-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok,
K&H Értékpapírnál (ex-KBC) van pár ETF-em (EUR Deviza) amik a tavaly év végén lejárt TBSZ számláról már átkerültek a normál értékpapír számlámra. Szeretném ezt kiutalni a bankszámlámra (ami meg van adva az adataimnál), hogy utána lakásvásárlási célra fel tudjam használni.
Azt tudom, hogy ha egyből ott átváltom akkor nem tudom még kiutalni. Kb. 9 millió forintról van szó, hogyan járok a kiutalásnál a legjobban? MBH-nál van a számlám, de van Revolutom is.Köszi!
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek aki megosztotta a tapasztalatait az Erste - Interactive Brokers transzferhez. Nekem a K&H-nál és az Ersténél is vannak ETF-eim TBSZ számlákon. Szeretném ezeket áttranszferálni az IB-hez és ezzel kapcsolatban van pár kérdésem, amit remélek, hogy meg tudtok válaszolni:
1. Szimplán regisztrálni érdemes IB-re, vagy élni a referral program adta lehetőséggel: https://www.interactivebrokers.com/en/trading/referral-member-to-member.php
2. Ha az utóbbi, akkor mennyire macerás az adózása az így szerzett részvényeknek?
3. Milyen védelem van az IB-nél TBSZ-en lévő értékpapírjaimra és milyen értékig?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok,
Van kbc equitas-nál illetve Erste (ex-RC) is befektetésem, amelyet most szeretnék kivenni ingatlanvásárlási célból. Mindkét helyen kizárólag ETF-jaim vannak és mindent szeretnék kivenni. Tudnátok segíteni, hogy mire kell figyelnem, hogy a lehető legkisebb költséggel jutassam ezeket a pénzeket a saját bankszámlámra?Előre is köszönöm szépen a választ!
-
Beerwolf
senior tag
Köszi mindenkinek a segitséget! Megtaláltuk a legjobb megoldást a Random Capital-ban.
-
Beerwolf
senior tag
Köszi a gyors válaszokat!
És ha egyszeri nagy összeget váltanátok át most azt hol tennétek? Transferwise? -
Beerwolf
senior tag
Sziasztok!
Mi most a leggazdaságosabb módja HUF EUR-ra váltásának? Eddig a Revolutot használtam erre a célra, de ingyenes számlán ugye csak havi 350 eFt-ig jó. Van esetleg valami kedvezőbb alternatíva, ami jobb váltási költséggel operál, mint a Revolut 350 felett? -
Beerwolf
senior tag
válasz Dare2Live #39901 üzenetére
Jelen. Ezt csak úgy lehet csinálni, ha nem foglalkozol vele, hogy ma mennyit vesztettél, megszokásként a rendszeres megtakarítást bele kell tenni és kész. Egyébként meg, ha esett előtte akkor azért jó, mert olcsón veszel, ha meg nem akkor azért mert amit eddig betettél az termelte a pénzt.
-
Beerwolf
senior tag
válasz mgoogyi #36025 üzenetére
Köszi az infot, nagyon vártam már.
És el is érhető RC-n, mert KBC-n is.Akit esetleg érdekelné, hogy ez miért olyan jó hír: Miért Vanguard?
-
Beerwolf
senior tag
válasz Oppenheimer #35232 üzenetére
Oppenheimer & CsodaPOK: Köszi az infokat! Azt nem is gondoltam, hogy az RC-n belüli váltás is egész jó, mert kbc-n azért eléggé sokat lehet bukni rajta. De azért gondolom a Revolutos kör még mindig kifizetődőbb (bár nyilván lassabb).
-
Beerwolf
senior tag
Gondolkodok azon, hogy számlát nyitok a Random Capital-nál.
Magyarországon jelenleg messze a legkedvezőbb költségek szempontjából, viszont lenne pár kérdésem:1. Nincs mögötte bank, magáncég. Van rá befektetővédelem 100 000 EUR-ig. Lehetséges olyan forgatókönyv, amely esetén mégis bukom az ott befektetett pénzt?
2. Itt is működik az mint kbc esetén, hogy ha nem elérhető egy ETF akkor kérésre felveszik?
Mondjuk gondolom nem lesz rá szükségem, mert a nagyobb indexkövető osztalékot visszaforgató ETF-ek nyilvánvalóan itt is elérhetőek.3. Valuta váltás itt hogy történik? Lehetőség van náluk váltani?
Lehetséges direktben EUR-t, USD-t utalni (mondjuk Revoluton keresztül)?Előre is köszi a válaszokat!
haly Én sem alkalmazom, és pont az általad leírtak miatt értelmét sem nagyon látom. Minimális haszon, jelentős kockázattal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok!
Van egy MKB-nál vezetett bankszámlám, melyen forintban van pénzem. Erről utalnék a kbc-nál lévő értékpapírszámlára és vennék belőle EUR vagy USD alapú részvény ETF-eket. Hogyan érdemes ezt csinálni, hogy a lehető legkevesebbet bukjak az átváltáson. Transferwise? Revolut?
-
Beerwolf
senior tag
válasz #41635072 #30569 üzenetére
Vehetsz esetleg hosszabbtávú állampapírt és majd visszaváltod 1%-os költséggel. 1 éves távon kb ugyanaz, de ha esetleg késöbb kell a pénz, akkor sokkal jobban jársz vele.
Annyi rizikó van persze, ha növelik a visszaváltás költségét 1%-ról, akkor lehet akár minuszos is.
-
-
Beerwolf
senior tag
Most felszabaduló nagyobb összeget (kb 3 millió Ft) hova tennétek? Az elkövetkező 10 évben nem tervezem felhasználni, viszont most a tőzsdére nem tolnám be, hanem megvárnám a közelgő korrekciót. Államkincstárban valami rövidebb futamidejő kötvény? Vagy készpénz, mert úgyse nyerek vele annyit hogy érdemes legyen vesződni vele?
-
Beerwolf
senior tag
válasz Stanlee #28852 üzenetére
Hello!
Én is körülbelül erre jutottam, illetve hogy az ishares mögött álló BlackRock azért nem pici vállalat, így amiatt biztos nem kéne aggódni, hogy kárbé vész a befektetés. Hogy pontosan melyik cégekbe fektet melyik ETF az is nyílván fontos, de ahhoz nem vagyok eléggé otthon a témában, hogy az alapján döntsek. A költség meg oké, hogy mindkettőnél kicsi de azért 0,4% a fele a 0,8-nak. Úgyhogy valószínüleg ebbe fogok fektetni. Stanlee, bernel köszi mindkettőtöknek a segítséget.
-
Beerwolf
senior tag
Gondolokozom egy robotika ETF vásárlásán. Valami osztalékot nem fizető (kbc-n TBSZ számlára venném) alacsony költségűre gondoltam. A következő két terméket találtam: [link] [link]
Az egyik 0,4% költséggel, míg a másik 0,8%-al dolgozik. Melyikbe érdemes fektetni szerintetek? Van esetleg még hasonló ETF amit én nem találtam meg?
-
Beerwolf
senior tag
Érdekes ábra: [link]
-
Beerwolf
senior tag
válasz BÁ Nutrition #28298 üzenetére
Engem érdekelne az angol is.
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék némi pénzmagot befektetni a jövőben. Főleg ETF-ekben gondolkozom, így utána olvasva az tetszett meg az alacsony költség miatt. Idáig is fektettem, de jellemzően befektetési alapokba, amelyek ugyan hoztak valamennyit,de azért messzire nem mentem velük. Első körben egy fél millió forintra gondoltam, hogy kipróbálnám vele, hogy megy ez a dolog, miben más mint egy sima befektetési alap. Sok info-t találtam a neten, azonban amit még nem sikerült megfejtenem, hogy hol érdemes vásárolni ETF-eket, hol van a legkisebb költség. Meg egyáltalán hogy működik ez? Van egy brókercég ott van egy számlám amire átutalok valamennyi pénzt és akkor abból vásárolok ami megtetszik? Ebben tudnátok nekem segíteni, hogy merre induljak el?
-
Beerwolf
senior tag
válasz Apollo17hu #27644 üzenetére
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok!
Mi mostanság a leginkább ajánlott havi 50k körüli pénzösszeg elrakására? Tudom, hogy nem igazán kamatoznak az ilyen opciók, és a párnámba dugva is majdnem ugyanott vagyok, de jó lenne valami amire be lehetne állítani állandó átutalást, hogy azt a pénzt ne is lássam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla