaz, nincs állandó bejelentett munkahelye, de a felesége nyilatkozott, hogy nélküle nem tudja felnevelni a két kislányt. maradt a közmunka, melyet "munkaidő után" kellett volna elvégezni minden nap egy hónapon keresztül. az önkormányzat gépkocsi javító telephelyén kellett volna takarítást és parkrendezést csinálnia. maga az önkormányzat nyilatkozott, hogy nem tudja alkalmazni. most itt tart az ügy, de emellett van ezzel párhuzamosan egy büntetőügye is a kocsmai verekedésben elkövetett könnyű testi sértés miatt. a kocsmáros meg fújhatja az összetört bárpultot meg asztalokat.[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
válasz sunahunter #29615 üzenetére
csak áramot
(#29614) Drizzt: elkényelmesedés. most mondd meg! menjen a szerencsétlen a tűző napon 150m-t, mert az a szabályos? fenéket! inkább meghal ha belecsapódik egy 40tonnás
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
válasz sunahunter #29606 üzenetére
ja hát ha mindenki ott menne én lennék a legboldogabb
-
titán
válasz sunahunter #29603 üzenetére
Az autopalya lenyege nem is az elmenyekkel teli utazas. Legfokeppen a gazdasagossag es a biztonsagos utazas, az idotenyezo szuli oket.
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
válasz sunahunter #29597 üzenetére
ahol atomszar az út, így leírva atomszar, az bessenyőtelek és poroszló között. na az életveszélyes, mert mindenki a felezőn megy, mert nincs az útnak széle.
a hortobágyi tiszafüred-debrecen szakasz isteni, ott a 110 simán utazó tempó -
titán
válasz sunahunter #29597 üzenetére
Rengeteg kanyar, lassitas, gyorsitas, kopik a gumi, a fekek, futomu...
-
Möhe
addikt
válasz sunahunter #29577 üzenetére
Sima közúton szintén ez van.90-es tempóval vígan előzök kocsisort. Rengeteg autós alig megy többel 70-nél.De azt tartja vidéki egyutcás falvakban is. Pláne ahol ismerős vagyok és tudom hol szoktak mérni.Megelőzni meg már nem tudom utána ,mert mire utolérném arra meg jön a kanyargós szakasz és 50km/h max a túristának.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz sunahunter #29581 üzenetére
HI!
kecsegtellenul igazad van, toredekere csokkent az elzok szama ha 130 kornyeken az m3ason
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
tomcsi23
veterán
válasz sunahunter #29577 üzenetére
Akadnak azért. Most a bömbik annyira nem produkáltak, de lett egy GTR is.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest