- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Nekünk most szinte minden pénzünk PMÁP-ba van a feleségemmel. 30-as éveink közepén vagyunk és szeretnénk házat vásárolni. Fizetésben a magyar alkalmazotti bérhez viszonyítva a felső részben helyezkedünk el. A ház árak 80-120 millió körül vannak amibe szívesen beköltöznénk. Jelenleg a PMÁP-ot látjuk olyan alternatívának ami segíti a céljainkat. és még így is egy jókora hitelt kell majd felvenni.
-
tototos
addikt
válasz
szabi__memo #108357 üzenetére
Az igaz, de azokat már nem tudsz venni. Vagy tudsz rá megoldást?
-
tototos
addikt
válasz
petike2014 #108353 üzenetére
Én áttenném. Azért a 2033/I eléggé verhetetlen lesz jövőre
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Régebbi PMÁP sorozatokból érdemes átforgatni 2033/I-be? Jövőre házvásárlás lenne valamikor. 2029/I-ben van nagyobb összeg aminek a kamatával kellene majd kezdeni valamit, plusz van 2031/I ami májusban fordul rá az idei inflára.
-
tototos
addikt
válasz
üzenabakusz #103051 üzenetére
Szerintem vannak olyan emberek akik nem tudják, hogy előbb is eladhatják a papírt. Vagy ha tudják akkor azt gondolják hogy nem fognak kamatot kapni rá.
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #102861 üzenetére
[link] Ebből nekem az jön le, hogy ha 2024-ben akarom felhasználni akkor is van előnye az újnak.
-
tototos
addikt
Sziasztok
Szerintetek augusztusi DKJ-t érdemes most átforgatni PMÁP-ba ha nem lesz szükségem augusztusban a pénzre? Januárban vásároltam még jó kamattal a DKJ-t.
-
tototos
addikt
válasz
szabi__memo #100912 üzenetére
Most cselesek voltak, mert árstop csak aug 1-ig van és aug 1-től lehet majd vásárolni szép kártyával más élelmiszert. Van egy olyan érzésem, hgoy július végén már az árstoppos termékekből max 1 darabot lehet vásárolni és még az sem lesz a polcokon...
-
tototos
addikt
Erősödik a forint esik a DKJ [link]
-
tototos
addikt
válasz
favagoJoska #91668 üzenetére
AZ árstop kivezetése után szerintem nem fognak csökkenni az árak egyből, max a további növekedés áll meg. Ahhoz, hogy érdemben csökkenjen nagyon le kell esni a keresletnek.
-
tototos
addikt
Amúgy nem lehet, hogy a rendszer elszámolta magát? Tehát az aukció adataiból ezt számolta és be is állította majd utána vette észre a humán erőforrás hogy ezt nem így akartuk?
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #90946 üzenetére
Én is hagytam nyárra DKJ-t mert akkor kelleni fog, de ami nem kell addig átraktam. Igaz én szerintem kishal vagyok az 1-2 milliós befektetésekkel.
-
tototos
addikt
Na márciusi DKJ átforgatva PMÁP-ba. Most egész elfogadhatóan megy a mobilkincstár.
-
tototos
addikt
válasz
MC Pite #90588 üzenetére
Szeptember végén jöttek ki az új PMÁP szériák. Éves 11,75%-os kamattal a kamatfordulóig, ami a 2027/J esetében most lesz januárban. Pénteken érkezik az új széria ami már az inflációt plusz kamatprémiumot fogja adni a kezdettől. Ez sokkal jobb mint a BMÁP jelenlegi 14,6%-os kamata.
-
tototos
addikt
válasz
HussarF #89526 üzenetére
A partizán interjúban pont ezt mondta, hogy mivel kaotikus a helyzet ezért a boltok áremelését elfogadják a vevők hiszen csak azt látják hogy minden emelkedik. Az is közre játszhat, hogy teljesen bizonytalan a kormány következő lépése hogyan fogja sarcolni őket így a zavarosban próbálnak minél több tartalékot felhalmozni.
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #89178 üzenetére
Milyen csomagod van? Az ingyenesnél ha jól tudom 300ezer HUF átváltása ingyenes.
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #89159 üzenetére
Mikor jön az új PMÁP?
-
tototos
addikt
válasz
buherton #89063 üzenetére
Én abszolút nem azt hallottam a beszélgetésből, hogy a hatósági ár az valami nagyon jó dolog. Amit mondott, hogy ha most kivezetnék akkor abból nagy gondok jönnének, emrt van egy réteg aki csak ahatósági áras termékeket tudja megvenni.
Amit ugyaúgy elmondott, hogy a hatósági ár kivezetésével nem fognak csökkenni az árak, hiszen ha már beárazták nagyobbra akkor úgy is marad-> az inflációt növelni fogja a kivezetés. Hasonló volt a szituáció mint az üzemanyag árstopnál. Mindenki mondta, hogy az árstop infláció növelő, erre a kormány jött azzal a kommunikációval, hgoy a kivezetés után nőtt az infláció tehát az ársapka előtte csökkentette az inflációt.
A nem így kellene lenni meg hasonló mondatokat meg tessék máshol használni. Ez most Magyaroszág és ez van sajnos. Ez volt mostanában az első interjú ahol viszonylag le lett vezetve, hogy egy egy intézkezdésnek milyen hatásai vannak. Máshol csak azt hallom, hogy vezessük ki az ársapkát, de azt nem hogy ennek milyen hatásai lesznek. Persze várhatjuk, hogy az ársapka kivezetésre majd megindulnak az éhező tömeget és elkergetik a kormányt vagy legalább nyomsát gyakorolnák rá de erre szerintem jelen pillantban elég kevés az esély. -
tototos
addikt
válasz
AMD Power #88669 üzenetére
DKJ vagy PMÁP.
Ha pontosan tudod mikor szeretnéd felhasználni akkor a DKJ kevesebb kockázatot tartalmaz, hiszen pontosan tudod hogy lejáratkor mennyit fogsz kapni. PMÁP-nál ugye ott a jelenlegi 1%-os büntetés amit bármikor megváltoztathat a kormány.
Ha benne van a pakliban, hogy előbb ki kell venni vagy kicsit tovább tartanád akkor a PMÁP jobb szerintem. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy most megéri DKJ-t venni még akkor is ha PMÁP-ba szeretném majd tovább vinni? A D230322 11,95 a PMÁP 2029 pedig 3.21-én fizet kamatot 11,75-el.
-
tototos
addikt
válasz
fokukac #88508 üzenetére
Hát én most gondolkozom mibe rakjam a pénzt. Mivel nem tudom mikor van rá szükség így a dkjt kicsit "pazarlásnak" érzem a pmáphoz képest. Volt most dec28as DKJban de egyből fotgattam tovább pmápba. Jelen környezetben a pmap tűnik a legjobbnak nyilván addig amíg nem változnak a feltételek.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Ha már ingatlan felmerült mint befektetés. Szerintetek mennyire éri meg most venni egy felújítandó lakást, felújítani majd pár éven belül házra cserélni? Jelenleg van lakásunk de valamikor szeretnénk házba költözni úgy, hogy a jelenlegi lakás megmarad anyósnak.
Felújítás saját kezüleg történne. A nagy kérdés, hogy mikor várható az ingatlan piac újboli fellendülése. -
tototos
addikt
válasz
Kukipapa_rr #87919 üzenetére
Mi jelenleg arra várunk, hogy a kiszemelt helyen eladóak legyenek 10-20 éves ingatlanok és ne a kádár kockából vagy a szocpolos 3 szintesből vagy a kétes minőségű új építésűből kelljen válsaztani.
-
tototos
addikt
Az üzemanyag árstop kivezetése után is az volt az indoklás hogy kivezették és lám megugrott az infláció, tehát előtte szerintük infláció csökkentő hatása volt. Ugye a probléma, hogy hiába vezetik most ki az élelmiszer árstoppot a kereskedők nem fogják egyből visszavenni az árstop miatt megemelt termékek árát. Tehát a kivezetése most az élelmiszerárstopnak megint infláció növelő hatása lenne és a híveknek elég ennyi. Hosszú távon nagyon kevesen gondolkoznak, összefüggésekbe meg még kevesebben.
-
tototos
addikt
Egész jó hozamokat kaptak a DKJ-k. Ai szeretne szerintem érdemes ma venni belőle.
[link] -
tototos
addikt
DKJ elég szépen esett 1%-t Én még tudtam 11,55-ért venni tegnap ma már 10,51
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #83625 üzenetére
Én csak az állampapír kalkulátort néztem, ahol most jobb a BMÁP bár ugye ott becsült kamatérték van beírva, de azt én sem tudom pontosan hogyan kell számolni.
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #83566 üzenetére
BMÁP esetleg?
-
tototos
addikt
[link] DKJ hozamok kicsit emelkedtek. Elég szimpatikus a 13,15 D230517
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #82821 üzenetére
Nekünk a nagyobb rész már PMÁP-ban van. 1M van most a DKJ-ban amit le kellene kötni jobban mintha PMÁP-ba raknánk.
-
tototos
addikt
Mobilkincstárban miért nem lehet DKJ-t vagy PMÁP-ot venni? Mostanában nem igaán működik megfelelően az államkincstár.
-
tototos
addikt
válasz
DanielLong #81791 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy a családon belül 3-4 éve bruttó 500 ezres fizetésből kijött egy jó állapotú kádárkocka Fundamenta hitellel(18,5 millió volt a ház). Szóval ha nekünk kettőnknek közel 2 millió a bruttó fizetésünk akkor gondoltam abból már hitellel együtt csak lehet egy olyan házat venni amire nem kell rákölteni 10-20 milliót hogy modern stílusú legyen és 30 évig nem kelljen lebontani szinte az egészet. Én félnék most megvenni egy vályogházat mert a modern építőanyagok nem igazán a barátai és ki tudja 10-20 év múlva mi lesz ezeknek a házaknak a sorsa.
-
tototos
addikt
válasz
#41635072 #81784 üzenetére
Mint már írtam korábban nem sírásnak szántam a bejegyzést. Amikor az autót vettem akkor nem lakásra gyűjtöttem. Igen 18-ban vehettem volna lakást, de nekem a ház volt első körben a szemem előtt. Gondoltam ha akkor egy közepes jövedelem alatt keresők megvehetnek egy 40 éves kádárkockát(nyílván hitelből), akkor majd én a jó fizetésemmel képes leszek egy új építésére/nem túl régi megvásárlására. Hát ez a feltételezés bukott most az elszálló árak miatt.
-
tototos
addikt
válasz
#41635072 #81771 üzenetére
Nem ilyen egyszerű, mert a lakást anyósnak tervezzük majd átadni. Szóval a vidéki ház árát tudjuk majd felhasználni, ami jóval kevesebb mint budapesti lakás értéke. Nem sírni akartam, mert el tudunk indulni, csak valahogy számomra még irreális, hogy jó fizetéssel is 40-50 millió hitelt kell felvenni ahhoz, hogy családi házunk legyen. Tudom menjünk vidékre ott jóval olcsóbb
-
tototos
addikt
válasz
PredatorZoli #81765 üzenetére
Hát igen, anno lehet befektetésben kellett volna gondolkodni és nem takarékoskodni. MÁP+-ban volt szinte végig a pénzem, pár hónapja kezdtem el kicsit foglalkozni a témával és portfóliót kialakítani. Nem akarok belemenni a mi lett volna ha dolgokba, mert akkor bitcoint veszek 10 éve
de mondjuk egy 5-6 éve egy lakás megvétele most azért sokat lendítene az elinduláson.
@_drk: Senior mérnökként a mostani piaci helyzetben teljesen reális szerintem.
-
tototos
addikt
válasz
Gombinyó #81750 üzenetére
Számomra elég elszomorító, hogy 33 évesen átlag feletti fizetéssel nem reális, hogy egy családi házat(~100nm) vegyek. Múltkor nézte kollégám, hogy valamilyen statisztika szerint a felső 10 ezerhez tartozunk ha a fizetésünk nézzük. Igaz az nem derült ki, hogy ez csak alkalmazotti pozícióban nézték vagy vállalkozói szférát is.
@Lorden: Aláírom nem volt könnyű, de számomra elérhetőbbnek tűnt mint most. 2018-ban még 20 millió alatt lehetett kapni egy jó állapotú kádárkockát, most a duplája. A bérek pedig nem emelkedtek duplájára sajnos. -
tototos
addikt
A napokban volt téma az ingatlanokról és hogy mit tehet egy Y generációhoz tartozó fiatal felnőtt, hogy ingatlanhoz jusson. Jómagam mérnöki végzettséggel rendelkezem 2014 óta dolgozom egy multinál ahol szerintem egész jó fizetést kapunk. Jelenleg ~800 ezer HUF ami havonta érkezik a számlámra. Menyasszonyomnak van egy lakása amiben jelenleg élünk de szeretnénk kertes családiba költözni pár éven belül. Nem kellett albérletre költenem soha, a pénzt sem szórtam igazán(4 milliót költöttem autóra) de még egy átlag feletti fizetésből sem tudtam összespórolni nagyobb mennyiségű tőkét. A mostani ingatlan árakat látva(70 millió amiben szívesen beköltöznék) elgondolkozom, hogy mit rontottam el? Vagy szimplán fizetésből ezek elérhetetlen kategóriák? Tény, hogy sosem örököltem, szüleim keresetéből normálisan színvonalon tudnak élni és a saját házuk felújításait finanszírozni.
-
tototos
addikt
válasz
bandus #80481 üzenetére
Én azt nem értem honnan van ennyi pénz az ingatlan piacon, hogy az árak még nem estek. 2014 óta van teljes állásom mérnökként, jelenleg 1 millió felett van a bruttóm, nem fizettem soha albérletet, kocsira költöttem 4 milliót az elmúlt 6 évben és még így sincs annyi megtakarításom, hogy ne kelljen felvenni 40-50 milliót hitelre egy 100nm-es házért ami 40 km-re van Budapesttől.
-
tototos
addikt
válasz
Vision #80393 üzenetére
Az 5x-ös szorzót aláírom, hogy semmilyen alapja nem volt, nem is értem miért pont szorzást álmodtak meg a képzett szakemberek. De azért valamilyen büntésnek lennie kell a dologban hiszen látszólag másból nem tanulnak az emberek. Ezzel az 5%-al azt érték el, hogy megint majd a Fideszre szavaznak, mert megmentette őket és az emberek ezentúl is majd beleugranak mindenféle dologba gondolkodás nélkül.
Hi!King: És 5 évvel ezelőtt még lehetett házat építeni 30 millióból ami most ha jó környéken van simán ér 80-90 milliót... -
tototos
addikt
válasz
bbsofficial #80307 üzenetére
Azért voltak olyanok akik csak bemondták hogy 3 gyerek aztán majd lesz valami. Meg 2 gyerek aztán meggondoltam magam elég lesz 1. De ezzel a rendelttel a probléma, hogy most díjazzuk azt ha átgondolás nélkül belevágsz valamibe.
-
tototos
addikt
A postán is lehet számlát nyitni, amihez hozzáfér a postai alkalmazott. Így én úgy gondolom, hogy nem olyan papírt kapsz mint a MÁP+ hanem a nyitott számlára tudja megvenni ugyanúgy mintha te vennéd webkincstár/mobilkincstárban. De megkérdezem édesanyámat róla hogy 100% legyen az infó
-
tototos
addikt
válasz
CriticalHit #80190 üzenetére
Jelen állás szerint igen.
DKJ-nál most a legtöbbet hozó a 230823: 97400ft-ot hoz ha beraksz 902600Ft-ot.
6 éves PMÁP ugyanerre az összegre az előzetes kalkulációk szeirnt 11 hónapra hoz 109239 Ft-ot az 1%-os büntetőt(10208Ft) is számolva -
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #80185 üzenetére
Én láttam amit a postáknak küldtek oktatóanyagot a papírokról. Ott is az ajánlásnál a futamidőket kell emlegetni és nincs szó arról hogy idő előtt eladd.
-
tototos
addikt
válasz
-Mike- #80174 üzenetére
Sajnos nekik elő van irányozva mennyit kell értékesíteni. Egy kis községben ahol szinte mindig ugyanazok az emberek mennek be gondolhatod hogy mennyire lehet még egyet eladni. Ha meg nem hozzák a számokat akkor felállítják a főnököt aztán rásózzák az egiyk dolgozóra a pozíciót egy kis plusz pénzért.
-
tototos
addikt
válasz
szabi__memo #80170 üzenetére
Az államnak most az a érdeke hogy ne vedd ki a pénzt sőt inkább hozzanak még. Az új papírok meg azért szeirntem vonzani fognak embereket. Édesanyám postán dolgozik és nekik is már elküldték hogyan kell az új papírokat ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerverterem bontás - Switchek
- Szerverterem bontás - Enterprise storage (PowerVault, Storwize stb.) + PSU, controller, battery
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Szerverterem bontás - DELL R610, R620 hostok
- Szerverterem bontás - HP DL360e / 360p / 380e G6-G9 hostok + PSU
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- DELL XPS 13 Plus 9320 13.4 1920x1200 IPS (95% sRGB, 500nit) Core i7 1260P 16GB ram 512GB NVMe SSD
- Sly Raccon PS2 Csak lemez! Csere is PS3,PS4 játékra!
- Ryzen 5 2600 4GHz / Asus X570-I / 16GB 3600 MHz / Zotac GTX 1080 8GB / P200A / FSP 600W táp/ 1TB SSD
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest