Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
Lehetséges valamikor a jövőben, családi ház eladásából nagyobb összeg kerül a családi kasszába (kb 10 milla körül, kicsit több is lehet). Az OTP megtakarítási formái közül mit választanátok ti? Ősök ragaszkodnak az otp-hez, mert nem valószínű, hogy 1 éven belül összeomlik.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
Üdv.
Srácok elkelne némi infó. Szüleim most akarják eladni a házukat. Az érdekelné őket, hogy kell-e adózni utánna, ha igen, azt milyen formában vagy címen, van-e olyan kikötés, hogy pölö 1-2 éven belül vásárolni kell másik házat, és bármilyen más infó ami eszetekbe jut. Linktől nem sértődök meg . Megyek keresgélni az apeh oldalán addig is.''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
[link] ebből jól szűröm le, hogy a szüleim '88-ban épült házuk után kapott összegből nem kell fizetni adót? Ha nem jól értettem, akkor 25%-ot.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz viharhozo #977 üzenetére
Akkor, ha eladják a házukat, de nem vesznek másikat, hanem hozzám költöznek, akkor egy vasat sem kell fizetniük. De ha vesznek egy másikat, de kevesebbért, akkor a két összeg közötti különbségből viszont kell.
-
Slax
senior tag
Tudom, hogy hétvége van. Bár az is igaz, hogy még van idő.
-
Slax
senior tag
válasz Moddingfan #988 üzenetére
Köszi. Tervezik az ősök az apeh látogatást.
-
Slax
senior tag
Üdv.
Adott egy összeg, amivel a lehető legkevesebb gondot akarnak a szüleim. Valahol hallották a lehetőségét annak, hogy a kamatot minden hónapban a lekötött tőkéhez írják, és így tovább. Ám most ez úgy érdekli őket, hogy a havi kamat kb 80%-a kerülne a tőkéhez, a fennmaradó 20% pedig egy bankszámlára kerülne. Azt kérdezném, hogy hol/mely bankoknál érdemes nézelődni ezen a téren, illetve a véleményeteket, hogy ez mennyire működő dolog. Köszönöm előre is.Ja igen, és hogy az így kapott összeg az keresetnek számít e, illetve hogy történik az utána járó adó fizetése? Levonják belőle, vagy máshogy?
[ Szerkesztve ]
-
Slax
senior tag
Tehát, a tőkét két részre bontjuk. A 80%-nak a kamata tőkésedik automatikusan, ezek után semmi foglalkozni való nincs vele. A 20%-nak a kamata automatikusan egy megadott bankszámlára íródik (jelen esetben édesanyáméra), nem pedig tőkésedik, és azzal sincs több foglalkozni való. Mindkét tőke kamatából a bank levonja az adót. Jól értelmeztem?
[ Szerkesztve ]
-
-
Slax
senior tag
Üdv.
Némi segítséget kérnék. Equitasnál nyitottam számlát. Olvastam amennyit csak meg tudtam érteni, vagy jegyezni. Csak azért kérdezek, hogy jól megértettem e. Megbízás típusa piaci/limit, Ha piacira teszem, akkor a pillanatnyi áron veszek, ha limit, akkor én adom meg az árfolyam részben, hogy mekkora árnál létesüljön a vétel. Érvényességnél én adom meg, hogy mennyi ideig legyen nálam a részvény, kivéve, ha a stop ajánlatnál megadok egy összeget, amit ha elér a részvény ára a megadott napig, akkor eladóvá válnak a részvényeim. Ha nem adok meg stop ajánlatot, akkor a részvényeket akkor adom el, amikor úgy döntök, vagy ha elérem a megadott dátumot. Ha elérem a megadott dátumot, és nem adtam el, illetve stop ajánlatot sem adtam meg, akkor viszont mindenféleképpen el kell adnom a lejárat napján, akár nyereséges, akár veszteséges. Mennyire értettem meg jól?''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
-
Slax
senior tag
Üdv.
Arra kérnék benneteket, hogy bármilyen véleményt, infót osszatok meg velem a KDB Bank-ról. Öcsém náluk kötné le a pénzét, ez és ez alapján választotta őket, de nekem nem ismerős ez a bank, emiatt kissé kétkedő vagyok.''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz Füleske #6271 üzenetére
Tőlem hiába kérdezed, nekem az Erste-nél és az OTP-nél volt. Öcsém ebből listából választotta. Linkeld kérlek, ami ismertebb banktól több kamatot mutat.
Boyfish, köszi a véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
Slax
senior tag
Köszönöm a segítséget és a linkeket. FHB lett választva, 3 hónap tőkésedő kamattal, automatikusan megújuló. Egy pillanatra én is elgondolkoztam, hogy az enyémet is beteszem, de inkább ülök rajta (ezalatt azt értem, hogy az otp-nél számláról lekötés, havi, megújuló, tőkésedő, de csak 4.25%, így nem bukom annyit, mintha egyáltalán nem lenne kamat, de a bármelyik percben felszabadítás is megmaradt).
-
Slax
senior tag
válasz concret_hp #6291 üzenetére
Csak ne lenne némelyik bank fiókja a városban, ahol keressek parkolót drágán, aztán várjak a sorra. Itt meg feltöröm, átutalom, vége. És még a székből sem álltam fel. Ha meg mégis fel kell, akkor 10 perc az otp, ahol Ruskáné max 2 perc alatt a kezembe nyomja. Igaz ezért a kényelemért, gyorsaságért (lustaságért ) pénzben (kisebb kamat) fizetek. Én elfogadom.
-
Slax
senior tag
válasz concret_hp #6297 üzenetére
OTP leesett.
-
Slax
senior tag
válasz Inv1sus #6299 üzenetére
Igaz. A PETI-ben csak az otpre lestem rá, az amibrokert el sem indítottam. Már egy ideje csak hosszútávra veszek egy pár részvényt, amiket taktika nélkül néha kiszórok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest