-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
"Btw ha most vásárolnánk pénzügyi szektort (befalapra gondolok), sztem 5-10 éves távlatban képtelenség, hogy ne legyen bőven nyereséges."
A New Century, Bearn S. az pénzügyi szektor? Mennyit fog érni 5-10év múlva? Lehet, hogy Lehman, Wachovia is követi....?Énis folyamatosan tippelem TA alapján, hogymostmár aztán korrekció kéne mert 3hete esés aztán mostmár kéne mert 4hete esés.... és mégsincs. 12765 DJnél nagyon erős támasz ha az se állítja meg nemtudom meddig esik, fejváll megvan 10000es DJ akkor bőven benne van.
GYJ szezon van én nagyon kivácsi vagyok....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Hogy vitázzunk.
Te a jelenlegi p/e, eps.... ekből indulsz ki.Ha beüt ami teljesen elképzelhető akkor a jelenlegi árazások k* drágák lesznek. New Century, IndyMac és a legujabb Fannie, Freddie. Apropó megmentik őket. Fannie Freddie. szerined ki a következő? Lehman, Citi, Wachovia....? Esetleg GM, Chrsyler....? Ezek beszállítói? Ha GM csődbe megy az hány munkahely?
+Mennyire fog visszaesni az USA GDPjének 2/3át adó lakossági fogysztás az olaj/élelmiszer/csődök/ingatlan értékvesztésnek.... köszönhetően? Ha az visszaesik pikkpakk lesz recesszió a fél világon?Szerintem most max swing korszak van és semmi kép se "3év" long.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4169 üzenetére
kb
ha USA állampolgár vagy akkor 4havi gdp cakkpakk.
De USA az olyan nagy meg távoli, ha mondjuk németo akkor több mint 1évi.
Magyarban? lol Hát ha 40évig nem ennénk, nem innánk, nem fűtenénk.... akkor egy 40+év alatt ki tudnánk termelni.Még mindent megmondott Roubini (és Nyilasi) se volt/van ennyire pesszimista.
apropó eldölt mégegy kocka [link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Fannie Freddie csőd + A magát megnevezni nem akaró hírforrás szerint az amerikai kormány hivatalnokok egy olyan lehetőséggel is számolnak, miszerint a kormány 5 ezer milliárd dollár értékig garanciát nyújtana a társaságok által kihelyezett jelzáloghitelekre. atya úr isten 5000ezer milliár $? Miből?Ha ez igaz jóval nagyobb a szar mint azt eddig még a legpesszimistábbak is gondolták.
-
Dare2Live
félisten
válasz tkazmer #4144 üzenetére
ohát ha nem ilyen lenne a piaci környezet érne az OTP 10Kt is és MOLban is benne van a 30K.
De a jelenlegi környezetben absz nem esélytelen, hogy 5100ftért fogok OTPt és 16000ért MOLt venni.... Ha 3-4évben gondolkodsz bátran. Én "sajnos" nem ilyen vagyok.
-
Dare2Live
félisten
hát bulvárt nem olyan könnyű előbányászni..... ez sem az, de benne van amit tudsz: 8800/9800/GT200n nem lesz akkora margin mint volt így már a profit szinten tartása is kisebb csoda lenne...
[link]apropó hamár bulvár minden g84/86hibás?
privit megkaptad?
[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
félisten
válasz Mr.Skyline #4082 üzenetére
"Kivéve ha az adott valuta vagy forintunk folyamatosan erősödik, na de ki az az állat aki ezt folyamatosan figyeli?"
ipensiggel ez a világ legnagyobb piaca.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4080 üzenetére
pl. 8év után aszem már nincs kamatadó. Utána kéne nézni pontosan. de aszem junit linkel is kitrükközhető. de a 8évből lehet csinálni 3évet is, persze akkor 3évig nem nyulhatsza pénzedhez, de lehet állampépörben meg rvben is... és 3éves verzsönnél kicsit ügyeskedni kell, nem árt ha van a családban pl egy nagymama. Ez remélem elég utalás volt...
vagy USA $ grafikonom miatt nemtudsz aludni?
nembaj gondolkozz csak rajta. Nem gyanus vmi?[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
most nem találom a cikket de még bulvár is megírta 4850 után, hogy NV 1billiós profitterveinek löttek. (hibás gpu nélkül is) Nem tud akkora margint tartani mint tervezte 8800szériával mert 4850, GT200 szériával meg mert 4870.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4077 üzenetére
Akkor egy másik aspektusa a dolognak: Hány kg húst tudtál 93ban megvenni 5$nyi forintból és hányat most?
állampapírokon is uugy van. max ha vmit trükközöl nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4071 üzenetére
hát 93ban 148ft volt 1$. Meg most is annyi.
eközben volt USAban hivatalosan 30%infláció. MOon 300%.
Globális világpiac van.
Nem gyanus valami?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Pontosan. a hírekre eset.
Milyen hírekre? Profit warning.
"Miért lett" profit warningja?
És te ezt mint szakmabéli nem sejtettél vmit erről?
Akkor lehet már a hír elött is sejtetted ez lesz? Ebből akár hasznot is húzhattál volna? Elképzelhető? btw láttad a tőzsdecápák című filmet? Nézd meg!Én long pozit most kerülöm így AMDt/NVt se vennék, mint ahogy GMet se, amíg olyanok a makrók amilyenek és még egy rendes túlesés utáni korrekciót se tud DJ, SP.... összehozni ülök a kezemen. Hiába látok pedig sok cégbe komoly lehetőséget, középtávon is jobb GMet 10$ért venni mint 15-20%al drágábban.
-
Dare2Live
félisten
még egy nap táblázata gondolatébresztőnek.
[link]szimpi. uott tartunk mint 93ban mielött még jött volna a csuszóleértékelés.... Mindezt visszahozta a forint. Hány %volt eközben az infla MOon? USAban?
azthiszem illik rá a gondolatébresztő név.....
-
Dare2Live
félisten
....és ha belegondolsz "mi" tudtuk ez lesz. is migse shortoltuk meg... fenibe is.
Na majd ha vége ennek a hacacárénak akkor AMDzünk....Majdha végehez annyit, hogy mai ISM Non-Manufacturing Composite 48.2. Ezen a placcon már elég valószínű a recesszió. Unemployment adatok is szarok lettek. Erre DJ/SP még emelkedik is. Mondjuk vmennyire várható volt én még picivel ennél nagyobbat is vártam.
Eközben Trichet nem hazuttolta meg magát(4.25%).... de nem habzott a szája az infla szó kimondásánál.... a hatás, hogy belevesznek a $ba. 2% vs 4.25% Egy szarban lévő piac/állam vs egy elég stabil EU. És még azért panaszkodok mert USDJPY indikátorom nem müködik rendesen... hjaj.
-
Dare2Live
félisten
-1- DKJ/állampapírnak mi köze az OTPhez?
-2- Mért lenne "népmegvezetés" a DKJ/állampapír? Ha kiejtenéd....
-3- Mutatsz nekem más helyeket ahol a 8%fixen megvan? Nekem spec most 9%évesen van CIBben pénzem de azt csak új betétekre adják és ugye lejön belölle 20% kamatadó.Ellaban szerintem egy a jó, hogy aki lusta mindig lekötögetni annak ez: " Napi kamat
Az elhelyezett összeg mértékétől függetlenül, kiemelkedő hozamot biztosít. A változó kamatozású Magánszámla kamatának mértéke megközelítőleg a mindenkori állampapír kamat mínusz 2.5-3%." jól jön.
Apropó őkis "népmegvezető" állampapírhoz viszonyítanak. Akkor őkis "népmegvezetők"? (és kicsit csalnak avval a -2.5-3%al is de tök8.)Félre értés ne essék em OTPt akarom védeni nem szeretem őket de ettől még mindha "pici" képzavarod lenne. Olyan Gizike, Gőzeke féle.
-
Dare2Live
félisten
Most olvastam Nyilasitól. Az esetek 90%ban nagyon egyetértek vele, szvsz nagyon jól látja a dolgokat.
"......(kamatcsökentés)......A ciklus lényegében lezárult, a FED levitte az irányadó dollárkamatot 5.25%-ról 2%-ra. Brutális és elfogadhatatlan negatív reálkamat van, legalább -5%, ha nem még durvább. A FED szándékosan elértéktelenítette a dollárt, inflációs spirált gerjesztett, CSAKIS AZÉRT, HOGY MEGPORÓBÁLJÁK MEGMENTENI A TŐZSDÉT, az elnökválasztás és wall streeti haverjaik érdekében. A jegybankok 1500 milliárd dollárnyi pénzt nyomtattak ki, és adtak oda a haverjaik által effektíve csődbe juttatott pénzintézeteknek, mely által felhígították a pénzmennyiséget, és elértéktelenítették 6 milliárd ember pénzét, jövedelmét és életfeltételeit. Az olaj [energia] és gabona ára duplájára emelkedett. Milliók fognak éhen halni. És ezen emberiség elleni bűntettek által mit ért el a FED a tőzsdén??? A Dow Jones tőzsdeindex 2000 ponttal lejjebb van, mint a kamatvágási ciklus előtt. "tozsdeforumrol egy másik cikk [link]
"Nos, a fenti számokból kitűnik: Ben Bernanke és kollégái döntést hoztak, inkább lassanként "elinflálják" milliónyi amerikai megtakarításait, minthogy sokkolják a Wall Street-et azzal, hogy magára hagyják korábbi lépései következményeivel."Mondjuk én a Trichet féle EU pénzpolitikát se tartom tökéletesnek, de még mindig 100*jobb mint a FED féle.
-
Dare2Live
félisten
Mondanák vmi okosat de nem tudok semmit.
Nehéz idők járnak, nagyon nehezek. Én mindenkinek azt tanácsolom vagy félév papíron való tőzsdézés után próbálja ki magát a valóságban is vagy inkább rakja a pénzét pl DKJ/álampapírba. fix 8%megvan, ft erős.... és dogozzon. Aztán ha vége van ennek az időszaknak és már van vmi komolyab felfele elindulás akkor rakja a pénzét akár k*olcsó OTPbe, akár ha jól látja AMDt, olcsó AMDbe és..... Cinamax meg ilyenek nekem k*ra nem szimpik, -15% büntető levonás. Hát menjenek a k* anyjukba, szarrágó lopós banda.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
A történet ott kezdődne, hogy régen az USAt az érdekelte, hogy állampolgárai minnél gazdagabb legyenek. Innen ered a "az a kormány kormáynoz a legjoban aki a legkevesebbet kormányoz" elv is. Persze ez nekünk furcsa, érthetetlen Europában de egy nagyon jól müködő és nekem egy nagyon szimpatikus politika.
....
és a hidegháború nem volt jó üzlet, k* sok pénzt vitt el. De a szu is k*ra túl volt terhelve ugye a gdp 15%át költötték fegyverkezésre. Abnomális.
Erre volt a reageni vezetésnek a "csillagháború" az 5lete. Felvisszük az USA hadikiadásait is "SZU" méretekre, amit mondjuk mise bírunk sokáig de SZU ha velünk akar jönni beleroppan.
És beleroppant.
90ben átvette a kormányrudat a clinton féle adminisztráció és azt tetet amit reagen anno kitervelt. Most, hogy nincs SZU nemkell ilyen irtozatos hadsereg.....
Egy grafikon
összesítve
Persze okosan csinálták a már futó programokat részben/nem törölték, nem elbontották a pl LA classt hanem csak k*ra visszafogtáka termelést, meg olcsobb Virginia classt rendeltek....
Aztán eljött a Bush adminisztráció és bár az USA már jó irányba haladt de ezt a Bush adminisztráció hihetetlen gyorsan elszúrta, még a következő generáció is nyögni fogja azt amit Bush és a mögötte lévők elkövettek.
Hogy gyakorlatra fordtsam: Mára már ott tartunk, hogy az USA arányosan sokkal jobban el van adosodva mint MO, arányosan brutálisan szarabb a külkermérlege, értelmetlen végeláthatatlan irtozatosan drága háborút fojtat, miközben a valós fenyegetések ellen meg "vmiért" nem lép fel.Ez lett volna az első rész.
Van 2. és van 3.
és csak a 4. a subprime válság.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Na és hamár.
anno akartam blogbejegyzést írni USA problémájáról, mitől indult, mért van baj.(subprime válság az 1 dolog, önmagában semmi sem lene)
ezekben a grafikonokban minden bentvan akit érdekel nézegesse....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #4028 üzenetére
mégvmi eszembe jutott amit a médias is irogat: Izgi lesz olaj szempontjából ha nemsokára SzaudA és Izrael szétbombázza az Iráni atomlétestményeket. Meglepne ha e két régiósan komoly hatalom hagyná, hogy Irán atomfegyverhez jusson. Persze lehet pár B2 is (titkon) besegít elvégre Irán nem teljesen védtelen.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4027 üzenetére
Ha ma USA becsödöl, holnap bezárnak Kínában 10.000gyárat elbocsátanak 300millió embert és az egy dolog amitől a Kínai vezetés vszeg nem alaptalanul láthatóan nagyon fél, az pont az ilyen szituk.
Arabok mostis királyak. Zsidó.... tőke, na ne vicceljünk sehol nincs az arabhoz képest. Mivel lennének előrébb ha USA bukik?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Én ahogy látom az átlagmagyar 99%nak 0 a pénzügyi kultúrája. Komoly gond.
amik csúnyák, GMben viszont ma az jó, hogy jól látszik grafra ránézve is %osan mennyit esett.olaj új csúcson, euro zakatol 1.6felé
más érdekességképp: Olvastam anno egy elemzést, hogy 100$os olajnál USA/EU/Kína/Japán GDPjének 7%a megy el olajra, akkor 15$nál kb 1% ~$150nél olyan 10% tuti megvan. És 1%nál se éheztek az arabok....
-
Dare2Live
félisten
-
-
Dare2Live
félisten
gyak egyetértek az olajos ipsével, annyit hozzátennék, hogy szerintem az olajat rendesen már csak egy komolyabb recesszió fogja/tudja rendesen(60$alá) helyre rakni. Vége az olcsó 10-20$/barelles energia korszakának és ennek rengeteg komoly következménye van már most de ez még csak a kezdet.... Na és én még csak nem is ilyen oil peakben gondolkodok, optimista vagyok.
[link]
Vhogy úgy érzem nagyon kéne MOnak +1Paks. Villanytüzhelyel is lehet fűteni, urán meg van mecsekben..."mert az inflációtól rettegve rengetegen fognak aranyba fektetni." Én nem tudom elképzelni ki az az idióta aki $ban tartja a pénzét. Van egy 4%os bevallott inflájuk(ami lehet lesz(van) 10-20-30%os) eközben jegybanki alapkamat 2%. Mi a töknek nem váltják át pl eurora...? Itt 4(péntektől sanszosan 4.25%) az alapkamat és amíg Trichet él nem is lesz 5% mégha EU bele is roppan. Én most arany heett földbe fektenék.... Lehet a föld a jövő aranya.
concret: Nagy üzlet, USA összedöl és nincs kinek eladni az olajat. Nomeg mindigis $ban gyüjtögettek. Mégnagyobb üzlet ha $ összeomlik. szvsz $t a FED omlassza össze a 2%os alapkamatával. USt meg nemlehet csak úgy felvásárolni, az csoda, hogy a bankrendszerbe beengedték arabokat, vagy pl anno az IBM-Lenovo üzletet még az belügyi szervek is vizsgálták....
más: DJ/SP500 amit hétfő+kedden nyujtott (Dj +35pont ) az kevés korrekciónak márpedig legalább egy +200pontot én várnék tőle... holnap talán ha makrok nem lesznek überszarok, nem jön pár profit warning.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3998 üzenetére
hülyék ezek mind, kiderül, hogy hude jó 50es az ISM (=0%os növekedés) ~ még statisztkailag nincs recesszió, de az infla gyorsul és az ingatlanpiac csak -0.4%et esett nem elörejelzett -0.5%öt (-0.4% is "elég" komoly most) erre ralyznak mint örült.
Min helybenjárást várnék, max kis emelkedést de inkább zuhét.Mondom baj van a piaccal, illetve nem a piacnak mindig igaza van: Velem van baj, nem értem a piacot.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3997 üzenetére
...és várjuk a 16hs makrokat....
btw ma GM -4%al nyitott.... méghogy nemtud még esni.... most így csak poén kedvéért azért még mindig a világ 2.legnagyobb autogyártjója ehez kést elég poénos a kapitalizációja. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3993 üzenetére
amit továbbra se értek az a vmivel 4% alatt lévő USA infla. Ha EUban 4%os büdös erős euro mellett, ha mindenhol a világon rekordon van (Kína, India... 10+éves rekordon) akkor vagy csökken az USA fogyasztás(ez egyértelmű katasztrófa GDP szempontjából) és ezért nem emelednek az árak miközben az alapanyagok a csillagokban (ez egyértelmű katasztrófa profit szempontjából) vagy hazudnak.
Either way u lose.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3992 üzenetére
"Vagy dollárgyengülés-->tovább száguldó nyersanyagárak."
-"A FED elintézte a dollárt, mivel napnál világosabban kiderült, hogy a szájuk járatásán kívül nem csinálnak semmit a dollár értékvesztésének megállítása érdekében. 4% kimutatott infla mellett 2% kamat... - hitelesség 0% .
Dollár le. (Új mélypont benne van a pakliban.)"
"További eséshez kellene profitwarning" Itt a gyj szezon. UPSen kívül más is fog csúnyát jelenteni szerintem....
"vagy néhány rossz makró" - Hát azok vannak. Holnapi ISM pl konstans mod 50 alatt van/lesz. De engem vhogy egyre kevésbé érdekelnek a makrók, elöző héten az elmúlt 25év legszarabb Michigan sentimentjére -100pont? ahol a GDP2/3át a lakosság fogyija adja elég veszélyes ha a lakosság visszafogja a költekezését(vagy csak benzinre, kajára többet költ másra meg nem tud)
"vagy hurrikán" Na. Van egy tényező ami 100%ban fene tudja.$hoz még amit mondtál. Ha EKB emel, márpedig erre komoly sansz van akkor eur$ 99% elmegy min 1.6ig olaj pedig tovább zakatol felfele.
FED szerintem túl laza, EKB meg túl szigorú.... vhola kettő között lenne az optimális út. De én nem értek ehez.
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3989 üzenetére
A szintek nálam elestek.
És szerintem itt kegyelemdöfés nélkül is zuhéba kezdhetünk.Egyelőre kint teljesen az van amit vártam. "Jövő hétre vmekkora korrekciót én mindenképp várok" erősen túladott a piac. Olaj szerinte most elég meghatározó. Ha robog tovább nem lesz nagy az a korrekció.
-
Dare2Live
félisten
Énis vmi hasonlót tervezek....
de nem csak azt nézem mennyire tartja magát, hanem, hogy fundásan is van e jövője és mekkora és mikor... Mert pl hiába lehet GM jó ha mindenki higítástól fél még jóideig. AMD pl ha mondjuk villant egyet Atom ellen ahogy nemrég vga fronton is tette, vagy/és az "R800" erőseb lesz mint Lara gpgpuja.... esélyes lesz egy pakkra. Majd beszélgetünk...
De egyelőre egyértelmű lejtmenet van. Jövő hétre vmekkora korrekciót én mindenképp várok, 140$ oil.... mellet nemhinném fordul a trend. és a trend az lefele mutat.
Furcsa gondolat ez a beleülök vmibe hosszú távra, eddig egy pépör volt amiben hosszan ültem de abban állam 2000ft/rvel ösztönzött.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Hát én funda alapján ~9%+os jegybanki alapkamatnál legalább egy 105ft osztalék esetén várnám 1000ftra.
A jelenlegi válsággal meg az a baj nem tudjuk mi van. Lehman, Citi, Morgan.... hazudott. Lehet sőtt elég valószínű, hogy most is azt teszik. absz enm lehetetlen, hogy Wachovia, Citi.... holnapután csödöt jelent. és a rveseknek erröl fogalmuk sincs.
Ezért más, nagyon más ez a válság, mint akármi korábbi.nyilasiról egy szösszenet:
"[I]Ez a mai FED statement egy önmagának is ellentmondó abszurd viccnek is rossz maszlag. Röviden összefoglalom újmagyarul: "[Nagyjából minden rendben van], mert a gazdasági aktivitás továbbra is növekedni fog. Bár a munkaerőpiac egyre gyengébb és gyengébb, a pénzügyi piacok pedig továbbra is krízis alatt maradnak. A hitellehetőségek beszűkültek, az ingatlanpiac folyamatosan esik [mint disznó a jégen], az energiaárak pedig fojtogatják a gazdaságot. Az infláció csökkenni fog [ezt a maszlagot már évek óta regélik, és minden alkalommal elmondják, miközben évek óta emelkedik], bár a folyamatosan emelkedő energia- és nyersanyagárak fényében elég nagy a bizonytalanság. A pénzjegynyomdánk remélhetőleg majd segit [a haverjaink által csődbe juttatott bankoknak], és bár a negatív gazdasági kockázatok itt repkednek felettünk [mint a dögkeselyűk], mintha azért valamelyest javult volna a helyzet. Az inflációs kockázatok viszont növekedtek. A FED majd továbbra is úgy cselekszik, ahogy szükséges [az elnökválasztás és wall streeti haverjaink érdekében, titeket 6 milliárdotokat pedig leszarunk.]Ekkora zagyvaságot már rég olvastam. Totális ellentmondás van a zölddel és pirossal kiemelt részekben. Aki azt hiszi, hogy most vicceltem, annak ide másolom az eredeti kommüniké szövegét, amiben tulajdonképpen pontosan ez a saját magának ellentmondó abszurd zagyvaság van angolul.
Recent information indicates that overall economic activity continues to expand, partly reflecting some firming in household spending. However, labor markets have softened further and financial markets remain under considerable stress. Tight credit conditions, the ongoing housing contraction, and the rise in energy prices are likely to weigh on economic growth over the next few quarters. The Committee expects inflation to moderate later this year and next year. However, in light of the continued increases in the prices of energy and some other commodities and the elevated state of some indicators of inflation expectations, uncertainty about the inflation outlook remains high. The substantial easing of monetary policy to date, combined with ongoing measures to foster market liquidity, should help to promote moderate growth over time. Although downside risks to growth remain, they appear to have diminished somewhat, and the upside risks to inflation and inflation expectations have increased. The Committee will continue to monitor economic and financial developments and will act as needed to promote sustainable economic growth and price stability.[/I]"
[link]
"vicces" nem?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Telekom:
A jegybanki alapkamat középtávon való nagy esésében (5% alá) bízol vagy úgy érzed a telekom profitja egy vonalas vonalon zsugorodó, egy szélessáv vonalon meg erős versenykörnyezetben fel fog menni a jelenlegi 74ftről 110Ftre?
Vagy mi az a funda indok ami miatt 1000Ftra várod? (Ha nem titok)
vmit megvesznek? Felvásárlás? Esetleg a TAs varázsgömb mutat vmi durvát?
érdekel. annyira máshogy látoma dolgokat én mint az itt forumozok legtöbbje. pl miközben mindenki longot javasolt én DJIA shortot....."írtam, hogy a lehetséges veszteségnél sokkal nagyobb a lehetséges nyereség, ugye részvényvásárlásnál figyelembe szoktak vmi ilyesmit is venni."
BernStearnsnál is gondolkoztak így... 18$ért csak megéri féléve 110$ volt mostmár tuti fordul....WB meg abból lett gazdag, hogy kőkemény fundás. és még véletlen se azt nézte, hogy 1éve 110$volt mostmeg 18$ akkor az azt jelenti, hogy hude olcsó, mostmár tuti fordul és veszünk. Vagy WB sokat ad a TAra?
idegesítő vagyok?
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3963 üzenetére
Nekem is a hamisítás a másik tippem, de ha az igaz, akkor itt 1929lesz.
SP500ban igazad van. Ettöl függetlenül ha olaj tovább menetel és ha jön egy hurrikán akkor bizony 100%menetel és akkor KO. Milyen vicces, hogy lehet az utolsó döfést az olaj és egy hurrikán viszi be.
TAról meg uazt írjuk.
-
Dare2Live
félisten
Telekom hosszabb távra?
Miközben folyamatosan eltünik a vezetékes piac, az adsl lehúzásukat több oldalról támadják(diginet, 3g...)?
Szerintem ha majd a jegybank fordít és nem folytatódik a kamatemelési sorozat. Addig nem látom mért érne max 750nél többet. Mért?GM, Ford is érdekes gondolat, nekem a BearSterns jutott eszembe hirtelenjében. Hogy is mehetne csődbe a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, brókercége.....
Tényleg pl a GM TAsan mennyi életjelet mutat....?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz CriticalHit #3956 üzenetére
hát azt, hogy nagyon körültekintően járj el. Durva időket élünk.
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3953 üzenetére
Elesnek a szintek? Én azt látom, hogy a szintek elestek. Az utolsó vonalam 11450nél volt ma azis megadta magát. Ma este majd keresek újakat, akkor majd lesznek újra szintjeim. Nem mindha érdekelné a "szint" a DJIAt a 11720 ami egy k*erős támasz kellett volna legyen azon úgy ment át mint forró kés a vajon. A 11450nél picit fékezett aztán probléma nélkül áttörte. lehet ti jobban huzogattok de nekem egyértelmüen csődbe van az évek óta kialakult TAm.
Egyébként is TAsan ezen mit lehet magyarázni? [link]
Tényleg nagyon érdekel TAsan mi pozitívat lehet ebbe belelátni mert nekem nem jön össze semmi, ez már pattern.De ez a TA. Ami köztudottan kuruzslás.
"Persze lufi piacokon még jöhet esés."
figyelted mai makrot? 0.1% core infla. Eközben acél 9000$, oil 1éven belül jóval +100%ot ment, alapvető élelmiszer alapanyagok mint pl corn szintugy +100%. Egyre tudok következtetni: Nem emelnek árat a cégek inkább lenyelik a veszteséget. Akkor pedig k* nagy profit warningok lesznek és a ma még jó 12p/e hirtelen 25-50es p/e lesz és jönnek a nagy veszteségek, csödök. lufi piac?DJIA számolását érdemes megnézni.... és rövid távon lehet SP500 felül teljesít mint ahogy smalcap is felülteljesített, de hosszú távon pl amióta elindult az indexek esése nincs nagy difi. btw elmult 3napban SP500 -4% DJIA -4.8%
szvsz amíg nyilegyenes az esés, amíg olaj emelkedés nem áll meg nincs az a jóisten beleveszek a piacba. ha majd látok vmi +t mert most semmi sincsen elgondolkodok. nem az a 100pont számít hanem a trend.
btw remélem megfogadta a forumozó kb 2hete a hszemet nem vett otit hanem helyette DJIAt shortolt....szerk: ja nemsokára jön a hurrikánszezon.... ha oil felmegy $180ra lehet ittmég otit venni 4900ért, meg DJIAba beszálni 9800on... durva? elképzelhetetlen?
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3951 üzenetére
Énis nagyon filóztam rajta, hogy beszállok, de mivel a pániknak is adok egy egész komolykis %ot inkább nem tettem.
Meg ahogy a spekiket ismerem nem szabtak nagy stoppot, ha DJ esik egy -100+ pontot hirtelen sok stop ütődhet ki....möglátjuk. Nagyon idegen nekem ez a Bear piac mondhatni én még ilyet nem éltem meg, rakás dolog teljesen más....
-
Dare2Live
félisten
én már azon filozok, hogy földbe fektetek. És paraszt leszek. Vezetgetem a traktort, meg etetem a disznókat....
Érdemes számolgatni kicsit....
pl legyen 150-200hektárom akkor még nem vagyok túlterhelve.... meg izlés szerint nöjjön kukorica/gabona rajta, legyen a pl búza termésátlagom mert jó gazda vagyok 5tonna/ha. (Idén lenne 7tis) és mondjuk számoljunk 23000ft/has költésggel mert légkondis a traktor meg mert tudomisén. Ezek után nézzük meg a búza árát (kerekítsünk le mert tudomisén) szorozzunk osszunk és nézzük meg mennyit keresek egy évben tisztán. Na és akkor még nem szóltunk arrol, hogy az EUtól is "csordogál" a pénz erre a területre. (Az EU büdzsé hány %a?)csak úgy gondolatébresztőnek...
-
Dare2Live
félisten
Hát igen. Durva. Énse vagyok biztos abban, hogy nem most tör ki a "világvége".
Elég ronda nem?És még mindig az igben fent vagyunk ha egy 10(25)éves chartot nézel.
Szörnyűen nem vagyok short mentalitású. AZ elmúlt 5évben rááltam a longra... ráadásul inikátoraim is megörrültek.... 3hete nem trédeltem semmit
persze az elsődleges oka ennek talán inkább az államvizsga..... btw ma megvédtem a diplomám.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3914 üzenetére
hát tuti nem USA, Kína részvényböl tudom kihozni....
-
Dare2Live
félisten
Ha kitör egy vliágvége ki tudod menekíteni gyorsan a pénzed a Chinamaxból? Tudom az elemzők harsogják a "kína király, nagy jövő, alulértékelt" szöveget de azért még, Chinamaxra van "stopplossod"?
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3911 üzenetére
Az elmúlt 5nap azért volt erősen dodi gyengülés... [link]
nem csak forint erősödés.Persze a kettő együtt elég brutál. [link]
Anno itt is beszéltem vkivel akinek elmondtam, hogy a $ gyengülése miatt féelmeben nem kezdtem el usaban trédelni. Jó döntés volt.
-
Dare2Live
félisten
Mindig érdekes amikor egy TAs pszihológiában hívő kuruzsló a fundás indikátorokat kritizálja, amiben ő nem lát semmit, nem ért semmit de azért még....
A vállalatoknál meg azért vannak nagyobb megrántások mert ha pl GE aki jellemzően korán jelent pl pénzügyi részlege szart jelent akkor az nem jó jel a többi financial sectorosnak sem...
Tényleg Buffet TA vagy Funda alapján kereskedik?Szóval ez nem teljesen az ami..... és 3hónapja még lehet TAra is azt mondtad volna, hogy "majmolás"?
-
Dare2Live
félisten
persze ez egyértelmű de te a "maximális" pozit írtad le nagy igazságként ami ugye szvsz nem igaz. Ez emberfüggő. extrem pl pl Aki OTP/MTInél dolgozik és megtud véletlen vmit....
ezzel [link] természetesen egyetértek.
egyébként pedig az a véleményem az egészről ami szigorú szvsz, hogy most nagyon nehéz, rossz időszak van a tőzsdézés elkezdésére. szigorú szvsz.MOon tökeátétet jellemzően az adott brókercéggel/brokerreddel való viszony határozza meg. Ilyenkor persze lehet telefonon adod a megbízást.... Külföldön kicst más a szitu.
Én nagyon változóan húzom meg a stopjaimat. Teljes tőkére jellemzően 2%, de 3%nál mindenképp zárok, ha úgy van minden pozim. Ez alaptv.
-
Dare2Live
félisten
dlph egy elég jó forexes indított egy nyitott kereskedést, lehet látni mit csinál.
szerintem érdekes követni a kereskedését, régen sokat olvastam tőle, embernek mondhatni érdekes, de a tőzsdéről/forexröl sejt vmit.
[link]apropó 2hét alatt +70%ban van, persze ebböl könnyen lehet jövő hétre 0% a -392 DIJA az "elég ritka"
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
azért megy jól mert NEM NYITOM BE!
Azért megy neked jól.... másnak meg lehet máshogy megy jól. Ilyen igazságokat kijelenteni meg egy nagy nonszensz, főleg, hogy még azt se konkretizáltad, hogy hol. Mert pl ha ezt egy orexes meghajlja csak mosolyog egy nagyot, és ha úgy látja jónek köv percben 100*os tökeátétel indítja a pozit.btw Én nem szoktam 100%al egy dologba bele ülni de ha van egy tuti tippem és párhavonta mindig van egy egy nagy ráérzésem akkor nemhogy egésszel hanem 5-10* tökeáttéttel is rányitok. És ezek a pozik biza 10böl 9* nyerök.
-
Dare2Live
félisten
Végülis legrosszabb esetben is minden 5. chartra kijön ugyanez nem?Szeretik, vagy nem szeretik. Ez sok mindent eldönt. Pl szvsz ha holnap a csúnyán összevert oti egy mai financial szárnyalás után nem képes min +2%ot hozni az nem jó jel. Egyértelmű jele annak, hogy nem akarnak otit vennni ezért vagy azért: Nem szeretik. és ez sok mindent eldönt.
btw, hogy álsz papíron?
-
Dare2Live
félisten
..
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3707 üzenetére
körbenézünk lehetne gyenegének is mondani....
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3666 üzenetére
gyorsjelentés.
btw érdekes OTP azt hozta amit igért +10%ot azaz az elemzői várakozásoknál jobbat erre adják.... enyhén meglepett.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3660 üzenetére
equitas kb 1.5éve 100% nem vonja tőlem a real-timet...
-
Dare2Live
félisten
"ez egyéni preferencia kérdése."
pontosan.Lehet olyan ez mint egy tuninger aki élvezi, hogy 60Ks lapot + 200Ks cascadot vesz, hogy felkerüljön 1-2hétre egy netlap oldalára és az FPO számnál lerágja a körmeit. Megéri neki? De én a tuningerrel ellentétben nem szorom hanem (remélhetőleg) keresem a pénzt....
vagy lehet 100kval játszom mert tanulom és ha belejövök, kiismerem és jó a találati arányom akkor ez egy életre +jövedelmet fog biztosítani nekem: Hasznos tudás ez? Megérte 100Kval kipróbálni? Összehasonlítva az "örült" tuningerrel szerinted melyik hasznosabb tudás egy életre? (megjegyzés: Én is tuningolom a procim.)
Én nem érzem fölöslegesnek, hogy gyjt olvasok és értem is ami benne van... persze ez is "egyéni preferencia kérdése". Másmeg cascaddal tuningol.
De vegyük úgy, hogy csak tanulom 100Kval te meg eldöntöd, hogy "örült" vagyok e. kb annyira mint aki a Nehalem felépítését tudja fejböl.? hmm?
ha néha offense a hszem ne vedd annak: sajnos ilyen vagyok.
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3656 üzenetére
Beraktam egy szokásos biztonsági stopot minden fajta hosszabb gondolkodás nélkül.... keményen tanulságos eset... 7470en elköszöntem otitol. Hát nehezen tudtam volna szarabb helyre rakni dögöne meg.
+1.8% mindenestül nem sok de megvan a 1.5hó alatt a +9% azért ez k* jó.
Egyelőre kis pihi.más: Rába eredmény brutálisan jó lett.
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3653 üzenetére
Ha érdekel vkit kint a gyj:
[link]komás állapotban ránéztem talán egy picit jobbnak érzem a vártnál. Mondjuk a lényeg, hogy a beigért "konstans +10%" megvan még ebben a subprimés időszakban is.
Kérdéses persze, hogy a nyomi alapok mikor realizálják, hogy az oti nem citi... de ahogy eddig se tünt fel nekik nemhinném ezután felfog azaz: Lyuk, Lyuk, darázs nincs benne... (Azaz hüha ezis bankrészvény és az ámerikában esik ezért ezt is adjuk el!)
éshát egy gyjn kivül mi ébreszthetné fel őket? kb semmi?btw MOL gyj is jónak tünik, mi lenne akkor ha MOL nem finomító/elosztó hanem elssorban kitermelő cég (is) lenne.
na jo8
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Emlékeztek még a "hazudnak" elméletemre?
Kezd másnak is feltünni, hogy itt vmi büdös:
"2008.05.14. Infláció – ManipulációA volatilis elemektől megtisztított fogyasztói magárindex és a teljes árindex is a vártnál lassabb ütemű emelkedést jelzett áprilisra az USA-ban. A magárindex 0.2 százalékról 0.1 százalékra, míg a teljes árindex 0.3 százalékról 0.2 százalékra csökkent. Éves szinten mindkét mutató egy százalékponttal csökkent (3.9, iletve 2.3%), ami az inflációs nyomás enyhe mérséklődését jelzi. Az inflációs ráta vártnál lassabb emelkedése azzal indokolható, hogy az előző hónappal ellentétben nem drágult tovább az energia, a benzinárak pedig 2 százalékkal csökkentek. (Forrás: Portfólió vagy akármely más hírügynökség híre az amerikai Munkaügyi Minisztérium statisztikai közleménye alapján.)
MICSODA??? ENYHÜLŐ INFLÁCIÓ??? CSÖKKENTEK A BENZINÁRAK??? Miről hazudozik már megint a képünkbe a Bush kormányzat??? Tony Blair abba bukott bele, hogy kiderült, hamisak voltak a indokok és bizonyítékok az Irak elleni háborúhoz. Ha háborúkat robbanthat ki Amerika kamu blöffölés alapján, akkor ehhez képest miből áll manipulálni néhány statisztikai adatot???
Nézzük, hogyan is jött ez ki!
Surprisingly, the Labor Department reported that seasonally adjusted energy prices did not rise from March's levels. Though unadjusted gasoline prices were up 5.6% in April from a month earlier, seasonal adjustments made to that estimate resulted in gasoline prices being down 2% on that basis. That's despite the fact that gasoline prices posted a string of 16 straight daily record highs in April, according to the motorist group AAA. Other measures of national average gasoline prices, including the U.S. Department of Energy and AAA, showed gasoline prices rose an average of 9% to 10% over the course of the month. Crude oil prices rose 11% in April. (CNN Money)
Eszméletlen pofátlansággal hazudik a képünkbe a Labor Department. Tehát míg valójában az üzemanyagárak 10%-kal emelkedtek Áprilisban, a Munkaügyi Minisztérium szerint a statisztikához használt MÓDOSÍTOTT benzinárak 2%-kal csökkentek. Ilyen virtuális inflációs mutatót köpnek a képünkbe. A benzinkutas kiröhögne, ha fizetéskor a képébe mondanám, hogy a hivatalos statisztika alapján számolt "módosított" benzinárral legyen szíves számolni nekem a benzint 10%-kal olcsóbban.
Méghogy csökkentek a benzinárak??? Én akárhogy nézem, azt látom, hogy úgy emelkedett a benzin, mint a rakéta. "
link: [link]különösen tetszett benne a "Ha Tony Blair abba bukott bele, hogy kiderült, hamisak voltak a indokok és bizonyítékok az Irak elleni háborúhoz. Ha háborúkat robbanthat ki Amerika kamu blöffölés alapján, akkor ehhez képest miből áll manipulálni néhány statisztikai adatot??? "
Most realizálom, hogy a GYF féle hazudtunk dolog kismiska ehez képest mi legalább nem kezdtünk háboruzni kormányzati hazugságok miatt.
attiatti: Nincs kedved utánanézni ennek a zsoltee féle pénzpakolósnak? Nekem hétfőn szakdoga leadás utána meg államvizsga... időm 0a. Ha így megy muszály halálra keresnünk magunkat rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Szuper inflációs adatok USAbol.
Tölem meg egy cikk:
No inflation if you don't eat or driveFless: Addig kínálgatod ezt a ChinaMaxot amíg még énis beszállok....
-
Dare2Live
félisten
Eléggé együtt mozognak ezek.
Én szimpla Brazilba raknám szép a grafikonja:
[link]
jó nézegetni.btw mivan Kína már nemelégjó?
más: OTP meg alulértékeltségéröl/nem alulértékeltségéröl egy rövid szösszenet.
[link]mivel pár napon belül már nem lesz olvasható egy táblázatot is linkelek benne abban elég sok minden benne van.
[link]
hát ha lemegy 5000ig beletolom amim van.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3623 üzenetére
Figyelmébe ajánlom mindenkinek ezt a cikket:
[link]Lehet egy Brau +100%, MOL +50%, IEB +100%, Borsdochem + sok% elött állunk?
(De lehet összeesküvés elméletezni is azért hozták a storyt mert vki szabadulni akar OTPtöl.)A reggeli utána a maradékot is beletoltam mindig szivesen kockáztatok 5% ha a nyereség lehet akár 50/100%is.
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3620 üzenetére
Amikor legutljára beszéltem vkivel akkor 0.1%ot emlegetett egy adásvételre.
Olyan ez mint az USA nyárimunka anno: Igaz, hogy 5*annyit kerestem mint MOon de legalább körbenéztem és amit én láttam a szerint ott minden olcsobb.
-
Dare2Live
félisten
válasz Mindless #3617 üzenetére
Ez igazából nem Magyar sajátosság hanem Európai, sött a világ nagyobb része nem az USA féle jegybanki stratégiát követi.... Persze jó helikopterrel szórni a pénzt...
Fogni meg akármin lehet akármennyit csak az irányt kell tudni, meg engedélyezve kell legyen egy sokszoros tökeáttét: A pénz sose akadály, a k* sok % sose fontos csak az irány. Minden forexesnél alaptétel ez.Én nagyon gondolkoztam 1éve azon, hogy "családi" XETRAzas mellett még USAba is belépjek de nagyon féltem egy összeomló $ártol, meg alapjábol longos vagyok éshát úgy éreztem annak se fog kedvezni a köv időszak. Hát enyhén bejötek a megérzéseim.
btw szvsz itt sokakat érdekel min/kin keresztül kereskedsz, mi a tapasztalatod vele... többek közt engem is. Nehezen tudom csak elképzelni, hogy $ mégegyszer ekkorát esne és lassan majd be lehet shortolni a DJt meg azokat a szoláros cégeket is.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Mindless #3613 üzenetére
Az EUs és Magyar vmint az USA alapkamat kezelés közt durva klönbségek vannak, Trichet ezt többször is elég egyértelműen kijelentette. + A jegybanki alapkamat erős mivoltát jellemzően az osztalék rvek szívják meg az OTI pedig még jó ideig nem az.
Napelemes cégek meg cége vállogatja van ami ment +50%et az elmult évben van ami +1000% és van ami nem picit esett és van olyan ami úgy emelkedett +500%ot, hogy még egyetlen napelemet se gyártott, gyára sincs majd csak lesz és P/E je egy jó nagy -.
-
Dare2Live
félisten
válasz tkazmer #3611 üzenetére
hát én azt, hogyha indexkövető akkor már inkább saját magam kezelem pénzem.
Mondjuk lehet nem volt nagy 5let ma eladni az otit de amikor elkezd adhoc zuhanni az USDJPY, az ami futures, meg europa az nem egy szimpi dolog nekem.
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3605 üzenetére
Szolgáltatóis szektor állaptárol egy szám ami 50alatt visszaesés 50 fölött ..... jelent.
Egyébként csak egy adat a sorban ami azt mutatja, hogy nem akar olyan gyorsan jönni az az általam vizionált világvége.
Távoli ismerős most nézeget gyak új, gyönyörű tengerpartra néző 130nmes lakást Miamiban: 40misi azaz 300eft/nm áron van.
Eközben a panel nm ára BPen mennyi is? Téglalakás vmi jobb helyen? Tengerpartra néző gyönyörű lakás?tkazmer: ez napi jelentés... elöző hten meg 3napig überbull volt a napi jelentés.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #3578 üzenetére
OTP eladva.
6900->7245brokidij levonva + nemvolt benne minden tőzsdés tőke így jön ki a "csak" 3%+
szerk: attiati: Most már engdélyezem, hogy zuhanjunk 5000ig
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
USA ISM Non-Manufacturing Composite
Actual Forecast Prev
52.0 49.1 49.6
Büdös nagy +ív makro.Nincs is recesszió, mehet minden föl, nincs is semilyen válság....!
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
MOL:
Ugye úgy "kéne" lennie, hogy ennyi rv nincs a MOL tulajdonában mint amennyi most van. Bevonják őket. De ez nem történt és sanszosan nem is fog megtörténni.
Mi történne ha bevonnák?
Mi a más avval, hogy nem vonják be a pld kedvéért a rvek 50%át?
Most OMVt vagy bármi ilyesmit huzzuk ki, koncentráljunk a pénzügy helyzetre, eredményekre.MOL fundamentálisan szerintem súlyosan alul van értékelve, tessék megnézni, hogy a 40%bevonása esetén ami ugye "megyegyezik a nembevonással" mekkora lenne az EPS/RV arány és egy éves szintü konzervatívan számolt 5000Ftos osztalék ha épp MOLnak nincs kedve tovább terjeszkedni az milyen P/Et jelent.
Tessék hozzászólni a gondolatmenetemhez, hátha elnéztem vhol, vmit és persze a jelenlegi globális környezetben semmi se biztos, lehet vehetünk nemsokára MOLt 18.000Ftért is.... akkor lesznek csak igazán viccesek az adatok....
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3593 üzenetére
szoval ha elmúlik a tavaszi lustaság akkor jön a világvége.... És én még a TArol hittem, hogy kuruzslás....
btw TA oldalrol DJ és SP500 is nagyon fontos szint közelébe/fölé került ez mindenképp pozitív + russel: kispapírok is mennek ez is +ív.
$ erösödésével pedig nem lepne meg ha pukkanna egy legalább kissebbet az alapanyaglufi, ott pedig rengeteg pénz van ha annak csak egy kis része is megindul visszafelé elmehet ez 14Kig is.Külön érdekes lesz nekem jövő héten OTP, USA/EU bankok szépen mentek, OTI a semmi baj ellenére is úgy össze van verve mint pár leírós USAbank: Ha most se fog tudni emelkedni az úgyérzem sokat jelent: k*ra +ív hangulatban se kell senkinek.
Egyébként szerintem szét is van shortolva nem lepődnék meg egy nagy ugráson.... Ha minden összejön első körben 8200ig elmehet. Azmár tisztes +pénz lenne.Más: Én nagy lehetőséget látok hosszú távon MOLban. Ki szerint miért? A felvásárlástól most tekintsünk el, nem az a lényeg.
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3591 üzenetére
Most poziban vagyok szoval föl.
Elöször is: ha hazai tőzsde akkor az= azzal, hogy merre várom a nemzetközit. Elvállaszthatatlan.
Másodzsor is: swinges vagyok: 10(max15)napnál tovább nagyon ritka esetekben játszok és még ott is sokszor naprol napra döntöm el, hogy tartom e a pozit vagy dobom. Valós befektetős long pozit max MOLban vennék föl.
Akkor tehát a válaszom:
swing távon: -rövid távon azóta, hogy FED bejelentette, hogy minden bankos leirást "átvállal" inkább fölfelé várom: Ezzel a subprime probléma "megoldva": Szönyeg alá söpörve: Volt Nincs! Éljen, hipp-hipp hurrá!
-Hosszú távon az USA mentalitás tarthatatlan, meddig mehet a havi -60milliárd$os, külker def az egyre rosszabb ÁHT helyzet, USA eladosodottsága ami messze rosszabb mint a sokat szidott Magyar és durván romlik?...és én is csak tippelgetek aki tud vmit az nem a tőkéje 50%val játszik....
és most öszintén:
Te föl vagy le várod a hazai tőzsdét?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3589 üzenetére
Nem vagyok forexes....
Szerintem kb 1.4 lenne reális de oda meglepne ha visszajönne záros időn belül 1.5az talán bár annak is olyan esélye mint az 1.58nak. Nesze semmi....
Ha amrad ez longos hangulat OTP nagyon össze van verve lehet inkább abba érdemes kis pénzt betolni de MOLon akár még többet lehet kaszálni ha befektetők végre elgondolkodnak, hogy mi is történik, mi is történt a multban, amíg 9-10%okat adnak bankok FTra addig én kizárt, hogy abban tartanám a pénzem.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3585 üzenetére
Talán úgy fogalmaznám meg, hogy elsősorban nem $ra mondanám, hogy erősödik hanem, hogy euro gyengül.
egy valuta erejének alapja mindig a mögötte álló gazdaság és eu gazdaság messze nincs usaval szemben olyan erős mint amennyire $hoz képest erős.Nemrég olvastam egy cikket, hogy az EUban gyártott USAban értékestett WW, Peugeot okon nemhogy haszon lenne hanem minden eladott kocsi veszteséges. 20% os profitrátábol lett -10%os ráfizetés csak az euro erősödése miatt.
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3584 üzenetére
Akvizició semmi az pöppet mindha erős lenne....: pl Slovanoft, Ina. Végülis csak 2 szomszédos ország olajiparát kebelezték be olyan %ban ahogy azt engedték nekik. De ezen felül azt is tessék megnézni pl melyik Európa egyik legkorszerübb finomítója: Az se volt 2fillér.
MOL nem zárkózik el értékteremtő felvásárlástól, összeolvadástól, azhogy OMVtöl meg igen hát nagyon megértem. És amíg nem tuti a fix nagyon nehéz indokolni rvesek felé 40%os sajátrészvény birtoklást amit még be se vonnak.
Szerintem egyébként fölöttébb érdemes átgondolni ezt a jelenlegi szitut lehet evvel még úgy is nagyon sokat kaszálni, hogy nem is lesz semmiféle felvásárlás.
btw Nézd csak DJt, NASIt.... Nem kapsz te 5000ért otit, talán 8000ért odaadom a pakkom neked...
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #3582 üzenetére
De muszály foglalkozni vele, mert szorosan kötödik a gazdasághoz.
A baloldali populista maszlag meg az elmúlt 17évben köszönöm eleget bizonyított: A Bokros féle fünyirás csomagon és a tavalyi OEPkassza rendbetételen, meg a 3pilléres NYrendszeren kivül 17év alatt semmi érdemleges komoly reform nem történt.
NEmmindha létezne MOon jobboldali párt akire szavazhatnék... Azok már rég rájöttek jobboldali mentalitással MOon nem lehet nyerni és váltottak vagy eltüntek.MOL időben észbe kapott, emlékezz csak a Magnolia kihejezésre. Ennél többre viszont nm futhatta addig, amíg az OMV el nem játszotta Rahimmal amit és ennek hatására a Magyar politikátol megkapta az engedélyt, hogy megcsinálja azt az épp nem megszokott dolgot amit megcsinált.
osztalékkifizetés nemléte meg fene tudja, hogy jó üzlet e nekünk rveseknek...
más kérdés, hogy én jobban örülnék egy 5xxx-ig eső otp-nek
concret: Hát se csüt, se pénteken nem tudok kereskedni az OTIval, STOP se müködik: Ilyet nemszoktam és nem is akarok csinálni: Bármikor történhet vmi amire nem tudok reagálni.
Nézd csak meg a mai napot: Meglepően jó makrok: Nincs recesszió, több állás, infláció nem szabadult el + FED vág és DJ a DUáni +130pont után 0án zár: Miért? Fogalmam sincs. De ha holnap beüt a világvége én már csak hétfőn adom el az otim 6300on...[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3579 üzenetére
most realizáltam pénteken sincs kereskedés BUXon....
-
Dare2Live
félisten
csipegettem kis otit 6900 felé hátha.....
mind a 14:15 mind a 14:30as makro elég jó fed is vág este... (ha mégsem akkor rossz nekem)
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3575 üzenetére
Nekem tök8 ki és milyen aránnyal de vágjon rendet a jelenlegi 1millió rokkantnyugdíjas, szoctámokbol élünk, hasbaverjük a terhesasszonyt mert úgy gyagya lesza gyerek és több támogatást kapunk, vállalkozni csak komoly trükközéssel lehet különben csődbemész, 5éve USAbol hazatelepült már Magyar állampolgárok 1-5milliós mütéteit ingyen fizetjük, miközben 40évig USAban fizették(nemfizették) az insurancet, beadod a gyereked árvaházba majd a szomszéd kiveszi mert akkor támogatás jár rá..... dolgok közt.
Ami nálunk megy az a baloldal megcsufolása.... és ennek ellenére a nyerő stratégia a populista baloldali maszlag..... Ösztönözni kéne a válllkozásokat és a munkahelyteremtést és nem a nemdolgozást.btw
USA HPI(House price index) Actual: -12.7% Prev: -10.7%
gyorsul a zuhanás: Eközben DJ/SP500 ott van ahol 1éve a válság kitörése elött.Továbbra is 0 pozim van az elöző heti MOLos +2% most boldoggá tesz. Bárcsak minden hét ilyen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3573 üzenetére
Én OTI vagy MOLt swingelnék de baromira zavar, hogy nemcsak, hogy világvége van de még a magyar belpolitikai helyzet is katasztrofális.
Gyülölök vele foglalkozni de muszály. Ugye baromi labilis a helyzet és 2 lehetséges verzió van:
-1-Kormány vhogy elkormányoz 2010ig. Elképzelhető. De, hogy "béna kacsák" lesznek azaz büdös nehéz lesz reformozni ami muszály lenne az 100%.
Ez nagyon rossz verzió: No reform, folytatodika 0 növekedés márha nem borul a világgazdaság bili mert akkor....
-2-Megbuknak és jönnek a narancsok. Akiktöl én értelmes programot nemlátok, igaz tőlük soha nem is láttam. Csak populizmust alá mai napi adag: [link]
De reménykedek hátha nem ilyenek....hmm tényleg most írtam "link-blogbejegyzést" [link]
Békési nagyon jól látja a dolgokat, érdemes elolvasi.Szerdán FED kamatöntés meg még gyj szezon is van éshát nagyon kiváncsi vagyok, hogy továbbra is "0%"os inflációt mondanak USAra amikor ugye az alapanyag/olaj árak az égben élelmsizer alapanyag árak meg szintén.... úgylátszik csak EUt/MOot sujtja ha vminek felmegy az ára az USAt nem. Közgazdasági alaptételek buknak meg ezena héten is én úgysejtem......
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #3563 üzenetére
hátigen.... ki tudja mi lesz.
Most, hogy emeltek megent +25bpt lassan, meg überfogadkoznak az alacsony infláció mellett már mindenkinek csak azt mondom rakja állampapírba vagy vmi bubor alapu pépörbe a pénzét....
-
Dare2Live
félisten
válasz BÁ Nutrition #3561 üzenetére
eeegen az iletve hasonló.... pontosan:
Inkább olyan mindha van egy cég aminek te vagy az írányítója és a cég a profitjából megveszed a rvényt mondjuk 7000Ftért és aztán eladod magadnak neked 5000ftért. Te minden rven nyersz 2000Ftt és a RVesek meg minden ilyenen vesztenek 2000Ftt.
Én helyesnek tartom a jól megcsinált RV ösztönzös programokat de ez így szimplán: Az otp rvesek kifosztása: Nesze ezért (sem) kaptok idén osztalékot.
MOL menedzsment se szimpi, durván szórta(szórja) a pénzt ha az érdekei úgy kivánják, de azt ott el lehet fogadni, lehet rá helyeselni....
Kiváncsian várom jövő hetet ha OTI átveri magát a TAs elemzéseken jól látható ellenállásokon és nemzetközi hangulat se észveszejtő lehet veszek párat kizárólag swingre. (3-15napra)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Call of Duty: Black Ops 6
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Visszatér a Pebble
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Linux Mint
- További aktív témák...