Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Róth
aktív tag
Mivel annak a valószínűsége legalább 70%, hogy csökkenteni fogják a ft kamatát, az elkövetkező 4-6 hónapra biztosnak látszik a magyar kötvényalapok jósága.
Ha meg hajlandó vagy kockáztatni, akkor szinte bármi jó lehet. Minél vadabb, annál jobb (és annál nagyobb pofáraesés lesz előbb-utóbb a vége).[ Szerkesztve ]
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
"Mire alapozod ezt a 70%-ot, hogy csökkentik az alapkamatot?"
Egyrészt arra, hogy nagyon szeretnék csökkenteni , másrészt arra, hogy komoly áremelések jellemezték az elmúlt időszakot. Nem látszik további árnyomás. Emellett a tőkepiacot mintha nem érdekelné az, hogy már régóta nem éri el a kamat az inflációt, ehelyett a japán jen és a magyar kamat közti különbségre összpontosít. Szerintem akár ma is csökkenthetnék fél százalékkal, meg sem mozdulna az árfolyam. Persze, a jegybank nem árfolyamot irányít, hanem az infláció ellen harcol, de akkor is....
[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
válasz joysefke #2796 üzenetére
"Gondolkodtam rajta, hogy vegyek egy teremgarázshelyet és kiadjam bérbe"
Nagyon jó gondolat (én is nemrég vettem )
Persze, csak belvárosi jellegű kerületekben érdemes kiadásban gondolkodni.
Előnye, hogy a bérlők nem tudják amortizálni, mert nincs nyílászáró, vízcsap, parketta stb.
Talán az ingatlanadó is el fogja kerülniTiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
válasz tkazmer #2801 üzenetére
Ja, azt, hittem, hogy bérleti díjra gondolsz a 100 ezer fonttal. 45 ezer font eladási ár, az átszámítva 16 millió forint. Ez kábé 5-szöröse egy BP belvárosi teremgarázsénak. Ilyen arányok vannak a lakóingatlanok között is BP-London viszonylatban.
A garázsbérleti díj Pesten - jó helyen - 12-15 ezer forint, ott meg 40 ezer ft körül van. Itt is 3-4x a szorzó.Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
válasz attiati #2981 üzenetére
"280eur/huf-nál azt javasolták szüleimnek, tegyék a pénzt euró pénzpiaciba, mert most mindenki azt viszi!...."
Teljesen ésszerű volt a ft további szakadását feltételezni, amikor napok alatt begyengült 250-ről 280-ra. Az volt ésszerűtlen, hogy visszaerősödött 250-re, és azóta is ott van.
-
Róth
aktív tag
válasz attiati #2984 üzenetére
"ezt miért ésszerűtlen egy jelentős kamatprémiumot fizető pénznemnél?"
Egyrészt infláció alatt van a kamat, még akkor is, ha a hivatalosan közölt inflációt vesszük alapul. Másrészt nem csak a kamat alakítja az árfolyamot, hanem gazdasági mutatók (hiány, adósságnövekedés) és a nemzetközi környezet. De ezt te legalább olyan jól tudod, mint én.
"Rekordgyenge forintnál további forintgyengülésre számítani hosszútávon őrültség"
Én is ezt mondtam nyáron a 600 dolláros aranynál, hogy már akkorát emelkedett az árfolyam az elmúlt években, hogy nem érdemes beszállni, erre most 900 dolláron áll. Az nyert rajta, aki nyáron, legkésőbb augusztusban beszállt, mindenféle hozzáértés, tapasztalat és chart-bámulás nélkül. Nem könnyű a befektetők élete...
-
Róth
aktív tag
válasz concret_hp #3707 üzenetére
"valakinek valami magyarázat arra hogy mitől ilyen erős most a huf?"
Gyakorlatilag minden illetékes kussol, max annyit mondanak, hogy nincs fundamentális magyarázat (pedig biztos van néhány ember, aki tudna mesélni). Szerintem a legfőbb oka a havonta 80-100 milliárd ft-tal bővülő lakossági devizahitel-felvétel, amire rájön kábé 30-50 mrd állami hitelnövekedés. E két összeg lazán ellensúlyozza az utóbbi időben többször is fellángolt tőkekivonást, és ha ez így megy tovább, akkor nem is lesz szükségünk a nemzetközi pénzpiacra. Önellátóak leszünk. Milyen egyszerű: plazmatévét, kecót, ótót kell venni hitelre, minél többet, és a haza fényre derül. A sok hülye távol-keleti tiger meg spórol, burcsázik és önmegtartóztat. Kína is csak halmozza az amcsi államkötvényt, oszt mire megy vele? Minél többet halmoz fel, annál inkább süllyed, mint a tetris.
[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
Nem tom
Az biztos, hogy amíg tart a lakossági hitelfelvétel egyre növekvő bővülése, addig a forint iránti kereslet meghaladja az eladásit, ergo erősíti a forintot. Nem játszott ez be pár évvel ezelőtt az árfolyamba, mert akkor a mostaninak fele-harmada volt a hitelfelvételi volumen /KÉNYSZER!.
A lufi felfújását az mnb állíthatná meg kamatcsökkentéssel (ami visszavetné a külföldiek állampapír-vásárlási kedvét), de neki ugye a kitűzött infláció elérése a célja, ami 2009-re 3%, és amit a jelenlegi energia- és kajaár-sokk közepette 220 ft-os eur mellett sem fog elérni. A kormány is tehetne a járványszerűen terebélyesedő fogyasztási célú(!!!), jelzálog(!!) -kölcsönök lehűtése érdekében, mégpedig úgy, hogy felhagyna az eddig szopás volt, mostantól királyság lesz propagandával, mert ezzel azt a tévképzetet alakítja ki a zemberekben, hogy csak az idei évet kell áthidalni, mert jövőre már jobb lesz. Ugyenis nem lesz jobb, legfeljebb állami és magánhitelből.
[ Szerkesztve ]
-
-
Róth
aktív tag
válasz tkazmer #3718 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy van ft-kitettség, itt az a kérdés, hogy mekkora súlyt képviselnek a hazai beszállítók az audinál. Amíg a német ipari munkaerő-költség munkáltatói adókkal együtt eléri a 8-900 ezer ft-ot, miközben a magyar 200 ezer bruttó fizetés esetén is csak 260 ezer, addig nem b*szik sokat egy párszázalékos felértékelődés.
Az audi győr árbevétele olyan 1000 milliárd forint. Van 5 ezer alkalmazottja, vegyünk átlag 180 ezer ft fizetést, ez 14 milliárd bérköltség évente. Érzed? 1000 mrd vs 14. Egy egész négytized százalék!!
Ne dőlj be a magas bérköltség-dumáknak. Most ez a divat, majd elmúlik.Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
válasz tkazmer #3721 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos. Szerintem a nyeresége olyan 100 miliárd ft lehet, ebből 20 az államé, meg aztán rájön talán az árbevétel után 1-2% iparűzési adó, oszt jónapot.
Attól tartok, hogy az állam nem lát többet 30 milliárdnál az auditól. És akkor még sokat mondtam.Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4561 üzenetére
"hát amikor 3300on járt én azthittem összeomlik az árfolyam...... és ha nem szált volna be szvsz oti össze is omlott volna....."
Az otp "csak" 12 milliárddal avatkozott be, viszont 50 milliárdos volt a napi forgalom, tehát a többségét rendes befektetők alkották (köztük jómagam)
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4560 üzenetére
"Hétvégén G7, összeülnek a fejesek, hogy mit találnak ki azon szvsz nagyon sok múlik..."
Az eus pénzügyminiszteri találkozón már születtek döntések, többek között ezért írják át nálunk a költségvetést olyan 300-400 mrd ft-tal. Gondolom, ez volt a feltétele, hogy MO is bekerüljön az ekb ernyője alá.
-
Róth
aktív tag
Az a furcsa ebben a nagy pénzügyi válságban, hogy 6 hónapos időtávban semmit nem emelkedett az arany, annak ellenére, hogy az eladásban érdekelt szereplők felvásárlási rohamokról és készletfogyásról beszámoló hírekkel próbálják srófolni a pánikot (és a saját hasznukat).
Ez mindenképpen elgondolkodtatja a magamfajta lúzer befektetőt.
Meggyőződésem, hogy az alábbi grafikon a kulcs ahhoz, hogy publikált válság 20%-át sem teszi ki a valóság.[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4581 üzenetére
"Mért kellett volna emelkednie az aranynak?"
Mert mindenki arra fordul általános gyengülés esetén. Gyengül az ingatlan, gyengül az alapanyag, gyengülnek a részvények és az alapok, nincs biztonságban a betét.
Legalábbis eddig mindig így volt.Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4581 üzenetére
"Na nem mindha a LEH, Morgan, Wachovia, fargo, 2MAC, G&Sucks..... esete sokkal fényesebb lenne..."
Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ezeket a híreket írják nekünk, mi meg fogyasztjuk az infót. Vot már úgy, hogy lóvá tették az egész világot a mogulok. A nagyok most vásárolnak. Majd térjünk vissza a hírekre egy hónap múlva.
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4586 üzenetére
"ÁÁÁ értem én LEH pl nem is ment csődbe..."
Félreérthető voltam. Nem vonom kétségbe a válság tényét, csak olyan érzésem van, hogy iszonyatos manipulációba és nyilatkozatháborúba kezdtek a pánikoló szereplők, és ez azt eredményezi, hogy mi - kisbüfik - hülyén maradunk.
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4599 üzenetére
Oké, értelek, de most is hazudnak, legfeljebb mások és más indokból. Túl egyszerű volna a világ, ha a Lehman és a FED hazudozása után eljönne az igazmondás időszaka. Az egy másfajta hazudozás volt, most jön a másik, de van egy közös bennük: a piac manipulálása a célja minden egyes nyilatkozatnak. Az ausztrál faszi borított az otp piacán a múlt héten? Ki tudja. Lehet, hogy Csányi.
[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
Mától kezdődik a globális bull
És pálfordulnak az újságírók[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
Eladjam 4 k-ért az otimat?
3,3-ért vettem pénteken.
Elbizonytalanodtam....Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
Na ja.
Más. Szerintetek hogyan érinti a devizahitel átmeneti felfüggesztése a bankokat? Az egyik legfontosabb termékük. De miért függesztette fel az mkb? Az anyabankja van szarban? Félti az ügyfeleket az árfolyammozgástól? Ez utóbbit nem hiszem.
Ha mindenki felfüggeszti, akkor gyengülni fog a forint, ami szar helyzetbe hozza a meglévő hiteleseket. Ez sem lehet a bankok célja.[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
"valszeg 4200 környékén."
Nem fogod elhinni, pont 4200-on akartam eladni (a reggeli őrületben), de letiltott az unicredit, mert t+3 alatt nem enged eladni. Felhívtam őket, azt mondták, hogy azt csak személyesen lehet
Azóta nyitottam az ebrokernél. A real árfolyam nagyon kaffa dolog. Pénteken vakon trafáltam bele a 3300-ba.
Tényleg, az ebrokernél lehet t+3 alatt eleadni?[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
válasz Kraptor #4668 üzenetére
"Szerintem arra játszanak, hogy erősődni fog a forint és ugye az nem jó nekik"
A bank szempontjából tökmindegy, hogy miként alakul a ft-idegen deviza árfolyam. Sőt, kivételesen megegyezik az érdeke a hitelfelvevőével, vagyis minél gyengébb ft mellett történjen a szerződéskötés, és a teljes törlesztési futamidő alatt erősödjön, mert az könnyíti az adós helyzetét.
-
Róth
aktív tag
válasz fokukac #4669 üzenetére
"gondolj bele, mennyire nem buli 270-enb adni lakáshitelt a júzernak, aztán két nap múlva meg csak 250 az árfolyam, máris bukna a bank egy csomót..."
Már miért bukna? Ne csináld már. Devizában történik a hitel folyósítása és a törlesztés is (függetlenül attól, hogy ft-ban törleszt az adós). Ha változik az árfolyam, az kizárólag az adóst érinti (akár kedvezőtlenül, akár kedvezően). A bankot csak annyiban érinti, hogy az adós számára kedvezőtlen árfolyamváltozás esetén hitelképtelenné válhat az adós. A banknak tökmindegy, hogy miként alakul az árfolyam a futamidő alatt.
Devizahitelről beszélünk!!![ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
Ebben igazad van, a várható volatilitás akaszthatta meg az mkb-t. Habár ezt ki lehet kerülni kamatemeléssel vagy mással.
Egy biztos, a ft-árfolyam gyengülni fog, ha általánossá válik a felfüggesztés. Ez viszont nem érdeke a bankoknak, mert a meglévő hitelesek kerülnek szar helyzetbe, márpedig ők alkotják az ügyfélkör 100%-át a jelen pillanatban. Ebből kifolyólag én az anyabank megreccsenésében látom a probléma okát.[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
Tudom, hogy korai arról nyilatkozni, hogy valóban pénzügyi válságot élünk-e meg vagy csak szimpla átbaszás az egész, mindenesetre meg kell említenem egy fontos momentumot az elmúlt hetek történéseiből, ami rendesen mellbe vágott: amikor breaking news bejelentették, hogy beszart a lehmann, rá egy órával már mutatta is a cnn a sokkoló képeket, ahogy vonultak kifelé a székházból a kirúgott alkalmazottak leszegett fejjel, többek hálózsákkal(?) a hátukon. Nagyon teátrálisnak és totál életszerűtlen performasznak tűnt az egész. Beszarik egy világcég, és két óra múlva megalázva kikúrják az ajtón a sztárgázsin hízlalt brókereket? Hm.
Attól a pillanattól kezdve nem tudom komolyan venni az egészet, bár lehet, hogy tévedek.[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
Urak! Hiába gugliztam, úgyhogy felteszem a kérdésem:
Van ugye a stop limites eladás, ez világos: van 1000 ft értékű részvényem, eszemben sincs eladni, de mivel magára kell hagynom, beállítom 800 ft-os eladásra (balhé esetére), és 802 ft-on határozom meg a könyvbe való bekerülését (mert ha stop-limit (802) nélkül simán adnám meg a 800 ft-os eladási árat, akkor másodperceken belül elvinnék, mivel éppen 1000 körül megy a kereskedése, én pedig nem akarom eladni).
Na de hogy néz ki a stop-limites vétel? Ezt nem érem fel iq-val.
Le tudná valaki vezetni úgy, hogy a magamfajta primkó büfi és megértse?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest