Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lassú Víz

addikt

válasz forceberg #102968 üzenetére

Nem igénytelenség. Csak én úgy érzem, hogy ma már a technológia előrébb jár mint a 2016-os (?) 20 Mpixeles szenzor. És hiába reszelgetik tovább, azt már az ember nem szívesen veszi meg. Én már nem egy évre veszek gépet, 10 éves az E-M1, 4 az E-M1 Mk II, szeretném ha majd az OM-1 Mk II nem ugyanazt az ezeréves szenzort tartalmazná. És akkor jön a kérdésed, hogy kell-e nekünk jobb? Egy csomó esetben nem kell. Egy csomó másikban (nálam pl. iskolai rendezvényeken) meg jól jött volna, de elmúlt.

Jó lenne tudni, hogy az új G9 16 bites raw állománya parasztvakítás, vagy valóban van benne értékes adat, és ha van, akkor dinamikanövekedést is tud vele vagy csak részletesebben lesz benne a zaj?

• no1r

őstag

nem te lettel az igenytelen :) (bar eloszor egyetlent olvastam azert kezdtem el irni :D kene meg egy kv).

en Canon APS-C DSLR es kesobb Sony APS-C plusz FF MILC utan valtottam M43-ra, azon belul Olympusra. Es azota is remelem, hogy a rendszer meg fog elni tovabbra is. Azert amikor 4+ kulonbozo fajta lencsevel plusz 1/1+ vazzal kell menned valahova, ott mar szamit a suly es meret kulonbseg (itt most konkretan a Zuiko PRO es a Sony G Master szeriak kulonbsegeire gondolok).

Kepminoseg tekinteteben en nem erzek visszalepest, sot, szinben az Olympus sokkal termeszetesebb is szamomra mint a Sony. Vagni minimalisan vagok a kepeken, en az in-camera framingben hiszek, es egy 20-25Mpixel meretu kep boven eleg viszonylag nagy printekre is.

objektivek teren nekem messze a Zuiko-k a legszimpatikusabbak mai napig. Nagyon jo minoseg, design, idojarasallo, es MINDEGYIKEN van focus clutch, linearis fokuszallitassl. Ezt nagyon hianyolom a tobbi rendszerbol, nem tudtam megszeretni a FBW stilusu optikakat (igen, sokat fotozok / videozok manual fokusszal).

a masik nagyon fontos dolog amin sokan elsiklanak: a nagy fenyeron (ugyanazon F erteken) nem csak a lencse merete lehet kisebb, de DOF is ami nagyban megkonnyiti a fokuszalast sotetebb korulmenyek kozott, illetve engedi az ISO lentebb tartasat is. nyilvan ezt pontot egy harmas egyutthataskent kell ertelmezni, tehat kulon-kulon nem ertelmezheto, de aki sokat videozik low light, az szerintem tudja mire gondolok.
    illetve nyilvan ez szubjektiv is, ha valaki a millimeter vekony dofra rangatja maganak otthon, annak ez nem fog megfelelni.

Az mar a masik oldala a dolognak (es az en "hulyesegem) hogy altalaban nem szeretek felulni semmilyen hype trainre, es ahogy oregedtem az idok soran kialakult bennem egyfajta, kicsit nosztalgikus szeretet a kisformatumu gepek fele. 16mm/super16 film, half-frame, m43...

(ido kozben jutott eszembe, hogy ezt az egeszet mar lehet hogy egyszer leirtam itt is, de sebaj)

• yle_greg

aktív tag

En evekkel ezelott irtam, hogy kinos, de be kell vallanom, hogy nem csak az okostelom okosabb nalam, hanem a GX7 -es gepvazam is.
    Ez az idok soran csak annyibban valtozott, hogy mar GX9 -et hasznalok, igy meg messzebb kerultem attol, hogy a gep legyen a szuk keresztmetszet.
    Az egyetlen mentsegem, hogy kepes vagyok oszinten elvezni, amikor benazok. :-)

Kepminoseg... Ugyan mar, a ma lott 20 megapixeles kepek 20-40 ev mulva amikor a gyerekek, unokak visszanezik, olyanok lesznek mintha QVGA lenne, de ez ket okbol nem szamit. Egy, majd az AI feljavitja. Ketto, ha nem javitja fel, es emiatt nem jo, akkor az a kep nem hordoz olyan latvanyt, erzelmet, erdekesseget amiert megerne sok idot nezegetni.
    Ugyhogy nagy ivben teszek az 50 megapixeles erzekelokre, meg a diffrakcio hatarra, es a budget obik felbontokepessegere. Ezek masnak lehet, hogy kardinalisak, de nekem nem. :-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés