- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
válasz
mandleee #134275 üzenetére
Jó sok itt a változó, mivel nem látjuk a jövőt..
XEON lenne a jó, ha EUR-ban lenne, de ugye USD, akkor talán lehetne rövidkötvény vagy pénzpiaci ETF. (EUR-ban több lehetőség lenne, főleg magyar brókernél)
PL. IB01.L , de ilyet nem kapsz akármelyik providernél.
Jól látod: Az ETF árfolyam kockázata mellett a devizaárfolyam-kockázatot is át kell gondolni rövid ingatlan határidő esetén, nehogy aztán "eltőzsdézd" a lóvét, ha esetleg beesik, bár azért felezni ez nem fog jóeséllyel(Haver pl. olyan szerződést irt hogy kifizette a felét, a másik felét meg fél év múlva mikor lejárt a PMÁP-ja +némi kamat a várakozás miatt, de igy is megérte neki, de ez az eladón is múlik)
Megaztán itt az adózás, vagy persze legyen inkább UCITS? adózás2
Esetleg safe funkció (Mint a lightyear-nél, esetleg revolutnál, de itt meg platformkockázat lehet jelen, de IBKR-nél is van hasonló lehetőség)Vagy TBSZ 3 évre, hogy csökkenjen az adó? Tényleg csökken? de lehet nem lesz meg a 3 év. Ez igy kétséges..
Aztán melyik cég? külföldi? magyar? csinálod magadnak a bevallást? Kapni ilyen ETF-et ott egyáltalán?Én ha tudnám hogy záros határidőn belül úgyis elköltöm forintban, és fontos az érték megörzésre rövidre is, akkor nem kockáztatnék, meg adózgatnék, meg bonyolitanám, hanem 3-6-12 DKJ azt jóccakát,
Persze ha 3+ évig elhúzódik a dolog, akkor lehet kár volt a DKJ.
(Esetleg MÁP+ ha netán elég hogy évente 1x ingyen visszaválthatod) -
DarkByte
addikt
válasz
mandleee #133057 üzenetére
Wise-ról eddig pont az hírlett hogy biztonságos az ilyen pénz átutaztatásra. Én azon keresztül utaztattam a MÁK és Etrade dolgaimat, szinte kizárólagosan egész múlt évben. Egyszer sem szóltak semmit.
Revolut-ot mint mondtam nem próbáltam eddig erre a célra. Könnyen lehet úgy van ahogyan írod. A HUF-os rész az gyűjtőszámlás (még, elvileg megint az év során lesz egyedi magyar számlaszámunk). De az USD rész simán lehet direkt számlaszám. Még nem volt időm megnézni ezeket. Ha rájössz érdekel
-
DarkByte
addikt
válasz
mandleee #133052 üzenetére
Én eddig Wise-al csináltam, az az által adott US számlára wire transfer-áltam, majd a Wise-IBKR integrációval onnan betranszferáltam a brókerhez direktben dollárban. Váltani pedig már csak bent a TBSZ-en.
De most már ugye a Wise felszámol tranzakciós díjat, ráadásul a devizára még karcosabban. Nekem is nagy dilemma, még nem tudom hogyan fogom. Még idén nem volt vesting-em.
Kolléga Revolut-al intézte legutóbb, de én kicsit tartok nagyobb összegnél a Revolut-tól. Habár aktívan használom, nem csak erre. Napi bevásárlások, netes előfizetések és internetes vásárlások egy ideje csak erről futnak.A wire transfer díjait és a további commission fee-t egyébként sehogyse úszod meg szerintem.
Nekem az OTP-nél volt devizaszámlám, de az félrelépés volt. Kb. semmit se tudtam vele csinálni, kártya nincs hozzá (az euróshoz lenne, méregdrágán), ha átvezetnéd valahova meg elég rondán megsarcolnak. Be is szántottam a fenébe. Másik banknál lehet jobb a helyzet.
-
kecsu10
aktív tag
válasz
mandleee #97709 üzenetére
Nem, ez január óta már nincs így, átírják a vevő nevére az OT-t is. Az igaz, hogy nem sima műszakira kell vinni, hanem 5 évente OT-ra, ami a műszakija is egyben. De mivel lekötöttem most mindent, ezért jelenleg már tárgytalan. Elkezdek rá gyűjteni gőzerővel, nincs messze az álom, és így a gyerekeknek is tettem félre.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
mandleee #64449 üzenetére
Nem a MÁP+-hoz hasonlóan, de véletlenül valóban hétfőn várható a könyvelése. MÁP+-nál a jegyzést követő hét első munkanapján könyvelik, ami általában hétfő, a PMÁP vételnél pedig a vételt követő első munkanapon könyvelik, és mivel ma péntek van, esetedben ez hétfőt jelent.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
mandleee #64445 üzenetére
Pénteken 14:00-kor zárja az értéknapot az Államkincstár. Más forgalmazó máskor, OTP például 17:00-kor. Az OTP Simple jelenleg döglődik a facebook oldaluk szerint, úgyhogy ha bankkártyás fizetés lenne a Kincstárnál, az már lehet, hogy elúszott.
Igen, a kibocsátás óta felhalmozódott kamatot kifizeted most a névértéken felül, amit majd visszakapsz az első kamatfizetéskor.
-
aujjobba
addikt
válasz
mandleee #58644 üzenetére
Nem tartok olyan penzt reszveny ETF-ben, amire a kozeljovoben szuksegem lehet.
Van egy 5-10 eves tervem a nagyobb kiadasokra, peldaul az auto csereje (14eves), vagy a gyerek tamogatasa ha felsooktatasba megy, stb.
Ezekre a varhato kiadasokra allampapirban gyujtok.A jutalek RC-n 0.3% de minimum 6.5 EUR.
Emiatt irtak, hogy kb. 2600EUR befektetes kornyeken jon ki ugyanannyira a 0.3% es a 6.5 EUR.
De ez nem jelenti azt, hogy ez alatt nem erdemes venni.
En 1000EUR-s darabokban szoktam vasarolni, ott ugye a 6.5 EUR minimumdijat fizetem, ami ha jol szamolom 0.65%, ami szamomra rendben van. -
Moleman
addikt
válasz
mandleee #58635 üzenetére
Ha jól működik így, semmi probléma nincs vele. Régen, mikor még csak egy számlám volt, igyekeztem annyi pénzt tartani a számlán, amivel bármikor ki tudom egyenlíteni a hitelkártyám, nehogy büntikamat legyen, de most pl 11 ezer ft van összesen az egyik számlámon, 150 euró a másikon. Forint költésre hitelkártyát használok, eurósra Revolut (azon most több pénz van, még maradt a 347-es váltásból).
A hitelkártyás cashflow javítást nemrég még tovább fejlesztettem, fordulónap után befizetek vele Revolutra, ahonnan aztán elutalom a múlt havi tartozást.
Persze ez csak akkor működik, ha nincs kimaxolva a hitelkeret.
-
aujjobba
addikt
válasz
mandleee #58635 üzenetére
Szerintem nem tulzas, pontosan ugyanigy csinalom en is.
A HK pedig nem kifejezetten csak a visszaterites miatt jo, hanem a cashflow is egyszerubbe valik.
Mi elkoltunk atlag havi 350-400ezret a kartyaval.
Ha nem lenne a kartya, ezt az osszeget a folyoszamlamon kellene tartanom nulla kamattal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest