Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
Gondwana
üzenetére
Akkor ezt most gyorsan korrigálnám is, mert ezzel kapcsolatban is rengeteg a félreértés.
A történet kulcsa a torzítás korrekció! Itt is jól látható, hogy korrekció után leesik egy kevés a sarkokból. Éppen ezért mikor ez kiderült sokan felvetették, hogy ezek a m43-as obik gyakorlatban picit szűkebbek annál, mint ami rájuk van írva.
Ez azóta több helyen többféleképpen egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem így van.
Ennek ellenére mai napig fel fel merül ez.Lényeg, hogy korrekt módon az objektíveken feltüntetett érték mindig a korrekció utáni állapotra vonatkozik.
Jelen esetben pl. a 14/2,5 fizikálisan tényleg egy 13mm-es obi, de gyakorlatban a korrekció után már egy 14mm-es obinak felel meg.

-
madgie
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
13mm, sosebaj

A nagyobbik gond, hogy elhagytam a lencse sapit fotózás közben róla ?( Mondjuk rendeltem rá egy olcsó kínait, jóa'. Addig meg a 20/1.7-é van rajta, azon úgyis van utángyártott napellenző, ahhoz meg van sapi.
szerk: egyébként jó, hogy linkelted, itt a kómát is meg szokták nézni. Nem véletlen, hogy annyi a szoftveres torzításkorrekció, amennyi: nem csak maga a torzítás "simul ki", hanem szépen lecsapja így a képszélekről a problémásabb területeket. A csillagfotózásnál vettem észre, hogy ha olyan programmall nyitom meg a rawokat, amik nem korrigálnak, akkor a sarkokban olyan szép kóma van, hogy ihajj! Nem hülyék ezek, no

Új hozzászólás Aktív témák
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Retro PCI-E videókártyák
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest