Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok! A feleségemmel kertes házra gyűjtöttünk, de nem bírjuk a lépést tartani az emelkedő házárakkal. Forintban pihent a számlán a pénzünk, de a múlt héten (tudom már későn) jobb híján PMÁP-ba menekítettem a megtakarított pénzünket. A MÁK-nál nyitottam állampapír számlát és bankkártyával vásároltam. Az OTP-nél az értékpapír számlavezetés 0.22% és negyedévente vonják + ha utaltam volna a megtakarított összeget, akkor annak is lett volna költsége . Arról már nem is beszélek, hogy hétvégén le volt halva az OTP simple pay. Kezdő vagyok, így ne szidjatok nagyon, de ebben a helyzetben lett volna jobb lépés? Devizába menekülni nem mertem, mert attól tartok, hogy azzal bukó lenne később. További megtakarításokat hova helyeznétek? Tartok azért az államcsődtől is. Az állami garancia esetén nincs kártérítés, mint a bankoknál 100e EU-ig?
"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok! A forint kitettségünknek köszönhetően és házvásárlási terveink miatt PMÁP-ban van a megtakarításunk, ahova minden hónapban további 1 milliót szoktam berakni (ez nem tudom, hogy mennyire számít jónak 33 évesen csak fizetésből).
Most azonban eszünkbe jutott, hogy nem ártana (vagy igen ) egy életbiztosítás (sose lehet tudni). Erről mi a véleményetek? Van itt esetleg valakinek? Hol érdemes kötni? Minden tanács, tájékoztatás és javaslat érdekel. Köszönöm.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz PredatorZoli #74311 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Jobban utána olvasva én is így látom.
Panel lakásban lakunk és van 1 gyerekünk, aki miatt szeretnének egy kisebb újépítésű kertesházat (max
120m2 garázzsal). De egy kicsit elszálltak a házárak."Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Februárban kezdtem jobban utána nézni a befektetéseknek, addig csak ott pihent a pénz a számlámon. A forint kitettség miatt eddig PMÁP-ot vásároltam, de szeretnék részvényeket is egy kicsit elindulni a diverzifikálás felé. Ha jól gondolom, akkor ehhez kell egy revolut számla, ahol forintot tudok váltani pl.: EUR-ra, majd a kiszemelt részvény megvásárlása. Azt szeretném tudni, hogy milyen költség vonzata van egy Revolut számlának? Megéri-e ott váltani, illetve az S&P jó részvénynek számít-e. Illetve mire figyeljek. Milyen egyéb lépések vannak? Köszönöm szépen a segítséget."Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
A Revolut-nál ugye van olyan csomag, ami teljesen ingyenes?"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz Ereshkigal #81330 üzenetére
Köszönöm. Igen, ezzel nyitottam is egyet. PEMÁP-hoz szükséges EUR váltáshoz jó lesz.
-
katona.jozsi
aktív tag
Hamarosan lehetőségem lesz Mo-ról Norvégiában is (táv)dolgozni. A kérdésem az lenne, hogy az ottani fizetésem - amit NOK-ban kapok majd - mibe fektessem be, mit tegyek vele, hogy legalább az értékét megőrizzem hosszú távon? Célom a forint kitettségem csökkentése, ugyanis jelenleg csak PMÁP-ban és PEMÁP-ban van megtakarításom, amelyből ha - elegendő - összegyűlik a mostani lakást családi házra cserélnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest