- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Egy kis számolási segítséget szeretnék kérni. Van DKJ221019-ben közel 10M névértéken pénzem. A kérdés, hogy megéri-e most eladni a DKJ-t és venni belőle PMÁP-ot vagy várjak vele míg lejár és utána rakjam be PMÁP-ba? Ugyanígy van egy nagyobb összeg DKJ221123-ban is.
Köszönöm
-
-
tototos
őstag
válasz fokukac #79768 üzenetére
Akkor most jól jártam, hogy tegnap vettem novemberit? Tegnap megvettem majd jött az új PMÁP bejelentés és elgodnolkoztam, hogy inkább várni kellett volna.
Van 10M értékben októberi lejárát, ezt az új PMÁP sorozatba érdemes tenni már ha nagyjából 1 év múlva lesz rá szükségem? Tudom van büntető kamat de talán akkor is kicsivel többet hoz mint a DKJ. -
tototos
őstag
válasz Yellow73_a #79097 üzenetére
Hát akkor rosszul működik az állampapír kalkulátor. Ha most beraknék 1 milliót és 12 hónap múlva venném ki akkor kevesebbet hoz mint a DKJ.
20230823-as DKJ nettó nyereség 98 100 Ft
2026/J PMÁP 12 hónapra 1 %-os büntető kamat utáni nettó nyereség 82 612 Ft(2022-re 15%-os inflációval számolva) -
tototos
őstag
válasz Yellow73_a #79089 üzenetére
Ha most akarsz venni PMÁP-t akor azzal számolj, hogy 15-16 hónap múlva fog többet hozni mint egy 230826 DKJ. Szeirntem valamit alkotni fognak nem hiába hozzák a BMÁP-ot vissza és bejelentették az új PMÁP-ot is.
-
tototos
őstag
dkj221019-ból tudtam most venni 15 millió értékben
-
tototos
őstag
válasz szabi__memo #78495 üzenetére
Gyorsan kalkuláltam egyet 1 milliós tőkével:
2026/J most vásárolva és 15 hónap múlva eladva(15%-os inflációval számolva idénre) 129 114 Ft a haszon 1%-os büntivel
DKJ230823: 96 200 Ft a haszon, ezt visszaforgatva még 4 hónapra számoljunk 30 ezer haszonnal akkor a teljes haszon: 126200ft[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz szabi__memo #78490 üzenetére
A kérdés mikor van rá szükséged. Ha most berakod DKJ-ba akkor a lejárat után valamit kezdeni kell vele. Én most hasonló szituációban vagyok, annyi különbséggel hogy nálam a mibe rakjam a pénzem a kérdés. DKJ vs PMÁP a két lehetőség. A mostani állapot szerint a PMÁP akkor éri meg ha legalább 14-15 hónapot benne van a pénz. Rövidebb időszakra a DKJ hozza a többet a konyhára.
-
tototos
őstag
válasz concret_hp #78396 üzenetére
pár ezer forintot nekem nem ér meg hogy figyeljem mikor kell eladni meg akkor utána tényleg tudok-e megint venni. Ha 10 milliónál havi 100 ezer pluszt jelentene akkor már elgondolkoznék rajta.
-
tototos
őstag
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Most terveztem kivenni mindent MÁP+-ból és DKJ PMÁP papírokba átrakni. Jövő év vége felé szeretném felhasználni őket ezért PMÁP-ba terveztem többet rakni. A kérdés a tegnapi bejelentés után, hogy érdemesebb várni a BMÁP-ra vagy nem fog többet kamatozni mint az első elképzelés?
Köszönöm
-
tototos
őstag
válasz CriticalHit #77716 üzenetére
Az állampapír kalkulátor szerint érdemesebb a 2026J-be rakni ha 22 hónapnál korábban szeretnéd kivenni a most berakott pénzt. Szóval 12 hónapig DKJ 12-22 között 2026J utána 2028/K
-
tototos
őstag
válasz nandow #77373 üzenetére
Hasonló szituációban vagyunk mi is, bár nekünk nagy rész a MÁP+ és most rakosgatjuk át.
DKJ-ba akkor éri meg szerintem ha lejáratig ott tudod tartani és a lejárat után fel tudod használni. Ez az általad említett bármikor kellhet esethez szerintem kevésbé illeszkedik.
PMÁP esetén 1 évnél tovább érdemes gondolkodni. A kalkulátorban összehasonlítottam most a MÁP+ PMÁP hozamokat és ha 1 évnél korábban szeretnéd kivenni akkor a MÁP+ hasonló kamatokat hoz, sőt ha már meglévő papírról beszélünk akkor lehet többet is hoz a konyhára.
Tehát ha be tudod határolni nagyjából mikor van szükséged a pénzre akkor én DKJ-ba raknám, ha több mint valószínű hogy 1 évnél később nyúlsz hozzá akkor PMÁP minden más esetben maradni MÁP+-ban. -
tototos
őstag
2023/C most jobban megéri mint a DKJ230823
-
tototos
őstag
válasz votinka #76798 üzenetére
DKJ a legstabilabb hiszen ott a megvásárlás időpontjában tudod mennyit fogsz majd lejáratkor kapni. Ugyanakkor az idő előtti kivételnél akár bukhatsz is vele, így én ebbe tényleg olyat raknék amire biztosan nem lesz szükségem a lejáratig.
PMÁP esetén a lejárat előtti büntetőkamat az ami változhat(bár erről volt sok sok beszélgetés hogy miért éri/nem éri meg az államnak), de ha nincs nagy változás akkor 13-14 hónap után már többet hoz mint a DKJ D230823.
DKJ-nál a probléma még, hogy lejárat után vagy elköltöd vagy újra befekteted. A befektetésnél nagy kérdés milyen papírok lesznek elérhetőek.
Én azt mondanám, ha pontosan tudod hogy jövő augusztus 23 után kis idővel felhasználod a pénzt akkor csak DKJ, ha hosszabb idő akkor DKJ+PMÁP ahol a PMÁP-ba raknám a többet. -
tototos
őstag
válasz Yellow73_a #76508 üzenetére
Az létezik hogy ha most akarok PMÁP-t venni akkor jobban megéri a 2026/J-t venni mint a 2028/K-t? Az állampapír kalkulátorban 22 hónapnál vannak ugyanazon a nyereségen(16.53% a mostani számok szerint).
Köszönöm
-
tototos
őstag
Ha megtalálod a tutit oszd meg Hasonló dilemmában vagyunk mi is annyi különbséggel, hogy pár éven belül ingatlanba fektetnénk be. MÁP+-ban van jelenleg minden, de mint írtad arra jó, hogy kevesebbet bukj mintha otthon lenne a párnában. Én most DKJ-ba próbálom átrakni mert azt látom a legstabilabbnak. PMÁP is jó lehet, bár ott a büntető kamat kérdéses idő előtt való kivételnél.
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Webkincstáros kérdésem lenne. Múlt héten csütörtökön próbáltam vásárolni bankkártyás fizetéssel DKJ-t, de sikertelen lett a simple tranzakció valamiért(engedélyeztem tranzakciót a bankom appjával majd mégis eldobta a simple). Másnap sikeresen megvásároltam a DKJ-t ugynazért az összegért. Jelenleg a bankszámlálon zárolva van egyszer az összeg és a másik tranzakció ugyanazzal az összeggel lekönyvelve. Ma beléptem a webkincstárba és meglepődve látom, hogy pénzszámla befizetés néven az összeg megjelent a tranzakcióknál és pénz is elérhető a számlán. Ilyenkor mi történik? A simple szerint sikertelen a tranzakció utána mégis megjelenik az összeg a számlán?
Köszönöm
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Ma kaptam meg a webkincstár adataimat és gyorsan ki akartam próbálni a DKJ vásárlást. Az alábbi hibaüzenetet kapom: Sikertelen tranzakció!: Jelenleg nincs elegendő névérték, kérjük próbálja meg később..
Ez azt jelenti, hogy nem elérhető a kért mennyiségben a DKJ?Köszönöm
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Jelenleg MÁP+-ban van a pénzünk. Papír alapon. Most elgondolkoztam, hogy a könnyebb adás vétel miatt érdems lenne számlát nyitni. Az lenne a kérdésem, hogy a számláról díjmentes a kiutalás vagy hogyan tudom megkapni az ott lévő pénzt?
Köszönöm
-
tototos
őstag
válasz Yager01 #74983 üzenetére
Az ingatlanpiac most szerintem kicsit átalakul a rezsidíjak miatt. Én remélem, hogy kipukkan a régóta emlegetett lufi és kicsit normalizálódnak az árak. 2-3 éves befektetésnek én most nem szállnék be ingatlanba, de ha valaki szerint érdemes most venni, hogy mondjuk 2-3 év múlva pozitív mérleggel szálljak ki belőle akkor szóljon most
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Egy viszonylag nagyobb összegű megtakarításunk van MÁP+-ban. A jelenlegi infláció mellett csak romlik a pénz benne így valahova át szeretném tenni. A mostani ingatlanárak mellett nem hiszem hogy gyorsan hozzá kellene nyúlni, így 1-2 éves lekötésre gondoltam. Vannak valami jó ötletek? Láttam hogy átváltani devizába nem igazán ajánlott.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla