-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Ne add magad könnyen.
Én egyszer újoncként bekeveredtem egy vezetői tréningre. Úgy, hogy nem tudtam elmenni az újoncoknak tartott órára, ezért bejuttatak engem erre. Így gondolom nem tudták a többiek, hogy nem vagyok vezető, hiszen ott sem ismert mindenki-mindenkit. Az derült ki számomra, hogy valójában nem is értenek a termékekhez, sorra olyan ügyintézésbe hajszolják az ügyfeleket, hogy miután a banki papírozásra kerülne a sor, kiderül számára, hogy a banki feltételeknek nem felel meg, de addig már be kellett fizetnie x pénz az ügyintézés miatt a banknak, amit már el is bukott. Ha felkészültek lennének az OVB-nél, akkor nem hajszolnák bele ilyen ügyekbe az arra nem alkalmasakat.
De ez azért van így, mert egy dologgal foglalkoznak főképp. Hogy mennyi jutalékuk legyen a hóvégére, vagy hogy ők legyen az elsők, és nyerjenek utazást, vagy autót 1 hónapra. Úgy motiválják magukat, hogy kinyomtatják a nagy számokat és kiragasztják a lakásukon belül több helyre is.
Akkor dobtam el az agyam, hogy tényleg vannak ilyen agymosott emberek, és ez nem csak legenda.
Végül soha többet nem mentem vissza senkihez, az én mentoromnak sem vettem fel a telefont. Ilyen beteg társaságot én még nem éltem... És ez nem legenda, és baráttól hallottam, hanem velem történt meg. Ez egy OVB ág volt. De simán elképzelem, hogy ilyen a többi is. Privátba még azt is megírom, hogy hol béreltek helyet, talán még a mentorom száma is megvan...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #19029 üzenetére
Ha nem feleded, akkor légyszíves írd meg a már általad említett angol könyv címét is, amit majd akkor ezután érdemes tanulmányozni.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz amargo #19030 üzenetére
Én nem érzem kiemelkedőnek. Ez az én véleményem. De azt kell mondanom, hogy valószínűleg ez a tőke nagyságától is függ, hogy miként vélekedünk.
Pl.: Ha mondjuk 1M Ft-ra kapunk 10%-ot, azt mondhatnánk, hogy nem nagy szám. Hiszen 100e Ft nyereségérét valaki bővítené az üzletét/ kialkud a főnöktől egy kis fizuemelést, stb... Ha mondjuk 100M Ft-ra vagy ennél nagyobbra számolunk 10%-ot, arra én azt mondanám, hogy egész jó, hiszen jelentős munka nélkül kereshetnénk 10M-t.
Teljesen igazatok van, hogy a jelentőssel nem határoztam meg konkrétan számszakilag, de ezen úgy gondolom kár is rágódni, hiszen úgy is én fogom kezelni vagy kezeltetni a pénzt, így ilyen szempontból elhanyagolható jelentősége van, hogy mit nevezek jelentősnek.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz aAron_ #19023 üzenetére
Lehet egyelőre túl bátran látom a helyzetet, de az évi 20%-os hozamot, nem érzem kiemelkedőnek. Bár egyelőre nyílván örülök majd, hogy ha jó portfóliót választok és 10% feletti lesz a hozam. Azért azzal tisztában vagyok, hogy meg kell mászni a sorban a lépcsőfokokat, és nem várhatok el jelentős kockázattal járó magas hozamokat.
Már csak az angol könyv címére várok...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz aAron_ #19019 üzenetére
1. Akkor nyílván marad egyelőre hobbinak lefeljebb. Már látom, hogy 1 éven belül nem fogok nagy tapasztalatokat szerezni, hogy saját lábra álljak ilyen téren.
2. Nem olyan magasnak tartom, az utána írt példámat, ahol éves szinten 20%-ot reaálizált az alap, ami reálértéken durván 17%-15% közötti.Számít egyáltalán valamilyen szinten az a sok "túl-"szakmai könyv, a gyakorlatban? Szerintem nem. Hallottatok már a hüvelykujj szabályról?
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #19004 üzenetére
Engem az angoltól függetlenül érdekelne a könyv, mert amúgy is tanulnom kell az angolt, így legalább az érdekeset a hasznossal össze tudnám kötni. Olyan nyűg az angol tanulás.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #18999 üzenetére
Igen. Úgy gondolom én is, hogy elég nagy vagyok már, hogy józan fejjel belássam: a közeljövőben nem fogok devizapárokkal spekulálni. Annak ellenére, hogy érdeklődő vagyok a témában, még éppenhogy csak felületi szinten érintettem őket. A befektetési alapokról pedig nincsen tiszta képem, annak ellenére, hogy már kaptam fejtágítást pénzügyi tanácsadóktól. Tehát látszik, hog yők sem értenek hozzá. Természetesen elnézést a kivételektől! A befektetési alapokba, meg tulajdonképpen annyi beleszólásom van, hogy melyiket választom, igaz? Akkor már nem éri meg jobban pénz nélkül valamilyen programmal virtuális pénzzel kipróbálni magam, azzal együtt tanulni sokat? Illetve, ha elkezdenék mégis csak Befektetési alapozni, abból származna-e számottevő tapasztalatom a ráadásul nem olyan magas hozamhoz képest? Most néztem anyummal a napokban, hogy tavaly, az egyik Budapest Bankos -mert ott dolgozik- alap 20% körül teljesített éves szinten Vagy maradjak a Seggemen egyelőre, örüljek ha sikeresen választok egy jól teljesítő alpot, közben -közbeny folyamatosan informálódok- és idővel mikor kicsit jobban öszeáll a kép a különboző piacokról, akkor térjek majd csak rá a részvényekhez, árukhoz, devizapárokhoz, stb..?
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Látom jártasak vagytok a témában, - én nem gazdasági végzettségű vagyok - ezért tőletek kérek tanácsot, mikkel foglalkozzak, hogy a megtakarításomat más úton is növeljem, ne csak a spórolással. Ez utóbbi elég jól működő megoldás, viszont ilyen tempóval haladva, legfeljebb csak 50-60 évesen lesz saját lakásom. Ha, adtok tippetek, akkor milyen irodalomból olvassak utána, hogy kicsit megtanuljam... (gondolok itt pl. a deviza piacra). de nem is akarok nagyon agyalni egyelőre ezen, hanem inkább várnám az építő jellegű tanácsokat. Jah, válalkoznék is, de ahhoz még nincsen elég vagyoni-kapcsolati tőkém.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Van valakinek most jó tanácsa valamilyen befektetésre? Kisebb összegben kell gondolkodni jelenleg: Mondjuk 500K-t hova érdemes betenni? Milyen betéti kamatok vannak mostanában? Amiket én látok, vicces, hogy még csak az infláció mértékét sem érik el.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Vagy olvastam valahol, vagy rádióban hallottam. Már nem emlékszem. Úgy összeolvadnak a munkanapok sokszor, hogy egy ilyen infó, már elvész a feledés homályába...
És kifejezetten megtetszett a dolog. Végre! Vegyük fel a harcot a kínai tömegtermeléssel. Szerintem jó ötlet.
Tudom már... Valami olyasféle infóval kapcsolatban hallottam az infót, hogy ruha hajtogató robotot fejlesztettek USA-ban, meg ilyesféle marhaságokat. De a lényege az, hogy fejlesszenek a robotok teljesítményén, és precizitásán.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz DopeBob #8644 üzenetére
Hát elég szar poén. Amúgy tippként mondom, hogy ne index-et olvass, ha informálódni akarsz a nagyvilágból. Bösszme, mutyi online lap az is! Az összes ötlet ráadásul szar. Nem ajánlottak olyan befektetést ami igazán jó lenne. Egy valamit elfelejtettek. Innováció. Ezt a "rühes" társadalmi rendszert csak a fejlődés tartja fent. Tehát a legjobb befektetés amit innovációra, fejlesztésre, vagy a munka hatékonyságának növelésére fordítanak. Nincsen ennél jobb befektetés. Nem hiába az USA a fejlesztési pénzek nagy részét csak olyan ipari robotok fejlesztésére költi, ami gazdaságosságban lekörözi a kínai munkások termelési hatékonyságát. Ha jól emlékszem a cikkre, az emberi termelékenységnél 20x gyorsabb robotok kellenének a gyártósorokra, ami eléggé magas szint. De ha nagyon sok folyamatot fel tudnak gyorsítani fejlett technológiával, akkor jelentősen erősíthetnének a pozíciójukon.
Persze én nekem kicsiben kel gondolkodnom a lehetőségeimhez mérten, így én a napi munkafolyamataim felgyorsítására fogom költeni. Ha befizetném az államadósság csökkentő alapba, akkor majdnem azt csinálnám, mint az apafej című filmben: letakarnám újságpapírral a saját "égéstermékemet". Kevésbé lenne feltűnő, de a lényegi probléma ott marad. Szarnak egy pofon.
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást