Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz jaanoo89 #87495 üzenetére
Az a helyzet, hogy nagyobb szenzoros rendszerek felől nézve az MFT-nek jó áron, kb. 100 ezer forintért kellene jó minőségű f1.4-es fixeket produkálnia. És bocs, de MFT-n egy f2.8-as zoom egyáltalán nem tűnik izgalmasnak, hiszen egy FF gép kitobija is többet nyújt ekvivalens fényerőben, mint egy MFT PRO objektív.
-
törölt tag
válasz jaanoo89 #87501 üzenetére
Olvasd el figyelmesen, azzal kezdtem, hogy "nagyobb szenzoros rendszerek felől nézve". Ha valakinek elég, amit MFT-n kap, az más kérdés - megértem azt is. Ha azonban valaki jó képminőséggel párosuló mosodára hajt, az jelenleg MFT-n kapja meg a legdrágábban. Erre mondom, hogy az MFT sokkal versenyképesebb lehetne, ha 100 ezer körüli áron lennének az f1.4-es fixek, ekkor nyújtana hasonlót, mint APS-C-n az olcsó f1.8-asok, vagy FF gépeknél a szintén olcsó f2.8-ak.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz jaanoo89 #87506 üzenetére
B&H-n 400 dollár alatt összesen 4 db f2.8 alatti fix kapható Sony FE-re. Közte két Samyang, ami zsákbamacska, illetve a nem túl acélos Sony FE 50mm (igaz, legalább f1.8).
MFT-re pedig van 6 db, közte az Oly 25mm, 45mm, Pana 20mm és 42.5mm darabokkal, amik mindegyike elég jó.
Canikon fronton azért korrekt f1.8-asok is beleférnek a kínálatba ennyiért. -
törölt tag
válasz jaanoo89 #87506 üzenetére
Ezek szerint le vagy maradva. Nézd meg, hogyan rajzolnak hasonló ekvivalens fényerőnél FF szenzorra az újabb Canikon obik. Még az 50-es STM is jobb lesz f2.8-on, mint a 25-ös Pana-Leica f1.4-en. Pedig az első a legolcsóbb gagyi, a másik meg (rendszeren belül) prémiumnak számít és négyszer annyiba kerül, mint a Canon (ha ránézünk, érteni is fogjuk miért).
-
80hun
addikt
válasz jaanoo89 #87525 üzenetére
Ott van a Laowa 7.5/2 az nem jó?
A 90-100-as makró sztem felesleges és nagyn-nagyon drága lenne. Makrózást nézve viszont nem sok értelme lenne
Ha a 20-as prémiiumá alakítanák mindjárt 170e lenne és kithez nem is kapnád meg nagy vszínűséggel. Nem biztos hogy lenne értelme. Bár biztos hogy lenne aki megvenné.
Nagytele meg van rogyásig.. Ki kell csengetni az árát és kész is
-
jaanoo89
aktív tag
válasz jaanoo89 #87808 üzenetére
No voltam benn. Az egy dolog, hogy nincs már ilyen áron, de a miért volt ilyen áron elég lényeges szerintem. Konkrétan 3 éve nem bírtak EGYETLEN EGY 45-ös Zuiko-t eladni a Westendben. Ezért volt ennyire olcsó, hogy vigyék már el.
Azért ez elég szomorú, annyi ember megfordul ott és egyébként se egy drága objektívről beszélünk. Mondjuk ha azt nézem, mekkora nyüzsgés volt a használt piacon 5-6 éve és mi van most... egy makulátlan GX80-t nem lehet azonnal eladni csak ha nagyon leárazod, van még egy 35-ös Macrom, de látom, mások 22-ért se tudják eladni... annyiért már rajta hagyom a rossz stabis E-P1-emen. :/
Most komolyan elgondolkodtam, költsek-e több pénzt a 12-32 kiváltására (kéne egy csepp és porálló objektív, 12-40 és a 12-60-on gondolkodom), ha ennyire eladhatatlan minden. :/
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #87811 üzenetére
Valszeg ez az érzet 'optikai csalódás'. Tavasszal nagy a kereslet, ősszel meg több a használt kínálat.
A hardveraprót nézegetve viszont elég agyament árak is vannak. A Gx80 annyira jó ár-érték arányú, hogy sokat eladhattak belől, most ez visszahat. Hasonlóan a 45-ös is. A 12-40 ára is apránként lejjebb kúszik. -
Mercutio_
félisten
válasz jaanoo89 #87809 üzenetére
MM-ben az a rendszer fogy aminek van a helyszínen promótere....
MrChris már leírta mi a helyzet a használtpiacon. Azt se felejtsd el, hogy a nyaralás után sokan anyagilag "elfáradtak" , majd karácsony körül lesz élénkülés.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mirman
őstag
válasz jaanoo89 #87828 üzenetére
Szerintem nem kell félteni az MFT-t . Főleg nem a Panasonicot. Lényegében tényleg kész van a rendszer (tilt-shift obik jöhetnének, ha már épületre baromi jól használható a high-res mód). A két nagy is évente maximum 1-2 új obit ad ki / frissít. Ennyi a Panasonicnak is bele fog férni . Másrészt a fizika nem változik , ugyanúgy jóval nagyobbak nehezebbek lesznek az FF obik azonos fényerővel (de természetesen nem azonos mélységélességgel) , ez tele objektíveknél baromi hasznos továbbra is .
Ezerszer inkább cipelnék magammal egy Pana G9 + 50-200-at mint egy A7 III + markolat + 100-400-at ami majd egy kilóval nehezebb, drágább és a képminőség úgysem annyira lényeges hiszen mindenki webre fotóz leméretezve.
-
ReSeTer
senior tag
válasz jaanoo89 #87828 üzenetére
Én igazából 200 alá várnék egy javított gx80-at amit meg is lehet fogni normálisan, jobb dinamika tartománnyal, meg nagyobb evf-el. Vagy g80-at időjárás állóság nélkül megint 200-hoz közel kit objektívvel.
Esetleg túlmelegedés mentes APS-C Sony-t 4k-val 200ért, de ez a legvalószínűtlenebb
-
t72killer
titán
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #87912 üzenetére
Sokat agyaltam ezen az obin is, végül nem tudott meggyőzni. Zoomját nem igazán használtam volna, pláne hogy elég setét is. Meg reteszelősből elég a 12-32, amit meg nem tud kiváltani. Inkább egy kics uw fix, ami végül a 7.5 lett.
asdf: 310 helyett most 325 az eur, ez esetben kb 8.000ft. Sokkal nagyobb volt az árkülönbözet, nehéz ezt az árfolyamra fogni, hisz ekkora a jelen áringadozása a boltok között.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieFirpo
tag
válasz jaanoo89 #87921 üzenetére
Én ugyanezen a kérdésem rágódom több mint egy fél éve, és nem jutottam megoldásra. A 9-18 amellett, hogy a sarkokban nem éles, Oly vázon sűrűn képes lila buborékokat rajzolni, ha nem figyelsz, plusz ahogy írtad a hosszabbik vége nagyon korlátozottan használható a képminősége és a fényereje miatt. A 7-14-et ki lehet fogni használtan elég jó áron, de annak is megvannak a maga nyűgjei. Hiába na, a széleslátószögű tartományban az MFT mellett elment az idő, most már sokkal jobb alternatívák vannak, ha ez fontos (nekem nem annyira).
(#87922) voriae
Manuálisból mi jött be és miért?
[ Szerkesztve ]
Charlie
-
CharlieFirpo
tag
válasz jaanoo89 #87924 üzenetére
Mivel nekem irreálisan drága nagyon nem foglalkoztam vele. Egy tesztet néztem (photozone), ami nem volt túl lelkesítő, de ebből azért nem vontam le messzemenő következtetést.
(#87925) voriae
Igen, A Fuji pölö határozottan jobbnak tűnik ezen a területen. A Sami halszem megvan, imádom, de defishelni nem szeretem, ezért nézegetek hagyományos UWA-t. A Samyang 12-en nagyon régóta gondolkodom, ezek szerint te ajánlanád? Tudom, Fujin más a látószög...
Charlie
-
Mercutio_
félisten
válasz jaanoo89 #87921 üzenetére
Nem kötekedés, de mutass már pár saját képet, csak hogy lássuk, mi az a téma ahol a sarkok gyenge minősége miatt lenne vállalhatatlan és korlátozna a 9-18
CharlieFirpo: A Pana 12-32 nem úgy lockos mint az mzd 9-18 , nincs is lock, csak egy ponton nehezebb tovább tekerni az obit, és onnan érzed, hogy ha tovább tolod már az összecsukási szakaszban vagy.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
CharlieFirpo
tag
válasz jaanoo89 #87954 üzenetére
A 8-18 átfogása nekem is tökéletes lenne, a fényereje is elfogadható, csak nekem az ára magas. Hobbifotózásra szánt pénznél tényleg érdemes a jövedelemből kiindulni, és nekem erre a tartományra a 9-18-as ára az ésszerű határ. A legnagyobb bajom ezzel az obival, hogy a nekem nagyon fontos ekv. 35 mm-es gyútávon már nagyon korlátozottan használható, ergó kell mellé még egy fényerősebb obi, azzal meg ott vagyok anyagilag, ahol a part szakad, vagyis ennyi erővel megvehetném akár a 8-18-at is. Ehh!
Charlie
-
hibavissza
veterán
válasz jaanoo89 #88127 üzenetére
Itt konkrétan arról beszélek, hogy az EM1 II 12-40 kit nem kéne, hogy hogy drágább legyen mint egy XT3 18-55 kit. Sőt az Olympusnak elvileg lényegesen olcsóbbnak kéne lennie, mivel alapvetően egy gyengébb gép. Az én preferenciáim szerint. Lehet az 1500-800 túlzás, de ne ragadjunk le itt.
Erre az abszurd helyzetre kijönnek a pletyivel, hogy majd januárban hozzák a spanyolviaszt.
(#88128) Mirman: ez természetesen szubjektív. Én pl. még akkor sem az EM1 II 12-40 kitet választanám, ha olcsóbb lenne mint az XT3 kit. Ha lenne két darab 12-100-as obim természetesen én is EM1 II-t vennék. Dupla áron is.
[ Szerkesztve ]
-
-
grigo
őstag
válasz jaanoo89 #88154 üzenetére
Szerintem semmilyenre. Az ork nem hatóság. Bírságot csak bármilyen "közhatalmi" rendészeti szerv szabhat ki rád. De általában minden hatósági eljárás ami bírsággal végződik lehetőséget is ad jogorvoslatra. Szóval gondolhatod, hogy egy ilyen darab szar mennyi intézkedésre jogosult....
Magán cég maximum küldhet fizetési meghagyást de ugye ahhoz adatok kellenének rólad, namármost egy ilyen ork nem kérhet tőled igazolványt, és nem is tárolhat rólad semmilyen személyes adatot, nem nézhet bele a gépedbe, nem intézkedhet veled szemben. Annyit tehet, hogy megkér, hogy hagyd el a területet, amennyiben nem teszed akkor hívhat rendőrt, de gondolhatod mit tesz majd veled a rendőr azért mert készítettél két fényképet... Szelfik százai készülnek egy plázában naponta és még lehet keveset mondtam.
A másik, hogy közterületen neki semmilyen intézkedési lehetősége nincs, csak annyi mint bármelyik állampolgárnak, ő ott maximum vagyonvédelem miatt léphet fel, ezt el lehet mondani neki és természetesen mondhatod, hogy ha tovább zaklat és fenyeget akkor hívsz egy járőrt és mehet hivatalos úton a dolog. Közterületről azt fényképezel amit akarsz, egyedüli akadály az lehet ha valakit lefotózol mert ott már bejönnek a képbe a személyiségi jogok. Esetetlegesen ha szerzői joggal érintett dolgot fotózol, de az meg csak akkor ha abból haszonszerzés következik, egyébként magáncélú a történet és senkinek semmi köze hozzá.
Azonkívül ezeken is van azonosító, felírhatod, panaszt tehetsz a munkáltatójánál, vagy éppen magánál a plázánál is.
Szóval sokat nem kezdhet veled, viszont te se nagyon kezdhetsz velük semmit. Ezek ilyen egybites senkik, és kb a munkáltatójuk sem tud semmit tenni.Az ilyeneket (beleveszem a köztereseket meg az összes hasonló wanabe rendőrt) egész egyszerűen meg kell kérdezni, hogy mi alapján intézkedik, nevezze már meg hogy mi ad neki törvényi felhatalmazást erre, mi alapján látja el a feladatát, pontosan mi indokolja a fellépését, ki ő és kinél kapcsolatosan tudsz panaszt tenni vele szemben esetleg akkor hívjuk már ide a felettesét egy rendőrrel (ha fajulna a helyzet). Szerintem 1db jogszabályt se tudna megnevezni, ha tudja is hogy mi az egyáltalán és tapasztalat alapján ilyenkor inkább beszarnak hogy bajuk lehet belőle. De sose menj át agresszívbe, mindig legyen tanúd és az se baj ha van kamera a környéken.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
topikk
senior tag
-
Schanyee
senior tag
válasz jaanoo89 #88273 üzenetére
Nekem erre egy drágább verzió van mert mindenhova azt viszem, think tank mirrorless mover 5, nagyon bevált, nyaralásra gx80 +20mm a vázon és mellé a 12-32 szorosan meg két pót aksi fér épp bele. Vagy minden másra a gx80+25mm oly de az mellé már másik obi nem.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz jaanoo89 #88442 üzenetére
Az a 17/1.8 mióta kapható nem volt még 20%-nál nagyobb kedvezményben.
Nem lennék meglepődve, ha valamelyik MM-es logisztikai zseni csinált volna egy "lassan mozgó készlet" lekérdezést és az abban szereplő tételeket termékismeret nélkül extrán leárazta.MM amúgy is mostohán bánik az Olympus cuccokkal, valszeg nincs gazdája, nincs rendszeres promoter mint a nagyobb márkáknak az eladók pedig nem ismerik az M4/3 termékvonalat.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz jaanoo89 #89249 üzenetére
Ja, még egy utolsó "tuti" tipp, Sigma 56/1.4. Ez valamivel jobban mos MFT-n, mint a 45/1.8 és ha ez se elég, a Sigma vállalja, hogy átcseréli a bajonettet másra. Szóval akár utána is eladhatod az MFT-t, átcserélteted az objektívet Sony bajonettre és veszel egy a6000-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz jaanoo89 #89249 üzenetére
Lehet, de ez volt az ajánlott. Vagy az M1 mark i, vagy az M5 mark ii-t ajánlották, de az M5 nekem jobban bejött paraméterek alapján.
Pont ez az, hogy az A7 nekem nem szimpatikus. Akkor már az A7II, de akkor már árban teljesen máshol vagyunk. Marad akkor minden a régiben egyelőre. Később meg majd meglátom mi lesz.
Most már utána nézek ennek a sigmának, hogy miként van MFT-re.Eddig a sigma 30 1.4-et ismertem. Az tetszik is.
vond: Tényleg jó kis vaku, én német amazonról vettem. Van mellé egy godox 685, az is nagyon jó.
Tin_Shield: Néztem én is, ami jobb obinak számít az 2000euro. Pfff. Igen, ezeket a sigmákat nagyon tolják. Mindenütt bele futok. MFT-n csak manuális fókusszal megy igaz?
Natív MFT-re nem várható valami a sigmától?
Lassú Víz: Ahogy írtam, be fogtam szabályozva a fix iso1600, F2.8, és az 1/250 köré. Több fény meg nem volt. A lánnyal beszéltem utána, hogy egyes mozdulatok újra vennék majd. Majd kiderül, hogy mi lesz belőle. Viszont nem tudom, hogy koncerten MFT-vel akkor milyen rendszert használnak? Mindenki a fix 75-öst?[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tin_Shield
őstag
válasz jaanoo89 #89256 üzenetére
Az m4/3 objektívek is kicsivel nagyobb képkört rajzolnak az IBIS miatt. A natívat a csatlakozásra és a kommunikációra értettem, nem kell adapter, nem kell magát más objektívnek hazudnia, semmilyen hókuszpókusz.
Volt anno Sigmám Nikonra, nagyon tudom értékelni, hogy m4/3-on ugyanazt az akcentust beszélik...
Az igaz, hogy a gyutávok inkább APS-C klasszikusok, de itt is jól használható mindegyik szerintem. -
jaanoo89
aktív tag
válasz jaanoo89 #89268 üzenetére
Kicsit a macro témára elkanyarodva, nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor jön egy PRO besorolású macro és hogy azt ki fogja gyártani. Elvileg az Olympus orvosi műszerek terén toppon van, vajon ők megoldják házon belül, vagy bérgyártás lesz?
Ki milyen fényforrást használ macrohoz?
-
AMn3t
tag
válasz jaanoo89 #89268 üzenetére
én tavallyal bezárólag egy sunpak DX 12R körvakuval macroztam
ki kell ismerni, de használható (full manual ugye)
ezek még E-3 al készültek + sigma 105
[
egy része a képeknek]novemberbe szereztem be egy STF-22-őt jó áron, most jövögetnek meg hozzá a dolgok hogy rárakhassam a 60 2.8 ra, meg h legyen diffúzor .... várom is eléggé végre a tavaszt
-
AMn3t
tag
válasz jaanoo89 #89272 üzenetére
ez még ugye a 4/3 rendszerre lett kitalálva (de teljesen jól működik m4/3 on is)
67 mm es szűrőmenetre megy rá közvetlenül, meg van hozzá adapter a zuiko 50 2 macrora (ami sajna nekem nem jó)
-kell hozzá egy step-up ring első körben (46-67 mm)
-bár otthoni körülmények között úgy tűnik teljesen jó a gyári diffuzor én szeretném a fejeket hátrébb vinni, plusz rárakni egy speedlight terelőt. Eleve 2 cm re belóg az obejektiv elé, ezért kell hátrébb vinni h a fényterelőt rátéve az objektív elejével egy vonalba legyen majdszóval az első kiegészítő kell igazából az adaptákhatósághoz
amiket már most tudok mondani:
-nagy, és nehéz (relatív tudom), kicsit fura a balance az em-1 ii őn, van HLD-9, azzal viszont tökéletes, viszont az em-1 ii markolata a portrémarkolat nélkül kevés szerintem a kényelmes fogáshoz, nem is azért mert orrnehéz, mert nem az ... hanem maga a szett vhol 1.5 kg környékén lehet, szóval na, kevés XD ... pedig elm m4/3 vonalon a g9 es a gh6 után ennek a legjobb
-eddig körvakum volt, az iker-vaku sokkal sokkal jobb világítást tesz lehetővé
-tökéletes működik a focus stacking-el, semmit nem kell beállítani
-AF közben tök jó h működik a segédfény, nagyon hasznos ... amit mondjuk sajnálok és nem értek, hogy miért nem működik manual közbe hisz a váz tudja jól h manualban vagyok hisz belenagyít, nem értem miért nem kapcsolja fel automatikusan a fényt
-sokkal erősebb papíron mint az stf-8, egymás után simán van benne kakaó több kép készítésre is, de ezt, illetve h nagyobb a fényforrás és így talán egyenletesebben villantja meg a témát szerintem más előnye nincs az stf-8 hoz képest (Talán még az ára, bár én vadászom 2-3 éve, és lehet h elmulasztottam párat, de nem láttam a használt piacon idehaza egyet se, ebayről meg 100 000 nél is több)[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz jaanoo89 #89247 üzenetére
Tök felesleges a hazai árakat összevetni, amikor írta, hogy a mostani cuccát is "szürkeimportos" kinti boltból (e-global, e-infinyt) szerezte be.
-
Speeedfire
félisten
válasz jaanoo89 #89298 üzenetére
Jobb tesztet nem láttam még eddig.
De természeten várom, hátha lesz összehasonlítás. Nem minden áron akarok váltani, de ha megéri, akkor váltok. Vagy ha lesz valami akció stb. Mert akkor nem kellene sokat rádobni az olympusomra. A 75-öt mindig is hosszúnak éreztem. Bár tudom, hogy nagyon sokan FF alatt pl 200mm F2-t használnak.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz jaanoo89 #89302 üzenetére
Hát azt nem tudom, hogy az oly 45-nél élesebb-e a sigma 60. Nem raknék rá pénzt. De ugye ott az előmye, az 1 FÉ.
Megéri-e? Jó kérdés. Hobbi szinten fotózok, így nyílván nem. Viszont kellően beszippantott már, szóval bármi lehet. 70e-ret meg csak össze tudok spórolni.
Hát igen. Ár értékben elég jónak tűnik ez a sigma. De tényleg kiváncsi lennék pár összehasonlító tesztre. Kicsit lehetne olcsóbb, 100e körül már venném használtan. De erre kellene vagy várni 1-2 évet szerintem, főleg hogy elég friss az obi. A sigma azt írta, hogy alig bírják gyártani ezzel az adapterrel. Viszont MFT-re lesz valami jó kis akció a közeljövőben a fb oldalukon.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest